2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Ben hiç Ağrı kesici vermedim emerken sakinleşti sadece çok uzun süre uyumadan kaldı uykuya dalması zorlaştı. Köpekler bir çıksa rahatlayacağım. Ağrı kesici vermek de ayrı bir dert o yüzden kendi haline bıraktım. Yarın bir yaş aşıları var umarım ateş olmaz 🙅‍♀️
Keşke benimki de emerken sakinleşseydi de uykuya geç dalsaydi da vermeseydim. Ama malesef. Çığlık kıyamet uykudan uyanmalar, yolarcasına kulak ve saç çekmeler bazen iki eliyle kulaklarının üstüne vurmalar. Öyle olunca verdim ağrı kesiciyi. Soğuk jel yok rahatlatıcı tozlar , karanfil zeytin yağı hepsini denedim bana mısın demedi hiçbiri. Keşke gerek olmasaydı diyorum ama... işte.

Ben senin doktoruna bayiliyorum. Acik ara en iyi doktordu. Aylik kontrolleri hatirliyorum nasil ayrintili anlatiyordu. Osman Gonulal'a baslicam internet uzerinden. Bizzat giddmesek de. En azindan bebegin takibini tutuyormus. 30 dk kamerali gorusme yapiyomus. Dolven paresetemol icerikli degilsanirim. Daha mi agirmis?
Paresetamol değil, ibuprofen. Tam farkını bende bilmiyorum bilen biri aydınlatırsa çok sevinirim. Yanlış hatırlamıyorsam ama ateşi calpol düşünemiyorum dolven veriyorlar diye aklımda kalmış. Bende calpol kullanıyordum geçtiğimiz aylarda ama ilaca rağmen ağrısı geçmeyince dolvene geçtik ve rahatladık açıkçası en az 5-6 saat uyuyor aralıksız sonra yine bir çığlıkla uyanması oluyor ama ozaman emzirmeyle pispişla uykuya döndürebiliyorum.
😊aylık kontrollerimiz yine aynı yogunlukta dolu dolu ve uzun konuşmalı olarak gidiyor ama paylaşmıyorum artık.
Ya evet doktor açısından çok şanslıyım o kadar ilgili alakali ki. Geçen gün yazmıştım burda da, cam patladı diye, doktorla konusup hemen göz doktoruna gittik. 2 saat sonra aradı bir sorun var mı diye, eğer uyandıktan sonra şunlar şunlar olursa hemen doktora gidin beni de bilgilendirin dedi, daha önce de düşme olayı yaşadığımızda hastanedeyim 2 saate 1 arayip durumu sormuştu tahlil ve verilen ilaçları isteyip kimisini kullanmayın demisti. Çok ilgili ama en önemlisi istediğim zaman ulaşabiliyorum ve en saçma sorularıma bile detaylıca uzun uzun açıklayıp aklımdaki soru işaretlerini gideriyor her soruma cevap veriyor. En önemlisi de bu değil mi zaten.

Ben 5,5 ve 7,5 aylarda mastit değil ama tıkanıklık yaşadım ve inanılmaz zordu. Kafam kadar olmuştu hepte Sağ meme 😒Et ağırlıklı beslenince sanırım süt daha çok yağlanıyordu bana öyle denk geldi gibi oldu.
Duş aldım duşta sıcak su tuttum. Çıkınca buzdolabında lahana yaprağı saklıyorum, onu buz gibi bastım memeye. Sonra
Pompayla akış çoğalana kadar sağım yaptım tam böyle tazyikli geldiği zaman emzirdim bebe açtı öylelikle. Belki yardımcı olur😌

Yaa geçmiş olsun. 2. Doz muydu?
Yok canım 1. Dozdu

Kızlar birinci azı dişi çıkaran var mı üstten sağ tarafta azı dişi yeri morarmış dış çizelgesinde 12 -16 ay yazıyor interneten morarmasınin neden olduğuna baktığımda kist yazıyor bırakmadığı için fotoğrafini çekemedim interneten bulduğumu ekliyorum bunun gibi morarmış iki gündür fark ettim başta acaba sert bı şey mi ağzına koydu damagini zorladı içten kanamami oldu diye farklı senaryolar geldi aklıma ama dikkat ettim parmağı hep ağzında o dişin olduğu yerde oluyor çocuk dişe götürmek gerekirmi acaba ilerde bu morluk kiste dönermi diye düşünmedim değil dış kökünde kalan kist çocukluk çağında erken dış curumesine neden oluyor

Eklentiler

• IMG_20210831_154035.jpg
    IMG_20210831_154035.jpg
    217,6 KB · Görüntüleme: 19
kızlar evin içinde güvenlik amaçlı kilitler kullanmaya başladınızmı ? ben elektrik prizleri için herbirisine birer tane yerleştirdim, ama sadece 2 tane deliği kapatıyor, metal dışa dogru uzayan bir kısım daha var, ve orayı kapatmıyor ? acaba normalmi ?
birde dolaplara takmak istedigim kilitler var, ebebek'ten aldıgım. bunları takacağım ama dolapta iz yaparmı diye korkuyorum ?? varmı bilginiz ??

kızlar evin içinde güvenlik amaçlı kilitler kullanmaya başladınızmı ? ben elektrik prizleri için herbirisine birer tane yerleştirdim, ama sadece 2 tane deliği kapatıyor, metal dışa dogru uzayan bir kısım daha var, ve orayı kapatmıyor ? acaba normalmi ?
birde dolaplara takmak istedigim kilitler var, ebebek'ten aldıgım. bunları takacağım ama dolapta iz yaparmı diye korkuyorum ?? varmı bilginiz ??
O metal kısım dan elektrik gelmiyor diye biliyorum çünkü o metaller fişin çıkmaması için yapılmış diye biliyorum önemli olan o delikler ben hiç bir şey kullanmadim görünürde piriz 2 tane var onlara da çok şükür artık gitmiyor bı kaç kez cizzz falan yaptık bıraktı dolapları da iple bağladım ucu na ponpon yaptım hem onu oyalıyor hemde açamıyor bende iz yapar diye o kilitlerden almamıştım

Insallah olmaz. Luna agir kesici icerken is birligi yapiyor sonuna kadar iciyor dokmeden. Doktora en son goturdugumde doktir kulagina bogazina bakarken izin verdi cirpinmadi. koca insanmis da anliyormus gibi sakindi. Doktor ne isbirlikci bir bebek demisti. Aklima geldi isbirlikci deyince.
Maşallah 🧿 Luna ya, ilaç içmesi büyük rahatlık. İki vitamin var verene kadar mahvoluyorum o yüzden vitaminleri hep yarım kaldı.

Keşke benimki de emerken sakinleşseydi de uykuya geç dalsaydi da vermeseydim. Ama malesef. Çığlık kıyamet uykudan uyanmalar, yolarcasına kulak ve saç çekmeler bazen iki eliyle kulaklarının üstüne vurmalar. Öyle olunca verdim ağrı kesiciyi. Soğuk jel yok rahatlatıcı tozlar , karanfil zeytin yağı hepsini denedim bana mısın demedi hiçbiri. Keşke gerek olmasaydı diyorum ama... işte.
Her çocuğun bünyesi farklı gerekliyse ilaç verilmeli. Mesela oğlum dişlerini 4.5 ayda çıkarmaya başladı bu nedenle ben jel kullandım, belli çocuk rahatsız oluyor. Ama şimdi ağrıyı biraz daha tolere edebiliyor. Umarım ufaklıkta tez zamanda rahatlar 🙏

Kızlar birinci azı dişi çıkaran var mı üstten sağ tarafta azı dişi yeri morarmış dış çizelgesinde 12 -16 ay yazıyor interneten morarmasınin neden olduğuna baktığımda kist yazıyor bırakmadığı için fotoğrafini çekemedim interneten bulduğumu ekliyorum bunun gibi morarmış iki gündür fark ettim başta acaba sert bı şey mi ağzına koydu damagini zorladı içten kanamami oldu diye farklı senaryolar geldi aklıma ama dikkat ettim parmağı hep ağzında o dişin olduğu yerde oluyor çocuk dişe götürmek gerekirmi acaba ilerde bu morluk kiste dönermi diye düşünmedim değil dış kökünde kalan kist çocukluk çağında erken dış curumesine neden oluyor

Oğlumun ilk azılar kısmen patlamış ve hiç böyle bir renk oluşmadı bence fotoğraf çekip doktora danışmanız daha doğru olur. Köpeklerde çıkacak ve sadece şişme ve kızarıklık var, morluk yok. Geçmiş olsun.

Nerde kestirdiniz? Bende kestirmek istiyorum ve kendi kuaförüme götürmeyi düşünüyorum 🤔 berbere gitmek istemiyorum.
Eşimin berberine gittik sabahtan açtı bizim için tertemiz kimse yokken hallettik. Bir sürü fotoğraf ve video çektim bu kadar eğlenceli olacağını hiç düşünmemiştim. Eşimin kucağına oturdu yavaş yavaş makasla kısalttı berber amcası. Bende nasıl zaptedeceğiz diyordum ama keyifliydi.

Dilko Dilko instagramda bir paylaşımda görmüştüm ama bulamadım şimdi 😔 bazı dişlerde olabilirmiş diş geldiğinde kendiliğinden gidiyormuş ama varsa doktorunuz danışsaniz iyi olur ya da diş hekimi

Eşimin berberine gittik sabahtan açtı bizim için tertemiz kimse yokken hallettik. Bir sürü fotoğraf ve video çektim bu kadar eğlenceli olacağını hiç düşünmemiştim. Eşimin kucağına oturdu yavaş yavaş makasla kısalttı berber amcası. Bende nasıl zaptedeceğiz diyordum ama keyifliydi.

Dilko Dilko instagramda bir paylaşımda görmüştüm ama bulamadım şimdi 😔 bazı dişlerde olabilirmiş diş geldiğinde kendiliğinden gidiyormuş ama varsa doktorunuz danışsaniz iyi olur ya da diş hekimi
Bende biraz araştırma yaptım da 3 hafta geçmez ise o zaman riskli yazıyor geçici olduğunu düşünüyorum ama yinede doktora görünecegim

Güvenlik adına kullandigim tek şey kapı tutacagi 😂 parmaklarını sıkıştırmaya diye. Ben şöyle bir şey fark ettim ilk başta evde dolap karıştırıyor diye kurdeleyle bağlamistim ama evde karıştırmayın a başka bir yere gittiğimizde merak edip karıştırmaya çalışıyor o yüzden tüm kurdeleleri söktüm. Merak ettiği dolapları açıp yanımda bakmasına izin verdim ve anlattım bu kırılırsa eline batar uf olursun diye. Bir süre sonra salonda ve mutfakta surekli açtığı iki çekmece vardı. Onlari boşaltıp içine oyuncaklarını koydum. En alt oluyor zaten genelde anca ona boyu yetiyor. Mutfak dolaplarina da iki tutamac arasına havlu koydum açamıyor havluyu çekiştirip bırakıyor artık. Salonda da sadece kendi çekmecesi gidiyor. Aynı şekilde kendi odasında da gözüne kestirdiğim bir çekmece vardı ona da oyuncak ve bez oldum oynasın diye. Kendi beziyle oynamayı çok seviyor. Evde özgürce karıştırdığı için başka bir yere gittiğimizde çekmecesi karıştırmiyor artık.

Merhaba Günaydın eve salıncak alan var mı memnun musunuz 🥰
Ben aldım 2 tane. Birini yazliktaki balkona tavana monte ettik diğerini kayinvalidemler köyde yaşıyor orda bahçeye ağaca monte ettik. Parka hiç goturmedim o yüzden. Sallanmak istediğinde zaten hemen salıncak yanına gidip hıı hıı diyor.😂 ikisinden de gayet memnunum.

Kızlar bizim alerji test sonuçları az önce çıktı ve alerjen besinler hiç beklemediğim yerlerden çıktı.
Ceviz, buğday, arpa, fasulye, mercimek gibi....
Ya benimde aklımdaydı ensedeki döküntü geçti mi diye soracaktım 🤔
Dereceleri nasıl peki buğday ve arpaya şaşırdım

Güvenlik adına kullandigim tek şey kapı tutacagi 😂 parmaklarını sıkıştırmaya diye. Ben şöyle bir şey fark ettim ilk başta evde dolap karıştırıyor diye kurdeleyle bağlamistim ama evde karıştırmayın a başka bir yere gittiğimizde merak edip karıştırmaya çalışıyor o yüzden tüm kurdeleleri söktüm. Merak ettiği dolapları açıp yanımda bakmasına izin verdim ve anlattım bu kırılırsa eline batar uf olursun diye. Bir süre sonra salonda ve mutfakta surekli açtığı iki çekmece vardı. Onlari boşaltıp içine oyuncaklarını koydum. En alt oluyor zaten genelde anca ona boyu yetiyor. Mutfak dolaplarina da iki tutamac arasına havlu koydum açamıyor havluyu çekiştirip bırakıyor artık. Salonda da sadece kendi çekmecesi gidiyor. Aynı şekilde kendi odasında da gözüne kestirdiğim bir çekmece vardı ona da oyuncak ve bez oldum oynasın diye. Kendi beziyle oynamayı çok seviyor. Evde özgürce karıştırdığı için başka bir yere gittiğimizde çekmecesi karıştırmiyor artık.
kesinlikle böyle olmalı diye düşünüyorum.. her yere bakabilir ama o kadar
benim de yemek takımının konsolunun bir yeri var aşağıda ama üzerinde bir at biblosu var biraz büyük
sürekli destek alıyor dokunmaya çalışıyor hayır ellemiyoruz dimi annecim hayır diyorum
kafa sallıyor hayır diye usulca uzaklaşıyor

ama henüz bizimki çekmece dolap keşfetmedi, sadece 2 dolabı keşfetti birisi terlik dolabı
birisi de çamaşır makinasını içine gömdüğümüz bir dolap var orası

Ya benimde aklımdaydı ensedeki döküntü geçti mi diye soracaktım 🤔
Dereceleri nasıl peki buğday ve arpaya şaşırdım
Hayır geçmedi canım ense dışında sırt göğüs boyun, çene altı ve kasıklarda da dokuntuler çıktı. Geniş bir alanda mevcut. Zaten iyiki test yaptirmisim çünkü diyet ye yapsam vs hiç aklıma gelmeyecek şeyler. Yani ha birde balık alerjisi çıktı 🤣 mesela domatese ne bileyim kivi ye yada yumurta beyazına alerjisi yok arı börtü böcek te temiz ama gel gel de mercimek Fasulye buğday yulaf balık ceviz gibi şeylere çıkmış. Alerji seviyesi orta ama vücuttaki reaksiyon çok yüksek çıkmış. Prof. alerjen besinleri bilemediginizden surekli kullandığınız için yüksek çıkmıştır dedi. Yani her sabah ceviz pekmez veriyorum corbalarina un/ekmek koyuyorum daha dün öğlen mercimek çorbası verdim haftada 1/2 balık veriyorum. Ah ahh Yani. Şimdi diyete geçiyoruz işte.

Herkese merhaba uzun zamandir yazamiyordum giremiyordum. Iki aydir evde de degildim. Şükür eve yerleştik hengame bitti derken dünden beri cigerlerinden hisir hisir sesle öksürüyor. Bugun doktora götüreceğim.
Cok hos bir dogum gunu geçirdik. Bahcede olduğu icin 40 kisi kadar agirlayabildik. Daha gelmeyen de bir o kadar kisi vardi iyi ki gelmemisler 😅
Aile büyükleri akülü araba almis pek hosuma giden bir hediye olmadi açıkçası. Henuz bunun için çok küçük. Sırf disarida gorumce ilgisini çekiyor diye aman mahrum kalmasin diyip her seyi alacak olursak hayal edecek hicbir seyi kalmaz. Simdilik hevesleri kirilmasin diye bisi demedim. Zaten ayda bir veya iki kez kiyafet kucuk oyuncak gibi ufak tefek bisi alıyorlar. Eşim için en şikayetçi olduğum M Mirune nin tarif ettigi gold serumlu cocuk olma durumunu benim oğlum da yasasin istemiyorum. Yerel dil ile bizim orda aşırı kabilecilik diyorlar. Çocuk olarak cok sevdikleri icin degil "bizim bu" diye cok sevdikleri için yanlış yapıyorlar. Gereksiz aşırı düşkünlük şımartma hali. Kimsenin işine yarayan bir durum değil.
Ben sınır koysam da "şurayı açabilir buraya gitmesin" gibi arkami döndüğüm anda her istediğini yap oglum kirilirsa kirilsin sem bir yerini kesene kadar toplariz moduna giriyorlar. Tavsiyesi olan varsa alırım.
Bolca sınır konulması gereken insanlar o sınırlarla yasamaya mahkum oluyor orasi artik beni ilgilendirmiyor açıkçası ama arkami döndüğüm andaki tutum değişimi ileride ben gelmicem babaannemle kalcam tribine dönüşsün istemiyorum

X