• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Inşallah ama çok inceledi bombostu ve okadar temizdi ki.hamile olduguma veya düşük yaptığım a inanmadilar hep garip şeylerde beni bulur
Aklım sende kaldı, duamdasin da, haber beklemedeyiz, kendi doktoruna gitmişsindir muhakkak, yazdinsa kacirdim sanırım ama, şimdi nasilsin?

Eki Görüntüle 2212309

Bebişi görmeden 12 hafta beklemek zorundayım ben :) ve sonra 8 hafta daha.. Bence yine de şanslısınız..

Yılbaşı ağacımızı dün kurduk biz de. Oğlumla birlikte astık süsleri.. Işıkları açık uyuduk.. Çok seviyorum ben de ışıltısını.. Tavsiye ederim :)
Ayyy cok guzel nasil sicaklik katmis ortama, ayicigini da yerim:KK200: ugur getirsin, saglikla gelsin bebisin

10.haftalık olan kızlar 11. Hafta 2 li tarama başlıyor devlet hastanesi mi tercih edeceksiniz özel mi?
Ben 12. Haftanin sonunda perinataloga gidecegim ve su kesinligi yuzde 99 ustu olan testten isteyecegim. Benim hem ikiz, hem ysim 36 acikcasi yanilma payi istemiyorum. 2000 civari bir islem diye duydum ama dedigim gbi ben mecburum biraz. Gene de tekil gebelikte yaptiran arklarim var. ben opsiyon olarak dedim, herkes kendi bilir tabii

Ben devlet hastanesine gidiyorum, gittiğim hastaneden de memnunum ama sonuca göre bir de eğitim araştırma hastanesi ya da özelde yaptırabilirim. Yanılma payı çok oluyomuş, o beni tedirgin ediyor.
Evet bende karar veremiyorum özel mi devlet mi? Özelde ücretler yüksek devlettede güven meselesi?

Kızlar dun kontroldeydim. Bir de kist varmıs rahımde. Doktor bebeği besleyen biz kist dedi. Kızımda da vardı ama bu sanki daha buyuk geldi gözüme. Sizde var mı boyle bir şey olan

Bende de çıktı. Bazı gebeliklerde oluşuyormuş.
Zamanla yok olacak dedi yok olmazsa doğum sırasında alınacakmış. Takıp ediliyo suan

Ben 12. Haftanin sonunda perinataloga gidecegim ve su kesinligi yuzde 99 ustu olan testten isteyecegim. Benim hem ikiz, hem ysim 36 acikcasi yanilma payi istemiyorum. 2000 civari bir islem diye duydum ama dedigim gbi ben mecburum biraz. Gene de tekil gebelikte yaptiran arklarim var. ben opsiyon olarak dedim, herkes kendi bilir tabii

O ne testiymiş canım

Arkadaşlar acıkcası ben 2li 3lü 4lü testlerin fal baktırmaktan farksız oldugunu dusunuyorum.Cunku sonuc ne olursa olsun amniyosentez veya fetal dna yaptırmadan kesin denilemiyor. Hatta ben bizden aldıkları bu kanları farklı testlerde kullandıklarını bile düşünüyorum. Çünkü bilim bu kadar ilerlemişken böylesi uyduruk bir sonuc veren test tıbbi olarak cok sacma. Dediğim gibi belli ki dunya genelinde hamile kadınlar üzerinde bir arastırma var ve kanlarımız bu amacla kullanılıp bizi de boyle sacma sonuclu bir test ile uzgunum ama kandırıyorlar. Eger cocugu aldırmam diyorsanız zaten teste gerek yok. Ama aldırırım dıyorsanız sonuc almak ıcın fetal dna kordonsentez ya da amnıyosentez yaptırmanız gerekir. Bunun dışında 21.haftada ayrıntılı ultrasondan bahsedecek doktorunuz. İşte bu onemlidir. Çünkü burada cocugunuzun organlarında sorun varsa teshis edilir. Dogdugu an gerekirse müdahale edilir.Hatta bazen anne karnında bile tedavi edilir. Yani 2li 3lü 4lü testler tam bir kandırmaca para tuzagı veya deneysel bir olay işin özünde ise sektörün dayatmasıdır.Ben sadece burun kemiği ve ense kalınlıgına bakılmasının yeterli oldugunu dusunuyorum. Bunun dısında düzenli kontrol ve ayrıntılı ultrason sart tabi.

Bende de çıktı. Bazı gebeliklerde oluşuyormuş.
Zamanla yok olacak dedi yok olmazsa doğum sırasında alınacakmış. Takıp ediliyo suan
Benim ilk hamileliğimde de vardı kendi kendine kayboldu. Bir ara kahverengi kanamam olmustu. İçeride kanama alanı yoktu. Doktora bu kist yuzunden mi oldu demiştim ilgisi yok demişti. Şimdi korkuyorum yıne kanamam olur diye

Merhaba arkadaşlar, hamile olan herkesi yürekten kutluyorum, rabbim inşaallah hamileliklerinizi tamamina erdirsin. Brnjn size sorum olacak lütfen bilgi sagibi kişiler bilgilendirirse çok sevinirim.
12 Ekim son adet tarihim 7 haftalık hamile olmam gerekiyor ama ultrasonda iki kese var biri 6+0 diğeri 5+6 dün kaoo atışı ve yolk kesesi için muayene oldum 5+6 ilan kese 10.59 mm 1.1 cm 6+0 olan kese 12 mm 1.25 cm ve ikisininde kalp atışı ne yolk kesesi Yok maalesef Dr bir hafts sonra gel kürtajla alalım dedi.bos gebelik dedi çok üzgünüm 7 yıl sonra ilk defa hamile kaldım kendiliğinden ikiz hamile kaldım ama bu şekilde bı durum söz konusu sizler yolk kesesini ne zaman gördünüz acaba

Ben bütün kontol ve testlerimi devlette yaptırıyorum çünkü doktoruma çok güveniyorum. Tabii ki allah korusun çocukta bir sorun olsa aldırmayı düşünmem ama en azından o sıkıntıyla ilgili doğmadan araştırma yapıp neler yapmam gerektiği konusunda bilgi edinirim diye düşünüyorum

Ben de senin gibiyim. Dün kaç kere kustum sayamadım bile

Midemde bir sey kalmadı Boş boş ogurdum akşama kadar

Benim doktorum da hamile. O da çok çekmiş bulantidan. Seni çok iyi anlıyorum dayanması zor bir süreç dedi. Ilaçlarini içince daha iyi oluyosan iç dedi. O da çok içmiş iki hamileliğinde de. Hastanede çalışırken sürekli serum bağlatmış kendine
Bana ilaç vermedi işte hani vücuda ilaç girmemesi iyi dayan dayanabildiğin kadar dedi zaten cumartesi 10. Haftam bitiyo bi kaç haft daha dişimi sıkıcam canım yapıcak hiç bişey yok malesef Allah meleklerimizi korusun iyi olsunlar

Merhaba arkadaşlar, hamile olan herkesi yürekten kutluyorum, rabbim inşaallah hamileliklerinizi tamamina erdirsin. Brnjn size sorum olacak lütfen bilgi sagibi kişiler bilgilendirirse çok sevinirim.
12 Ekim son adet tarihim 7 haftalık hamile olmam gerekiyor ama ultrasonda iki kese var biri 6+0 diğeri 5+6 dün kaoo atışı ve yolk kesesi için muayene oldum 5+6 ilan kese 10.59 mm 1.1 cm 6+0 olan kese 12 mm 1.25 cm ve ikisininde kalp atışı ne yolk kesesi Yok maalesef Dr bir hafts sonra gel kürtajla alalım dedi.bos gebelik dedi çok üzgünüm 7 yıl sonra ilk defa hamile kaldım kendiliğinden ikiz hamile kaldım ama bu şekilde bı durum söz konusu sizler yolk kesesini ne zaman gördünüz acaba
Başka bir dra daha görünseniz imkan var mı. Bence bir hafta sonra gel tekrar kontrol edelim sonuca göre davranalım demesi gerekirdi hemen neden kürtaj dedi anlamadım. Ben 6+3 de yolc sac gördüm daha sonra da kalp atışlarını duydum

Nasildi kontrol :)
merhaba hanımlar. kontrolden geldim. çok şükür herşey iyiydi hatta ilk başta minik bi hareket de gördük sanki bize el salladı gibi :) mutlu olduk 2,38cm lik bir pıtırcık bizimki. 3 hafta sonra 2 li tarama için gelmelisin dedi. birde idrar tahlili ve kültürü yaptırdık. son 3 haftada 1 kilo vermişim o kadar önemli değil ama dikkat etmen gerekiyor dedi. birdee süprizzz nezle oluyorum :( doktor bana kızdı dikkat etmelisin kendine diye. neyse artık c vitamine adıcam kendimi birde deniz suyu al buruna uygula burnun açık olsun dedi. sizinde tavsiyeleriniz varsa bu konuda bekliyorumm.

merhaba hanımlar. kontrolden geldim. çok şükür herşey iyiydi hatta ilk başta minik bi hareket de gördük sanki bize el salladı gibi :) mutlu olduk 2,38cm lik bir pıtırcık bizimki. 3 hafta sonra 2 li tarama için gelmelisin dedi. birde idrar tahlili ve kültürü yaptırdık. son 3 haftada 1 kilo vermişim o kadar önemli değil ama dikkat etmen gerekiyor dedi. birdee süprizzz nezle oluyorum :KK43: doktor bana kızdı dikkat etmelisin kendine diye. neyse artık c vitamine adıcam kendimi birde deniz suyu al buruna uygula burnun açık olsun dedi. sizinde tavsiyeleriniz varsa bu konuda bekliyorumm.
bebekler ve hamileler için uygun olan sterimar okyanus suyu kullandım, burnun çok tıkalı olursa iliadin de kullanabilirsin dedi doktorum (sadece dört gece yatmadan kullanım iliadin'i) doktorlar gebelikte parol gibi parasetamollerin kullanılabileceğini söylüyor, ben de parol aldım ama hiç içmedim, bol limon bal sıcak suyla karıştırıp içtim. En önemlisi dinlenmek mümkünse dinlenmekle daha çabuk toparlıyor insan.

Back