Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Aslında olmadı kendi düzeni. Gece çok kalkmıyor daha küçükken 3 saatte bir uyanıyordu. Sanırım gecede sık uyansa zombi olacağım. Zira akşam yatırıyorum derin uykuya geçmeden önce mutlaka 2 kez uyanıyor destek bekliyor, gündüz zaten max 2 saat uyur o da 2 seferdeGece emmesi bence gayet iyi, azalmis. Masallah diyim Dis zamanlarini dikkat alma, o zamanlar hepimiz oyleyiz :) Yaptigin bir sey oldu mu gece emmesini azaltmak icin.
Biz esimle salonda yatiyoruz, uyaninca yanina gidiyorum, bazen geri donuyorum bazen yanima yatiriyorum. Bu karisikliga son vermeliyim
Geçen memeden kesme eğitimine katıldım. Gece beslenmesini önce kesmeyi önerdi hemşire hanım. Tabi her bebek farklı deneyerek göreceğizz. Ama şey dedi bana mantıklı geldi, gece emmeyi bırakan bebeği gündüz oyunla, ek gıdayla oyalamak daha kolay olur böylece emzirme sıklığını zamana yayarak azaltıp noktalamak kolaylaşırmış. Böylece mastit gibi sorunlar da olmazmış.Kuzenimden duyduğum kadarıyla aktarıyorum onun kızları ilk önce gündüz emmeyi bırakmış ama geceleri devam etmişler canım. Sen kendini hazır hissediyorsan her uyandığında odaya gitmeyi göze alıyorsan ayrirabilirsin. Bizde yan yana yatıyoruz anne yanı beşikte yatıyor bugün itibariyle aynı oda ayrı yatak yaptım umarım çok zorlamaz beni geniş yerde yatmaya alıştı biraz da kendi alanına alışsın odayı öyle ayıralım diyorum. Bebeğe ve anneye göre değişiyor birçok davranış gibi.
Artık nazar değecek diye yazmaya korkuyorum resmen ne zaman yazsam hemen tepetaklak oluyoruz. Neyse ☺ umarım bu sefer olmaz. Canım biz uzzzzun zamandır gece beslenmesi yapmıyoruz tabi çok nadir olarak bazen oluyor, mesela hastaysa, uyumadan önce tam doymadıysa , diş doneminde çok ağrısı varsa emiyor oda ayda yılda bir. Ama biz yatakları ayırmadık koyun koyuna uyuyoruz. Bir kolu bacağı hep üstümde yanında miyim diye. Eğer yoksam uyanıyor illa ten teması istiyor. Gelelim nasıl olduğuna sürece, ekstra hiçbir şey yapmadım. Doktorumuzun beslenme sıklığı çok daha önce de yazmıştım. Uykudan yarım saat önce gece maması vardı onu yapıyordum yarım saat bile beklemeden emzirip uyutuyordum hooop sabah birlikte uyaniyorduk bir süre böyle gitti. Sonra gece mamasını da yapmamaya başladım ama düzen devam ediyor halen. Ama dediğim gibi farklı durumlar varsa tam doymadiysa vs gece uyanıp emmek istiyor onlarda çok sorun olmuyor benim için. Zaten yanyanayiz yatarken hem emzirip hem uyuyorum tabi oda uyuyor işi bitince dönüveriyor sırtını☺Selam kızlar. Gece beslenmesini kesmeden oda ayıran var mı?
Ya da bunun doğru sıralaması nasıl olmalı sizce?
Geçmiş olsun.Bizimki el-ayak hastalığı olmuş
Maşallah canım asalım nazar boncuklarını aslında tamamen kesmek değil de 12de emzirip yatağına koysam hep sabaha uyansa ben ona da okeyimArtık nazar değecek diye yazmaya korkuyorum resmen ne zaman yazsam hemen tepetaklak oluyoruz. Neyse ☺ umarım bu sefer olmaz. Canım biz uzzzzun zamandır gece beslenmesi yapmıyoruz tabi çok nadir olarak bazen oluyor, mesela hastaysa, uyumadan önce tam doymadıysa , diş doneminde çok ağrısı varsa emiyor oda ayda yılda bir. Ama biz yatakları ayırmadık koyun koyuna uyuyoruz. Bir kolu bacağı hep üstümde yanında miyim diye. Eğer yoksam uyanıyor illa ten teması istiyor. Gelelim nasıl olduğuna sürece, ekstra hiçbir şey yapmadım. Doktorumuzun beslenme sıklığı çok daha önce de yazmıştım. Uykudan yarım saat önce gece maması vardı onu yapıyordum yarım saat bile beklemeden emzirip uyutuyordum hooop sabah birlikte uyaniyorduk bir süre böyle gitti. Sonra gece mamasını da yapmamaya başladım ama düzen devam ediyor halen. Ama dediğim gibi farklı durumlar varsa tam doymadiysa vs gece uyanıp emmek istiyor onlarda çok sorun olmuyor benim için. Zaten yanyanayiz yatarken hem emzirip hem uyuyorum tabi oda uyuyor işi bitince dönüveriyor sırtını☺
.
Canim 10. Ay kontrolunde doktor bana odasini ayirabilirsin artik demisti. cok fazla uyaniyor diye. Ben de biz once yataklari ayiralim demistim hatta cunku gece kalkinca geri yataginda uyumuyor yanimizda yatmak istiyor. 1 yas kontrolunde de gece beslenmeyi keselim dedi. Uyandiginda pispis yaparak uyutmaya calisalim dedi. İkisini de henuz beceremedim. Yarin menenjit asisi icin doktora ugrayacagim. Bunu sorayim. Haber veririm.Selam kızlar. Gece beslenmesini kesmeden oda ayıran var mı?
Ya da bunun doğru sıralaması nasıl olmalı sizce?
Allah Allah geçmiş olsun 1 yaşta ateşlenmeyen bebe kalmadı ilginç gerçekten. Bende gece emmeye kalkınca farketmiştim ateşi olduğunu. Durumlar nasıl şimdi kuzum?Gece 3 te uyandi yanima aldim 5 e kadar döndu kipirdadi agladi uyumadi uyutmadi da. O da uyumaya calisiyodu ama uyuyamadi. 5 te bi kucakladm atesi var gibi geldi. Temassiz ates olcer almamistim. Digeriyle ölçtürmedi. Kolunun altndan zorla olcmeye calistim 38 cikti. Ama cok oynatti cikartti falan. Ben tabi şok. Daha once hic atesi cikan bir bebe görmemiştim ne yapcam bilmiyorum ilik dusa soktum. ZTen uzerinde sadece atlet vardi. Onu da cikarttim. Hala var gibi atesi ama olcemiyorum. Siz nasil olcuyosunz. Temassiz kullanan varsa ne marka kullanyosunuz onerebilir misiniz?
neden çıktı ki ya ateşi hiç anlamadım. Şimdiye kadar asilarda falan hic cikmamisti. Daha dün hic ateslenmedik simdiye kadar cok sukur gibi bir cumle kurmuştum
Zaten doktora gidecekmişsiniz iyi denk gelmiş, tamam canımCanim 10. Ay kontrolunde doktor bana odasini ayirabilirsin artik demisti. cok fazla uyaniyor diye. Ben de biz once yataklari ayiralim demistim hatta cunku gece kalkinca geri yataginda uyumuyor yanimizda yatmak istiyor. 1 yas kontrolunde de gece beslenmeyi keselim dedi. Uyandiginda pispis yaparak uyutmaya calisalim dedi. İkisini de henuz beceremedim. Yarin menenjit asisi icin doktora ugrayacagim. Bunu sorayim. Haber veririm.
Gece 3 te uyandi yanima aldim 5 e kadar döndu kipirdadi agladi uyumadi uyutmadi da. O da uyumaya calisiyodu ama uyuyamadi. 5 te bi kucakladm atesi var gibi geldi. Temassiz ates olcer almamistim. Digeriyle ölçtürmedi. Kolunun altndan zorla olcmeye calistim 38 cikti. Ama cok oynatti cikartti falan. Ben tabi şok. Daha once hic atesi cikan bir bebe görmemiştim ne yapcam bilmiyorum ilik dusa soktum. ZTen uzerinde sadece atlet vardi. Onu da cikarttim. Hala var gibi atesi ama olcemiyorum. Siz nasil olcuyosunz. Temassiz kullanan varsa ne marka kullanyosunuz onerebilir misiniz?
neden çıktı ki ya ateşi hiç anlamadım. Şimdiye kadar asilarda falan hic cikmamisti. Daha dün hic ateslenmedik simdiye kadar cok sukur gibi bir cumle kurmuştum
Olcemiyorum ki ya. Calpol de vermeye calistim acmadi agzini en son kasiga da vurdu. Hala var ama atesi cok sicak vucudu.ben kulaktan ölçen aldım, memnunum. Braun.
Daha önce de yazmıştım ateş bizde covid olunca çıktı, bir de 1 yaş tetanos aşısında çıktı daha yeni.
İkisinde de calpol verdim, el yüz yıkama bu şekil. Bir de 2-3 saatte bir ölçüm yaptım.
Geçmiş olsun.
Canım geçmiş olsun, şiringa yardımıyla çok kolay ölçüm yapılıyor. Şiringadan çay kaşığına aktar. Bir kişi bebişin ellerini tutsun, sen de şurubu içir. Umarım yalnız değilsindir şu anOlcemiyorum ki ya. Calpol de vermeye calistim acmadi agzini en son kasiga da vurdu. Hala var ama atesi cok sicak vucudu.
Aa pardon, ölçemiyorum diyince Calpol miktarından bahsettiğini sandım. Bende 4 farklı ateş ölçer var. 3 ü yanlış gösteriyor. Trendyoldan yaptığım bi alışveriş sonucu bi satıcı hediye göndermişti; temassız termometre. Ondan çok memnun kaldım.Olcemiyorum ki ya. Calpol de vermeye calistim acmadi agzini en son kasiga da vurdu. Hala var ama atesi cok sicak vucudu.
Sordum sana kalmış dedi. Sadece ikisini aynı anda yapma. İkisi arasında 2 ay gibi bir süre olsun en azından dedi.Zaten doktora gidecekmişsiniz iyi denk gelmiş, tamam canım
Bakabilir misin cnm. Ben de daha smdi braun kulaktan ölçene baktım. Bende de sadece koltukaltı ölçen var.Aa pardon, ölçemiyorum diyince Calpol miktarından bahsettiğini sandım. Bende 4 farklı ateş ölçer var. 3 ü yanlış gösteriyor. Trendyoldan yaptığım bi alışveriş sonucu bi satıcı hediye göndermişti; temassız termometre. Ondan çok memnun kaldım.
Braun kulaktan ölçen var doğru ölçmüyor. Verdiğim paraya acıdım. Şans işi işte bize gelen bozuk çıktı. Doktor chicco kol altından ölçeni önerdi. Onu aldık, o da doğru ölçmüyor. Ve çok uzun sürüyor ölçüm.
Bu temassız olanın markasını bilmiyorum, istersen bakabilirim.
Oncelikle gecmis olsun,panik yapma canim,bu ara tum bebeler ateslendi.Ben de gecen gece tesadufen uyanip bakinca atesi oldugunu fark ettim,temassiz almistik mesitaş marka,o gece atesi 38.4 e kadar cikti calpol vermeye calistim agzini acmadigi gibi yataga doktu ilik dus aldirip ince zibinla uyuttum sukur bir daha cikmadi.Olcemiyorum ki ya. Calpol de vermeye calistim acmadi agzini en son kasiga da vurdu. Hala var ama atesi cok sicak vucudu.
Hawkmed miş markası. Fotosunu ekliyorumBakabilir misin cnm. Ben de daha smdi braun kulaktan ölçene baktım. Bende de sadece koltukaltı ölçen var.
calpolu içiremedim aynen. 1,5 ölçek demişti doktor geçen hafta aşı yaptırdığımda. Ama bir damla dahi iciremedim. Bugun menenjitin diğer dozu için gidecektim doktora. Ateş 38,4 çıktı. Yükselmeye devam ederse calpol iciremedigim için fitil dedi. Kusma ishal sordu. Azı dişleri kabarmış. Belki dişten olabilir. Boğazında ve kulağında da sorun yok. Serin ortamda tut dedi. Şimdi eve gidiyorum bakalım. İnsallah covid olmamisizdir