önce ağrımayan yerlerden başladık. sol üst çeneden başladık, 10 a kadar saydı sonra sol alt çeneye geçtik, ona kadar saydık, sonra büyük bir çürüğün olduğu üst sağ çeneye geçtik, orada çok ağladı, 10 a kadar sayamadı, yapabildiği kadar yaptı sonra sağ alt çeneye geçti, orada da bir çürük olduğundan birkaç kez üstünden geçebildi, en zor ön iki diş oldu, dişlerin boyu çok kısa neredeyse damağa yakın, ağzının içi baya kanadı ama korkmayın 3 gün sonra diş etleri iyileşir, sağlıklı pembe bir renk olması lazım dedi. sonraki üçüncü fırçalamamda diş etleri doğal pembe rengine gelmişti, kanaması da artık olmuyor. çoğu bölgede 10 a kadar sayamıyorum. ağzı dört bölgeye bölüp fırçalıyorum, en son ön dişlerini fırçalıyorum, hala çok ağlıyor. çoğu zaman üstüne su içiremiyorum. diş macunu çok az kullanıyorum.
valla endişelerim bitmedi, kendime o kadar çok kızıyorum ki.
doktorun leke altını görmesi zor. diş hekimi yumuşaklık var mı diye dişe dokunarak çürükleri tespit etti. yani dışarıdan çürük belli olmuyordu
bu arada fırçalamaya başlayalı 6 gün oldu sanırım, bugün oğlum ilk defa bir tabak makarna yedi, inşallah yeterince vakit kazanırız, genel anesteziden ödüm kopuyor, tatilden dönünce bir diş hekimine göstermende fayda var. bizimkinin iştahsızlığının nedeni yine dişmiş yani. çürüklerimiz yeniymiş, ablam son gördüğümde kesinlikle çürük yoktu dedi. en son ablamla 5 ay önce görüşmüştük, son 5 ayda oluşmuş dedi. Bu da bizim önce açılan iştahımızı sonra yine kapanan iştahımızı açıklıyor. oğlum 10,4 kiloya kadar çıkmıştı son 2 haftada 10 kiloya düşmüştü. sizin çocuğunuz kaç kilo, kimse yazmıyor artık böyle şeyleri