- 10 Kasım 2011
- 2.942
- 4.400
Çok teşekkür ederimGeçmiş olsun
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Çok teşekkür ederimGeçmiş olsun
Dene kuzum zarar gelmez sana da fayda sağlar umarım.Bunu deneyeyim bakalim belki ise yarar. Cocuk doktoru onermedi. Emzirme doneminde kullanma dedi. O da baska bisey soyledi.
Vitamin gibi takviye mi önerdiBunu deneyeyim bakalim belki ise yarar. Cocuk doktoru onermedi. Emzirme doneminde kullanma dedi. O da baska bisey soyledi.
Biz gitmedik ama gideceğiz. 3 aylıkken gitmiştik, 9 ay ve 1 yaşta gelin demişti ama çocuk doktorumuz göz muayenesini de yaptığı için gerek tok demişti. Şimdi doktorumuz değişeceğinden ben götüreceğim göze. Çünkü benim gözlerim çok sorunlu, asla atlamak istemem.1 yaşında ilk göz muayenesine giden var mı?
Cumartesi gününe randevu aldık bakalım
1 yaşındaki göz muayenesi damla damlatilip yapılıyormuş. Bizde ilk kontrolde öyle soylemisti göz doktorumuz. Çocuk doktorunun yönlendirdiği tarihte gidip baktiracagiz.1 yaşında ilk göz muayenesine giden var mı?
ben daha öncesinde buradan söylemiştim, biz gütmiştik göz doktoruna 3ay sonra geri gel dedi, sonra bir 3 ay sonra yine gel dedi. damlalı göz muayanesi yapacak. biraz yüksek bulmuştu derecelini, bakalım umarım düzelir, inşallah düzelmiştir :)1 yaşındaki göz muayenesi damla damlatilip yapılıyormuş. Bizde ilk kontrolde öyle soylemisti göz doktorumuz. Çocuk doktorunun yönlendirdiği tarihte gidip baktiracagiz.
Evet oglumda oluyor. Uykuda daha kolay kan akisi oluyordur. Normal bemce ya yetiskinlerde de oluyor.herkese merhaba, bir süredir memleketteydim malum internet vs olmayınca bir türlü girme şansım olmadı. ama artık döndüm yazılanları okuyacagım :) bizim bebişin ilk dogum gününü kutladık. bence bekledigimden güzel oldu. kutlama esnasında arıza yaparmı diye endişe ediyordum, resim çekinirken o kadar pozitiftiki anlatamam :) pastaları yerkende sagolsun uyukuya geçti bizlerde keyiflice eglendik. herkes benzer şekilde 1yaşını kutlamıştır. tüm arkadaşlarıma çocukları için uzun ömürler alık ve sıhhat ve mutlu bir yaşam diliyorum.
bunların ne kadar güzel duygular oldugunu insan anne olunca anlıyor. geçen sene bu zamanlarda hepimiz yeni anne olmanın heyecanındaydık şimdi 1 sene olmuş :)
son zamanlarda bizim bebişte dikkatimi çeken birşeyi sormak istedim. birazda çekinerek soruyorum, kusuruma bakmayın lütfen. erkek bebiş olan anneler için esasında sorum. bizim bebegin pipisine baktıgımda özellikle uykudan uyanında altını değiştirmek için açtıgımda biraz büyümüş gibi oluyor. yani nasıl anlatabilirim bilemiyorum, kelimeleri dogru seçmeye çalışıyorum, yanlış kelime yazarsam lütfen affedin beni, ama hani böyle yetişkin erkeklerin pipisinin büyümesi gibi birşey oluyor. her zaman olmuyor, ama uykudan uyanınca hep altını değiştirmeye çalışırım ve bazen altını değiştirirken pipisinde bunu gözlemliyorum. uykunun verdigi rahatlık ve gevşeme ile mi oluyor acaba ?
affınıza sığınarak bilginiz varmı diye bir sormak istedim.
ne güzel seninki de yürüyormuş ya. ben de yavaştan sabırsızlanmaya başladım mı ne. Terapist yeni bir test yaptı Luna'nın gelişimiyle alakalı. Bir sonraki görüşmemizde gelişimi üzerine konuşacağız. Hani nelere ağırlık vermeliyiz, hangi açıdan gelişimi iyi, hangi açıdan geri kalmış vb . gibi. Son 8 soru yürümeyle alakalıydı, sanırım yürümesi üzerine konuşacak bir sonraki görüşmede, çünkü diğer sorduğu her şeyi yapabiliyor.İyi geceler kızlar, son sayfaları okuyarak arabıza katılmak istiyorum artık. Burayı özlüyorum gerçekten. Bizim kız uyuma ve yemek yeme anları dışında asla oturmuyor, desteksiz yürümeye başladı başlayalı işler hem kolaylaştı hem çok zorlaştı. Ne yaman çelişki
1 yaş tahlillerimizi henüz veremedik. Canımız doktorumuz Almanya’ya göç ediyor. Öyle üzüldüm ki. Neyse, en son Aşıda kilo boy kontrolü oldu, 9200 dü en son kilosu, o zaman yürümeye yeni başlamıştı. Herhalde bu kadar harekete kilo vermiştir şimdiye.
hasta bebişlere çok geçmiş olsun ya, aling idrar yolu olabilir mi? Mesajları son sayfalardan okudum güne saate dikkat etmemişim, umarım geçmiştir şimdiye kadar. Bu arada ben braun kullanıyorum, iki defa ateşlenince kontrol ettim gerek hastanede, gerek koltuk altı ve ağızdan ölçerle, hep doğru çıktı.
A April wind ben 6 aylıklen ayırdım odayı, o dönem gece beslenmesi azdı, 1-2 kere. Şimdi saat başı oluyor kimi zaman. Genelde 6 gibi uyanınca yanıma alıyorum emzirirken ben de uyuyorum o da uyuyor. Sanıyorum bu hal dişlerden, sabırla bekliyorum
M Mirune kreşe giderken ağlıyor oluşuna benim bile içim gitti, sizi düşünemiyorum Ama bu da bir dönem ve geçecek. Hiç sanmıyorım ilerde bir terslik oluşturacağını. Çünkü evinde geçirdiği kaliteli zaman onu tatmin ediyordur eminim.
Yalnız şu dışarı yönelik oluşunun evde ilgiyi az görmesinden olabilme durumu beni düşündürdü. Kimileri de bunu güvenli bağlanmaya eşdeğer görüyor. Bence burada çocuğun mizacı da devreye giriyor. Hem en iyi ebevenylik de içgüdüsel olan değil mi
çok teşekkür ediyorum ama ben dünyada sağlıklı kafa yapısındaki hiçbir annenin babanın çocuğunu sevmediğine, ilgilenmediğine inanmak istemiyorum. Ama biliyorum neler neler duyuyoruz. İnşallah göründüğü gibi değildir ya, çok üzücü çünkü. Sen dünyaya gelmiş minik bir yavrusun ama annen sana bir yabancı gibi, yanında hissetmiyorsun varlığını. Bu örnek çok ekstrem. çocuk diğerlerinin olabilir mi? yani bakıcı sanılanın? yoksa hiç normal bir hikaye değil. benim de buna benzer bir hikayem var, duyunca ,lk o çocuklar aklıma geldi. bir tanesi 3 bir tanesi 8 yaşında. anneleri babaları her akşam geziyor içiyor barlarda. onları da götürüyorlar. bira varillerinin arasında uyuyor çocuklar. İkisi de benimle ilk tanıştıklarında onları sevdiğimde boynuma atayıp sarılmışlardı. kim olursa olsun kucaklarına gidip sarılıyorlar, kendilerini sevdiriyorlar.Ağlarken birakmak sizin içinde çok zordur tahmin edebiliyorum. Bazı bebekler öyle ama benim ufaklikta yabancı birisinin ona dokunmasına asla müsaade etmez. Ortalığı kopartiyor. Koşulsuz olarak bir anneye bir babaya birde anneanneme gidiyor. Geri kalan herkese uzaktan gülücük atıp ona yaklasildiginda bana kaçıyor yada bacaklarıma yapışıyor. Aynı haftada komşumun kızına gel deyince hop geliyor mesela. Kaç defa bana bırakıp markete gitmişliği var çocuk hiç yadirgamiyor. Benim ki odadan cikinca ben peşimden koşturuyor mesela.. psikoloğunuzun söylediği bu konuda bana da mantıklı geldi. Çok absürt bir örnek vermek istiyorum. Benim yan komşumun kız çocuğu var yaklaşık 5 yaşında. Doğduğundan beri karşı apartmandaki bir abla bakıyor.annesi cocukla o kadar ilgisiz ki anlatamam. Çocuk bakıcı ablaya ve eşine anne-baba diyor. Bakan abla tatile gittiğinde onu da yanlarında götürüyorlar falan. Hatta bir kaç ay önce parkta karşılaştık çocuğun öz annesi kızın saçlarını kestirmiş, bakan abla da öz annesiyle tartıştı sen nasıl benim kızımın saçlarını bana sormadan kesersin diye. Ben çok şaşırdım. Çok garip geldi bu bana. Hic normal değil. Bu arada dip not kızın öz annesi çalışmıyor. Yani evde istese çocuğuna bakar. Ama bakıcı bakıyor ücreti karşılığında. Yani diyeceğim şu ki çocuk ilgiyle büyür eğer aile içinde ilgi yoksa çocuk dediğiniz gibi huzuru sevgiyi dışarıda arar ve sevildiğini hissettiği yerde duygusal olarak sorun çıkartmaz. Luna'nın kreşe bırakılırken agliyor olması orda sizinle vakit geçirdiği kadar mutlu olmaması bence o yüzden tepki gösteriyor diye düşünüyorum..
Çok geçmiş olsun kuzum bir sıkıntı olmamasına sevindimAkşam çok kötü bir gece geçirdik yaklaşık 20 dakika da bir ağlayarak uyandi, sabaha kadar hep memedeydi sebebi bu sabah ağzını kontrol ettiğimde ortaya çıktı üstten 2 diş aynı anda patlamış. 2 dişlik hayatımıza artık 4 diş olarak devam edeceğiz.
Üstüne bu gün çok talihsiz bir olay yaşandı mutfakta bulaşık makinasindakilero yerlestiriyordum çocukta kapı önünde duruyordu rafa koyduğum bardak önce tezgaha çarptı ama kırılmadı fırladı çocuğun tam önünde yere düşüp tuzla buz oldu. Ufakligin saçı başı alni yüzü cam kırıklarıyla doldu neyse ki kesik yok. Hemen yüzünü yikadim gözlerine serum fizyolojikle banyo yaptırdım ama gözlerini oyalamaya başlayınca çocuk doktorumuzla hemen konusup doğru acilen göz doktoruna gittik. Neyse göz içinde parça falan yokmus ama stresi gerilimi korkusu yetti bana. Üstümden sanki tir geçmiş gibi her yerim ağrıyor..
Biz 3,5 aylıkken karaciğer enzimleri yüksek olduğu için baya bir testten geçmiştik içerisinde göz muayenesi de vardı. Doktorumuz zaten yaptırdığımız için şimdilik göz muayenesini erteledi. Bir daha ne Zaman ister bilemiyorum1 yaşında ilk göz muayenesine giden var mı?
Teşekkür ederim canım darısı başımızaİyi geceler kızlar, son sayfaları okuyarak arabıza katılmak istiyorum artık. Burayı özlüyorum gerçekten. Bizim kız uyuma ve yemek yeme anları dışında asla oturmuyor, desteksiz yürümeye başladı başlayalı işler hem kolaylaştı hem çok zorlaştı. Ne yaman çelişki
1 yaş tahlillerimizi henüz veremedik. Canımız doktorumuz Almanya’ya göç ediyor. Öyle üzüldüm ki. Neyse, en son Aşıda kilo boy kontrolü oldu, 9200 dü en son kilosu, o zaman yürümeye yeni başlamıştı. Herhalde bu kadar harekete kilo vermiştir şimdiye.
hasta bebişlere çok geçmiş olsun ya, aling idrar yolu olabilir mi? Mesajları son sayfalardan okudum güne saate dikkat etmemişim, umarım geçmiştir şimdiye kadar. Bu arada ben braun kullanıyorum, iki defa ateşlenince kontrol ettim gerek hastanede, gerek koltuk altı ve ağızdan ölçerle, hep doğru çıktı.
A April wind ben 6 aylıklen ayırdım odayı, o dönem gece beslenmesi azdı, 1-2 kere. Şimdi saat başı oluyor kimi zaman. Genelde 6 gibi uyanınca yanıma alıyorum emzirirken ben de uyuyorum o da uyuyor. Sanıyorum bu hal dişlerden, sabırla bekliyorum
M Mirune kreşe giderken ağlıyor oluşuna benim bile içim gitti, sizi düşünemiyorum Ama bu da bir dönem ve geçecek. Hiç sanmıyorım ilerde bir terslik oluşturacağını. Çünkü evinde geçirdiği kaliteli zaman onu tatmin ediyordur eminim.
Yalnız şu dışarı yönelik oluşunun evde ilgiyi az görmesinden olabilme durumu beni düşündürdü. Kimileri de bunu güvenli bağlanmaya eşdeğer görüyor. Bence burada çocuğun mizacı da devreye giriyor. Hem en iyi ebevenylik de içgüdüsel olan değil mi
Hoşgeldin canım soruların çok tatlıherkese merhaba, bir süredir memleketteydim malum internet vs olmayınca bir türlü girme şansım olmadı. ama artık döndüm yazılanları okuyacagım :) bizim bebişin ilk dogum gününü kutladık. bence bekledigimden güzel oldu. kutlama esnasında arıza yaparmı diye endişe ediyordum, resim çekinirken o kadar pozitiftiki anlatamam :) pastaları yerkende sagolsun uyukuya geçti bizlerde keyiflice eglendik. herkes benzer şekilde 1yaşını kutlamıştır. tüm arkadaşlarıma çocukları için uzun ömürler alık ve sıhhat ve mutlu bir yaşam diliyorum.
bunların ne kadar güzel duygular oldugunu insan anne olunca anlıyor. geçen sene bu zamanlarda hepimiz yeni anne olmanın heyecanındaydık şimdi 1 sene olmuş :)
son zamanlarda bizim bebişte dikkatimi çeken birşeyi sormak istedim. birazda çekinerek soruyorum, kusuruma bakmayın lütfen. erkek bebiş olan anneler için esasında sorum. bizim bebegin pipisine baktıgımda özellikle uykudan uyanında altını değiştirmek için açtıgımda biraz büyümüş gibi oluyor. yani nasıl anlatabilirim bilemiyorum, kelimeleri dogru seçmeye çalışıyorum, yanlış kelime yazarsam lütfen affedin beni, ama hani böyle yetişkin erkeklerin pipisinin büyümesi gibi birşey oluyor. her zaman olmuyor, ama uykudan uyanınca hep altını değiştirmeye çalışırım ve bazen altını değiştirirken pipisinde bunu gözlemliyorum. uykunun verdigi rahatlık ve gevşeme ile mi oluyor acaba ?
affınıza sığınarak bilginiz varmı diye bir sormak istedim.
Canım ben annemlere kalmaya gittiğimde kendi eski odamda yerde yatırıyorum bebişi. Dolayısıyla uyanınca ya ağlıyor ya da yürüyerek yanımıza kadar geliyor şapşalSimdi kafama takilan gece de uyanip acaba gezer mi. Dolaplar falan kilitli, onlem aliyoruz kendimizce ama ya almamasi gereken bir seyi bulur da yerse falan. Kapiyi da kapatmam arada bakiyorum, zaten hemen bi ses olumca uyaniyor. Napsam acaba
Ya cok basit bir sorun belki ama aklima cok takildi. Belki bir oneriniz olur. Bizim park yatak kucuk gelmeye baslayinca montessori yataktan aldik. Henuz odasini ayirmadim ama yavas yavas alissin diye gunduzleri bazen orada uyutuyorum. Bugun de oyle yaptim. Salondayken bir ses duyar gibi oldum, koridora ciktigimda bizimkiyle gozgoze geldim coktan uyanmis, ses de cikarmamis.
Simdi kafama takilan gece de uyanip acaba gezer mi. Dolaplar falan kilitli, onlem aliyoruz kendimizce ama ya almamasi gereken bir seyi bulur da yerse falan. Kapiyi da kapatmam arada bakiyorum, zaten hemen bi ses olumca uyaniyor. Napsam acaba
Yatak bariyerleri iş görür mü acabaYa cok basit bir sorun belki ama aklima cok takildi. Belki bir oneriniz olur. Bizim park yatak kucuk gelmeye baslayinca montessori yataktan aldik. Henuz odasini ayirmadim ama yavas yavas alissin diye gunduzleri bazen orada uyutuyorum. Bugun de oyle yaptim. Salondayken bir ses duyar gibi oldum, koridora ciktigimda bizimkiyle gozgoze geldim coktan uyanmis, ses de cikarmamis.
Simdi kafama takilan gece de uyanip acaba gezer mi. Dolaplar falan kilitli, onlem aliyoruz kendimizce ama ya almamasi gereken bir seyi bulur da yerse falan. Kapiyi da kapatmam arada bakiyorum, zaten hemen bi ses olumca uyaniyor. Napsam acaba
Yok efenim bebis yataktan çıkmak istiyorsa kimseye önüne geçemez ben bunu anladım. Benim ufakligi anne yani karyola yatırdım kenarliklarini da kaldırdım gunduz uykusunda. Bende salonda öyle uzatmış ayaklarımı tvye falan bakıyorum. Güvencem uyandığında nasılsa çıkamayacak ve ses çıkartacak hemen bakarım. Bir ara böyle kıpırtı duydum dönme sesi gibi dedim bir gidip bakayım. Yatağin ucunda aşağı bakarken yakaladım. Acaba nasıl çıktı diye tekrar karyola içine koydum.parmak ucuna kalkıp ayak attı kenarliğa hop kaydiriverdi kendini. Allah'tan yatakla bitişikti de yere düşmedi. O yüzden yan bariyer kenarlı vs pek koruyucu olduğunu düşünmüyorum.Yatak bariyerleri iş görür mü acaba
Keşke diyorum tüm anneler çocuklarını sevgiyle büyütseler...çok teşekkür ediyorum ama ben dünyada sağlıklı kafa yapısındaki hiçbir annenin babanın çocuğunu sevmediğine, ilgilenmediğine inanmak istemiyorum. Ama biliyorum neler neler duyuyoruz. İnşallah göründüğü gibi değildir ya, çok üzücü çünkü. Sen dünyaya gelmiş minik bir yavrusun ama annen sana bir yabancı gibi, yanında hissetmiyorsun varlığını. Bu örnek çok ekstrem. çocuk diğerlerinin olabilir mi? yani bakıcı sanılanın? yoksa hiç normal bir hikaye değil. benim de buna benzer bir hikayem var, duyunca ,lk o çocuklar aklıma geldi. bir tanesi 3 bir tanesi 8 yaşında. anneleri babaları her akşam geziyor içiyor barlarda. onları da götürüyorlar. bira varillerinin arasında uyuyor çocuklar. İkisi de benimle ilk tanıştıklarında onları sevdiğimde boynuma atayıp sarılmışlardı. kim olursa olsun kucaklarına gidip sarılıyorlar, kendilerini sevdiriyorlar.
Arası makul gibi geliyor ya, annesini babasını bilsin ve sevsin, güvenli bağlansın, yabancılara karşı temkinli olsun. ne güzel şeyler. Ama yabancıya karşı çok hassaslık da zor ya. Luna her gün istisnasız ağlıyor kreş kapısında. aklıma otizmi getirdi. farklı bir belirtisi olsa aklıma kurt düşürürdü. En çok otizmli çocuklar yabancılara karşı dirençli olurmuş. Zaten sosyal beceri eksikliği diye tanımlanıyor ya. Neyse, konuyu çok dağıtıyorum. Umarım mutlu bir çocuk olarak büyür çocuklarımız. Amin.
Teşekkür ederim sıkıntı olmadan atlattık şükürÇok geçmiş olsun kuzum bir sıkıntı olmamasına sevindim