2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    136
Kızlar benim hastanedeki danışman emzirseniz de arkadan sağın arttırım için dedi 10-20 ne çıkarsa kenara hem uyarılma artsın hem de gece uyuması için biberonla verebilecek mama yerine süt olsun diye 5-6 kere 10 çıksa 60 yetiyor zaten.

Biberondan memeye döndüm ben oğlumda üstelik 1-1,5 ay sonrası damak yapışıklığu olduğu için anne sütü sağıp verdim sarılık olunca mama verdik önce ısrarla sürekli sağdım ve mamayı azalttım sonra mamayı bitirdim. Sonra önce silikon meme ile emzirdim sonra da onu da çıkardım tabi reddetti vs ama ısrarla sakşnleştirip tekrar verdim çelik gibi sinir gerekiyor cidden yıpratıcı o dönem annem ve eşim mama vermek için ısrar etti ama ben onlarla da kavga ettim çocuğu onlara bırakmadım vermesinler diye öyle dönüş yaptı.

Hemen hemen aynı durumdayız. Yetersiz hissediyorum kendimi. Perşembe günü sağlık ocağına gidip, kilo kontrolü yaptırıcam. Birde emzirme danışmanlığı için ebemiz gelin yardımcı olayım dedi. Sizde bir görüşseniZ sağlık ocağında ki ebenizle. Başka türlü bilmiyorum moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum, devamlı göğsümde kalıyor bütün gün derin uykuya geçemedi. 60 ml mama ile 2 saat uyudu. Bende uyudum, dinlendim
Bugün gittim sağlık ocağına ebe dedi haftalık kilo kontrolü diye birşey yok öyle olmaz felan dddi işte bolbol emsir yoksa bırakır memeyi dedi saçma sağsn yani bildiğim şeyleri söyledi valla mama içince uyuyor keyfi yerinde meme yiyince öyle değil hep kıvranıyor doymuyor mama ile devam edecem galiba ta of napayım bende moralimi yüksek yutmaya çalışıyorum ama yok yani şu meme ile savaş yoruyor beni artık güzel emmiyor biberon akışına alıştı. Aslında diyorlar bebekler şuan hiçbirşeye alışmaz memeye döner ama nasıl yapcam bilmiyorum emiyor memeyi ama zayıf yani her dakika memede turmam lazım ancak ona da güç yetmez

Kızlar benim hastanedeki danışman emzirseniz de arkadan sağın arttırım için dedi 10-20 ne çıkarsa kenara hem uyarılma artsın hem de gece uyuması için biberonla verebilecek mama yerine süt olsun diye 5-6 kere 10 çıksa 60 yetiyor zaten.

Biberondan memeye döndüm ben oğlumda üstelik 1-1,5 ay sonrası damak yapışıklığu olduğu için anne sütü sağıp verdim sarılık olunca mama verdik önce ısrarla sürekli sağdım ve mamayı azalttım sonra mamayı bitirdim. Sonra önce silikon meme ile emzirdim sonra da onu da çıkardım tabi reddetti vs ama ısrarla sakşnleştirip tekrar verdim çelik gibi sinir gerekiyor cidden yıpratıcı o dönem annem ve eşim mama vermek için ısrar etti ama ben onlarla da kavga ettim çocuğu onlara bırakmadım vermesinler diye öyle dönüş yaptı.
Ay maşallah ne güzel başarmışsınız tam dediklerinizi yaşıyorum silikon meme uc ile emiyor benimki de tamamen anlattıklarımızın aynısı ama kaynanam ve eşimle de başa çıkacsk gücüm yok ilk bebeğimde de aynısı oldu bunda sinirlerimi yıpratmak istemiyorum artık ama söylediklerinizle umut doldum yapabilir miyim acaba diye yol yakınken

Kızlar ben çok yoruldum sürekli memede durmak istiyor çok huzursuz 27 günlük şu an 5.hafta atağına girmiş olabilir mi atak haftası neler yapmak lazım bir tavsiyeniz var mı 😕
Aynı şey bende de var bende uyumuyor bırakınca ağlıyor kaka problemi de var biraz bendeyken sürekli aranıyor fazla geliyor kusuyor babasına veriyorum uyutsun diye

Kızlar ben çok yoruldum sürekli memede durmak istiyor çok huzursuz 27 günlük şu an 5.hafta atağına girmiş olabilir mi atak haftası neler yapmak lazım bir tavsiyeniz var mı 😕
Doktor kontrolümüz vardı doktor bu haftalar böyle biraz 6. Haftada pik yapacak sonra yavaş yavaş düşecek dedi birde benimki 2 saate bir emmiyor 3-4 saati buluyor emmesi 2 saatin sonunda ne yaparsam yapayım emmiyor yani acıkmıyor sanırım

Aynı şey bende de var bende uyumuyor bırakınca ağlıyor kaka problemi de var biraz bendeyken sürekli aranıyor fazla geliyor kusuyor babasına veriyorum uyutsun diye
Aynı gün doğurmuşuz 😍 aynı aynı kaka sorunu bizde de var çok emiyor karnı şişiyor normalde 3-4 saatte ben kaldırırdım şu an 1 1.5 saatte bir kalkıp emiyor emdiği de 10 dakika sonra uyuyor. İnşallah ataktandır ve geçer çok yorucu

Kızlar bi ben mi kaldım doğuracak olan🤭 Pazartesi 8’de sezaryene gireceğim gün sayıyorum artık ve tüm duygular iç içe geçmiş durumda. İkinci doğumum olacak ama bunda daha gerginim sanki ya neden böyle oldu 😳
39+1 den bildiriyorum, dogurmayı bekliyorum hala😂 valla yoruldum, küçük beyin gelmeye niyeti yok gibi😑

Doktor kontrolümüz vardı doktor bu haftalar böyle biraz 6. Haftada pik yapacak sonra yavaş yavaş düşecek dedi birde benimki 2 saate bir emmiyor 3-4 saati buluyor emmesi 2 saatin sonunda ne yaparsam yapayım emmiyor yani acıkmıyor sanırım
Yani 6. Haftadan sonra düzene mi girecekler acaba gece uykumuz şimdilik iyi. Ama gündüz oğlum çok garip mızmız hep helede misafirlerimin olduğu gün beni mahvetti emzirerek yemek yaptım artık

Kızlar bizim de bugün 9 gün oldu 3-5 gün daha mama destekli gidip sonra sadece meme vermek istiyorum da sanki sütüm yetmeyecek mamaya alıştı gibi mama içince uyuyor haftaya tekim bide napcam bilmiyorum evde bir kızım daha var okula gidiyor herşeye nasıl yetişcem mama da vermezsem memeyi de öyle çok güzel emdiği söylenemez napalım hiç bilemiyorum
Herşeyin üstesinden gelirsin inşallah plan yap notlarına hızlıca işleri yazarsın eşinide kullan bu süreçte ona da düzenli basit gçrevler ver basit işler asıl bizi oyalayan aslında evi topla örtüleri düzenle havalandır vs yapana kadar tam menü akiam yemeği yapılır valla , bend eçok korkuyordum tek kalmaktan benim diğer oğlumda çok küçük daha hiçbişeyden anlamıyor ve bana çok muhtaç durmuyor bşrde evi toplasamda çekmeceler aşağı iniyor heryer oyuncak oluyor çok şükğr bir şekilde hallediyorum eşimde çok yardım etmiyor anca eve misafir doldurma peşinde kendi başıma yetebiliyorum kimseye ihtiyacımızda yok bir yandan ikisinide uyutup hızlıca halletmeye çalışıyorum yada kucağıma alıp yapıyorum akşam yemeğinide şimdi hazırlayacağım basit şeylerde yapamıyorum oğlum ek gıda sürecinde olduğu için biz güçlü kadınlarız herşeyi başarırız oyüzden çalışan anneler de var onalrı dişünğnce çok iyiyim diyorum kendime onların işi daha zor

Kızlar bi ben mi kaldım doğuracak olan🤭 Pazartesi 8’de sezaryene gireceğim gün sayıyorum artık ve tüm duygular iç içe geçmiş durumda. İkinci doğumum olacak ama bunda daha gerginim sanki ya neden böyle oldu 😳
Doğurmayan kalmadı nerdeyse 😄. İkinci sezaryen evet dedikleri kadar zor ama ilk iki günü atlattıktan sonra o kadar kolaya dönüyor ki eskisi gibi hareket edebiliyorsunuz gözünüz korkmasın. Yalnız o kadar normale döneceksiniz ki sakın iş yapabilirim gibi bir gaflete düşmeyin gittim 3 yaşındaki oğluma banyo yaptırdım ağrılarım geri geldi. Bol bol dinlenin yürüyüş yapın ben şu an eski halime geri döndüm bile 8 günde. Oğlumu keşke babası banyo yaptırabilirseydi daha erken kendime gelirdim. Hayırlı doğumlar diliyorum şimdiden 💐

39+1 den bildiriyorum, dogurmayı bekliyorum hala😂 valla yoruldum, küçük beyin gelmeye niyeti yok gibi😑
Keyfi yerinde belli ki sağ salim bir avazda kavuşun siz de inşallah🥰
Doğurmayan kalmadı nerdeyse 😄. İkinci sezaryen evet dedikleri kadar zor ama ilk iki günü atlattıktan sonra o kadar kolaya dönüyor ki eskisi gibi hareket edebiliyorsunuz gözünüz korkmasın. Yalnız o kadar normale döneceksiniz ki sakın iş yapabilirim gibi bir gaflete düşmeyin gittim 3 yaşındaki oğluma banyo yaptırdım ağrılarım geri geldi. Bol bol dinlenin yürüyüş yapın ben şu an eski halime geri döndüm bile 8 günde. Oğlumu keşke babası banyo yaptırabilirseydi daha erken kendime gelirdim. Hayırlı doğumlar diliyorum şimdiden 💐
Ay hadi darısı başıma olsun inşallah. Teşekkür ederim canım tavsiyen için, dikkate alacağım🙏🏻 Size de güzel uykulu, güzel büyümeli, sağlıklı günler olsun🫠🌼

Bir de iki memeyi de mi veriyorsunuz uyandığında ben anlamıyorum işte doydu mu genelde emzirme sonrası mama da verdiğim için anca mama içinde tamam doydu bu diyebiliyorum böyle böyle memeyi bırakacak gibi geliyor bana zaten silikon uç ile zorla emdi
Bende uykuya çok düşkünüm ya çok zorlanıyorum bugün 10 gün oldu gündüz saat başı emzirmeye çalışıyorum ama kaynanam sağolsun mama hemen getiriyor bırakmıyor bana ben bile mamasız kaparım bilmiyorum çünkü mama yiyince susuyor demek ki aç yani emince üstüne uyumuyor hiç illa mama olacak of düştük şu mamaya gıcık oluyorum da neyse artık . Evet bende sabah uyanınca hemen işleri halletmeye çalışcam öğleden sonda bana kalsın çocuğumla ilgileneyim diye . İki çocukla biran gözüm korktu yapabilecek miyim diye okulu beslenmesi kahvaltısı felan ama yapılacak başa gelince artık prstikleşecez
mama ağır geldiği için ondan uyuyor, tam sindiremiyor. Aç diye düşünmeyin uykuya bakarak. Bebekler çok çabuk uyuyup uyanıyor.

Hemen hemen aynı durumdayız. Yetersiz hissediyorum kendimi. Perşembe günü sağlık ocağına gidip, kilo kontrolü yaptırıcam. Birde emzirme danışmanlığı için ebemiz gelin yardımcı olayım dedi. Sizde bir görüşseniZ sağlık ocağında ki ebenizle. Başka türlü bilmiyorum moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum, devamlı göğsümde kalıyor bütün gün derin uykuya geçemedi. 60 ml mama ile 2 saat uyudu. Bende uyudum, dinlendim
Bebek yakınlık için de memede duruyor. Üzülüp yetmiyor demeyin. Doktora gösterin, eğer gerçekten bir durum varsa doktor mama başlar. Benim bildiğim doktor kontrolünde mama veriliyor. Anne sütü biraz eziyetli, sabır istiyor.

İnanın bir formülü yok, bebeğinizi tanıyıp ona göre hareket edeceksiniz. İlkbebekse bunları düşünmeniz çok normal. Yıpratıcı, yorucu fakat sabır gerekiyor. Atak olabilir, gaz olabilir. Yakınınız varsa biraz ona devredin. Duş vs alıp biraz kendinize gelin

21 günlük bebe ile deprem korkusu yaşadık. Arkadaşlarım vardı bez mont battaniye ayakkabı herseyi çantayı aldık kaçıp gittik herkes bir çocuğu aldı. Cüzdan ve çantayı aldım altın vs hiç aklıma gelmedi bile sadece çocukları alıp çıktım üşümesinler derken ben çorapsız çıkmışım yani büyük bir battaniyeyi se çıkarken görüp onu sırtlandım. Ama mecbur döndük eve orada emzirirken garip garip bakıyorlar

21 günlük bebe ile deprem korkusu yaşadık. Arkadaşlarım vardı bez mont battaniye ayakkabı herseyi çantayı aldık kaçıp gittik herkes bir çocuğu aldı. Cüzdan ve çantayı aldım altın vs hiç aklıma gelmedi bile sadece çocukları alıp çıktım üşümesinler derken ben çorapsız çıkmışım yani büyük bir battaniyeyi se çıkarken görüp onu sırtlandım. Ama mecbur döndük eve orada emzirirken garip garip bakıyorlar
Allah beterinden korusun insallah bu sondur. Hep aklim İstanbul’daki yeni doganlar ve küçük çocuk ailelerinde.

Okuduğum kadarıyla hepimiz benzer şeyleri yaşıyoruz.
Doktor bize cumartesi günü 40-50 ml arası beslenmeli ve doğum kilosuna bu perşembe ulaşmalı demişti. İlk anda sütüm gelmedigi için mama ile ilerliyorduk, şükür az da olsa sütüm geldi, ama beslenme kısmını kontrol amaçlı sağmaya da başladım.
Kendi sütümden 47 ml verirsem 2 saati geçmeden uyanıyor yeniden yemek istiyor. Mama verirsek aynı seviyede 3-4 saati buluyor uyanması-daha doğrudur ayrılması çünkü herseyi çıkartıyoruz zorluyoruz uyanması için-
dün banyo yaptırdık ve asla uyumadı.
Gece uyumadi
Bugün doğru dürüst gündüz de uyumadi. Ya mememde uyuyacak ve boş boş emecek ya da uyanik.
Doğduğundan beri 24 saat içinde en fazla 3 saatlik uyku ile ayaktayım ama artık sinirlerim zorlanmaya başladı.
Azicik uyusa ben de kendime odaklanıp sütümü artırsam diyorum 😞
Yemek yemek lüks bırak yapmayı, tuvalete gitmek bile lüks.
Sabah 7 de mama verdim uyudu ben de uyudum ve 3 saati bulmuş uyumam, uyandım kızda ses yok, hemen tuvalete gittim 😬 elimi yüzümu yıka, diş fırçala bi baktım 3:30 saattir kız uyuyor uyandırmaya çalış 4 saati buldu emzirdim yatırdım ve o saatten bu saate neredeyse ayaktayız. Şimdi biraz dalar gibi oldu. Bu böyle devam etmeyecek di mi 🥹
Uyuyacak bi yerde mama vermeden di mi 🥹

Okadar zor ki ben ilk bebeğimde Elazığ depremini yaşadım daha 40 ı yeni çıkmuştı kafayı yedim lohusslığım da kötü geçti o yüzden berbat birşeydi çocuğu düşünmekten kendin zaten aklına gelmiyorsun Rabbim kimseye yaşatmasın ama depremi de yaşamayan asla bilemez Rabbim yaşarmasın ülkemize bu acıyı

Back
X