• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Çok şükür missss maşallah kuzuma.Tatli tatlı uyusun sağlıkla büyüsün 😍😘

Ve 2 saate bir emzir canım.En erken 1.5 saate bir.Açliktan değil gazdan aranıyor sürekli.Sık emdikce daha çok gaz oluyor.Biri çıkmadan biri daha ekleniyor.Gunduz bebisin karnına yastık koyup yüz üstü yatırabilirsin rahat eder öyle karnı.Gece yatırma ama.

Tamam canım yastık da iyi fikir onu da yapiyim çok teşekkür ederim 😊😍

Kızlar şimdi biz doğduğundan beri sütleri arada sağıyoruz şimdi 4 aylık olunca 1. Ay sağdığımız sütleri atacakmıyız yaa eğer sütümüz gelmeye devam ederse?
Buzlukta 4 5 poşet var şu an ben verdim biberonla içti ac olduğunu düşündüğüm zamanlar içim rahatladı iyi oldu

Malesef atman gerekecek canım.Buzluk buzluk süt attım kızım yaşına gelene kadar.benimki sadece biberonden içiyordu.Sık sık sağmak zorundaydım kesilmesin diye.Seninki emiyorsa çok sağma.Fazla sağım da hem ziyan hem de tazyiki arttırıp meme reddine yol açabilir.Bir de dene bakalım buzluktan çıkan sütü içecek mi.Benim ki içmedi mesela.Eger içerse buzluktakileri verip yerine yenisini koyarak gidebilirsin
Evet canım bi enzim varmış dondurucuya girip çıkan sütleri çözdürdüğünde sabun tadı veriyormuş. Bu yüzden dondurucuya girmeden sütleri kaynatmadan hafif cızırdayacak sekilde ısıtıp öyle dondurmak gerekmiş diye okumuştum

Evet canım bi enzim varmış dondurucuya girip çıkan sütleri çözdürdüğünde sabun tadı veriyormuş. Bu yüzden dondurucuya girmeden sütleri kaynatmadan hafif cızırdayacak sekilde ısıtıp öyle dondurmak gerekmiş diye okumuştum
Evet canım doğru.Ama bu kez de besin değeri düşüyor.En güzeli zorunda kalmadıkça taze taze memeden beslemek.Calisan anneler icin de buzluktan ziyade dolap kısmını kullanmak.

Valla benimki hiç biri gazı olduğunda anlıyorum çocuğumu memede bile sakinleşmişmiyo ıkınıyo kızarıyo
Bi yeri ağrısa gece 4 saat uyumaz sabitledik onu
Doymasa kusamaz çiş yapamaz
Canım benim taktiği Bi denesene sende saat 11de emzir öğlen 1e kadar meme var mı yüksek ses hareketli müzik kucakta hop zıp ayakta salla oyalansın sonra yıka Bi güzel emzir kolik müziği eşliğinde salla
Gece de saat 11den sonra emzirme bırak ağlasın saat 1 2 gibi emzir yatır ben onu aştım biraz
öğlen 12.30 13:30 arası fizik tedaviye gidiyorum canım 10 seansım kaldı bitsin denicem
gece 11de deniyeyim

Herkese mrb kizlar.bende hep bi panik endise kaygi oldugu icin hic giremiyorm sadece son sayfalari okuyabildim.sanirim hepiniz bi duzen oturtmussunuz ne guzel. Benim hala kafa karisik icim rahat degil cunku sut az bende. Yani sagdigimda az cikiyo aksama dogru memeyi cekip birakiyo agliyo zaten dun doktora gittik kilo alimi az. Sadece emzirerek devam etmeyi istiyorum ama tabi onemli olan doymasi. Sadece emziren arkadaslar bana bi tavsiye verebilir mi bikac arkadasa instagramdan yazdim sagolsnlar cevap veriyolar ama hala bi duzen oturtamadim.uyumamadi vs takmiyorum da sadece memeyle devam etmeyi cok istiyorum. Bu saatten sonra artmaz mi acaba? Sik sik emzirmeye calsiiyorm neden boyle anlamiyom hala.20 gunluk olucaz. Bi tavsiyeye cok ihtiyacim var.
canım fırsat buldukça bebeğin uyudukça sende uyu dinlen moralin iyi olsun stres yapma sütüm az deme sütüm yetiyo de hep
bizimki 3650 doğdu 3. gün kontrolde 3200 doktor çok kilo vermiş böyle devam ederse mama başlıcaz dedi 2 gün sonra gittim 3330 olmuştu 2 günde 130 gram almış ki günde 20 gram alması gerekiyo
emzirdikçe artıyo süt merak etme
hiç mama vermedim benimkine
doktorumuz deseydi tabikide verirdim
petibör ye tahin helvası ye
hoşaf rezene kimyon maltana humana stil tea bol su
benim bildiğim bunlarda süt yapıyo

Bana 6 ay sürebilir dedi

Hergün yıkıyorum fayda etmiyor boynundaydı karnına indi bebe yağı kullanıyorsan kullanma

Bizddem 2 idrar 5 tüp kan aldılar bi tsh kontrol gerektirdi ayın 15inde vereceğiz. Onun harici anne sütü kaynaklıymış insan kendini suçluyor
bebe yağı yüzünden mi isilik oluyo 😱
sürmeyeyim bidaha

kız bugün 12 buçukta bi uyudu salonu süpürdüm sildim diğer odaları kız uyurken yapmaya cesaret edemiyorum ya
yanımda olcak illa kusar boğazına kaçar duymam diye ödüm patlıyo
diğer odalarıda yarın artık eşim evdeyken yaparım
zaten gelen olmuyo bana biz gidiyoz büyüklere 🤣
bide kek yaptım teyzem gelcem diye aradı
3 saat uyudu bizimki anası rahatça yaptı işlerini
🥰

Emzirme sonrası yan yatırmak gerekiyor dimi kızlar kusma olayına karsı? Emzirmeden Ne kadar zaman sonra normal sırtüstü yatabilir? Reflü yatağında yatıyor bizimki baş kısmı hafif yüksek sırtüstü yatmasında sakınca olurmu bilemedim.

kız bugün 12 buçukta bi uyudu salonu süpürdüm sildim diğer odaları kız uyurken yapmaya cesaret edemiyorum ya
yanımda olcak illa kusar boğazına kaçar duymam diye ödüm patlıyo
diğer odalarıda yarın artık eşim evdeyken yaparım
zaten gelen olmuyo bana biz gidiyoz büyüklere 🤣
bide kek yaptım teyzem gelcem diye aradı
3 saat uyudu bizimki anası rahatça yaptı işlerini
🥰
İyi yapmıssın canım ben de ütüyle banyoyla uğraştım. Kıyafetlerini ne zamana kadar ütüleyeceğiz acaba :)

Dünden beri yazamadım bugün yapışık gezdik zira
Bi yemek zor yaptım 🙄
Kesin bi atak geçiriyor bugün
Uykuya dalamadı çünkü kesik kesik uyudu o da tam da şu an başına vurdu
Söyleniyor memede süt gelmesin diye uyumak istiyor 🙄

Bugun doktora gittim ve 1haftadır sadece emzirdim zorla alıstırdım bi ara alısmıstı red yasadık bida asla almamısken son 1haftadır sadece emdi ve hiç kilo almamıs bi haftada doktor hemen mama ver bebek komaya girer bı günde alması gereken kıloyu bıle almamıs dedi halbukı yutkunma sesi yeterli gibi geliyordu ama bezi az kırlenıyordu. Uykuya gecemıyordu aglıyordu ac oldugunu hissedıyordum.tekrar mamaya basladık ama göğsümğ bırakmasını istwmıyorum bu yuzden. Biberon onerisi olan varmı yavas akımlı falan
Mama vermeden evvel sütünüzü sağıp vermenizi öneririm. Bize de mama ver demişti doktor ama sağdım ve gördüm ki sütüm yeterliymiş kızım çekemiyormuş o sebeple sağıp verdim. Avent natural kullanıyorum ben de ama emse de hala güçsüz uyuyarak emiyor, bu da bir nevi meme reddiymiş. Bu sebeple önermeli miyim bu biberonu bilmiyorum 🤷‍♀️

Emzirme sonrası yan yatırmak gerekiyor dimi kızlar kusma olayına karsı? Emzirmeden Ne kadar zaman sonra normal sırtüstü yatabilir? Reflü yatağında yatıyor bizimki baş kısmı hafif yüksek sırtüstü yatmasında sakınca olurmu bilemedim.
Ben emzirdikten sonra dik pozisyonda tutuyorum Bi 15 dakika. Sonra sırt üstü yaptırıyorum canım. Kafası hep yan zaten

Back