- 3 Şubat 2019
- 1.827
- 3.219
- 48
- 37
benide aramadılarBana bilgi vermedi sağlık ocagı topuk kanı sonucunu
Bende hastanede yattım sormadım unuttum
Bir şey çıksa söylerlerdi değil mi?
Ayy maşallahh bişey kalmamışşBiri doğumdan iki gün önce biri şu dakikadaki durum :) sicak değil kızlar yedi bitirdi beni :) dogumhaneden çıktığımdan beri bı tarafım yer görmedi:)
bu gün 20 günlük olduk, benim kız 3 gündür geceleri 3 4 saatte anca uyanıyor, geçen alarmı duymamışız 5 saat uyumuş. Kendimi kötü hissettim. Uyanınca uyandırmaya çalıştım zor uyandı, hiç sarılık tehlikemiz olmamıştı zaten yeni doğanda da, doktorum ısrarla gündüzleri 2 saatte bir, geceleri 2 bucuk saatte bir en geç uyandır bebeğin ağlaması acıkmasına verdiği en geç tepkidir diyo. Uyandırmalı mıyım ki.. Bir de Akşamları genelde 7den 11-12 e kadar falan emmeli, ağlamalı geçiyor, kolik mi bilemedim.
Hangi kundaktan canım, ben hellobaby kundak aldım e bebekten, sevmedi benimki. Bi de fermuarlı falan bebeye giydirince ben daraldım çıkardım hemen
+1Ayy maşallahh bişey kalmamışş
Benim gebelik öncesi bile böyle değildi neyin hırsındaysam
Göbeğim vardı yani
Başak bunuda döver misin KankicimBiri doğumdan iki gün önce biri şu dakikadaki durum :) sicak değil kızlar yedi bitirdi beni :) dogumhaneden çıktığımdan beri bı tarafım yer görmedi:)
Göbek neyse de ben memikleri hiç sevmedimdayan biraz kıyamam kuzuya
benim emzirme bitince söndü resmen balon gibi yani bu halinden oldukça memnunum ben
3 saat oda sıcaklığı 3 gün +4 buzdolabı 3 ayda - 20derrce buzlukta bekletilebiliyır.
valla bende hiç sağmadım. Ve ekstra birşey yapmadım bunlar çok çalışkan hakikaten
bizimki genelde öyle uyuyor popo yukarıda kafayı da çevirebişdiği için güvenerek bırakıyorum artık
gözünüz aydın canım Allah kimseyi sağlıkla sınamasın.
Çok ayıp çok hiç yakışıyor mu bu yeni doğum yapmış bir anneye bencede göbek sizler gruptan çıksın B bskscl
Göbek neyse de ben memikleri hiç sevmedim
Koca kişisi çiçek getirdi..
Çünkü instagram story görmüş..
Çünkü ben elime bi demet ot alınca unutuyorum saçmalıklarını..
Hıhım..
Tabi..
Kesin öyledir..
Tavuklar da uçuyo zaten..
e bebekten mi canım nerden verdin
orda görmüştüm ben sanki
kullan bakalım işe yararsa bende alayım
eller kollar kıpır kıpır bizimkide kendini uyandırıyo boyna
Paylaş hayatım paylaş.. Öne çıkarılanlara da ekle benim gibi. Gördükçe böğrüne dal otursun koca ayıların..Şu küçük prensi bende paylaşıyım yarın bi bari
Belki bi demet ot gelir olmadı tektaş o da olmadı sütlaç mütlaç
O kundaklar harika canım hangisi bilmiyorum ama bende almıştım kullanımı çok kolayBen bugün kundak siparişi verdim inşallah işe yarar deneyeyim size de bilgi veririm
Ha sen o küçük prensi kocana laf sokmak için mi koydun? Ay benimki tövbe anlamaz,açık açık söylesem bile anlamaz haaa buyur derPaylaş hayatım paylaş.. Öne çıkarılanlara da ekle benim gibi. Gördükçe böğrüne dal otursun koca ayıların..
Sütlaç da bi çeşit tek taş zaten
Aaaa kendimi gördüm ben şuan:)) benimde annem ablam koştu peşimden ilk zamanlar korse takamıcam için bağlayalım falan dediler+1
Bi de amaaaan şişman olcam ben. Yiyip içip yatcam. Göbekli olcam. Oh.. vs dedim delirttim evdeki anne kişiliklerini..
Olmaz korse tak die elinde korse peşimdeler bütün gün. Takmicam diyip dondurma alıyom dolaptan falan. Pişman olursun iki sene sonra bak, göbekli kalma vs diyodu en son.. Ben de önce oğlun kurtulsun göbeğinden dedim..Daha da tak demedi..
Dipnot.. Ben takmak istediğimde takıyorum yine ama biri tak derse o iş inada biner ters teper bende
Valla merakdan girdim baktım şimdi o sözden eşin çiçek alması gerektiğini mi anladı?? Ay sen al o adamı üstün zekalılar kategorisine sok :))Koca kişisi çiçek getirdi..
Çünkü instagram story görmüş..
Çünkü ben elime bi demet ot alınca unutuyorum saçmalıklarını..
Hıhım..
Tabi..
Kesin öyledir..
Tavuklar da uçuyo zaten..
Ahahha sıcağı sıcağına koyarsan anlar şekerim.. 1 saat önce bıcır bıcırdı, şimdi üzgünüm dio. Demek ki yemişim bi halt diyo galiba..Ha sen o küçük prensi kocana laf sokmak için mi koydun? Ay benimki tövbe anlamaz,açık açık söylesem bile anlamaz haaa buyur der
Ay aynen çarşaf dolayalım dediler.. Tek kişilik mi çift kişilik mi diye sordum die bana surat yaptılar..Aaaa kendimi gördüm ben şuan:)) benimde annem ablam koştu peşimden ilk zamanlar korse takamıcam için bağlayalım falan dediler
Valla merakdan girdim baktım şimdi o sözden eşin çiçek alması gerektiğini mi anladı?? Ay sen al o adamı üstün zekalılar kategorisine sok :))
Yok yok asla üstüne almaz,çünkü kendileri mikemmel bir irkekAhahha sıcağı sıcağına koyarsan anlar şekerim.. 1 saat önce bıcır bıcırdı, şimdi üzgünüm dio. Demek ki yemişim bi halt diyo galiba..
Ay aynen çarşaf dolayalım dediler.. Tek kişilik mi çift kişilik mi diye sordum die bana surat yaptılar..
Ahahha sözü hatırlatan Sena’ya sevgilerimle
Çiçek alması gerektiğini anlamadı bence ama ben ne zaman surat assam çiçek alıyo işte.. Biraz yaratıcılık bahşet yarabbim sütlaç mütlaç da olur öyle dedi canımSukella11
Çok memnunum. Hep doğru mu diye 500 kere kendimi ölçtümkızlar braun kulaktan ateş ölçer kullananız varmı
memnun musunuz ?
bide kaç para
doktorumuz ondan almamızı söyledi
Dediklerin çok doğru, gazmıs emmeymis uykusuzlukmus hepsi hikaye yeter ki sağlıklı olsunlar, geçmiş olsun canım, sonuçların temiz çıkmasına çok sevindim..Kızlar topuk kanı sonucunu aldık çok şükür temiz çıktı.
Ama o ilk telefondan bugüne zaman geçmek bilmedi içim kavruldu resmen bebeğimin sütü kesilmesin diye yiyip içmeye çalıştım kendimi olumlu yönde telkin etmeye çalıştım ama göz yaşım biran olsun durmadı.
Hiç bilmediğim bi hastalığı biranda öğrendim
Rabbim o hastalıkla mücadele edenlerin ve başka hasta yavruların yardımcısı olsun hiç bi anneye yavrusunun acısını göstermesin
Bu hastalığı taşıyan bebeklerin teni tuz tadarmış öpmeye kıyamadığım kimselere öptürmediğim bebeğimin heryerini yaladım durdum tuz tadıyor mu diye
Sistemide eleştiricem biraz madem bu testi yapıyorsunuz yapın tamam erken tanı önemli ama lohusalığı bitmeyen anneleri bu kadar yıpratmak ne kadar doğru ki bu bahsettiğim kistik fibrozis kesin tedavisi olmayan bi hastalık
Daha sonra muhattap olduğum sağlık müdürlüğü çalışanları çok anlayışlılardı çok yapıcı konuştular ama ben asm görevlisinin telefonuyla panik olmuştum bikere
Yavrularınıza yumulun sarılın koklayın kızlar gazmış şuymış buymuş hepsi geçer gider allahın izniyle gece ağlayınca kalkın göbecikler atarak uykusızluğun içine tüküreyim rabbim beterinden korusun
Yazdıklarına göre sütun yeterli bebeğin de memeyi boşaltıyor ki 15 çıkmış ama daha da artsın sütüm diyorsan her emzirme sonrası miktara takılmadan sağ bi kaç gune artar sutler hatta depo bile yaparsinKizlar herkese mrb nasilsiniz? Herkes dogum yapti degil mi? Ben cok istiyodum buraya girip bakmayi ama 8. Gun ve ben sut meselesini tam cozemedim.saglamaya bugun basladim tek memeden 15 ml cikti moralimi cok bozdu.bebekte surekli memede durmak istiyo basta cork cork guzel cekiyo yutkunma sesi var 5 dk sonra yutkunma sesi kesiliyo. Ama memeyi cekmeye devam ediyo. Bastan hastanede mama takviyesi ver dediler surup olcegiyle veriyoruz ama sadece sutle devam etsin istiyorum artik.mama eger doymazsa vermeye calisiyorum.doyuyo mu tam anlamiyorum da.emzikle duruyo bi tek diyebilirim emzigi seviyo gibi.alinca agliyo.kakada iki gundur yapmaya basladi duzenli.cis sayisi 5-6. Napsam sizce.sagmaya yeni basladim gunde kac kez sagayim? Az ciktigi icin iyice moralim bozuldu tek memede yarim saat nerdeyse kaldi 15 cikti.sorularim cok ama simdilik yazabildklerim bunlar.sizce napsam?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?