• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Kilolarca dondurma litrelerce icetea içtim limonlu sodada yıvarlıyorum süt üşürmüş gaz yaparmış ye iç gitsin hikaye hepsi
Gaz icin.degil canim adet agrisi.sonradan yapar diye korkum. Adet agrisindan.cok cektigim icin. Buyukler aman.usutme sonradan.agri yapmasin dedikleri.icin korkudan icmiyorum soguk.seyler

Yine aglama nöbetleri basladı şiddetli bir sekilde saat 7den beri böyleyiz bir tek emerken susuyor gazı var yine damla verdim işe yaramadı 😥
Canım cadı saati denen Bi olay var susmuyo diye çabalamayın susmaz o saati atlatan kadar pışpış müzik omuz gezmesi ten teması bebişin nasıl seviyosa öyle atlatmanız lazım Bi kaç saat sürüyor Malesef hepsi aynı 🙄🤦🏼‍♀️

Gaz icin.degil canim adet agrisi.sonradan yapar diye korkum. Adet agrisindan.cok cektigim icin. Buyukler aman.usutme sonradan.agri yapmasin dedikleri.icin korkudan icmiyorum soguk.seyler
Valla bildim bileli regl sancısı çekerim hemde sürünürcesine kışın soğuk mu yiyoruz içiyoruz oluyo canım mide deseler anlicamda bana mantıksız geliyor rahim nasıl üşütülür soğuk içmeyle du bakalım doğurunca geçer diyolar geçicek mi merakla bekliyorum 🙄

😂😂😂

Eklentiler

• IMG_20190802_001433.jpg
    IMG_20190802_001433.jpg
    130,5 KB · Görüntüleme: 41
Nefes nefese çok hırslı emiyo, bide bizim tazyikli süt sorunumuz var Başlarda çok genzine gidiyo, ama sonrası çok hırslı, acaba zararı olur mu
Yok yok ilk haftalar olur öyle çok gelir, önden biraz sağarsan daha rahat emer. Sırtüstü emzirme pozisyonunu da deneyebilirsin sütün akışını biraz yavaşlatıyor bebek biraz daha rahat emiyor (bkz resimde sağ üst ) Böyle emzirirken yenidoğanların burnu kapanabiliyor ama kafa öne düşünce ona dikkat etmek lazim ben böyle emzirince elimle bebeğin alnını destekliyorum burnu sıkışmasın diye.
images (10).jpeg

ahahahah🤣
dün gece kız uyumadı aramıza koydum kokumuzla uyuyo öyle adamada dedim hareket etme diye eline koluna sahip çık
bende tam yatağın köşesinde böyle kıpırdamadan yatıyom kız uyanmasın diye düştüm düşücem
neyse kız daldı beşiğine koydum geri yatağa yattım benim adam beni kolumdan bi tuttu noluyo be dedim yataktan düşüyon sandım defi gece gece kikir kikir gülüştük 🤣🤣

Napıyosunuz kızlaaar biraz sürttüm geldim Nisa kuşu babaannesine sattım kuzişe hediye aldık kocalığa tshirt bana kahve 1.5 saat gezdim iyi geldi ama kızımı çok özledim yieeea 😳 sanki gavur eline esir vermişim öyle bi suçluluk 🙄 ah bu analık nasıl beter bişeymiş 😁
iyi yapmışsın canım
ben çıktığımda darısı bana diyodun hatırlıyo musun :)
durmuş mu seninki 1.5 saat
benimki bazen 2 saat falan duruyo bazende daha yarım saat olmadan ananeyi çileden çıkarmayı başarıp geri yoldan döndürüyo bizi 🤣🤣

Yok yok ilk haftalar olur öyle çok gelir, önden biraz sağarsan daha rahat emer. Sırtüstü emzirme pozisyonunu da deneyebilirsin sütün akışını biraz yavaşlatıyor bebek biraz daha rahat emiyor (bkz resimde sağ üst ) Böyle emzirirken yenidoğanların burnu kapanabiliyor ama kafa öne düşünce ona dikkat etmek lazim ben böyle emzirince elimle bebeğin alnını destekliyorum burnu sıkışmasın diye. Eki Görüntüle 2294734
en sevdiğim side liying mi ne o yazan 🤣
yatağa yat daya ağzına memeyi emsin 🤣

Benim hem kesi hem yırtık var canım senin dikişler düştümü peki eline şişlik filan geliyor mu
Birde madem 3. Bilirsin bu kesiler yırtıklar belli oluyor mu tamamen iyileşse bile
estetik dikiş filan yapıyorum dedi ama elime hala pütürcüklü şişlikler geliyor
Birgün cesaretimi toplar bakarsam neyle karşılaşacağım çok merak ediyorum🤕
Ilk 2 bebekte kesi olmadı biraz yırtık vardı. Bir hafta geçmeden hepsi düştü hiçbir şişlik sertlik vs kalmadı. Ama kesi yırtıktan daha zor iyileşiyormuş diye duymuştum (niye kesiyorsunuz arkadaş madem bırakın yırtılsın dimi :)) nitekim ben de yaşadım dikişler 22-23 gün fln sonra düştü. Üstüne basınca hafif.bir acı ve o pütürcüklü dediğin o sertlik olması normal kesi olunca öyle oluyor ben etrafımda yaşayanlara sordum galiba ortalama 2 ay sonra ağrısı gidiyor ve 6 ay sonra da tamamen iyileşmiş oluyor yani o sertlikler de gidiyormuş. Endişe etme yani dikişin geç düşmesi normal (bir ay sonra düşüren de var yani), önemli olan enfeksyon kapmaması

iyi yapmışsın canım
ben çıktığımda darısı bana diyodun hatırlıyo musun :)
durmuş mu seninki 1.5 saat
benimki bazen 2 saat falan duruyo bazende daha yarım saat olmadan ananeyi çileden çıkarmayı başarıp geri yoldan döndürüyo bizi 🤣🤣
Durmamış yıkmış ortalığı kuzum ya ama kayınvalideciğim aramamış aklım kalmasın diye oyalamışlar işte ağlak kızımı 🙄 geldim binayı yıkıyodu yarında kuaföre gidicem ama nasıl gidicem bilmiyorum durmuyor zilli 😔

Peki yumuşaksa hiç süt yok mu demek
benim gece kalktığımda ve sabah uyandığımda sert ama gün içinde devamlı emzirdiğim için yumuşacık bazen gündüz hiç süt olmadığını düşünüyorum ki bebe sülük gibi yapışıyo gündüz dk başı memedeyiz
Yok kesinlikle yumuşak meme boş meme demek değildir memeden her zaman süt çıkar ne kadar boş dursa bile bebek ağzına alıp bir süre emince gelir süt (hani hafif bir sızı hissedersin ya) bazen 30 saniye sürer bazen 3-4 dk sürer ama illaki gelir süt.

Kızlar bir önceki mesajıma yorumlarınız için tesekkurler. İnşallah zamnal gececek bu annelik hüznü 🙂Hele bir 40mız cıksın da
😊O degıl de benım oglan hiç uyanmıyor ya gun içinde iki kez falan uyanıyor kendi rızasıyla onun dısında uyuyor emzırmek için uyandırmak da zor oluyor. 15 gunluk olduk hala bu kadar derin uykuda olan var mı
Evet benimki de ilk 3hafta çok uyudu hala da uyuyor ama biraz daha sık uyanıyor artık. Ben yine de 3 saatten sonra uyandırmaya gayret gostersim ilk haftalar.

Valla bildim bileli regl sancısı çekerim hemde sürünürcesine kışın soğuk mu yiyoruz içiyoruz oluyo canım mide deseler anlicamda bana mantıksız geliyor rahim nasıl üşütülür soğuk içmeyle du bakalım doğurunca geçer diyolar geçicek mi merakla bekliyorum 🙄
Eskilerin bi lafı vardır ya ayağını sıcak tut başını serin
Bi ona inanırım
Yeme içmeyle üşütüleceğine inanmıyorum bende

Durmamış yıkmış ortalığı kuzum ya ama kayınvalideciğim aramamış aklım kalmasın diye oyalamışlar işte ağlak kızımı 🙄 geldim binayı yıkıyodu yarında kuaföre gidicem ama nasıl gidicem bilmiyorum durmuyor zilli 😔
bende cumartesi gidicem saçlarımı kestirmeye dötüme kadar uzadı 🤣
hamilelikte kesilmez deyip kestirmediler
bide benim çok hızlı uzuyo saçlarım biraz daha durursam yere değcek 🤣🤣
annemide götürcem yanımda pişpişler benim işim bitene kadar sonrada çarşıda fink atarız 🤣

Bilmiyorum ki aglamak geliyo hep içimden. Karmakarışık oldum. Bazen kızıma haksızlık mı yaptım tek cocuk mu olsaydı keske dıyorum bazen de asıl o zaman mı haksızlık olurdu dıyorum. Mesela kızım ben veya eşim olmadan duramazdı. Şimdi annemle oynayınca falan cok uzuluyorum sanki anneme alısıp beni unutacakmıs gibi. Oysa aynı evin içindeydik ben de yanındaydım ama işte.Oglanı emzirirken kızım bir yere cıkmıs oluyor mesela dusmesın dıye hamle yaparken oglan memeden ayrılıyor bir daha da tutturamıyorum haksızlık oldu dıye aglıyorum mesela. Ya da kız anne ayagında salla dıyor dikişlerim agrıyor korkuyorum patlıcak diye ama bugun salladım. Aslında kızım tutturuyor ama ben sallamasam haksızlık yapmıs hıssedıyorum. Bunun gibi seyler psikolojim bozulacak diye korkuyorum artık cunku sureklı aglamak gelıyo içimden halım olamıyorum
çok çocuklu ve yaşları yakın çocukları olan annelerin yaşadığı hep aynı hisler sanırım...
Bizimki ilgi çekmek için bugün bebeğin üstüne atılıyordu diye ittirdim. Yere düştü ağladı ama o ağladı ben ağladım. Çok kötü hissettim o an ne yapacağımı bilemedim çünkü daha 34 aylık oda küçük ahh ahh... Umarım paylaşımları arttıkça bu haksızlık yapıyorum hissi de geçer...
Aşkolsun mümkün mü öyle bişi 😊
Her gün saatlerce okula gidecekler kurslar arkadaşlar vs vs
Ama sen hep en özeli olcaksın.
İngilterede mi söyleniyor özlü söz mü bilmiyorum ama hastanede bi teyze karnımı ve yanımda Atlası görünce şöyle demişti..

“Sana hayran hayran bakıyor.. Biliyor musun? Anneler çocuklarının ilk tanrılarıdır.”
Ben bu cümleyi hiç unutmicam sanırım..
Kaç çocuğun olursa olsun, çocuğun da seni unutmicak 😉

Ben de arada yapıom öyle kaçamak ama bazı kıyafetleri de ütü istiyo işte 🤓 Yalapşap ütü yapıom pijamalarına falan. Ütü kadar zaten koy kaldır bitti 😂🤪
ne güzel lafmış ağlattın beni gece gece karamelim
Bende ütü yapmıyorum.Sukur sıkıntı yok.
bende ütü yapmıyorum. Bir problem yaşamadık.
Sağol canım. Hayır puseti eline alır almaz düşmüş ama yine de insanın canı çok sıkılıyor. Ütüye devam am yani

Benim kızlarımdan birisi 2650 gr doğdu, 2340 gr a düştü hastanede yatarken. Dün 21. Gündü 3150 gr olmuş. Yani 810 gr almış totalde hiç de çok filan demedi, hatta ikizler normale göre biraz daha küçük olurlar bu normaldir dedi.
çok geçmiş olsun canım
Şimdi canımlar doğum sonrası kulakları tıkanan ve akıntı gelen var mı?İlk doğumda oğlum bir aylıkken çok az duymaya başladım kulaklarımı temizledi doktor.Simdi yine aynı 21 günlük olduk akıntı var ve az duyuyorum.Basina gelen var mı?
bende de akıntı var gibi sağ kulağımda devamlı
Kızlar bu arada havuç suyu sıkıp içmeye başladığımdan beri emzirdikten sonraki göğüs sancısı yok denecek kadar azaldı. Ama iki gün önce adet oldum bu sefer de sütüm azaldı full mamaya döndük nerdeyse. Adet etkiliyor demişti bı arkadaş sanki.
adetin ilk 2 3 günü baya azalıyor ama bol sıvı ile yine arttırabilirsin. Birde mama verdikçe sütünü yine de sağ bence meme alışsın o tempoya 3 aydan sonra prolaktin hormonu süt üretimi için gerekli ol aya ak. Mekanik olarak bebek emdikçe süt gelecek.
Kızlar sizlerde, bebeğe verilen d vitamini kullanıyor musunuz sağlık ocağının verdiğini
ben kullanmıyorum. Wellcare var fısfıs şeklinde onu kullanıyorum.
Peki yumuşaksa hiç süt yok mu demek
benim gece kalktığımda ve sabah uyandığımda sert ama gün içinde devamlı emzirdiğim için yumuşacık bazen gündüz hiç süt olmadığını düşünüyorum ki bebe sülük gibi yapışıyo gündüz dk başı memedeyiz
Tam tersi memelerin sert olması süt üretimini durdurur. Ama yumuşak meme heran süt üretir.

Bizimde yarın 40ımız çıkıyor. 2 gün önce dr. Bana denize girebilirsin dediğinden beri 2 gündür 1 saat yüzüp eve geliyorum o kadar iyi oluyor ki...

Yok yok ilk haftalar olur öyle çok gelir, önden biraz sağarsan daha rahat emer. Sırtüstü emzirme pozisyonunu da deneyebilirsin sütün akışını biraz yavaşlatıyor bebek biraz daha rahat emiyor (bkz resimde sağ üst ) Böyle emzirirken yenidoğanların burnu kapanabiliyor ama kafa öne düşünce ona dikkat etmek lazim ben böyle emzirince elimle bebeğin alnını destekliyorum burnu sıkışmasın diye. Eki Görüntüle 2294734
Makine ile sağım yapıyordum(mochi) sütüm çok nasılsa diye sağıp buzluğa atıyordum lakin Dr. yasakladı tazyik artacak diye, emzirmeddn önce elle sağım 10 cc yapılacak dedi, 21 günlük olduk zaten taburcu olduktan sonra backlying yapıyoruz ama yine de çok tolere edemiyo, inşallah 2 aya memeler terbiye olur da bu süreci red yaşamadan atlatırız

Son düzenleme:
Back