Benim dediğimde fetal dna sanırımçünkü bebeklerden dna alınıyor demişlerdiSonuc yok ki:) sonuc için fetal dna kordonsentez ya da amniyosentez yaptırmak gerekiyor. Fetal dna hariç dıger yontemler ise bebeğin dusmesine neden olabiliyor
Evet arkadaşım tarama testi sonuçları riskli ve sadece bilgi amaclı yani engelli mi degilmi.tedavi de yok tek yapılabilecek kurtaj ki ben buna karşıyım. O yüzden bende yaptırmayı dusunmuyorumKızlar 2 li testden bahsetmiştim bi arkadaş yaptırmıycanı söyledi bunun üzerine şimdi bende arastırdım genelde risk cıkıyormuş testte risk çıkınca bi tedavisi bişeyide yokmuş ee ozaman neden bu teste bizi sokup moral bozuyorlar? Ultrasonda ense kalınlığı ve burun kemiği ölçümü yeterli oluyormuş aslında. Bu nedenle bende kan testini yaptırmama kararı aldım
Evet doğru , aldırmak istersen yaptırabilirsin saddece , eğer sağlıksız bir bebeği dünyaya getirmeyi düşünmüyorsan yaptırmak mantıklı çEvet o da sadece cocugu aldırmayı dusunursenız yaptırmak mantıklı. Cunku genetik bozuklukların tedavisi yok. Yani bunu bilmenin hamilelik surecinde kimseye faydası yok bence
Anne kanındaki bebek dnası arastırılıyor. Genellikle yaygın olan bozukluklara bakılıyor.Benim dediğimde fetal dna sanırımçünkü bebeklerden dna alınıyor demişlerdi
Riskli mi peki ,amniosentez gibiAnne kanındaki bebek dnası arastırılıyor. Genellikle yaygın olan bozukluklara bakılıyor.
Prenatal nipt testi miAnne kanındaki bebek dnası arastırılıyor. Genellikle yaygın olan bozukluklara bakılıyor.
Ben de saglik ocağında kan testini yaptırıp sonucu ozeldeki doktoruma görürdüm. CMV img pozitif cikmis doktor tekrar istedi negatif cıktı. Sağlık ocaginin sonuçları yanlış çıkabiliyor dedi. Tekrar baktır sen de. Hemen moralini bozma. Ben boş yere üzdüm kendimiMerhaba, 2019 temmuz anne adayıyım ben de. Önce Ankara zekai tahire gittim sonuçlarım normal çıktı sonra Sami ulusa gittim başka hastanenin sonuçlarını kabul etmedikleri için tekrar aynı testleri yaptılar negatif çıkan anti toxsiplazma IGM bu sefer pozitif çıktı. Düşük riskine sebep oluyormuş çok üzgünümKontrolüme 2 gün var. Bu sorunla karşılaşan oldu mu ?
Prenatal nipt testi mi
Riski yok diye biliyorum ben.Riskli mi peki ,amniosentez gibi
Hayır sadece anneden normal kan alınıyor kan tahlili gibi yurtdısına gıdıyorRiskli mi peki ,amniosentez gibi
Evet canim kullaniyorum bnde igne ama benim ici aciyor ya bu siralar cok istifra ettim ondan da olablir diyorum kendi kendime bugub doktora gttik teyzeleri bebisim el salladi bize artik oynuyoruz kimil kimil hareket ediyoruzİğne kullanıyorsun degil mı, çok normal cancagizim, ben karnima dokunamiyorum bile
Nifty testPrenatal nipt testi mi
O zmm normal bu durum bn dha önceki gebeliklerimde hic 7. Haftanin ustune çıkamamıştım artik bu haftalarda deneyimim yok o yuzden panik oluyorum ister istemezOzelikle hareket ettigimde benimde cok aciyor canim
Tamam biliyorum ben kadın doğum bölümünde çalıştım yurtdışına yolluyorduk pahalı bir test ,bir çok kromozomlara bakılıyorHayır sadece anneden normal kan alınıyor kan tahlili gibi yurtdısına gıdıyor
bende sağlık ocağında idrar tahlili yaptırmıştım. baya kum döküyorum o teste göre. doktor onların baktıklarının doğru olmadığını söyledi hastanede bir daha yaptırdım bişey çıkmamış. kültür de yaptırıyorum bakalım o nasıl çıkacak.Ben de saglik ocağında kan testini yaptırıp sonucu ozeldeki doktoruma görürdüm. CMV img pozitif cikmis doktor tekrar istedi negatif cıktı. Sağlık ocaginin sonuçları yanlış çıkabiliyor dedi. Tekrar baktır sen de. Hemen moralini bozma. Ben boş yere üzdüm kendimi
Ben de saglik ocağında kan testini yaptırıp sonucu ozeldeki doktoruma görürdüm. CMV img pozitif cikmis doktor tekrar istedi negatif cıktı. Sağlık ocaginin sonuçları yanlış çıkabiliyor dedi. Tekrar baktır sen de. Hemen moralini bozma. Ben boş yere üzdüm kendimi
Canim oncelikle stres yapma bnce bu doktorlar cok dengesi olabliyor bir cok doktor bebegi gormek icin 7. Ve 8. Haftayi bekliyorlar bence sakin doktorum söylediğine uyma baska bir doktora git zaten ikiz gebeliklerde biri birinden mutlaka kucuk oluyor onu problem yapma suan sen dha cok yeni hamilesin görmeyince hemen alalim mantigina çıldırıyorum sen mutlaka baska bir doktora git bence sende degil sorun doktorda tatlimMerhaba arkadaşlar, hamile olan herkesi yürekten kutluyorum, rabbim inşaallah hamileliklerinizi tamamina erdirsin. Brnjn size sorum olacak lütfen bilgi sagibi kişiler bilgilendirirse çok sevinirim.
12 Ekim son adet tarihim 7 haftalık hamile olmam gerekiyor ama ultrasonda iki kese var biri 6+0 diğeri 5+6 dün kaoo atışı ve yolk kesesi için muayene oldum 5+6 ilan kese 10.59 mm 1.1 cm 6+0 olan kese 12 mm 1.25 cm ve ikisininde kalp atışı ne yolk kesesi Yok maalesef Dr bir hafts sonra gel kürtajla alalım dedi.bos gebelik dedi çok üzgünüm 7 yıl sonra ilk defa hamile kaldım kendiliğinden ikiz hamile kaldım ama bu şekilde bı durum söz konusu sizler yolk kesesini ne zaman gördünüz acaba
Iste malesef doktorlarimiza bu yuzden guvensiziz hemen ne kolay silip atabliyorlar emin olki o minnaklar sapa saglam olucak canim hic skma canini dedigim gibo dha bebislerin cok ufak gorunmemesi cok normalBaşka Dr gittim küçük olan kesede hafif sanki yolk kesesi oluşuyor gibi gördum şuan kese küçük 2.5 cm olana kadar müdahale etmiyor um dedi . Diğer gittiğim Dr bir hafta sonra gel dedi. Kürtaj diyen Dr progestaninı kes düşecekse kendi düşsün dedi düşmezse alalım dedi direk yüzde yüz herşey bitmiş gibi konuştu
Inşallah temiz çıkar. Ama büyük konusmayim ben bir daha saglik ocağında kan vermem. Bu pozitif çıkan teste göre bebek tedavisi olmayan ciddi bi hastalıkla doğuyor. Allah kimseye yasatmasinbende sağlık ocağında idrar tahlili yaptırmıştım. baya kum döküyorum o teste göre. doktor onların baktıklarının doğru olmadığını söyledi hastanede bir daha yaptırdım bişey çıkmamış. kültür de yaptırıyorum bakalım o nasıl çıkacak.
Canım şöyle bi şey var bu çocuğu öyle yada böyle kabul ediyo musun onu ölçmek gerek ilk önce Allah’ın bize emaneti ancak biz koruyup bakmakla yükümlüyüz ben öyle yada böyle sağlıklı veya değil kabul ediyorum dünyada alınacak tek bir nefesi olsa dahi ben onu engellemem ben yaptırma taraftarıyım neyle karşılaşacağımı bilmek için gerekirse 5 doktora giderim fikir alırım.Kızlar peki çok hassas bi konu ama, Allah korusun Allah herkese sağlıklı evlatlar versin, çocukta bir sağlık sorunu olursa müdahale düşünür musunuz? Benim işyerimde bi abla var, 43 yaşında hiç evlenmemiş 2 tane zihinsel engelli ablası var hep onlara bakmış, bakmaya da devam ediyor. Annesi babası da yaşlı 78-80 yaşlarındalar. Ve kadın hiç şikayet falan ettiğini duymadım bile, her zaman ablacım ablacım diye konuşur ablalarıyla, peygamber sabrı var 2-3 senedir aynı yerde çalışıyoruz huyunu suyunu biliyorum, tanıyorum artık. Ablaları sanırım 46-47 yaşlarında ve biri 2 yaş zekasına diğeri 5 yaş zekasına sahip. Kadın gebeliğimi duyduğunda çok sevindi ve bana söylediği ilk şey "bak ben ablalarım için ölürüm, ama zeka testi mi ne deniyorsa onu sakın göz ardı etme ve çok iyi düşün. daha gençsin yine çocuğun olur."
Bu benim kafamı çok kurcaladı açıkçası. Yani elbette Allah'tan gelen her şey hoş gelir. Ama kafa karışıklığı yaşamadım değil, ne düşüneceğimi bilmiyorum bu konuda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?