2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
Valla bana unutmaktan çok çocuğumla ilgili kötü bişey söylemiyim diye düşünüyorlar gibi geliyor. Çünkü etrafımdaki normal arkadaşlarım ve ailem doğrusu neyse onu söylüyorlar. Benim kardeşim de çok zordu mesela hala anlatırız. Ama mükemmellik takıntılı ve etrafa kendini iyi gösterme meraklısı insanlar “aa uyumuyor mu, ben bir koyardım yatağına sabah alırdım” diyorlar. Geçenlerde önüme bi video denk geldi, deliksiz uyuyanların bebekler değil ebeveynler olduğu, bebeklerin uyandıklarında ebeveyni uyandırmamasının deliksiz sanıldığını söylüyordu. Tabi olabilir de olmayabilir de. Ama ben uyku rutini ile ilgili bi kitap okudum, orada bir bebek kesintisiz 5 saat uyuyorsa gece uykusunu yaptı denilebiliyormuş. Beklentiniz kendiniz gibi olmasın diyordu. Zaten beklentimiz sanıyorum hiçbirimizin daha fazlası değil 😂 saat başı uyanmayalım yeter ama emerek uyuyan bebekler için bu çok zor görünüyor bana kalırsa. Uyku eğitimi işi için de aynı emzirme danışmanlığı gibi işin paraya dönmüş olması ve bebeğimle araya ekstra bi stres faktörü daha koyacak olmak beni çok geriyor. Ağladığım gecelerde yarın kesinlikle bu işi çözücem diyorum sonra beni seve seve emiyor, kıyamıyorum. Gerçekten çok büyük bi kafa karışıklığıymış annelik. Sizi çok iyi anlıyorum, böyle bırakın çalışmayı sağlıklı bi şekilde oyun bile oynayamıyoruz evde, uyuyup dinlenmiş olmak gerekiyor. Bir de şunu söylemek istiyorum, ben bi forumda denk gelmiştim uyku eğitimi alıp uygulayan birisi herkese nasıl yapılacağını anlatıyordu. Parasını verince de bunu yaptırıyorlar diye herkese önerilerde bulunmuştu. İşe ilk başta gündüz uykularını düzenlemekle başlıyorlarmış. Sizin aslında düzen var gibi görünüyor. Desteği azaltabilir belki ama iş yine annede bitiyor, ben o hezeyana hazır olamadığım için erteliyorum hep ama bakalım bi yerden sonra biz de alacağız gibi duruyor. Dediğiniz gibi samanlıkta iğne aramak olacak yaptığınız ama umarım doğru kişiyi bulur sorunu çözersiniz. Benim kendi sosyal medyamda gördüğüm kişiler var ama yakınlarımdan alıp deneyip memnun olan olmadığı için hiç bilemiyorum gerçekte nasıllar. Siz alıp memnun kalırsanız mutlaka bize de söyleyin 🙏🏻
Valla bende kınamak istemem ama görümcemi övüyorlar uykusu çok iyiydi çok iyi düzen kurdu diye. Bilmiyoruz sanki anneliğini 2 3 hafta çocuğu annesiz köye göndermeler odalara kitlemeler bağırıp dövmeler. Kınamıyorum ama gelipte millete böyle övmeleri beni deli ediypr. Herkesin anneliği farklıdır. Öneri istenir verilir anlatılır yardımcı olunur ama insanların göğsünü gere gereee benimmki böyleydi demeleri yokmu birtane yapıştırasın geliyor

Yaa ne güzel yazmışsınız uzun uzun teşekkür ederim anlaşıldığımı hissettim iyi geldi 🥰 benim beklentim 3 saat kesintisiz uyusun yeter bugüne kadar uyusun da nasıl uyursa uyusun diyerek geldik katılarak ağlıyordu çünkü ayrı uyuyunca ama artık yürümüyor bu düzen. Ben de çok bekledim kendiliğinden düzelir belki diye hiç bu topa girecek didik didik araştır oku enerjim yok ama mecburum artık başlıyorum araştırma maratonuna 🤣 o kadar zor ki objektif yorum bulamak eğitmenler hakkında sosyal medya çok tehlikeli kimin baksam memnuniyet story serisine aşırı üstün başarılı görünüyor sonra zar zor birkaç yorum buluyorum meğer ağlatmaktan çatlatmış çocukları yani anlayamıyorum 😞😞

Çok teşekkür ederim bu zorlu yolda allah yar ve yardımcımız olsun 🤣🤣
Ben kendim verdim canım eğitimi kademeli öyle çok ağlamadı destek aldığında da ağlamaz ama senin için 2 hafta zor olabilir. Başlarsan çok rahat edersin🥰

Hahah kıyamam ya 🥹 hangi duyguyu yaşıyorsa alan açmalı, olaylara verdiğimiz tepkileri kopyalıyorlar bi de. Mesela ilk gök gürlediğinde irkilip dudak büzüp bana bakmıştı ben sakim yaklaştım gülümsedim gülümsedi artık gürlemeden korkmuyor. Büyüdükçe insan ilişkilerini de çözecekler bize bakıp. O yüzden kişisel gelişim yatırımı önce kendimize yapalım 🥲
Evet ben epey bir süre sırf kendimin en iyi halini bulmak için terapi almıştım, beyin kimyasalları da çok önemli tabi

Yaa ne güzel yazmışsınız uzun uzun teşekkür ederim anlaşıldığımı hissettim iyi geldi 🥰 benim beklentim 3 saat kesintisiz uyusun yeter bugüne kadar uyusun da nasıl uyursa uyusun diyerek geldik katılarak ağlıyordu çünkü ayrı uyuyunca ama artık yürümüyor bu düzen. Ben de çok bekledim kendiliğinden düzelir belki diye hiç bu topa girecek didik didik araştır oku enerjim yok ama mecburum artık başlıyorum araştırma maratonuna 🤣 o kadar zor ki objektif yorum bulamak eğitmenler hakkında sosyal medya çok tehlikeli kimin baksam memnuniyet story serisine aşırı üstün başarılı görünüyor sonra zar zor birkaç yorum buluyorum meğer ağlatmaktan çatlatmış çocukları yani anlayamıyorum 😞😞
Ay ben de çok uzun yazdım diyordum, sevindim sizi anlayabildiğimin anlaşılmasına 😍 evet objektif olunması gerçekten zor. Kullanıyor musunuz bilmiyorum ama HappyKids uygulamasının forum kısmı var, orda da çok uyku eğitmeni konuşuluyor. Belki oradan yola çıkabilirsiniz. Hem size hem hepimize huzurlu uykular diliyorum 🥹🙏🏻
Valla bende kınamak istemem ama görümcemi övüyorlar uykusu çok iyiydi çok iyi düzen kurdu diye. Bilmiyoruz sanki anneliğini 2 3 hafta çocuğu annesiz köye göndermeler odalara kitlemeler bağırıp dövmeler. Kınamıyorum ama gelipte millete böyle övmeleri beni deli ediypr. Herkesin anneliği farklıdır. Öneri istenir verilir anlatılır yardımcı olunur ama insanların göğsünü gere gereee benimmki böyleydi demeleri yokmu birtane yapıştırasın geliyor
Aynen böyle işte durum. Ben de kendi akrabalarımda görüyorum, ben bebeğimi olduğu gibi anlattığım için beni arayıp tüh tüh nasıl oldu falan diyorlar sanki absürd bişey var gibi ama baksan kendi çocuklarının olduğu dönemde bittim bittim diye geziyordu uykusuzluktan, aynı yani. Ne var evet oluyor böyle geçecek diyip konuyu kapatsan ama yok yapamıyor bazıları 😅

Az kaldı yorgunluktan düşüp kalmama. Tam uyudu diyorum kulaklarını çekiştirerek ağlayarak uyanıyor neyi var bu çocuğun

Back