• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
bende cumartesi gidicem saçlarımı kestirmeye dötüme kadar uzadı 🤣
hamilelikte kesilmez deyip kestirmediler
bide benim çok hızlı uzuyo saçlarım biraz daha durursam yere değcek 🤣🤣
annemide götürcem yanımda pişpişler benim işim bitene kadar sonrada çarşıda fink atarız 🤣
Hızlı hızlı gidip gelmem lazım çok Bi işim yok gerçi ama olsun kıyamıyorum ağlayınca 😑 keyfi ağlıyo biliyorum ben olsam da ağlixak ama işte bu iç güdünün içine edeyimm😁

Bizimde yarın 40ımız çıkıyor. 2 gün önce dr. Bana denize girebilirsin dediğinden beri 2 gündür 1 saat yüzüp eve geliyorum o kadar iyi oluyor ki...
Ay nasıl iyi geliyordur o 1 saat eminim önceliğimiz bebeklerimiz elbette ama insan 1 saat kendine ayırmak istiyor haliyle yoksa büyüyene kadar ne psikoloji kalır ne vücut sağlığı

Ay nasıl iyi geliyordur o 1 saat eminim önceliğimiz bebeklerimiz elbette ama insan 1 saat kendine ayırmak istiyor haliyle yoksa büyüyene kadar ne psikoloji kalır ne vücut sağlığı
Benimki 4 haftalikken shellac pedikur yapmaya gittim 1.5 saat sürdü çok iyi geldi valla,oturduğum koltuk sırtıma masaj yapiyordu keyiften 4 köşe oldum :rolleyes: Şimdi de sacıma bisey mi yapsam diye düşünüyorum maksat bakım

Güzel anneler merhaba, 30 Temmuzda kızımı kucağıma aldım ama maalesef sütüm çok az sizin süt arttırıcı olarak kullandığınız tarifler var mı acaba. Yardımcı olursanız çok sevinirim :anne:
Canım ben çok uğraştım sütüm insin diye yemediğim içmediğim kalmadı diyeyim. Humana eşliğinde kaffaltı ile başlayıp malt içeceği her fırsatta ağzıma bişeyler atmak kurabiye, poğaça meyve ne bulursam filan su zaten 5 lt. Neyse en son 2 tane havuç suyu içtim gece yatarken rezene tohumu ve kimyon tohumundan çay demledim petübörle yedim. O gece benim bir sütüm indi. Şimdi 2 gündür memişlerim serleşti sürekli süt üretimi yapıyo🙈Philips aventin tekli pompası vardı. Onla sağıma başladım bebiş 4 günlükken emzirmeden sonra 40 cc çıkıyodu yarım saatte. Sonra göğüsüm iyice dolmaya başladı gittim lansinoh çiftli aldım. 10 dakka da philipsten yarım saatte aldığımın 2 katı süt çıkıyo. Ben sen şimdi göğüsümdeki sertliği çözmeye çalışıyorum. Her 2 saatte bir emzirmeden sonra sağım yapıyorum 10 dakika daha çözemedim. Bugün öyle ıvır zıvır yemedim suyuda az içtim ama yinede 2.5 litre filan tabii bu sıcakta. Göğsüm üretime devam ediyo ben de sonumu merak ediyorum tabii🙈 inşallah böle böle sertlik gider çözülür. Hergün duşa giriyorum masaj filan yapıyorum. Yanii bana sorarsan çok yemeyle alakalı değil. Ama sıvı tüketimi kesinlikler önemli ve havuç suyu, petübör, rezene kimyon çayının arttırdığını düşünüyorum. İstersen bi kombo yap dene belki sende de işe yarar.
Sütü biberona sağdıktan sonra buzdolabına koyabilir miyiz 3 saat sonra vereceğim bebişime 🍼
Tabisii koyabilirsin 3 kuralı oda sıcaklığı 3 saat buzdolabı 3 gün deepfreeze 3 ay saklama👍

Canım ben çok uğraştım sütüm insin diye yemediğim içmediğim kalmadı diyeyim. Humana eşliğinde kaffaltı ile başlayıp malt içeceği her fırsatta ağzıma bişeyler atmak kurabiye, poğaça meyve ne bulursam filan su zaten 5 lt. Neyse en son 2 tane havuç suyu içtim gece yatarken rezene tohumu ve kimyon tohumundan çay demledim petübörle yedim. O gece benim bir sütüm indi. Şimdi 2 gündür memişlerim serleşti sürekli süt üretimi yapıyo🙈Philips aventin tekli pompası vardı. Onla sağıma başladım bebiş 4 günlükken emzirmeden sonra 40 cc çıkıyodu yarım saatte. Sonra göğüsüm iyice dolmaya başladı gittim lansinoh çiftli aldım. 10 dakka da philipsten yarım saatte aldığımın 2 katı süt çıkıyo. Ben sen şimdi göğüsümdeki sertliği çözmeye çalışıyorum. Her 2 saatte bir emzirmeden sonra sağım yapıyorum 10 dakika daha çözemedim. Bugün öyle ıvır zıvır yemedim suyuda az içtim ama yinede 2.5 litre filan tabii bu sıcakta. Göğsüm üretime devam ediyo ben de sonumu merak ediyorum tabii🙈 inşallah böle böle sertlik gider çözülür. Hergün duşa giriyorum masaj filan yapıyorum. Yanii bana sorarsan çok yemeyle alakalı değil. Ama sıvı tüketimi kesinlikler önemli ve havuç suyu, petübör, rezene kimyon çayının arttırdığını düşünüyorum. İstersen bi kombo yap dene belki sende de işe yarar.
Tabisii koyabilirsin 3 kuralı oda sıcaklığı 3 saat buzdolabı 3 gün deepfreeze 3 ay saklama👍
Yaa maşallah ne güzel az olmasında çoka bir şekilde çözüm bulunur. Hepsini ddeneyeceğim söylediklerinin. Birde manuel bir pompa alıp biraz uyarmayı düşünüyorum umarım faydasınu görürüm. Tekrar tekrar teşekkürler:KK200:

Bir de dün ishal oldum. Tabii öncesi 3 gün her bulduğumu yediğimden herhalde. Ne zormuş yaa bebişi emzirirken koşa koş tuvalete gidiyorum. Garibim ağlıyo. Annemle kv ye söleyemiyorum. Çünkü biliyorum kimi. Götün başın açık geziyon sen lohusasın dikkat etmen lazım bilmem ne susmayacaklar. Karnım da kasılmalar filan. Meylen başkanı anladım valla. Bi taraftan da göğsümle uğraştığımdan sağma cart curt zor geçti yanii🙈 neyse inşallah bitmiştir. Herkeşlerime günaydın. İnsanoğlu işte dert bitmiyo. Hergün yeni maceralar😂 güzel bir gün diliyorum bütün tatliş annelere😍 şimdi uyuyacaam uyanınca gizeeel bir kahve bugün herkese benden gelsin. Öpüyoreee😘😘

Yaa maşallah ne güzel az olmasında çoka bir şekilde çözüm bulunur. Hepsini ddeneyeceğim söylediklerinin. Birde manuel bir pompa alıp biraz uyarmayı düşünüyorum umarım faydasınu görürüm. Tekrar tekrar teşekkürler:KK200:
Aynen biraz uğraşıyorum işte ama inşallah çözeceem bakalım. Mastit olmamak için uğraşıyorum. Arkadaşımda yaşamış 3 Günen çözülür dedi. İşte 2 gün daha var bakalım nolacak mesaiye devam🤦‍♀️

Biliyorum cnm bunu biberonla koyacagım poşete değil 😆2 saat sonra verecegım

Ilk 2 bebekte kesi olmadı biraz yırtık vardı. Bir hafta geçmeden hepsi düştü hiçbir şişlik sertlik vs kalmadı. Ama kesi yırtıktan daha zor iyileşiyormuş diye duymuştum (niye kesiyorsunuz arkadaş madem bırakın yırtılsın dimi :)) nitekim ben de yaşadım dikişler 22-23 gün fln sonra düştü. Üstüne basınca hafif.bir acı ve o pütürcüklü dediğin o sertlik olması normal kesi olunca öyle oluyor ben etrafımda yaşayanlara sordum galiba ortalama 2 ay sonra ağrısı gidiyor ve 6 ay sonra da tamamen iyileşmiş oluyor yani o sertlikler de gidiyormuş. Endişe etme yani dikişin geç düşmesi normal (bir ay sonra düşüren de var yani), önemli olan enfeksyon kapmaması
Bana doktor 6 hafta sonra düşer dedi dikişler. 6 hafta sonra kadın doktoruma gidicem benimki kesi değil kendi yırtıldı ve biraz fazla hala ağrısı var tuvalete oturmada sıkıntı oluyor. Seninki ağrıyor mu hala.

Back