2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
E Erganun
Canım çok geçmiş olsun.
Kizimin da ilk geçirdiği hastalıklardan 6. Hastalık.
Ateşi akşamüstü çıkmaya başladı, üç gün boyunca aynen dediğin gibi 40 i buldu.
Ama sadece gece artardı.
Hatta bi üçüncü gün dr a gittik, gündüz gittiğimizde ateşi bile yoktu.
Ertesi gün dokuntulenince anladık 6. Hastalık olduğunu.

Ama çok şükür bizimki, elini sallasayarak atlattı desem yeri.
Evet ateş çıktı ama düştü de, hatta sadece iki kere sanırım calpol vermiştim.
Ateşe savaş açma taraftarı değilim pek, çocuk dayanabiliyorsa tabi.

Her hastalıktan daha güçlü çıkıyorlar inşallah :)
Gelmiş geçmiş olsun tekrar.
Antibiyotik niye verdiler canım, başka bir hastalığı daha mi vardı.
6. Hastalığa bisey verilmez dedi dr bana da.
Bunu da daha önceden alimtilamisim kuzum. O hastalığı da zor atlattik. Simdi öksürük gece uykularinin harapligi. 9 aya kadar elhamdülillah hastalik görmedik ama terlemesini ne zaman kontrol edemedim ard arda hastalanir oldu
Ya cok basit bir sorun belki ama aklima cok takildi. Belki bir oneriniz olur. Bizim park yatak kucuk gelmeye baslayinca montessori yataktan aldik. Henuz odasini ayirmadim ama yavas yavas alissin diye gunduzleri bazen orada uyutuyorum. Bugun de oyle yaptim. Salondayken bir ses duyar gibi oldum, koridora ciktigimda bizimkiyle gozgoze geldim 😳 coktan uyanmis, ses de cikarmamis.

Simdi kafama takilan gece de uyanip acaba gezer mi. Dolaplar falan kilitli, onlem aliyoruz kendimizce ama ya almamasi gereken bir seyi bulur da yerse falan. Kapiyi da kapatmam arada bakiyorum, zaten hemen bi ses olumca uyaniyor. Napsam acaba🙄
Bi tane de bende var sabah kalkip haber vermeyip evi turlayan. Takir tukur sesinden ancak yarim saat sonra filan uyaniyorum. Sessiz olmayi ogrendiginde evde parti yapar benden habersiz bu danacik
Selam millet👋🏼 Bende bu aralar sadece okuyabiliyorum pek yazamıyorum. Bizim azı dişlerin çok azı patladı ama çoğunluğu hala etle kaplı. Köpek dişleride patladı patlayacak bayağı şişmiş. İştah gelip gidiyor. Bir günü bir gününe uymuyor. Mesela pirinç ve unu kaşık maması yemezdi şimdi yemeye başladı. Çok sevdiği tarhanaya artık mesafeli 😆 popo üstünde kayarak ilerliyor tam bir yengeç 🦀 oldu 🙈halının üzerinde durmak istemiyor ya parke ya da mermer olan zemine gidiyor.
Geceler fena😴😴😴 saat 12 ye kadar iyi uyuyor ondan sonra bir uyanıyor 5 e kadar pek düzenli uyumuyor çoğunlukla memede uyumak istiyor ama ben uykumu alamıyorum 🙄bazen bakıyorum beşiğinde yatıyor diyorum hangi ara koymuşum 🤷🏻‍♀️Geçende uykumu alamadım kuşluk vakti, ufaklıkta bir türlü uyumuyor ayağımda sallarken kendini sağa sola savurdu derken ayağımda kayıp yataktan düştü😞 valla yorgun olmak çok kötü 👎 neye kızıp neye üzüleceğimi şaşırdım.demek ki neymiş: her çocuk bir gün yataktan düşecektir 😆
Ya hic sorma sinir krizlik oldu yine bizim uykular da. Asiri yorucu bir yaz oldu sanki kış sakin gecmis gibi 😅😅😅 neyse güzellikleri görüp elhamdülillah diyelim.
Gecen yatakta kaka temizliyorum. Aklimda bir suru is var. Lonk kapi çaldı. Kurye. Aman gitmeden yetişeyim hemen kakayi alayim da diye düşünürken kapiya dogru kostum sen bebeyi unut yatakta 😅😅😅 küt bir çığlık. Sag sakak şişti morardi ertesi gun geçti.
Emziriyorum emziriyorum mastit duzelmiyor. Diger memeyi de mastit yapicam bu gidisle emzirmemekten. Karbonatli temiz suyla masaj yaptim yok bir gelisme. Sicak soguk kompres denicem. Allahtan ates titreme yok
Canim 85 kez mastit olan biri olarak o kadar cok masaj yaptım ve kendimi yorup yıprattım ki. Ah diyorum. O dusta agladigim günler. Nane çayı ile gerilendirip kanallari serbest birakmak en acisiz cozum zaten lunanin da asiri emme istegi olmadığı bir zamanmis. Sonra akis hizi tekrar duzene girer. Daya nane çayını. Bir bardak olmadi iki bardak. Kontrollu sekilde. Mastit olduguna gore zaten azicik degildir iki yudumda gerilenecek.
Önce diger masaj sagma emzirme yollarini bi deneyip olmazsa hemen nane cayi diyorum ben

Bunu da daha önceden alimtilamisim kuzum. O hastalığı da zor atlattik. Simdi öksürük gece uykularinin harapligi. 9 aya kadar elhamdülillah hastalik görmedik ama terlemesini ne zaman kontrol edemedim ard arda hastalanir oldu

Bi tane de bende var sabah kalkip haber vermeyip evi turlayan. Takir tukur sesinden ancak yarim saat sonra filan uyaniyorum. Sessiz olmayi ogrendiginde evde parti yapar benden habersiz bu danacik

Ya hic sorma sinir krizlik oldu yine bizim uykular da. Asiri yorucu bir yaz oldu sanki kış sakin gecmis gibi 😅😅😅 neyse güzellikleri görüp elhamdülillah diyelim.
Gecen yatakta kaka temizliyorum. Aklimda bir suru is var. Lonk kapi çaldı. Kurye. Aman gitmeden yetişeyim hemen kakayi alayim da diye düşünürken kapiya dogru kostum sen bebeyi unut yatakta 😅😅😅 küt bir çığlık. Sag sakak şişti morardi ertesi gun geçti.

Canim 85 kez mastit olan biri olarak o kadar cok masaj yaptım ve kendimi yorup yıprattım ki. Ah diyorum. O dusta agladigim günler. Nane çayı ile gerilendirip kanallari serbest birakmak en acisiz cozum zaten lunanin da asiri emme istegi olmadığı bir zamanmis. Sonra akis hizi tekrar duzene girer. Daya nane çayını. Bir bardak olmadi iki bardak. Kontrollu sekilde. Mastit olduguna gore zaten azicik degildir iki yudumda gerilenecek.
Önce diger masaj sagma emzirme yollarini bi deneyip olmazsa hemen nane cayi diyorum ben
teşekkürler. bitti kurtuldum. memeyi boşaltması iki gün sürdü. Luna gibi memeyi seven bir çocuğu bile bıktırdı bu kadar emmek bence hahaha

E Erganun
Canım iki tane çok terleyen çocuk anası olarak çözümü gece dahil üç kere üst degistirmekte buldum.
Kızım bile alıştı, uykusunda kollarını kaldırıyor :)
Bugun doktor düzenli d vitamini dedi canim aklında olsun.
Uykusu cok hafif ya kaldırıyorum iki saat ayakta duruyor. Ama zamanla alisir heralde. Mecbur degiscez

Bugun doktor düzenli d vitamini dedi canim aklında olsun.
Uykusu cok hafif ya kaldırıyorum iki saat ayakta duruyor. Ama zamanla alisir heralde. Mecbur degiscez
Vitaminleri tsh vs herşey normal.
Eşimden yana genetik kuzum bizde.
Valla uyku hafif bizde de.
Ama öyle sırılsıklam oluyor ki, hasta olacağına uyanmasını tercih ediyorum.

E Erganun
Canım iki tane çok terleyen çocuk anası olarak çözümü gece dahil üç kere üst degistirmekte buldum.
Kızım bile alıştı, uykusunda kollarını kaldırıyor :)
Önceden bende zıbın değiştiriyordum şimdi sırtına boynunu kapatacak şekilde bez koyuyorum. Dönüşümlü olarak ıslak bezleri kurusu ile değişip kullanıyorum. Gece birden sonra bezi alıyorum çünkü serin oluyor çok terlemiyor.

Bu arada bebek karyolasını mecbur sökeceğiz çünkü ayağa kalkarsa yataktan düşer, keşke en başından bende yerden yatak alsaydım 🙄 en azından hareketlenince yataktan kendisi çıkardı. Gerçi Karyola ile de sallayarak bebeği kolay yatırıyordum ama artık ayağımda sallıyorum.

Beğendiğim için paylaşmak istedim 🙂

Dun oglumun biraz atesi vardi, gece 39a kadar yukseldi. Dönüsümlü ates dusuruculerle azaldi ama baktim sabah keyfi de pek yok, doktora gittik. İyi ki de gitmisim, el ayak agiz hastaligi olmus :KK43: bogazinda yara olmus. Agzinda cok tukuruk vardi, yutmakta zorlanirmis. Viral oldugu icin ilac vermedi, bogazini rahatlatmak icin biseyler yazdi. Boyle boyle buyuyecekler ama cok uzuldum. Bazen cok agliyor. İlac icirmekte cook zorlaniyoruz, siringayla da denedim onu da oksurerek cikartiyor. Kullandiginiz baska yontem var mi 😔

Dun oglumun biraz atesi vardi, gece 39a kadar yukseldi. Dönüsümlü ates dusuruculerle azaldi ama baktim sabah keyfi de pek yok, doktora gittik. İyi ki de gitmisim, el ayak agiz hastaligi olmus :KK43: bogazinda yara olmus. Agzinda cok tukuruk vardi, yutmakta zorlanirmis. Viral oldugu icin ilac vermedi, bogazini rahatlatmak icin biseyler yazdi. Boyle boyle buyuyecekler ama cok uzuldum. Bazen cok agliyor. İlac icirmekte cook zorlaniyoruz, siringayla da denedim onu da oksurerek cikartiyor. Kullandiginiz baska yontem var mi 😔
Çok geçmiş olsun 😔 bende çok zor iciriyorum. Eşim şırıngaya çekip ağzına sıkıyor bende meme açık şekilde bekliyorum hemen emiyor yutmuş oluyor. Ateşli hastalık çok zor 6.hastalık yaşamıştık bizde

esmeralda5 esmeralda5 nasıl oldu sizin bebiş

Seninkiler en azından geç başlamış ben 4.5 Aydan beri diş sancısı çekiyorum. Bi bitseydi 😴🙄
Keşke öyle olsa be canım. Kaç aydır diş patlatma oncesi gerilimlerini yaşıyorduk. Damaklar şiş sert huysuzluk diz boyu ama minik inciler kendini göstermiyordu. Uzun süredir yaşıyoruz yani.

Çok geçmiş olsun.

Çok geçmiş olsun 😔 bende çok zor iciriyorum. Eşim şırıngaya çekip ağzına sıkıyor bende meme açık şekilde bekliyorum hemen emiyor yutmuş oluyor. Ateşli hastalık çok zor 6.hastalık yaşamıştık bizde

esmeralda5 esmeralda5 nasıl oldu sizin bebiş
Tesekkur ederim cok zormus. Bogazinin acisindan hicbir sey icmiyor, dogru durust emmiyor bile 😔 ne yapacagimizi sasirdik 😔

Beğendiğim için paylaşmak istedim 🙂
Çok doğru bende gün içinde birkaç kez sinirleniyorsam 10 defa gülüyorum En az 20 -30 kez oyun oynuyorum yani herşeyi yaşıyorum. Kameraya çeksem tabi ki en mutlu anlarımı çekerim🤣ki zaten öyle yapıyorum😜

Çok geçmiş olsun nerden kapmış acaba çok bulaşıcı 😷 eğer tadını değiştirmezse yiyecek içecek ile verin yoksa en iyisi yine enjektörle vermek. Ben çok ağlasa da veriyorum.

Tesekkur ederim cok zormus. Bogazinin acisindan hicbir sey icmiyor, dogru durust emmiyor bile 😔 ne yapacagimizi sasirdik 😔

Benim yeğenler 3-6-8 yaşlardaydı bu hastalığı geçirdiler zaten iştahsızlık yapıyor. Ama daha küçük çocukları ise hastanelik ediyor. Yine 1 yaşında geçiren tanıdığım çocuk çok fena olmuştu. Hastanede serum takmışlardı da düzelmişti. Ay bende hastalıktan korkuyorum umarım bir daha hastalanmadan kış gelir evimizde izole yaşarız ne diyim🙏🏼Millet hasta hasta gezmeye gidiyor evde oturmuyor 🤬

X