• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Kizlar bebegine mama veren varmi benim sutum yok denecek kadar az ne yaptiysam gelmedi emiyor ama sagdigmda 25 cc bile ancak zor cikiyor neyse doktor sarilik oldugu icin acliktan mama baslatti cunku 3270 gramdan 3180 olmustu sonra 6 gunde 30 gram almsti sadece anne sutuyle ben mama verdim her yaptigimda 60 cc veriyorum 3 saate bir genelde fakat hala ac ve araniyor kontrolde 18 gunde 700 gram alms doktor bu defada cok almis mamayi azalt dedi bende sutum dahada azaldi ama dedim dedigi bu oldu ama cocukta doymuyor iyice kafam karsti 60 cc mama yese 1.5 saat ancak duruyor yada durmuyor cogu zamanlari araniyor acliktan biliyorum ama bunu ne yapmaliyim mama uzerinde 1 ayliga 90 cc diyor azmi geliyor acaba o yuzdenmi surekli aranmasi kilo alms az ver nedemek acmi kalsin beynim yandi 😑
Canım bizimde sarılıktan dolayı mama başlatmıştı doktorumuz şimdi normal emiyor şükür sarılığı da atlattık ama arada bende mama veriyorum verdiğimde 90cc yapıp veriyorum hatta daha fazla versem yiyecek durumda oluyor bazen Bence bu biraz mizaç kaynaklı da olabilir bize de obur biraz demekki dedi doktorumuz 🙈Bence 90cc yap ver ama bi takip et 2-3 saat uyuyacak mı yoksa hala meme aranacak mı Gazı olduğunda da sürekli meme aranıyor çünkü 😊

Ay nasıl iyi geliyordur o 1 saat eminim önceliğimiz bebeklerimiz elbette ama insan 1 saat kendine ayırmak istiyor haliyle yoksa büyüyene kadar ne psikoloji kalır ne vücut sağlığı
Mutlu anne mutlu bebek demek vicdan yapmıyorum o uyurken çıkıyorum ve annanesine emin ellere bırakıyorum. Sizde yapmayın vicdan... Geldiğimde yeni huysuzlanmaya başlamış oluyor. Bu İstanbula lüks olacak bana çünkü eşim hariç kimsemiz yok bırakabilecek. Oyüzden tadını çıkarıyorum. Bazende büyük oğlumu parka götürüp getiriyorum.

Leke meselesi biter bitmez abdest alıp ibadete başlıyoruz balım, sadece cinsel ilişki ve diz ile göbek arası ten temasi hâlâ caiz değil

Gusül alıp temizlendiyse hem ibadetlerine hem de ilişkiye devam edebilir 40 günü beklemesine gerek yok.Kan kesin bittiyse lohusalik hükümleri bitmiştir.40 gün lohusaligin üst sınırıdır.40.gunde kan devam ediyorsa gusleder ibadetlerine devam eder.40 günden fazlası istihaze(özür kanı) sayılır.

Compeng bi De sen de yediğine içtiğine bi dikkat et bakalım. Çünkü bi makale de okudum. Her bünye farklı diyo. Kimine kuru fasulye yapar kimine karnabahar kimine marul filan. Bi De burdan yürü bakalım. Herşeyi deniceez artık napalım.

Canım hergün gece aynı saatte hiç durmadan ağlıyor mu?Fön makinesi elektrik süpürgesi sesinde susuyor mu?Arabaya binince rahatlıyor mu

Bizim ki her gece bir ağriyla uyaniyor sanki nerdeyse hep ayni saatler 11 12 civari araba hareket edince uyuyor durunca agliyor ama fon makinasi felan gibi sesler en fazla 3 5 dkka dikkatini cekiyor sonra sallamiyor ortalama 3 4 saat suruyor sonra sizip kaliyor bir kac gundur sabahlari da basladi ayni durum sabah 9 gibi kivranmaya basliyor bu kolik mi oluyor simdi 🤦‍♀️

Kilosun iyi iyi bakmışsın dedi canım doktor. Baska bir şey mi var acaba dıye de sordum hayır her sey yolunda dedı. Muayene ettı baktı doyuyor uyuyor demek ki dedi. Ama yine de aklım hep bizi gece gunduz hazır ola diken kızımda 😂
Aynı durumu yaşıyoruz oğlum uyumaz meme düşkünü bir bebekken bunda emzirmek uyandırmak zorluyor. Benim uyandırmak için çok acımasız yöntemim var ama burda soylemiyim simdi tepki cekerim:KK53:ama napim her sey onun iyiliği için ;)

Compeng bi De sen de yediğine içtiğine bi dikkat et bakalım. Çünkü bi makale de okudum. Her bünye farklı diyo. Kimine kuru fasulye yapar kimine karnabahar kimine marul filan. Bi De burdan yürü bakalım. Herşeyi deniceez artık napalım.
Aslında dikkat ediyorum bakalım bugun ne olacak

Mutlu anne mutlu bebek demek vicdan yapmıyorum o uyurken çıkıyorum ve annanesine emin ellere bırakıyorum. Sizde yapmayın vicdan... Geldiğimde yeni huysuzlanmaya başlamış oluyor. Bu İstanbula lüks olacak bana çünkü eşim hariç kimsemiz yok bırakabilecek. Oyüzden tadını çıkarıyorum. Bazende büyük oğlumu parka götürüp getiriyorum.
Benimki hiç durmuyo çok ağlıyo dursa hiç sıkıntı değil huysuz Bi kızım var 😑😑😑

Kızlar kanguru alan var mı yada sling? Almak istiyorum çünkü her dk böyleyiz su bile içemez oldum 3 gündür ,şu yeni doğan apartlı kangurular nasıl acaba

Eklentiler

• IMG_20190802_103120.jpg
    IMG_20190802_103120.jpg
    88,8 KB · Görüntüleme: 105
Kızlar kanguru alan var mı yada sling? Almak istiyorum çünkü her dk böyleyiz su bile içemez oldum 3 gündür ,şu yeni doğan apartlı kangurular nasıl acaba
Kanguru alma kuzum ne olur ne olmaz kalça cikikligi yapmasın. Biz kullanıyoruz ama iki buçuk aylık olduk . ama sling alabilirsin çok faydası olur.

Kanguru alma kuzum ne olur ne olmaz kalça cikikligi yapmasın. Biz kullanıyoruz ama iki buçuk aylık olduk . ama sling alabilirsin çok faydası olur.
Bilemedim kuzum ya , slingde de sürekli elle sırtını, başını tutmak gerekmez mi? kangurularda da yenidoğan aparatı var ya daha mı rahat olur ki, önce sling sonra kanguru masrafı 🙄🙄

Back