• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
İnşallah canım dediğin gibidir bende duyarım. Çok korkuyorum ya rabbim kimseye yaşatmasın . Bebeklerinizi sizlere bağışlasın inşaallah sağlıcakla.
Amin canım inşallah bende endişeleniyorum bende tüp bebek tedavisiyle hamile kaldım o yüzden bisey olur diye korkuyorum ama şükür biri sağlıklı kalp atışını.da gördüm diğeri.icinde bekliyoruz.

Zararı ne olur canım biliyormusun. Kesin olmayan uyduruk bir kotu sonuc butun hamileliğini ağlayarak geçirmene neden olabilir
Uyduruk sonuç değil nereden çıkardın? Boşuna mı yapılıyor testler o zaman hiçbir testi yaptırma ikilemde kalmaktan iyidir canım
Kızlar 2 li testden bahsetmiştim bi arkadaş yaptırmıycanı söyledi bunun üzerine şimdi bende arastırdım genelde risk cıkıyormuş testte risk çıkınca bi tedavisi bişeyide yokmuş ee ozaman neden bu teste bizi sokup moral bozuyorlar? Ultrasonda ense kalınlığı ve burun kemiği ölçümü yeterli oluyormuş aslında. Bu nedenle bende kan testini yaptırmama kararı aldım
bence yaptırmalısın , Zaten kesin sonuç değil kesin sonuç istiyorsan amniosentez yaptırmalısın.

O ne testiymiş canım
Canım hala testin ismini öğrenemedim sürekli doktor değiştirmekten:) bana yurtdışına yollıcaz demişti ilk doktor. Yüzde99 üstü sonuç demişti ki yakın bir arkım da onu yaptırdı. Şimdi yeni bebişi var, sürekli ulaşamıyorum ama ismini sormak için mesaj attım. Dönsün sölicem
2 hafta sonra anadolu sağlık hastahanesinin(gebze) yönlendirdiği perinataloğa gidicem, ona sorucam. Nette nifty test falan çıkıyor bu dediğim teste yakın ama dediğim gibi ismini öğrenince yazıcam buraya.
Ben açıkçası olumsuz bir durumda aldırmayı düşünebilirdim,o yüzden benim için önemli test

Uyduruk sonuç değil nereden çıkardın? Boşuna mı yapılıyor testler o zaman hiçbir testi yaptırma ikilemde kalmaktan iyidir canım

bence yaptırmalısın , Zaten kesin sonuç değil kesin sonuç istiyorsan amniosentez yaptırmalısın.
Canım benim iki kardeşimde annem yaptırmıştı ve doğuma kadar gereksiz çok üzüntü yaşandı. Bu 11. Hafta bana kalırsa bazı şeyler için erken bir hafta yani dusuk olacak dedikleri bebeklerin kalp atışını duyanları bile fazlaca gördük okuduk. Yani kimseyi etkilemek istemem herkesin kendi kararı ama bebek çok sağlıklıysa sağlıkla dogacaksa bile bu haftada bazı olumsuz sonuçlar çıkıyor herhalde diye düşünüyorum. O nedenle zaten müdahalesi olmayan bir durumu bilmenin pek gerekli olmayacağını savunuyorum şahsen.

2 ay önce kalp atışı olmadığı için kürtaj oldum ve 2 hafta geriden geliyordu şimdi yeniden hamileyim dün6+3 de de gittim kese daha çok küçük 5 haftalık dedi buda geriden geliyor geç döllenme olabilir dedi içimi yine korku sardı dua edin sağlıklı olsun Bi problem yaşamayayım haftaya Dr gitmeye korkuyrm resmen

Bir de illa ki yaptirilacaksa da doktorun pozitif olması tecrübeli olması ve sakinleştiren bir mizacı olmasını çok önemsiyorum. Yani yaptıran arkadaşlar bu anlamda kesinlikle iyi niyetine güvendikleri doktora gitmeliler bence ki, en azından korkup korkmamak noktasında doktor güven versin. Gereksiz üzüntü yaşamayın.

Canım hala testin ismini öğrenemedim sürekli doktor değiştirmekten:) bana yurtdışına yollıcaz demişti ilk doktor. Yüzde99 üstü sonuç demişti ki yakın bir arkım da onu yaptırdı. Şimdi yeni bebişi var, sürekli ulaşamıyorum ama ismini sormak için mesaj attım. Dönsün sölicem
2 hafta sonra anadolu sağlık hastahanesinin(gebze) yönlendirdiği perinataloğa gidicem, ona sorucam. Nette nifty test falan çıkıyor bu dediğim teste yakın ama dediğim gibi ismini öğrenince yazıcam buraya.
Ben açıkçası olumsuz bir durumda aldırmayı düşünebilirdim,o yüzden benim için önemli test
Olumsuz bir şey olduğunda haftasını önemsemeden alıyorlar mı ?bu aldırma işi en son kanunla sinirlandi diye biliyordum ama. Eğer aldırma varsa test yapılabilir tabi bence de.

Su an bebeklerimizin saglıklı olma olasılığı yuzde elli yuzde elli saglıklıdır veya değildir. Bu testlerin size verdiği sonuc ise atıyorum 216 da 1 1338 de 1 300000 de 1 vs.Yani 216 da 1 demek sizinle aynı yasta aynı boyda aynı kiloda aynı hormon degerlerine sahip 216 kadından sadece 1 inin cocugu saglıksız bu cocuk sızın de olabılır geri kalan 215 kadının da. Bu sonucun neresi mantıklı ve tutarlı. Bu bence amniyosentez vb uygulamalara zemin olusturmak için yapılan bir test. Öyle ya kimseye dogrudan size amniyosentez yapalım ama bebeğiniz ölebilir deseler kabul etmez. Ama sizin bebeğiniz saglıksız olabilir bunu öğrenmek için risk alın amniyosentez yapalım deseler kabul oranı daha yuksek olur

bende şimdilik okyanus suyu almayı düşünüyorum. 2 senedir hasta olmayan ben bu sene hasta olacağım tuttu:) neyse umarım sadece burunda biter daha ilerlemez enfeksiyon sıcak içecek de deniyeyim o da iyi olabilir. artık meyve ve sularıyla beslenicem:)
Geçmiş olsun, umarım rahat ve çabucak atlatırsınız.

Su an bebeklerimizin saglıklı olma olasılığı yuzde elli yuzde elli saglıklıdır veya değildir. Bu testlerin size verdiği sonuc ise atıyorum 216 da 1 1338 de 1 300000 de 1 vs.Yani 216 da 1 demek sizinle aynı yasta aynı boyda aynı kiloda aynı hormon degerlerine sahip 216 kadından sadece 1 inin cocugu saglıksız bu cocuk sızın de olabılır geri kalan 215 kadının da. Bu sonucun neresi mantıklı ve tutarlı. Bu bence amniyosentez vb uygulamalara zemin olusturmak için yapılan bir test. Öyle ya kimseye dogrudan size amniyosentez yapalım ama bebeğiniz ölebilir deseler kabul etmez. Ama sizin bebeğiniz saglıksız olabilir bunu öğrenmek için risk alın amniyosentez yapalım deseler kabul oranı daha yuksek olur
Yorumuna imzami atıyorum arkadaşım :)Anlatmak istediğim şey tam olarak buydu.

Tabiki herkesin kendi kararı yaptırmak yada yaptırmamak.ben şuan Internette yaptığım araştırmaya göre gerek olduğunu düşünmüyorum bi sorun çıkarsa aldırmayıda düşünmüyorum o yüzden sıkılıp üzülmemek daha iyi.zaten hamileliğimin başından beri duymadığım şey kalmadı doktorlardan bebeğin gerizekalı olur dyen mi düşer diyen mi bebeğin kocaman olur doğuramazsın diyen mi? Beni üzmekden başka da işe yaramadı.bende gayet iyiyim bebeğimde:)

Son kardeşim 2005 li ve annemin 5. Çocuğu olması ve istenmeyen bir gebelik olmasindan mütevellit o testlerin bir çoğu yapıldı. Sözde kuzum zeka geriliği olan bir çocuktu. Şimdi Satranç da Türkiye derecesi olan ve bir çok yerden bursu bulunan deneme sınavlarında Türkiye derecesi yapan bir çocuk :))

Merhaba, 2019 temmuz anne adayıyım ben de. Önce Ankara zekai tahire gittim sonuçlarım normal çıktı sonra Sami ulusa gittim başka hastanenin sonuçlarını kabul etmedikleri için tekrar aynı testleri yaptılar negatif çıkan anti toxsiplazma IGM bu sefer pozitif çıktı. Düşük riskine sebep oluyormuş çok üzgünüm :( Kontrolüme 2 gün var. Bu sorunla karşılaşan oldu mu ?

Kızlar peki çok hassas bi konu ama, Allah korusun Allah herkese sağlıklı evlatlar versin, çocukta bir sağlık sorunu olursa müdahale düşünür musunuz? Benim işyerimde bi abla var, 43 yaşında hiç evlenmemiş 2 tane zihinsel engelli ablası var hep onlara bakmış, bakmaya da devam ediyor. Annesi babası da yaşlı 78-80 yaşlarındalar. Ve kadın hiç şikayet falan ettiğini duymadım bile, her zaman ablacım ablacım diye konuşur ablalarıyla, peygamber sabrı var 2-3 senedir aynı yerde çalışıyoruz huyunu suyunu biliyorum, tanıyorum artık. Ablaları sanırım 46-47 yaşlarında ve biri 2 yaş zekasına diğeri 5 yaş zekasına sahip. Kadın gebeliğimi duyduğunda çok sevindi ve bana söylediği ilk şey "bak ben ablalarım için ölürüm, ama zeka testi mi ne deniyorsa onu sakın göz ardı etme ve çok iyi düşün. daha gençsin yine çocuğun olur."
Bu benim kafamı çok kurcaladı açıkçası. Yani elbette Allah'tan gelen her şey hoş gelir. Ama kafa karışıklığı yaşamadım değil, ne düşüneceğimi bilmiyorum bu konuda.

O zaman prenatal test yaptırmak faydalı olabilir ama pahalı bir test :)

O zaman prenatal test yaptırmak faydalı olabilir ama pahalı bir test :)
Evet o da sadece cocugu aldırmayı dusunursenız yaptırmak mantıklı. Cunku genetik bozuklukların tedavisi yok. Yani bunu bilmenin hamilelik surecinde kimseye faydası yok bence

Olumsuz bir şey olduğunda haftasını önemsemeden alıyorlar mı ?bu aldırma işi en son kanunla sinirlandi diye biliyordum ama. Eğer aldırma varsa test yapılabilir tabi bence de.

Canım 18 inde perinatalog randevum, o zaman herşeyidetaylı yazıcam. Benim dediğim test 12-13. Haftalarda yapılıyor, sonuç max 2 haftada çıksa ne var neyok yüzde 99 öğrenmiş oluyorsun ve şuna eminim, bebek hakketen sağlıksız çıktı diyelim, o zaman sonlandırma hakkın var. Downsendrowlu vs. Hakkın var kısaca ama Allah korusun diyelim. Ben en kötü ihtimalleri hep sorarım.

Aklım sende kaldı, duamdasin da, haber beklemedeyiz, kendi doktoruna gitmişsindir muhakkak, yazdinsa kacirdim sanırım ama, şimdi nasilsin?
Psikolojik olarak kendimi iyi hissetmiyorum bir kere daha tokat gibi evet rahmin boş denilmesini duymak istemiyorum bu yüzden erteledim bu hafta içinde kesin gidicem ama eşim hergün soruyor gidelim mi diye gerçekten hazır değilim yüzleşmek duaların için çok sağol

Az önce doktordan geldim.
Her şey yolunda çok şükür, bebek 2,5cm kadar olmuş. Ikinci hamileligim olmasına rağmen bir tuhaf ve mutlu oldum ultrasonda miniğim görünce, eller ayaklar belirginlesmisti, kıpır kıpır, bebek halini almıştı yani nerdeyse. Resmen içimizde bir mucize taşıyoruz. Bundan önce bu hamileligimde gündelik rutinden heyecan duymaya fazla vaktim ve enerjim olmuyordu niyeyse. Bugun daha bir farkına vardım herseyin.
Herkese sağlıkli ve huzurlu hamilelik süreci dilerim:KK200::anneadayı:

Back