2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    136
Kızlar selam,
18 günlük olduk bugün kendi acıkınca uyanıyor emzirip geri uyutuyorum geceleri. Ben sürekli uyandırıp emzirmiyorum gece gündüz ayrımı bozulmasın diye. Sizce hata mı ediyorum. Gündüzleri de 3-3.5 saatte aşağı yukarı uyanıp ağlıyor o şekilde meme veriyorum.

İlk başlarda 2 saatte 1 belki daha sık uyandırıp emziriyordum sarılık olmasın diye. Ama sarılık oldu mama verdim 2 3 kere sonrasında değeri düşmeye başladı. Bende düzeni kendisine bıraktım acıkınca ağlıyor doyurup yatıyorum sizce yanlış mı yapıyorum ?
3 saat süren uykusu olursa ben de uyandırmıyorum, nadiren oluyo gerçi 3 saat ama 😄 23 günlüğü benim bebeğim de. Doğru mu yanlış mı bilmiyorum tabi belki hala 2 saatte bir uyandırmak gerekiyodur

Anneler selamlar 🌸💖💞🎀

herkesin keyfi yerindedir umarım.

Doğumum çok güzeldi, başlangıçtaki anestezinşn etkisi bulantı ve titremeyi saymazsak, hiç sıkıntım olmadı.
Hatta memnunum sezaryenden 🥰

Beni en çok zorlayan memeyi tutturamamak.. bundan sonra doğumla ilgili düşüncelerim hikaye kaldı.
her emzirme seansı bir ağlıyorum. Meme ucu hassasiyetim var. Memeyi tutturamıyoruz.
Yarım saat tutmaya uğraşıyoruz o kadar durmuypr bazen. Tuttuktan sonra hassasiyet birkaç dk sürüp bitiyor. Hemşireler de 1 hafta sürebileceğini söyledi.
Ama yaşaması hiç kolay değil.
Yıpratıcı oluyor.
emzirmeyi çok istiyorum, o yüzden ne yapabilirim arayıştayım.
Ne zamana dek sürecek bilmiyorum.

Hastanedeki bebek hemşirelerine tekrar gidşp başka pozisyon için yardım isteyeceğim.

2. Bi kişi olmadan çok zor.🥹 kafa atıyor mememe bu bebe, sonra da sinirlenip (sinirlenme fazına çok hızlı geçiyo agresif bebe) neredeyse katılacak kadar ağlıyor.. kendimi yetersiz hissediyorum.
Ama tutarsa dünyada benden mutlusu yok. Emzirme araları da bu nedenle çok uzuypr 4 saate varıyor.
Maşallah 🧿 sezaryeni iyi geçenler için çok mutlu oluyorum 🥰
Tetanoz aşısı ne zamanmış
Ben bilmiyordum tırnak kesmemek gerektiğini şaşırdım

Kizlar bebisleriniz ne kadar kaka yapiyor gunde. Fazla yapmasi bi sorun mu acaba bizim her bez kakali bir de ishal gibi yapiyor normal mi ya. Evde tartiyla tarttigimda dogum kilosunun ustune 500 gr almis gibi gorunuyor suan 17 gunluguz
Biz taburcu olurken çocuk doktoru her beslenmeden sonra kaka yapması normal zamanla azalacak dedi. Bizim de ishal gibi ama zaten öyle olması gerekiyor sadece sıvı alıyorlar. Her beslenme sonrası yapmıyor ama kaka sayımız fazlaydı gün geçtikçe azalıyor

3 saat süren uykusu olursa ben de uyandırmıyorum, nadiren oluyo gerçi 3 saat ama 😄 23 günlüğü benim bebeğim de. Doğru mu yanlış mı bilmiyorum tabi belki hala 2 saatte bir uyandırmak gerekiyodur
Bugün sağlık ocağındaki ebe gündüz değil ama gece mutlaka 2 saatte bir emzirmek lazım asıl kiloyu gece beslenmesinde alıyor dedi.
Sanırım bir süre daha 2 saat arayla uyandırmak gerekiyor

Ah çok teşekkür ederim bilgi için çok sağolun 🙏peki çok yavaş akan biberon marka öneriniz var mıdır ne alsam acaba bir numara kullanıyoruz ama yine de çektiğimgibi lıkır lıkır geliyor ilk kızımda da emzirme hep zor oldu meme ucu ile felandı bunda öyle olmaz diyordum bu da öyle oldu maalesef tutamadı mememi zaten uç bir süre sonra sütü azaltıyor bebek direk memeye temas etmediği için . Dediklerinizi deniycem nunhafta da kritik mama ile devam edelim sonrasında bunları deniycem
Rica ederim ne demek. Biz dr brownsın cam biberonunun 0 numarasını kullanmıştık. Büyüdükçe bile degistirmedim zorlansın diye. İnşallah siz de gönlünüzce emzirirsiniz. Silikon uç çok konforsuz cok haklısınız. 💐💐

Kizlar doguranlara hayirli olsun allah anali babali buyutsun🙏🏻 cok okuyamiyorum💖

bir sorum var, tazyikli gelen sut icin tavsiyeniz var mi? Basket topu gibi tutup emziriyorum yatarak bebegi dik tutarak mememe dogru emziriyorum annemin onerisiyle tam kahverengi yerin bitiminden makas yapiyorum ki az gelsin diye ama son bi kac gundur iyice artti bebegimin emerken birden kendini geri itmesi, cok geliyor agzina yutamiyor ya da hizli hizli yutuyor sonra genzine kaciyor oksuruyor korkuyorum bogulucak bisey olucak diye odum kopuyor🥲

Sagma makinasiyla bi kac dakika sagim yapip sut azaltma onerilmis her yerde ama ondan da sutu arttirir mi diye kaciyorum, zaten goguslerim sis cok mastit olurum diye korkumdan.

oneriniz var mi🥹

bana ebeler 10.gun itibariyla artik gece uyurken o uyanmadigi surexe uyandirmayin dedi, gunduzleri 3 max 4 saati gecmesin uykusu siz uyandirip emzirin dedi 3 saatte bir gunduz, gece kendi uyaninca emzirin dedi🙏🏻

Kızlar selam normalde 24 nisana gün almıştık ama 21 Nisan gece 12 de sancım başladı değişik bi ağrıydı bi var bi yok uyuyakalmışım sabah kahvaltıdan sonra temizlik yaptım vs bir daha girdi aynı ağrı doktoru aradım gittim nst bu şekilde çıkınca acil sezeryana aldı beni hareketleri belli belirsizdi ama doğum başlamıştı. Akşam 18.00 da doğdu. Ama henüz sütüm gelmedi mememi de emmek istemiyor şırıngayla mama veriyorum mamayı verirken meme damlatıp veriyorum çeksin sütüm gelsin diye tavsiyeniz var mı kendimi çok kötü hissediyorum
C31801F7-E572-4CD6-8A60-3E773C36FBB1.webp

Kızlar selam normalde 24 nisana gün almıştık ama 21 Nisan gece 12 de sancım başladı değişik bi ağrıydı bi var bi yok uyuyakalmışım sabah kahvaltıdan sonra temizlik yaptım vs bir daha girdi aynı ağrı doktoru aradım gittim nst bu şekilde çıkınca acil sezeryana aldı beni hareketleri belli belirsizdi ama doğum başlamıştı. Akşam 18.00 da doğdu. Ama henüz sütüm gelmedi mememi de emmek istemiyor şırıngayla mama veriyorum mamayı verirken meme damlatıp veriyorum çeksin sütüm gelsin diye tavsiyeniz var mı kendimi çok kötü hissediyorum Eki Görüntüle 3580690
Gözünüz aydın💐Allah sağlıklı büyütmenizi nasip etsin.

Devamlı emzirin. Gelip gelmediğini anlayamazsınız, başta çok az yetiyor zaten, moraliniz yüksek olsun, siz emzirdikçe süt çoğalacak.

Başta çok küçük oldukları için tutamıyorlar, ebeden yardım isterseniz onlar size gösterir nasıl tutturacağınızı, inşallah öğrenir gider öylelikle. Zaten emme güdüsüyle doğuyorlar. Siz endişeyi bırakın öncelikle.

Kızlar selam,
18 günlük olduk bugün kendi acıkınca uyanıyor emzirip geri uyutuyorum geceleri. Ben sürekli uyandırıp emzirmiyorum gece gündüz ayrımı bozulmasın diye. Sizce hata mı ediyorum. Gündüzleri de 3-3.5 saatte aşağı yukarı uyanıp ağlıyor o şekilde meme veriyorum.

İlk başlarda 2 saatte 1 belki daha sık uyandırıp emziriyordum sarılık olmasın diye. Ama sarılık oldu mama verdim 2 3 kere sonrasında değeri düşmeye başladı. Bende düzeni kendisine bıraktım acıkınca ağlıyor doyurup yatıyorum sizce yanlış mı yapıyorum ?
Ben de öyle yapıyorum ilk hafta sık emzirdim sonra uzattım şimdi onun uyanmasına bıraktım sarılık olmadı arada o uyanmazsa sağım yapıyorum opluda da böyle yaptım gece az uyanırdı sorun yaşamadım

Kizlar doguranlara hayirli olsun allah anali babali buyutsun🙏🏻 cok okuyamiyorum💖

bir sorum var, tazyikli gelen sut icin tavsiyeniz var mi? Basket topu gibi tutup emziriyorum yatarak bebegi dik tutarak mememe dogru emziriyorum annemin onerisiyle tam kahverengi yerin bitiminden makas yapiyorum ki az gelsin diye ama son bi kac gundur iyice artti bebegimin emerken birden kendini geri itmesi, cok geliyor agzina yutamiyor ya da hizli hizli yutuyor sonra genzine kaciyor oksuruyor korkuyorum bogulucak bisey olucak diye odum kopuyor🥲

Sagma makinasiyla bi kac dakika sagim yapip sut azaltma onerilmis her yerde ama ondan da sutu arttirir mi diye kaciyorum, zaten goguslerim sis cok mastit olurum diye korkumdan.

oneriniz var mi🥹
Sut toplama kaplari var manuel sagim makinesi gibi onlardn alabilirsin ilklerde bende ondn kullandim su an sutu arttirmaya calisiyorum😂😂

Uyandirma isini bende bıraktım zaten zirt pirt uyaniyo😂 hele gece gaz sancisi yuzunden saatte bir uyaniyoruz gaz damlasi alcam sanirim

Kızlar bizim de bugün 9 gün oldu 3-5 gün daha mama destekli gidip sonra sadece meme vermek istiyorum da sanki sütüm yetmeyecek mamaya alıştı gibi mama içince uyuyor haftaya tekim bide napcam bilmiyorum evde bir kızım daha var okula gidiyor herşeye nasıl yetişcem mama da vermezsem memeyi de öyle çok güzel emdiği söylenemez napalım hiç bilemiyorum

Bir de iki memeyi de mi veriyorsunuz uyandığında ben anlamıyorum işte doydu mu genelde emzirme sonrası mama da verdiğim için anca mama içinde tamam doydu bu diyebiliyorum böyle böyle memeyi bırakacak gibi geliyor bana zaten silikon uç ile zorla emdi

Kızlar bizim de bugün 9 gün oldu 3-5 gün daha mama destekli gidip sonra sadece meme vermek istiyorum da sanki sütüm yetmeyecek mamaya alıştı gibi mama içince uyuyor haftaya tekim bide napcam bilmiyorum evde bir kızım daha var okula gidiyor herşeye nasıl yetişcem mama da vermezsem memeyi de öyle çok güzel emdiği söylenemez napalım hiç bilemiyorum
Okula gidiyorsa rahatsınız, o okuldayken bebeğe bakarsınız, gelince de onu da dahil edin. Yemekleri ben akşamdan yapmayı planlıyorum.

Bir de iki memeyi de mi veriyorsunuz uyandığında ben anlamıyorum işte doydu mu genelde emzirme sonrası mama da verdiğim için anca mama içinde tamam doydu bu diyebiliyorum böyle böyle memeyi bırakacak gibi geliyor bana zaten silikon uç ile zorla emdi
Ben bazen tek meme veriyorum bazen doymuyor ya da memem tam dolmamış oluyor o zaman iki memeyi de emiyor 🤷‍♀️ hiç mama almıyor kilosu da normal ilerliyor ama yine de bende doydu mu emin olamıyorum, muhtemelen siz de emin olamayacaksınız. Birde sadece meme verdiğiniz zaman emzirme ortasında gazını çıkarın yoksa doydum sanıp uyuyormuş ve hemen geri acıkıyormuş. Bizim bebeğimiz sürekli uyanıp emmek istiyordu sağlık ocağında ara gazını alın o yüzden doydugunu sanıyordum 15-20 dakika sonra uyaniyordur dediler gerçekten de öyleymiş.

İş konusunda sizin 2 çocuğunuz olduğu için aynı şekil benzetme yapılabilir mi bilmiyorum ama ben çok zorlanmadım ilk günden beri uyuduğu zaman hızlıca tüm işleri yapıyorum 🌸 ki ilk zamanlar dikişlerim ve saatte 1 emzirme olduğu için zamanım da kısıtlı oluyordu ve dikislerden dolayı çok yavaştım. Şimdi 2 saat uyuduğunda her şeyi hızlıca hallediyorum mümkünse günün ilk saatlerinde hallediyorum kalan zaman bana ve bebeğime kalsın, akşam da eşimle zaman geçirebileyim diye. Benim avantajım uykuya çok düşkün değilim, o yüzden idare edebiliyorum. Birde her şey mükemmel olmasa da olur diyorum. Yapacağım iş varsa asla ertelemiyorum çünkü bir kez ipin ucunu kaçırınca geri yapamıyorum 🤷‍♀️

Kızlar, bebeğim bugün 15 günlük oldu. 6. gün göbek bağı düştü. Son 4 gündür göbeğinde kan görüyorum daha doğrusu kan dışarı akmadan orada kuruyor zıbınına gelen bi kan lekesi yok yani bi kere kanayıp kabuk mu oluyor devamlı kanıyor mu anlamıyorum Böyle bi durum yaşayan var mı ne yapmalıyım 😔

Back
X