• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Ay ne yapacağız bu kv lerle bilmiyorum. İnsanlar nasıl bu kadar düşüncesiz olabiliyor hayret ediyorum. Biz de çok sıkıntılı bir süreç geçirdik ilk on gün. Kadın çocuğu kendi doğurmuş gibi davranıp sözde sezaryen dikişlerimi bahane edip vermiyordu çocuğu bana. Çocuğumu kucağıma sadece emzirirken alabildim. Resmen duygusal bağ kurmam engellendi. Sürekli mama mı yapsak, sütün yetmiyor nidaları. 3 günlük bebeği hızlıca ayakta sallama, yanında yatırma denemeleri... Allah erkek değil kız evlat nasip etti ama bu deneyimimden sonra cesaret edebilirsem ve birgün bir oğlum olursa kesinlikle gelinin isteklerine önem vereceğim. Öyle iş mi olur ya? Çocuğunuzun ihtiyaçlarını hastalığını siz biliyorsunuz, onlar sadece çocuk onu sevsin diye şekerler, çikolatalar, dondurmalar ile rüşvet veriyorlar. Bide ‘bizim zamanımızda’ söylemleri var, yahu sizin zamanınızda bebek ölüm oranları yüzde 20 imiş. Demek ki sizin analarınız doğrusunu bilmiyormuş.
Nasıl ya? Peki eşinin ve senin tutumun nasıl oldu? Ben ufak tefek karışmalara, ders vermeye çalışmalara filan eşimin hatrına izin veriyorum ama senin yaşadığın çok fazla. Allah sabır versin ancak senin de bir dur demen gerekiyor bu duruma. Sen o bebeğin annesisin ve tek annesi var, aynı şehirde misiniz bilmiyorum ancak ilerde çocukta kafa karışıklığı yaratacak ve hep sen kötü polis olacaksın, şimdiden tedbir alıp, eşinle konuşup bir ortak paydada buluşmanız gerekiyor çocuğunuzun geleceği için

Ay ne yapacağız bu kv lerle bilmiyorum. İnsanlar nasıl bu kadar düşüncesiz olabiliyor hayret ediyorum. Biz de çok sıkıntılı bir süreç geçirdik ilk on gün. Kadın çocuğu kendi doğurmuş gibi davranıp sözde sezaryen dikişlerimi bahane edip vermiyordu çocuğu bana. Çocuğumu kucağıma sadece emzirirken alabildim. Resmen duygusal bağ kurmam engellendi. Sürekli mama mı yapsak, sütün yetmiyor nidaları. 3 günlük bebeği hızlıca ayakta sallama, yanında yatırma denemeleri... Allah erkek değil kız evlat nasip etti ama bu deneyimimden sonra cesaret edebilirsem ve birgün bir oğlum olursa kesinlikle gelinin isteklerine önem vereceğim. Öyle iş mi olur ya? Çocuğunuzun ihtiyaçlarını hastalığını siz biliyorsunuz, onlar sadece çocuk onu sevsin diye şekerler, çikolatalar, dondurmalar ile rüşvet veriyorlar. Bide ‘bizim zamanımızda’ söylemleri var, yahu sizin zamanınızda bebek ölüm oranları yüzde 20 imiş. Demek ki sizin analarınız doğrusunu bilmiyormuş.

İnsanın sinirini bozuyorlar.Bütün enerjisini sömürüyorlar.Hayatindan sonsuza dek çıkarmak istediğin biri var mı deseler böyle bi imkan olsa eşimin ailesini ve başta kv yi çıkarırdım.O derece ifrit oluyorum.Yasantimizdaki çogu sorunun kaynağı eşimin ailesi.
Ve eminim burada eşinin ailesi ile sorun yaşamayan çok az kişi vardır.Onlar da ya çok uzakta oturuyorlardir ya da ölmüşlerdir.
Zilyetcim seninki de baya aşmış ne hakla senin evladınla arana giriyor.Lutfen izin verme.En güzel anları mahvetmesine izin verme.

Daha beterleri olacak ilerde o zaman seker çikolata vermek ne ya 😥
Nasıl ya? Peki eşinin ve senin tutumun nasıl oldu? Ben ufak tefek karışmalara, ders vermeye çalışmalara filan eşimin hatrına izin veriyorum ama senin yaşadığın çok fazla. Allah sabır versin ancak senin de bir dur demen gerekiyor bu duruma. Sen o bebeğin annesisin ve tek annesi var, aynı şehirde misiniz bilmiyorum ancak ilerde çocukta kafa karışıklığı yaratacak ve hep sen kötü polis olacaksın, şimdiden tedbir alıp, eşinle konuşup bir ortak paydada buluşmanız gerekiyor çocuğunuzun geleceği için
İnsanın sinirini bozuyorlar.Bütün enerjisini sömürüyorlar.Hayatindan sonsuza dek çıkarmak istediğin biri var mı deseler böyle bi imkan olsa eşimin ailesini ve başta kv yi çıkarırdım.O derece ifrit oluyorum.Yasantimizdaki çogu sorunun kaynağı eşimin ailesi.
Ve eminim burada eşinin ailesi ile sorun yaşamayan çok az kişi vardır.Onlar da ya çok uzakta oturuyorlardir ya da ölmüşlerdir.
Zilyetcim seninki de baya aşmış ne hakla senin evladınla arana giriyor.Lutfen izin verme.En güzel anları mahvetmesine izin verme.
Çikolata şeker örneğini Alonyanın anlattığı üzerinden verdim arkadaşlar çünkü gerçekten kayınvalideler bunu yapıyor çocuklar kendilerini sevsin diye.
Bizim hiç sorunumuz yoktu geçmişte ancak çocuk olunca kadının içinden bir canavar çıktı resmen. Bütün gün bebek kendisinde olduğu halde beni bebeği alınca ona surat asmakla suçladı. Herşeyi sürekli eleştirdi, ev niye temizlenmemiş, kardeşlerim ne işe yarıyormuş falan daha nice saçmalıklarla aileme hakaret etti. Resmen ilk 10 günü burnumdan getirdi. Allahtan çalışıyor izni bitti de bi oh dedim. Aynı şehirde yaşıyoruz şimdi bayram tatili yine bir kaç gün yardıma gelecekmiş. Gelme de diyemiyorum. Eşime üzülüyorum kavga çıkardığında arada kaldı ama hakkaniyetli insandır eşim, o sebeple annesini eleştirdi. Yaptıklarını yanlış bulduğunu söyledi.

Reçetesiz alabilirsin canım zaten devlet karşılamıyor.Biz hep tekli tekli 20li 10 li kutular var onlardan aldık ama geçen instagramda gördüm bir kadın normal serumdan cekiyordu siringayla.Aslinda mantikli sonucta icindeki ayni.Tekli kutular 25 30 lira ama normal serum poseti 5 lira.Hem de miktar olarak fazla.Elimdekiler bitince ben de öyle deneyeceğim lazım oldukça.
Merhaba reçetesiz alınıyor bir kaç tane de enjektör al. İnstagram da hekimanne var çocuk doktoru o anlatıyor nasıl yapılacağını, çok basit, izleyince hemen yaparsın, ben onda görüp yapmaya başladım.

Evet ikiz yılı bu yıl 🤗 2 kızım vat, ya senin
Zeyna03 Zeyna03
Kızlar teşekkür ederim bilgiler için şimdi memlekete geldik yarın açık bir yer bulup denemek istiyorum. İnşallah sorunsuzca yapabiliriz 🙃

Sen rahat ol
Dinimizde asla böyle şeyler yok
İlahiyatçı olarak söylüyorum belki için rahatlar
Hiç takma öyle şeyler hepsi hurafe banada gorumcem benden 20 gün önce doğum yapmıştı bi araya geldiğimizde kaynanam ikinizin kirki karışmasın dedi birbirinize birer toplu iğne verin dedi :)O bana bi tane verdi bende ona ne alaka iğne yani .
Hem kırk nasıl karışıyor ki :)
Güldüm ben gidip bi iğne verdim hiç de takmadım komik geldi bana.
aynen kuzum kırk karışması ne olaki bilmiyoruz ama yinede tedirgin oluyoruz 😂

Ne Kvler varmış allah kolaylık versin,benimki yakinimda olsaydi eşimden çoktan boşanmıştım valla,allahtan ayda bir kez arar da çok yüz göz olmuyorum,ama bazen ta oralardan bile canımı sıkıyor 😡 sanki kendileri hiç gelin olmamış ya

bugun ilk kez oğlumun göz yaşını gördüm ve ben bittim,asla dayanamam bebeklerin gözünde yaş görmeye ben :( hele ki kendim evladım direkt bende ağladım

Ay Allah korusun. Bana da sağma bir hafta sırf emzir diyorlar ama ben de aynı sonuçla karşılaşmaktan korktuğum için cesaret edemiyorum. Memeyi bırakırsa gerekirse hep biberonla sağıp veririm yeter ki karnı doysun diyorum.
Valla canım içine ne doğuyorsa o oluyo.bende oldu yanı hissettim bebegmin doymadıgını sende içinden geceni yap

İyi geceler kızlar.
Gözde çapaklanma neden olur ve nasıl geçer ne yapabilirim yaşayan var mı 🙁
Bizim de olmuştu doktor bebeklerin gözyaşı kanalları başta tıkalı olur omdan çapaklanma olur demişti göz pınarına masaj yapmamı söylemişti açılması için sonra geçti.

Back