2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Çok geçmiş olsun kuzum bir sıkıntı olmamasına sevindim 🥺

Biz 3,5 aylıkken karaciğer enzimleri yüksek olduğu için baya bir testten geçmiştik içerisinde göz muayenesi de vardı. Doktorumuz zaten yaptırdığımız için şimdilik göz muayenesini erteledi. Bir daha ne Zaman ister bilemiyorum 😇

Teşekkür ederim canım darısı başımıza 🌺🌺

Hoşgeldin canım soruların çok tatlı 😂
Tamamen fizyolojik olduğunu düşünüyorum. Aynı şey bizimde başımıza geliyor hele uykudan uyanınca abooovv diyorum 🤣🤣

Canım ben annemlere kalmaya gittiğimde kendi eski odamda 🥺 yerde yatırıyorum bebişi. Dolayısıyla uyanınca ya ağlıyor ya da yürüyerek yanımıza kadar geliyor şapşal🤣
Geceleri tehlikeli olabilir bu durum ama hakkında ne yapılabilir bilemiyorum. Şuanlık aklıma bir çözüm gelmedi. Biraz daha büyümüş olsalar uyanınca yanına gelmesini bir şekilde anlatabilirdik, sanırım :/
Gündüz şimdilik varsa kamera açıp izlemek mantıklı olabilir.
Gunduz idare edilir, dedigin gibi kamerayi oraya takarim, gidip gelir kendim bakarim. Bazen uyanip direk oyuncaklarina yoneliyor, fazladan 15 dakika kazaniyorum 😃 ama gecede oyle yururse diye biraz korkuttu.gerci gece uyanmalari hep aglamayla oluyor
ben park yatak kullanıyorum
Ben de suan bizim odada park yatakta yatiriyorum ama uzunlugu diger yataklara gore kisa, kucuk geldi gibi hissettim.
Yatak bariyerleri iş görür mü acaba
Ona da tirmanabilir ya. Aklima sey geldi, kapi citi. Yataktan cikar oynar ama odadan cikamaz herhalde.

Gunduz idare edilir, dedigin gibi kamerayi oraya takarim, gidip gelir kendim bakarim. Bazen uyanip direk oyuncaklarina yoneliyor, fazladan 15 dakika kazaniyorum 😃 ama gecede oyle yururse diye biraz korkuttu.gerci gece uyanmalari hep aglamayla oluyor

Ben de suan bizim odada park yatakta yatiriyorum ama uzunlugu diger yataklara gore kisa, kucuk geldi gibi hissettim.

Ona da tirmanabilir ya. Aklima sey geldi, kapi citi. Yataktan cikar oynar ama odadan cikamaz herhalde.
Aa evet Güvenlik kapıları oluyor çocuklar için onlardan kullanmak mantıklı olabilir kuzu. En azından için rahat olur

Vitamin gibi takviye mi önerdi 🤔
AGA-K takviye diye bisey onerdi ama cocuk doktoru. Biotin tablet icebilirsin bir tane digeri olmaz dedi. İkisini de almadm. Yine ocean mummy aldim. Bu arada ben 1 yas kontrolunde sordum goz muayenesini. 15. Ayda gonderecegim demisti. Arkadasmin kizini ayni doktor 8. Ay civari gondermisti. Hafif kayma var diye. Biz ekim gibi gidecegiz.

Ağlarken birakmak sizin içinde çok zordur tahmin edebiliyorum. Bazı bebekler öyle ama benim ufaklikta yabancı birisinin ona dokunmasına asla müsaade etmez. Ortalığı kopartiyor. Koşulsuz olarak bir anneye bir babaya birde anneanneme gidiyor. Geri kalan herkese uzaktan gülücük atıp ona yaklasildiginda bana kaçıyor yada bacaklarıma yapışıyor. Aynı haftada komşumun kızına gel deyince hop geliyor mesela. Kaç defa bana bırakıp markete gitmişliği var çocuk hiç yadirgamiyor. Benim ki odadan cikinca ben peşimden koşturuyor mesela.. psikoloğunuzun söylediği bu konuda bana da mantıklı geldi. Çok absürt bir örnek vermek istiyorum. Benim yan komşumun kız çocuğu var yaklaşık 5 yaşında. Doğduğundan beri karşı apartmandaki bir abla bakıyor.annesi cocukla o kadar ilgisiz ki anlatamam. Çocuk bakıcı ablaya ve eşine anne-baba diyor. Bakan abla tatile gittiğinde onu da yanlarında götürüyorlar falan. Hatta bir kaç ay önce parkta karşılaştık çocuğun öz annesi kızın saçlarını kestirmiş, bakan abla da öz annesiyle tartıştı sen nasıl benim kızımın saçlarını bana sormadan kesersin diye. Ben çok şaşırdım. Çok garip geldi bu bana. Hic normal değil. Bu arada dip not kızın öz annesi çalışmıyor. Yani evde istese çocuğuna bakar. Ama bakıcı bakıyor ücreti karşılığında. Yani diyeceğim şu ki çocuk ilgiyle büyür eğer aile içinde ilgi yoksa çocuk dediğiniz gibi huzuru sevgiyi dışarıda arar ve sevildiğini hissettiği yerde duygusal olarak sorun çıkartmaz. Luna'nın kreşe bırakılırken agliyor olması orda sizinle vakit geçirdiği kadar mutlu olmaması bence o yüzden tepki gösteriyor diye düşünüyorum..
Ben cok katılmıyorum bu duruma yani tamamen cocugun mizaciyla alakali bence. Benm kizim da ben yokken aglar ondan uzaklasayim huzursuzlanir. Ama ilk defa gordugu biri de kucagina aldiginda huzursuz olmaz. Herkese opucuk atar gulumser. Ama arkadasimin kizi cok huysuz. Surekli aglar. Uzaktan daha yabanci gorsun kendini yerlere atar. Surekli huzursuz olur. Bence tamamen bebekle alakali. Kapanma doneminde aylarca kimseyi gormedik. Annem babam kv kp dahil. Yine de ilk gordugunde hic yadirgamamisti. Ama mesela bizde de soyle bsey var. Ablamin esine bi turlu isinamamisti aylarca. Ne zaman gorse aglardi. Halbuki anneme babama kv ve kp ye gore enistemi ablami daha cok gormus olmasına rağmen aglardi. Degisik.

torro torro canim bizim atesimiz o gun dustu. Doktor idrarinda koku var mi diye sordu ama hersey normaldi. Ben de anlam veremedim acikcasi bilmiyorum.

AGA-K takviye diye bisey onerdi ama cocuk doktoru. Biotin tablet icebilirsin bir tane digeri olmaz dedi. İkisini de almadm. Yine ocean mummy aldim. Bu arada ben 1 yas kontrolunde sordum goz muayenesini. 15. Ayda gonderecegim demisti. Arkadasmin kizini ayni doktor 8. Ay civari gondermisti. Hafif kayma var diye. Biz ekim gibi gidecegiz.
Bende imom latte kullanıyorum günaşırı. Bana faydası olsun diye almıştım özellikle emzirme ve yorgunluk baya yıprattı beni 🥴

Havalar hala sıcak gitse de yazın sonuna doğru gidiyoruz sonbahar ve kış için uyku tulumu bakıyorum malum üzerinde asla örtü tutmayan bebeye sahibim uyurken de çok dönüyor haliyle hep açık yatıyor. Şimdiden alayım diyorum sizlerin tavsiyesi var mı bu konuda instada şu sayfayı inceledim

Bebegi 3-4 kez kaka yapan var mi ya? Sabah 4te kaka yapar oldu. Cok emiyo acaba sivi alimi cok olfugundan mi diyorum?

Ilk defa mastit oluyorum sanirim 😄 iyi yemis ac degil. Dogru zamani kolluyorum emzirmek icin. Cunku denedim emmiyor. Bir de o 4er disinin arasina alip isirdi. Bu sekilde ozellikli isirdigi yoktu damagiyla eziyodu disi cikarken. Bu sefer diliyle emzirip isirdi gozumun icine baka baka. Bugun ilginc seyler oluyor

Ilk defa mastit oluyorum sanirim 😄 iyi yemis ac degil. Dogru zamani kolluyorum emzirmek icin. Cunku denedim emmiyor. Bir de o 4er disinin arasina alip isirdi. Bu sekilde ozellikli isirdigi yoktu damagiyla eziyodu disi cikarken. Bu sefer diliyle emzirip isirdi gozumun icine baka baka. Bugun ilginc seyler oluyor
Oh sonunda emdi. Kismen rahatladım. Ama hala acıyor o nokta. Kresteyken 7 saat etmediği oluyor, yine de böyle olmuyordu. Demek ki neymiş. Ben emzirmeyi istesem de birakamazmisim.

Bebegi 3-4 kez kaka yapan var mi ya? Sabah 4te kaka yapar oldu. Cok emiyo acaba sivi alimi cok olfugundan mi diyorum?
Screenshot_20210828-175143_Chrome.jpg

Böyle yazmışlar ama ben demir eksikliği varsa da bilmiyorum. Az kaldı Sirbistanda baktiricaz inşallah.

Ya aylardır böyle mutemadiyen. Gevsek ayrıca kakasi. Sert yapmıyor. Cok lifli yiyor olabilir. Cok meyve yiyor ya da.
Aklima sey geldi birde, emdikce o an sindirim sistemi daha kolay calisiyor. O yuzden de sık olabilir. Bizimkisi uyumak icin emer ama bazen uyuyamaz. Bi 5 dakika serbest birakirim, baktigimda kaka yapmis oluyor 🙂 bizim doktora gore kaka sıklıginin onemi yok. Dedigin gibi kakasi gevsek ama meyve yemiyor oglum cok az.

Benim kiz da genelde 3-4 kere yapiyor. Emiyor diye normal diyorum. Doktora da söylediğimde bsey demedi ozel olarak. Kabizlik falan var mi diye sormustu.

Emziriyorum emziriyorum mastit duzelmiyor. Diger memeyi de mastit yapicam bu gidisle emzirmemekten. Karbonatli temiz suyla masaj yaptim yok bir gelisme. Sicak soguk kompres denicem. Allahtan ates titreme yok

10. Aydan sonra diş çıkarmadi 3 ay aradan sonra 5. Dış olarak alt yan diş geldi ateş yok ama inanılmaz zor bir gece oldu parol verdim de 3 saat kesintisiz uyudu bu arada dün aşı olduk kolumu kaldıramıyorum üstüne bebeğin dişi geldi eşimde bende aşının yan etkilerini yaşıyoruz

Emziriyorum emziriyorum mastit duzelmiyor. Diger memeyi de mastit yapicam bu gidisle emzirmemekten. Karbonatli temiz suyla masaj yaptim yok bir gelisme. Sicak soguk kompres denicem. Allahtan ates titreme yok
Ben 5,5 ve 7,5 aylarda mastit değil ama tıkanıklık yaşadım ve inanılmaz zordu. Kafam kadar olmuştu hepte Sağ meme 😒Et ağırlıklı beslenince sanırım süt daha çok yağlanıyordu bana öyle denk geldi gibi oldu.
Duş aldım duşta sıcak su tuttum. Çıkınca buzdolabında lahana yaprağı saklıyorum, onu buz gibi bastım memeye. Sonra
Pompayla akış çoğalana kadar sağım yaptım tam böyle tazyikli geldiği zaman emzirdim bebe açtı öylelikle. Belki yardımcı olur😌
10. Aydan sonra diş çıkarmadi 3 ay aradan sonra 5. Dış olarak alt yan diş geldi ateş yok ama inanılmaz zor bir gece oldu parol verdim de 3 saat kesintisiz uyudu bu arada dün aşı olduk kolumu kaldıramıyorum üstüne bebeğin dişi geldi eşimde bende aşının yan etkilerini yaşıyoruz
Yaa geçmiş olsun. 2. Doz muydu?

Ben cok katılmıyorum bu duruma yani tamamen cocugun mizaciyla alakali bence. Benm kizim da ben yokken aglar ondan uzaklasayim huzursuzlanir. Ama ilk defa gordugu biri de kucagina aldiginda huzursuz olmaz. Herkese opucuk atar gulumser. Ama arkadasimin kizi cok huysuz. Surekli aglar. Uzaktan daha yabanci gorsun kendini yerlere atar. Surekli huzursuz olur. Bence tamamen bebekle alakali. Kapanma doneminde aylarca kimseyi gormedik. Annem babam kv kp dahil. Yine de ilk gordugunde hic yadirgamamisti. Ama mesela bizde de soyle bsey var. Ablamin esine bi turlu isinamamisti aylarca. Ne zaman gorse aglardi. Halbuki anneme babama kv ve kp ye gore enistemi ablami daha cok gormus olmasına rağmen aglardi. Degisik.
Evet çocuğun mizacıyla da ilgili bencede. Benim kızım çok değişik mesela kendisine izin verilmediğinde dokunuldugunda ortalığı kaldırıyor. Ama kendini sevdirmek istediğinde hop kedi gibi gidip kafasını dizine yaslıyor. Kendi seçecek. Yabancı seciyor. Komşumun kızı tam tersi hiç yadirgama yok. Gel deyince hemen geliyor gülücükler atıyor. Orda aslında yanlış aksetmis olabilirim çocuğun mizacı tabiki cok önemli ama anne babasından yeteri kadar sevgi alamayan çocuklar göremediklerini sevgiyi dışarıda da arıyorlar. Tabi vermis olduğum örnek benim birebir şahit olduğum yıllardır gördüğüm durum. Böyle şeyler de olabiliyor demek istedim.

X