2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Bebegi 3-4 kez kaka yapan var mi ya? Sabah 4te kaka yapar oldu. Cok emiyo acaba sivi alimi cok olfugundan mi diyorum?
Benim ufakliginda kaka miktarı arttı günde 1 idi şuan günde 4-5 bazen üstü ve ishal. Yaklaşık 3 gündür. Ateş kusma yok ama iştahsızlık mevcut. Su içimi iyi ama. 3 gün gönde üstten 2 adet diş patladı bununla ilgili diye düşündüm ve doktora gitmedim acaba kötü mü ettim.

Benim ufakliginda kaka miktarı arttı günde 1 idi şuan günde 4-5 bazen üstü ve ishal. Yaklaşık 3 gündür. Ateş kusma yok ama iştahsızlık mevcut. Su içimi iyi ama. 3 gün gönde üstten 2 adet diş patladı bununla ilgili diye düşündüm ve doktora gitmedim acaba kötü mü ettim.
Diş cikartma dönemlerinde kaka miktarının artması ve kıvamının normalden daha cıvık olması normalmiş. Doktorumuz şimdi cevap verdi 😊

Ya cok basit bir sorun belki ama aklima cok takildi. Belki bir oneriniz olur. Bizim park yatak kucuk gelmeye baslayinca montessori yataktan aldik. Henuz odasini ayirmadim ama yavas yavas alissin diye gunduzleri bazen orada uyutuyorum. Bugun de oyle yaptim. Salondayken bir ses duyar gibi oldum, koridora ciktigimda bizimkiyle gozgoze geldim 😳 coktan uyanmis, ses de cikarmamis.

Simdi kafama takilan gece de uyanip acaba gezer mi. Dolaplar falan kilitli, onlem aliyoruz kendimizce ama ya almamasi gereken bir seyi bulur da yerse falan. Kapiyi da kapatmam arada bakiyorum, zaten hemen bi ses olumca uyaniyor. Napsam acaba🙄
Gezer benimki geziyor. Park yatak kullanıyorum hala. Başka yerde yatsın kalkıp düşüyor, etrafı karıştırıyor.

Selam millet👋🏼 Bende bu aralar sadece okuyabiliyorum pek yazamıyorum. Bizim azı dişlerin çok azı patladı ama çoğunluğu hala etle kaplı. Köpek dişleride patladı patlayacak bayağı şişmiş. İştah gelip gidiyor. Bir günü bir gününe uymuyor. Mesela pirinç ve unu kaşık maması yemezdi şimdi yemeye başladı. Çok sevdiği tarhanaya artık mesafeli 😆 popo üstünde kayarak ilerliyor tam bir yengeç 🦀 oldu 🙈halının üzerinde durmak istemiyor ya parke ya da mermer olan zemine gidiyor.
Geceler fena😴😴😴 saat 12 ye kadar iyi uyuyor ondan sonra bir uyanıyor 5 e kadar pek düzenli uyumuyor çoğunlukla memede uyumak istiyor ama ben uykumu alamıyorum 🙄bazen bakıyorum beşiğinde yatıyor diyorum hangi ara koymuşum 🤷🏻‍♀️Geçende uykumu alamadım kuşluk vakti, ufaklıkta bir türlü uyumuyor ayağımda sallarken kendini sağa sola savurdu derken ayağımda kayıp yataktan düştü😞 valla yorgun olmak çok kötü 👎 neye kızıp neye üzüleceğimi şaşırdım.demek ki neymiş: her çocuk bir gün yataktan düşecektir 😆

Yalniz benim kizda vitamin eksikligi var,kaka da sanki cok yapiyor😔
Sen bana bakma, internette çok fala olumsuz şey yazıyor. % 1lik ihtimalleri varmış gibi iddalı yazmasalar nasıl okunacaklar gündem yaratacaklar. Arkadaşların dediği gibi diş dönemindeki bebekler, çok emen bebekler gevşek kaka yapabiliyormuş 3-4 kez.

C cimcim karides aling aling masal3487 masal3487 Rheaa Rheaa teşekkür ederim kızlar. Az önce sabah emzirmesinde de kaka yaptı ama uyumaya devam etti. Ben de dokunmadım :KK70: dedim kalkacak zaten 1 saate. dün akşam bizi uyutmadı kendi uyusun bakalım, bariz bir şekilde sağ kulağını sıkıca tutup ağlıyor. açmıyor da kulağını bakayım. sıkı sıkı tutuyor. gördüğüm kadarıyla kızarmış değil ya da ben dokununca ağlamıyor (enfeksiyon belirtilerinden olduğu için kontrol ettim) ama ısrarla genel anlamda huzursuz ağlıyor. bahsettikleri gibi bu ağlama huysuzluk diştense azı dişleri çook sağlam geliyor. dün 02:00'de bu uyandı 04:00te geri uyutabilirim. tam o sıralarda uykunun en tatlı zamanları, bugün uykusuzluktan zonklayan bir başım var yine. Sakinleşmedi çok zordu. Büyümesiyle doğru orantılı sankinleştirmesi zorlaştı. kucağıma alıyorum durmuyor, bırakıyorum ağlıyor, sallıyorum durmuyor, pıspıslıyorum ağlıyor, sadece memede sakinleşiyor uyuyor, 10 dk sonra yeniden ağlayarak uyanıyor. şey aklıma geldi, yazılmıştı da burda ağlayan bebekler hakkında. komşulardan ses geliyor diye. valla 1 saat boyunca ara ara sustursak da hep canından can gidermiş gibi ağladı. dedim kim nbilir komşular ne düşünecek.

A April wind çok teşekkür ederim. lahana falan hazırlamıştım ama sonradan anlaşıldı ki benimki tam mastit de değilmiş. meme ucunda kanal tıkanmış. mastite ramak kalmış gibi. çok acıyordu memem. bir arkadaşımın tavsiyesiyle memeyi sağar gibi yaptım duştan sonra. orada minik bir baloncuk bir nokta oluştu. onu sterilize enjektor ucuyla patlattık. patlatır patlatmaz süt sızmaya başladı zaten. sonra emince bende bir rahatlama bir hafifleme sormayın. çok yağlı yiyince böyle kanallar tıkanabiliyormuş meme ucundaki yağdan. hala biraz acıyor birkaç güne geçmezse aynı işlemi yeniden yapmayı denicem. belki göremdiğim başka tıkalı kanal vardır.

Merhaba , ben öğretmenim bir yaşına girecek bebeğim okul gruba vermeyi düşünüyorum? Deneyen veren var mı acaba yarım gün vereceğim

Merhaba çalışamayı düşünen var mı ? Ben öğretmenim batmanda yaşıyorum, burada oyun grubu keşfettim yarım gün için bana da iyi gelir diye düşünüyorum eşimle daha paylaşmadım 😅 ama anne sağlığı da önemli öyle değil mi deneyimleyen var mı acaba

M Mirune diş ağrısı kulağa vuruyormuş. Doktorumuz eğer uykudan ağlayarak uyanirsa agri kesici ver 4 saat arayla demisti. Ağlayarak uyanması ağrıyı uykunun tolere edemeyecek kadar cok olduğu anlamına geliyormuş. Çocuk telef olmasın demisti. Bende verdim hep.
ben de verdim calpol dün, kulağa vurduğunu biliyorum. eskiden dişi çıkarken kulağına hep vuruyordu ama bu seferki gibi haşin olmuyordu. kulağını sıkıca kavrayıp hiç bırakmadı. çılgınca ağladığı için endişelendim biraz. sonra calpolla rahatladı uyudu. calpol rahataltıyorsa diştir diyorlar. calpola rağmen ağlaması dinmezse doktora girmek gerekirmiş.

ben de verdim calpol dün, kulağa vurduğunu biliyorum. eskiden dişi çıkarken kulağına hep vuruyordu ama bu seferki gibi haşin olmuyordu. kulağını sıkıca kavrayıp hiç bırakmadı. çılgınca ağladığı için endişelendim biraz. sonra calpolla rahatladı uyudu. calpol rahataltıyorsa diştir diyorlar. calpola rağmen ağlaması dinmezse doktora girmek gerekirmiş.
Kulağını sıkıca tutup nasılsın çekiyor bazen de iki eliyle kulaklarının üstüne vuruyor surekli. Çok ağrısı oluyor o zaman işte. Bende ilk başlarda calpol verdim verdikten 1 saat sonra yine çılgınca ağlamaya başlayınca yine sordum böyle böyle diye. O zaman dedi artık calpol kesmez ağrısını dolven verelim dedi. Bizde artık dolvene geçtik komple. Canım ben herseyi yani en ufak bir durumu bile doktora sorduğum için 🤭 o yüzden hep diyorum doktor şöyle dedi boyle dedi diye ( neredeyse her gün adama soru soruyorum yakında gidin derse şaşırmam)
Ek olarak şuruplari açtıktan 1 ay sonra etkinliği geçiyormuş. O sebeple de şurup tam etki etmiyor olabilir.

M Mirune diş ağrısı kulağa vuruyormuş. Doktorumuz eğer uykudan ağlayarak uyanirsa agri kesici ver 4 saat arayla demisti. Ağlayarak uyanması ağrıyı uykunun tolere edemeyecek kadar cok olduğu anlamına geliyormuş. Çocuk telef olmasın demisti. Bende verdim hep.
Benim için şurup içermek çok zor oluyor 😟 ağzını açmıyor şırınga ile babamız sıkıyor kıyamet kopuyor sanki. Zorla birşey yapmak istemiyoruz ama sağlık sözkonusu olunca mecbur kalıyoruz

Benim için şurup içermek çok zor oluyor 😟 ağzını açmıyor şırınga ile babamız sıkıyor kıyamet kopuyor sanki. Zorla birşey yapmak istemiyoruz ama sağlık sözkonusu olunca mecbur kalıyoruz
Bizde de yeni huyu bu oldu. Önceden hiç bu tarz sorun yaşamadık ama yaklaşık 1 aydır şurubu ağzını açmıyor kesinlikle. Çığlık kıyamet içiriyoruz nabalim ağrı çekmesinden iyi diye düşünüyorum. Bazen kafasını kapıya falan vuruyor çünkü. Bu konuda yalnız olmadığıma sevindim demek tek şurup içmek istemeyen bizim ki değilmiş.

Ben hiç Ağrı kesici vermedim emerken sakinleşti sadece çok uzun süre uyumadan kaldı uykuya dalması zorlaştı. Köpekler bir çıksa rahatlayacağım. Ağrı kesici vermek de ayrı bir dert o yüzden kendi haline bıraktım. Yarın bir yaş aşıları var umarım ateş olmaz 🙅‍♀️

Ben hiç Ağrı kesici vermedim emerken sakinleşti sadece çok uzun süre uyumadan kaldı uykuya dalması zorlaştı. Köpekler bir çıksa rahatlayacağım. Ağrı kesici vermek de ayrı bir dert o yüzden kendi haline bıraktım. Yarın bir yaş aşıları var umarım ateş olmaz 🙅‍♀️
Insallah olmaz. Luna agir kesici icerken is birligi yapiyor sonuna kadar iciyor dokmeden. Doktora en son goturdugumde doktir kulagina bogazina bakarken izin verdi cirpinmadi. koca insanmis da anliyormus gibi sakindi. Doktor ne isbirlikci bir bebek demisti. Aklima geldi isbirlikci deyince.

Kulağını sıkıca tutup nasılsın çekiyor bazen de iki eliyle kulaklarının üstüne vuruyor surekli. Çok ağrısı oluyor o zaman işte. Bende ilk başlarda calpol verdim verdikten 1 saat sonra yine çılgınca ağlamaya başlayınca yine sordum böyle böyle diye. O zaman dedi artık calpol kesmez ağrısını dolven verelim dedi. Bizde artık dolvene geçtik komple. Canım ben herseyi yani en ufak bir durumu bile doktora sorduğum için 🤭 o yüzden hep diyorum doktor şöyle dedi boyle dedi diye ( neredeyse her gün adama soru soruyorum yakında gidin derse şaşırmam)
Ek olarak şuruplari açtıktan 1 ay sonra etkinliği geçiyormuş. O sebeple de şurup tam etki etmiyor olabilir.
Ben senin doktoruna bayiliyorum. Acik ara en iyi doktordu. Aylik kontrolleri hatirliyorum nasil ayrintili anlatiyordu. Osman Gonulal'a baslicam internet uzerinden. Bizzat giddmesek de. En azindan bebegin takibini tutuyormus. 30 dk kamerali gorusme yapiyomus. Dolven paresetemol icerikli degilsanirim. Daha mi agirmis?

X