2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Bestlak damla iciyorum ben hst. Den onerdiler birde çay yerine lactamil in cayini tuketiyorum hatta suan migros da %50 indirimde birde bi yontem okudum deneyen herkes cok memnun 5 yemek kasigi beyaz dut kurusunu 2.5 su bardagi suda 10dk kisik ateşte kaynatıp meyvesi ile tüketin kiminde 1. Gun kiminde 2. Gunde hemen etkisni gosteriyormus cocuk doktoru bana bol su ve uyku onerdi birde yesillik maydonoz hariç incir kurusu da tuketmemi söylemişti aklinizda olsun.

Her emzirme sonrası sütünü sağ ve bebeğe verebilirsin. Az da olsa sağ zamanla artacaktır benim çok şükür böyle arttı en başından beri sadece emziriyorum ve bir büyük oğlum da var tandem anneyim

Ohh hadi gözün aydın canım çok sevindim bende öpüyorum gelinimiii

Hadi gözün aydın

Teşekkür ederim cevap için.Gözlerinde hafif var canım senin kuzunun.Insallah hemen geçer.

biz sarılık olmadık çok şükür 3 kere bakıldı 9-8-6ydı 36. gün kontrolümüzde uzamış sarılık olabiliyo bazen deyip doktorumuz tekrar bakmak istedi 5 çıktı o zamanda

Teyzesi bütün dediklerini yaptım sonuç bu:) maşallah sübhanallah ❤ Zeyna03

Çok şükür missss maşallah kuzuma.Tatli tatlı uyusun sağlıkla büyüsün

Ve 2 saate bir emzir canım.En erken 1.5 saate bir.Açliktan değil gazdan aranıyor sürekli.Sık emdikce daha çok gaz oluyor.Biri çıkmadan biri daha ekleniyor.Gunduz bebisin karnına yastık koyup yüz üstü yatırabilirsin rahat eder öyle karnı.Gece yatırma ama.

Son düzenleme:
19 temmuz da mi doğdu bebiş

Sık sık emzir canim 3 veya 4 litre su iç. Börülce haşla ye.benim de başta çok azdı. Sagmakta ise yaradı kanalları acıyor.

Canım daha 20 günlük.Ancak düzene girer sütün.Moral(kimsenin dediğini kafana takma,sütüm var çok olacak inecek diye pozitif düşün)+su+dinlenme (uyku)+kendini aç bırakmamak=süt.
Bol sıvı tüket.Su,hoşaf,çorba,rezene çayı,kimyon çayı,ayran vs.
Dereotu,roka,marul gibi yeşillikler
Yeterli miktarda et çeşitleri yoğurt peynir yumurta çiğ kuruyemisler taze meyve ve sebze yemeği tüket.Özellikle yaş siyah üzüm bulgur pilavı kuru incir hoşafı tüket.
Ve en en önemlisi bol bol emzir sütun az olduğunu hissetsen de emzir.Bebek emince beyne süte ihtiyaç var sinyali gidiyor prolaktin salgilaniyor.Annelerin en büyük hatası ay sütüm az mama vereyim oluyor.Ebeler böyle demişti.Mamayla doyan bebek annesini daha az emiyor.Az emdikce de süt üretimi azalıyor hatta bitiveriyor.
Benim bildiklerim bunlar.Bebegine yetecek kaliteli sütün olsun en az 2 yaşına kadar emzirsin inşallah.Tedbir bizden Takdir Allahtan ❤

Kızlar şimdi biz doğduğundan beri sütleri arada sağıyoruz şimdi 4 aylık olunca 1. Ay sağdığımız sütleri atacakmıyız yaa eğer sütümüz gelmeye devam ederse?
Malesef atman gerekecek canım.Buzluk buzluk süt attım kızım yaşına gelene kadar.benimki sadece biberonden içiyordu.Sık sık sağmak zorundaydım kesilmesin diye.Seninki emiyorsa çok sağma.Fazla sağım da hem ziyan hem de tazyiki arttırıp meme reddine yol açabilir.Bir de dene bakalım buzluktan çıkan sütü içecek mi.Benim ki içmedi mesela.Eger içerse buzluktakileri verip yerine yenisini koyarak gidebilirsin

Canım bana çok pis gaz yapıyor.Ve hele ki dolaptan soğuk yersem bittim yani mide bağırsak kalmıyor.Herkeste aynı mi oluyor bilemiyorum ama etraftan da çok duydum
Bende yapmıyor canım mesela soğuk şeyler öyle olsa yanmıştım hep yiyip içiyorum en basiti dondurma

Park yatak kullananlar ölçüleriniz kac acaba 2 tane begendigin uygun model park yatak var biri 60a120 diğeri 70e 110 hangimiz daha uzun ve daha kullanışlı

Bende yapmıyor canım mesela soğuk şeyler öyle olsa yanmıştım hep yiyip içiyorum en basiti dondurma

Ebeler de demişti bana soğuk su icme dolaptan soğuk meyve yeme soğuk içecek içme diye.Hem gaz yapar hem de hasta olursun bebeğe geçer grip nezle diye.Her bünye farklı tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…