2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Çok normal canım hepimiz aynıyız ben çocuklarımın ismini bile karıştırıyorum hafıza sıfırlandı, hatta geçen 8 yıllık banka kartımın şifresini hatırlayamadım mağazada rezillik benim bir kız bir oğlan 36+4te doğdular 2 aylık oluyoruz 6 gün sonra

Hoşgeldin tatlım inş. Biran önce sağlıkla kavuşursun kuzuna

Bende ana kucağı alma konusunda kararsızım. Yine doruk bey üstüne çıkar mahveder onu da bütün aletlerle karşı ilgimiz var. Zaten 4 5 ay heralde max kullanılabilecek... Zaten havalarda 1 aya soğur evde çok zorlanırsam kanguru ile takılacağım.

Demesinler demesinler bende giydiriyom oğlana gazlaniyor sonra
Evet ben de 20 dereceden düşükse giydiriyorum çünkü neden gazlansın

Sağol karamelim.Tabiki giydireceksin.Bende hiç kısa kollu şortlu bişey giydiremedim.Soguk soğuk esmeye başladı bizim buralarda

Güya Temmuz bebesi bunlar, yazın kol bacak sevemedik kışın hepten kaybedicez görüş mesafesini

Atlas varken ben de koyamadım henüz üstüne zıplar ben de sallanıcam der mi merak ediyorum..
Anneler yokken denemeli bi gün. Çünkü Atlas ana kucağına doğru bir adım atarsa evde çığlık atıp koşmaya başlayabilir lohusa annelerim

Ha ha hemen şöyle resim atayım.Serum fizyolojiği bebenin burnuna damlatiyorsun o yumusatiyor hapşıriyor falan bebecik.Sonra beyaz balon gibi olan burun aspiratörü ile içindeki pisliği çekiyorsun işlem tamam.
aldırdım benim kocaya bruno baby diye bişey almış
içinden çıkan sıvının hepsini mi sıkıcaz burnuna
tek kullanımlık yazıyo ama çok gibi geldi minnacık burnuna o kadar su

Evde bi tane otri bebenin hortumlusu var ama serum fizyolojik yok reçetesiz alabilir miyim ? Nasıl yapılır onu da hiç bilmiyorum ki
Reçetesiz alabilirsin canım zaten devlet karşılamıyor.Biz hep tekli tekli 20li 10 li kutular var onlardan aldık ama geçen instagramda gördüm bir kadın normal serumdan cekiyordu siringayla.Aslinda mantikli sonucta icindeki ayni.Tekli kutular 25 30 lira ama normal serum poseti 5 lira.Hem de miktar olarak fazla.Elimdekiler bitince ben de öyle deneyeceğim lazım oldukça.

Ay Allah korusun. Bana da sağma bir hafta sırf emzir diyorlar ama ben de aynı sonuçla karşılaşmaktan korktuğum için cesaret edemiyorum. Memeyi bırakırsa gerekirse hep biberonla sağıp veririm yeter ki karnı doysun diyorum.

Ayyy Allah sabır versin inşallah çabuk giderler
Hem dikkatsizler hem de uyarınca trip atiyolar (görmemişin çocuğu olmuş derler bı de içlerinden) Bu insanlar ne zaman bilinclenecekler ya

Ayyy Allah sabır versin inşallah çabuk giderler
Hem dikkatsizler hem de uyarınca trip atiyolar (görmemişin çocuğu olmuş derler bı de içlerinden) Bu insanlar ne zaman bilinclenecekler ya
Canım sorma şappur şuppur öptü kokladı bebeğimi ve kimseyi küçümsediğimden değil köyden geldiler ineklerle falan uğraşıyorlar kokuyorlardı

Canım sorma şappur şuppur öptü kokladı bebeğimi ve kimseyi küçümsediğimden değil köyden geldiler ineklerle falan uğraşıyorlar kokuyorlardı
Tüh ya normalde bile öpmemek lazım, hele de hayvan kokusu varsa eyvah. Valla benim kayınvalide eve gelince (onun da el yıkama adeti yok) eşim hemen ıslak mendil veriyo, kesin ben yaptırıyorum zannediyodur ama Allah'tan eşim bebek konusunda çok hassas. Bı de söyleniyo ne var elimde sanki fln diyo ama eşim üstesinden geliyo. Bu kadar zor mu ya el yıkamak

aldırdım benim kocaya bruno baby diye bişey almış
içinden çıkan sıvının hepsini mi sıkıcaz burnuna
tek kullanımlık yazıyo ama çok gibi geldi minnacık burnuna o kadar su

Bi tanesi 3-4 kere gidiyor canım.Damla damla değil de biraz burnuna sıkıp bebenin yüzünü aşağı doğru çevirecksin fazlası aksın diye

Benim kv de aynı tarladan ineklerden gelir eve el yüz yikamaz.Bi de temizlik konusunda herkesi eleştirir.Allahtan çok gelmiyor aynı binada olmamıza rağmen.Milenium çağına da gelsek uzaya da çıksak bu bizim insanlar bilinçlenmeyecek.

Şimdi kızlar benim büyük oğlanın bağırsakları az çalışıyor doğuştan.Ben beslenmesini düzenliyorum çoğunlukla sıkıntı yaşamıyoruz.2 yaşından beri süt,kaymak,pirinç gibi gıdaların oğlumu kabız yaptığını keşfettim.Kalsiyum ihtiyacını yoğurt ve peynirden karsiliyoruz.Neyse bayram dolayısı ile kv lerde duruyor 2-3 gündür oğlum bol bol süt kaymak yedirmis yavruya afedersiniz büyük çişi taş gibi ve kalın.2 buçuk senedir söylüyorum süt kaymak pirinç köy ekmeği katı gıdalar vermiyorum verirsem de kontrollü veriyorum çocuk hemeroid olacak Allah korusun diyorum kv ye.Her seferinde aaaaa çocuğa dokunuyor muydu bi daha vermeyim diyor ama yine inatla veriyor.Benden gizli veriyor oğlum söylüyor orda ne yediğini.Simdi ben napayım nasıl anlatayım bu kadına.150 defa gayet kibarca söyledim.1-2 defa uyardım sert konuştum.Esim defalarca konuştu.Nasil bişey yapmalıyım ki anlasın.Ki kendisi de hemroidden çekti ve ameliyat oldu.Kafayi yicem ne yapmaya çalışıyor bu kadin?

Böyle bir bilgi de mevcut.
Rabbim korusun evlatlarımızı

• İlk 6 ay anne sütü alırken su verilmesinde en önemli tehlike enfeksiyonlardır. Halk arasında pamukçuk diye adlandırılan ağız içi mantarlar bebeklerde görülen durumlardandır. Emzirdikten sonra bebeğin ağzında kalan anne sütünü su ile temizlemek birçok annenin yaptığı hatalardan biridir. Anne sütü ağızda koruyucu bir tabaka oluşturarak ağız yoluyla gelebilecek enfeksiyonlara karşı bebeği korur. Ağız, su ile temizlendiğinde bebeği dışarıdan gelecek tehlikeli mikroplara karşı korumasız bırakmış oluruz.

Maalesef dik başlı oluyorlar
Ben aynı şeyi çikolata ve sert şeker konusunda yaşıyorum
Annemle ve kayınvalidemle
İkisine de defaatle söyledim
Hala verirler. Ve sonra kızımla aramda ağlama krizi eşliğinde bir diyalog oluşmak zorunda kalıyor...

Bu kvler dertten başka bişey degil inada yapıyorlar hep

Şeker çikolata konusuna girmiyorum bile.Burda benim oğlumdal çok ciddi bir sağlık problemi oluşabilir.Hemoroide koca koca insanlar dayanamıyor.4 buçuk yaşındaki oğlum nasıl dayansın.Göz göre göre kendisi zorluğunu yasamisken neden böyle yapıyor bu kadın.6 senedir çözemedim daha da çözemiycem galiba.Babannem süte şeker kattı ekmek doğradı yedirdi bana diyor.Babannem kaymağa şeker kattı ekmeğe sürdü yedirdi.Babannem pilav yedirdi Babannem bükme yedirdi.Bi tane sağlıklı birşey yapıp yedirdigini görmedim.Babaanneler çorba yapar köfte yapar sebze yapar torunlarına bizimki de bunları yediriyor

Kvler zarardan başka bişey degil geline inat olsun diye her yolu denerler canım çok gönderme eşinle konuş gerekirse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…