Anadolu sagliktako doktorlar cok iyi doktorlae canim suphe etmeden gidebilirsin ben cok yakinim oraya evimden 5 dk. Gerci ben oraya gtmiyorum ama giden arkadaslarim var hepsi com memlunCanım hala testin ismini öğrenemedim sürekli doktor değiştirmekten:) bana yurtdışına yollıcaz demişti ilk doktor. Yüzde99 üstü sonuç demişti ki yakın bir arkım da onu yaptırdı. Şimdi yeni bebişi var, sürekli ulaşamıyorum ama ismini sormak için mesaj attım. Dönsün sölicem
2 hafta sonra anadolu sağlık hastahanesinin(gebze) yönlendirdiği perinataloğa gidicem, ona sorucam. Nette nifty test falan çıkıyor bu dediğim teste yakın ama dediğim gibi ismini öğrenince yazıcam buraya.
Ben açıkçası olumsuz bir durumda aldırmayı düşünebilirdim,o yüzden benim için önemli test
Arkadaşlar acıkcası ben 2li 3lü 4lü testlerin fal baktırmaktan farksız oldugunu dusunuyorum.Cunku sonuc ne olursa olsun amniyosentez veya fetal dna yaptırmadan kesin denilemiyor. Hatta ben bizden aldıkları bu kanları farklı testlerde kullandıklarını bile düşünüyorum. Çünkü bilim bu kadar ilerlemişken böylesi uyduruk bir sonuc veren test tıbbi olarak cok sacma. Dediğim gibi belli ki dunya genelinde hamile kadınlar üzerinde bir arastırma var ve kanlarımız bu amacla kullanılıp bizi de boyle sacma sonuclu bir test ile uzgunum ama kandırıyorlar. Eger cocugu aldırmam diyorsanız zaten teste gerek yok. Ama aldırırım dıyorsanız sonuc almak ıcın fetal dna kordonsentez ya da amnıyosentez yaptırmanız gerekir. Bunun dışında 21.haftada ayrıntılı ultrasondan bahsedecek doktorunuz. İşte bu onemlidir. Çünkü burada cocugunuzun organlarında sorun varsa teshis edilir. Dogdugu an gerekirse müdahale edilir.Hatta bazen anne karnında bile tedavi edilir. Yani 2li 3lü 4lü testler tam bir kandırmaca para tuzagı veya deneysel bir olay işin özünde ise sektörün dayatmasıdır.Ben sadece burun kemiği ve ense kalınlıgına bakılmasının yeterli oldugunu dusunuyorum. Bunun dısında düzenli kontrol ve ayrıntılı ultrason sart tabi.
Merhaba arkadaşlar, hamile olan herkesi yürekten kutluyorum, rabbim inşaallah hamileliklerinizi tamamina erdirsin. Brnjn size sorum olacak lütfen bilgi sagibi kişiler bilgilendirirse çok sevinirim.
12 Ekim son adet tarihim 7 haftalık hamile olmam gerekiyor ama ultrasonda iki kese var biri 6+0 diğeri 5+6 dün kaoo atışı ve yolk kesesi için muayene oldum 5+6 ilan kese 10.59 mm 1.1 cm 6+0 olan kese 12 mm 1.25 cm ve ikisininde kalp atışı ne yolk kesesi Yok maalesef Dr bir hafts sonra gel kürtajla alalım dedi.bos gebelik dedi çok üzgünüm 7 yıl sonra ilk defa hamile kaldım kendiliğinden ikiz hamile kaldım ama bu şekilde bı durum söz konusu sizler yolk kesesini ne zaman gördünüz acaba
inşallah.. :)Sonuç negatif diye yazarsın insallah buraya :)
Canim isine karismak istemem ama gercekten belki bebegin duruyor yada bebisinde baska bir durum var bu senin icin onemli bir durum ihmal etme derim tabiki karar senin ama kendini hazirla ve cok gecikmeden git doktora senide riske sokabilir bu durum allah korusunPsikolojik olarak kendimi iyi hissetmiyorum bir kere daha tokat gibi evet rahmin boş denilmesini duymak istemiyorum bu yüzden erteledim bu hafta içinde kesin gidicem ama eşim hergün soruyor gidelim mi diye gerçekten hazır değilim yüzleşmek duaların için çok sağol
Canım şöyle bi şey var bu çocuğu öyle yada böyle kabul ediyo musun onu ölçmek gerek ilk önce Allah’ın bize emaneti ancak biz koruyup bakmakla yükümlüyüz ben öyle yada böyle sağlıklı veya değil kabul ediyorum dünyada alınacak tek bir nefesi olsa dahi ben onu engellemem ben yaptırma taraftarıyım neyle karşılaşacağımı bilmek için gerekirse 5 doktora giderim fikir alırım.
birde idrar tahlili bakmak aslında çok kolay bir sistem nasıl yanlış yapıyorlar bilmiyorum. hadi iltahap falan denir anlarım da bu kum yani. doktor kum döküyor olsa yanma çok olurdu sende diyo. haklısınız ama tahlil böyle çıkınca tedirgin oldum dedim. yarın öğlen çıkıcak sonuç bekliyorum bakalımInşallah temiz çıkar. Ama büyük konusmayim ben bir daha saglik ocağında kan vermem. Bu pozitif çıkan teste göre bebek tedavisi olmayan ciddi bi hastalıkla doğuyor. Allah kimseye yasatmasin
O da yuzde doksan dokuz dogru sonucTamam biliyorum ben kadın doğum bölümünde çalıştım yurtdışına yolluyorduk pahalı bir test ,bir çok kromozomlara bakılıyor
Kızım da 11 tane doktora gıttım neden biliyormusun cunku 216 da 1 down sendromu rıskı cıktı. Peki o 11 doktor ne dedi biliyormusun bu test var ve senin 216 da 1 down sendromlu cocugun olabilir. Yani 1 doktor ne derse diğeri de aynı seyi soyluyor hiçbiri o an içinde yanan yangını sondurmuyor. Test bu sonuc bu diyorlar sadece. Su an 13 aylık kızım. Ve aynı kıtabı okumus o doktorlar su an cocugun ustun zeka belırtılerı gosterıyor diyor.Kendi kararın tabi ki herkesin kararına kimse karışamaz:)Canım şöyle bi şey var bu çocuğu öyle yada böyle kabul ediyo musun onu ölçmek gerek ilk önce Allah’ın bize emaneti ancak biz koruyup bakmakla yükümlüyüz ben öyle yada böyle sağlıklı veya değil kabul ediyorum dünyada alınacak tek bir nefesi olsa dahi ben onu engellemem ben yaptırma taraftarıyım neyle karşılaşacağımı bilmek için gerekirse 5 doktora giderim fikir alırım.
Çok şükür yanılmışlar ancak ya doğru çıksaydı ? Down sendromu nedir nasıl kolay yaşanır eğitimi nasıldır bunları hiç araştırmadım yüzeysel biliyorum arkadaşıma 13. Haftasında down dediler doğurma kararı aldı nitetim down sendromlu bi çocuğu var dernekler vakıflar seminerler kendini yetiştirdi hazırlıklıydıO da yuzde doksan dokuz dogru sonuc
Kızım da 11 tane doktora gıttım neden biliyormusun cunku 216 da 1 down sendromu rıskı cıktı. Peki o 11 doktor ne dedi biliyormusun bu test var ve senin 216 da 1 down sendromlu cocugun olabilir. Yani 1 doktor ne derse diğeri de aynı seyi soyluyor hiçbiri o an içinde yanan yangını sondurmuyor. Test bu sonuc bu diyorlar sadece. Su an 13 aylık kızım. Ve aynı kıtabı okumus o doktorlar su an cocugun ustun zeka belırtılerı gosterıyor diyor.Kendi kararın tabi ki herkesin kararına kimse karışamaz:)
Ben ikili test kesin sonuc vermiyor diye yaptırmak gereksiz diyorum cunku sonuc rısklı cıkınca ya ne olursa olsun doguracagım dıyeceksınız ya da amniyosentez veya fetal dna yaptıracaksınız.O yuzden direk bunlar yapılsa daha mantıklı demek istedim :)Çok şükür yanılmışlar ancak ya doğru çıksaydı ? Down sendromu nedir nasıl kolay yaşanır eğitimi nasıldır bunları hiç araştırmadım yüzeysel biliyorum arkadaşıma 13. Haftasında down dediler doğurma kararı aldı nitetim down sendromlu bi çocuğu var dernekler vakıflar seminerler kendini yetiştirdi hazırlıklıydı
Kadere inanıyoruz nasipte ne varsa o ancak biz bi karınca yaratamayız tövbe haşa bir bebeğin ölüm sebebi olmak ne demek ? Mahşerde hesabını veremeyiz canım çok ağır olur vebali amin inşallah kimse yaşamasınTabii ki çocuk Allahın bize emaneti biz dünyaya gelmesine vesileyiz. Ama acaba o çocuğu öyle dünyaya getirmek ona da acı çektirir mi, kardeşi olacaksa diyelim kardeşi hayatını ona adamak ister mi, istemezse ne derece haklıdır/haksızdır. Ya da çocuğu doğurmak istemeyen bir kadını suçlamaya kimin hakkı vardır? Yani bunu yakınımda yaşayan birini gördüğüm için çok ikilemdeyim açıkçası. Allah kimseye yaşatmasın, herkese sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin amin
Amniyosenteze asla sıcak bakmıyorum açıkçası Allah mecbur bırakmasın ben ikili testin ağırlık olarak doğru sonuç verdiğini düşünüyorum yanılma payı elbette vardır ama sağlıklı denilip tam tersi de çıkabilir o yüzden içimde kalmasın soru işareti olmasın diye ikiliyi yaptırıcamBen ikili test kesin sonuc vermiyor diye yaptırmak gereksiz diyorum cunku sonuc rısklı cıkınca ya ne olursa olsun doguracagım dıyeceksınız ya da amniyosentez veya fetal dna yaptıracaksınız.O yuzden direk bunlar yapılsa daha mantıklı demek istedim :)
Canim ben tup bebegimi orda yaptirdim zaten, hemsireler bile acaip ilgili. aydin arici doktorumun ismi ama kendisi o kadar yogun ki sadece tup bebekle ilgileniyor. Dogum doktoru olarak calismiyor, keske calissa direk ona giderdim:) ama simdi onlarin yonlendirdigi perinatolaga gidicem, bakalim seversem doktoru onla devam ederim. Transferdi, yumurta toplama, kontroldu falan cok geldim sizin oralara:))Anadolu sagliktako doktorlar cok iyi doktorlae canim suphe etmeden gidebilirsin ben cok yakinim oraya evimden 5 dk. Gerci ben oraya gtmiyorum ama giden arkadaslarim var hepsi com memlun
Herkese saygim var, zaten nasil olmasin bu tamamen anne ve babayi ilgilendirir. Pek tartisilacak bir konu da degil o yuzden. Ben kendi adima bile bile dogurmayi goze alamazdimTabii ki çocuk Allahın bize emaneti biz dünyaya gelmesine vesileyiz. Ama acaba o çocuğu öyle dünyaya getirmek ona da acı çektirir mi, kardeşi olacaksa diyelim kardeşi hayatını ona adamak ister mi, istemezse ne derece haklıdır/haksızdır. Ya da çocuğu doğurmak istemeyen bir kadını suçlamaya kimin hakkı vardır? Yani bunu yakınımda yaşayan birini gördüğüm için çok ikilemdeyim açıkçası. Allah kimseye yaşatmasın, herkese sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin amin
Dogrudur canim smdiki önerdikleri doktor kim acaba o neredeCanim ben tup bebegimi orda yaptirdim zaten, hemsireler bile acaip ilgili. aydin arici doktorumun ismi ama kendisi o kadar yogun ki sadece tup bebekle ilgileniyor. Dogum doktoru olarak calismiyor, keske calissa direk ona giderdim:) ama simdi onlarin yonlendirdigi perinatolaga gidicem, bakalim seversem doktoru onla devam ederim. Transferdi, yumurta toplama, kontroldu falan cok geldim sizin oralara:))
Canim zeki sahinoglu ismi. Ciftehavuzlarda yeri. Netten bir bak istersen ama sana biraz uzak gelebilirDogrudur canim smdiki önerdikleri doktor kim acaba o nerede
Aynen bu testler zaten bu amaçla yapılıyor,sağlıksız bir bebek dünyaya getirmek istemeyen aldırır bebeği tartışılmaz ,sonuçta hem kendi hem bebeğin hayatı söz konusu ,bu yüzden ben prenatal test yaptırmayı düşünüyorum allah herkese sağlıklı ,hayırlı evlatlar nasip etsinHerkese saygim var, zaten nasil olmasin bu tamamen anne ve babayi ilgilendirir. Pek tartisilacak bir konu da degil o yuzden. Ben kendi adima bile bile dogurmayi goze alamazdim
Sağol canım ama doktor okadar inceledi eğer düşük yaptoysan bile.içinde hicbirsey kalmamış dedi bu yüzden içim rahat ve artık düşük yapmışım fikrine alıştımCanim isine karismak istemem ama gercekten belki bebegin duruyor yada bebisinde baska bir durum var bu senin icin onemli bir durum ihmal etme derim tabiki karar senin ama kendini hazirla ve cok gecikmeden git doktora senide riske sokabilir bu durum allah korusun
Bhcg değerine bakıldı mı canımSağol canım ama doktor okadar inceledi eğer düşük yaptoysan bile.içinde hicbirsey kalmamış dedi bu yüzden içim rahat ve artık düşük yapmışım fikrine alıştım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?