- 19 Kasım 2017
- 3.561
- 8.959
- 108
Çok şükür iyiyiz bizde canımKuzum Henüz ateş yapmadı. Huzursuzlukta ekstra yapmadı ztn genel itibariyle huzursuz bir sıpa bizimki.
Rahatlama da yok kuzum pek. Akşam 8.30 dan 10.30 a kdr her an ağlama krizine girebiliyor. Hiç bir sebep yokken. Sabah da 4-6 arasında tutuyor genelde. Ama geçecek inanıyorum
Siz nasılsınız kuzum iyisiniz değil mi? İpek kuzum basıl?
100 kişi miay ben hiç o modda değilim. Bizim max 50 kişi olacak. O bile gözümde büyüyor. Ztn benim sadece ailem gelecek. Kayınvalidemlerin evinde yapıyoruz onun çevresi geliyor. Ben çok kalabalık olsun istemedim. Bir de ztn benm çevrem parça parça hep geldiler. Gelmeye de devam ediyorlar. O yüzden mevlide çağırmaya gerek görmedim.
Sana allah kolaylık versin kuzum
Ama geçer o da korkma.
Uyku düzeni mio da ne ola ki
Kuzum yok bizim de. Genel itibariyle uyumayı çok seven ama uyandığında sürekli ağlayan bir bebem var. Çıt sesine uyanıyor.. ki müzikle ve sesli ortamda uyutuyorum ama arada sivrilen seslere aşırı duyarlı- parke, korna, kuş sesi gibi- onun haricinde afedersiniz osuruyor uyanıyor hıçkırık tutuyor uyanıyor, elini kımıldatıp uyanıyor ve uyandığı için ağlıyor :) gözlerni açanadığını ve ağladığını düşünün öyle yani. Sabah 4 e kdr iki kere uyanıyor genelde en az.4 ile 12 arası uyumuyor ya da belkii kucakta uyuyor. 12 den sonra 40 defa uyanarak uyuyor. 8 den sonra yine huysuzlanma saati. Bizde düzenli olan tek şey çınarın huysuzlanma saatleri aşa yukarı aynıekstraları var sadeec. Ama uyku saatinde bir düzen yok
Ayni ipekSen yazdıkça benim kızı anlatıyorsun
Gündüz memede uyuyor ama yatağa koyduğum anda gözlerini açıyor veya kucağımızda uyuyor ama yatakta uyanıyor
Gündüz uykusu hiç yok
Gece de en geç 10da uyuyor en fazla beş saat uyuyor ama ara ara sallıyoruz sürekli ıh ıh sesler çıkarıyor
Sonra yine saat başı uyanmaya başlıyor ve sabah 9dan sonra da uyku yok
Kaka renginin yediğin içtiğinle alakası yok canım. Doktorumuz söyledi,Kızlar dün yeşil biber kızartmıştım ondan yedim ama hep yiyordum, salatalık turşusu yedim yine hep yiyordum, bugün 2 defa yeşil yaptı, sabah sarı yağmıştı ,yarında yine bi gözlemleyim,devam ederse acile veya pztsi polikliniğe gıderız, inşallah etmez
Çok şükür iyiyiz bizde canımBir şekilde düzene gireceğiz inşallah gündüzleri ipek bana yapışık yaşıyor çünkü uyumuyor kendi kendine de durmuyor bazen su gibi oluyorum terden memede uyuyor yatağına koyuyorum pat gözlerini açıyor ama absürt yerlerde uyumaya bayılıyor nerede rahatsız ergonomik olmayan bir yer var uyuyor anladığım kadarıyla çınar uyuyor en azından sende o uyuduğunda dinlenirsin canım ağlarken çıngırak sallasan dikkatini çekebilir ipeğin baya dikkatini çekti
Benimkide akıtıyor acaba neden?Kızlar merhaba , benim oğlum bi kaç gündür salya akıtmaya başladı. sanki geçmiş yorumlarda başka bebeklerde vardı salya akıtan . Doktora soranınız oldu mu? diş olacağını zannetmiyorum . en erken 3. ayda çıkabiliyormuş diş . Biz daha 66 günlüğüz.
Allah kabul etsin canım şimdiden. Terli terli soğuk su falan mı içtinde kısıldı acabaDedim interneti bitti galiba. İyiyiz cok sukur kosustırmaca suan pazar gunu tevhidim var.. Sesim kısıldı birdenbire... oglısum iyi cok sukur gece uyumuyor gundız uyuyor siz nasılsınız
3 aydan sonrada diş var sıradaHiç sorma ne umutlarla kırkı beklemiştim annemde şimdi 3 aydan sonra düzelir biraz daha diyor bekliyoruz bakalım1 saat olsada Uyuduğunda dalgın yatsa razıyım sürekli ses çıkarıyor çok kustuğu için bizde kusar diye en ufak sesine kalkıyoruz.
kuzum millete laf lazım, ne acı paylaşmayı bilirler ne de susup oturmayı, o kadar şeyi bilen susup gözünun içine baksa nekadar üzüldüğünü anlar susar ama yok herşeyi bilirler ama insan halinden anlamaya gelince cahil kesilirlerMaşallah annemin sütçüsünün bile bir fikri var. 15 senedir gelir ama. Belki daha fazla.
Ne alaka derseniz kadın 60-65 yaşlarında evet biraz bilinçsiz olduğu belli ama yinede sinir oldum. Bugün süt getirdiğinde iyi değil gibiydi annem içeri davet etti otur dinlen su da vereyim dedi. Geldi oturdu. Bakış attı sonra
Başın sağolsun dedi. Sonra ne kadar oldu dedi? 2 ay dedim. Adet görünce olur yenisi dedi. (Ne alaka benim adetimden çocuğumdan)
Sezeryan oldum dedim. Konuyu kapatsın çocuk sormasın onu ilgilendirmiyor diye. Allah başladı anlatmaya. Gelini sezeryan olmuşta ondan sonra hamile kalmışta ama sadece birkaç ay geçmişte..... Neymiş sezeryan oldu diye 2. Çocuğu küçük olmuş sadece.
Dinlemek zorunda kaldım birşeyde diyemedim.
En sonunda yine bomba geldi. Gençsin yine olur(ben kendimi yaşlı sanıyordum tşk) Allah verdi allah aldı(oradan göründüğü kadar basit olsa keşke) üzülme(peki sen dedin diye unuttum gitti)
Sinirle yazdım uzun uzun aklıma geldikçe herkesin herşeyi o kadar batıyor ki. Bak yine aklıma geldi sanane benim tekrar Ne zaman çocuk düşeneceğimden veya düşünebileceğim zamandan. Sabırlar diyorum kendime. Tek kişi olsa neyse herkes maşallh benim cinsel hayatıma ve aile içi meseleme karışır olmuş iyi niyetli olanlara bile tahammül edemiyorum resmen. İçimi döktüm az rahatladım
Çok şükür iyiyiz bizde canımBir şekilde düzene gireceğiz inşallah gündüzleri ipek bana yapışık yaşıyor çünkü uyumuyor kendi kendine de durmuyor bazen su gibi oluyorum terden memede uyuyor yatağına koyuyorum pat gözlerini açıyor ama absürt yerlerde uyumaya bayılıyor nerede rahatsız ergonomik olmayan bir yer var uyuyor anladığım kadarıyla çınar uyuyor en azından sende o uyuduğunda dinlenirsin canım ağlarken çıngırak sallasan dikkatini çekebilir ipeğin baya dikkatini çekti
Kuzum spinal oldum benzer şeylermiş evet oram acıyordu. Bir de bana bant yapıştırdılar ama ben akşama duş aldım. Sezeryanliyken.Epidural yaptıran arkadaşlar sizin de belinizde iğne yeri ağrıyor muydu
Benim şu an çok ağrıyor, belimi yaslayamıyorum bir yere
Bir de üzerini bandaj yapmışlar
Dün taburcu olurken “bugün açmayın duş almayın” dediler
Bi kere yazmıştın keşke hiç teselli etmeseler bazıları diye. Haklısın canım. Acın çok başka.. seni anca sen anlarsın. Dök içini rahatlaMaşallah annemin sütçüsünün bile bir fikri var. 15 senedir gelir ama. Belki daha fazla.
Ne alaka derseniz kadın 60-65 yaşlarında evet biraz bilinçsiz olduğu belli ama yinede sinir oldum. Bugün süt getirdiğinde iyi değil gibiydi annem içeri davet etti otur dinlen su da vereyim dedi. Geldi oturdu. Bakış attı sonra
Başın sağolsun dedi. Sonra ne kadar oldu dedi? 2 ay dedim. Adet görünce olur yenisi dedi. (Ne alaka benim adetimden çocuğumdan)
Sezeryan oldum dedim. Konuyu kapatsın çocuk sormasın onu ilgilendirmiyor diye. Allah başladı anlatmaya. Gelini sezeryan olmuşta ondan sonra hamile kalmışta ama sadece birkaç ay geçmişte..... Neymiş sezeryan oldu diye 2. Çocuğu küçük olmuş sadece.
En sonunda yine bomba geldi. Gençsin yine olur(ben kendimi yaşlı sanıyordum tşk) Allah verdi allah aldı(oradan göründüğü kadar basit olsa keşke) üzülme(peki sen dedin diye unuttum gitti)
Sinirle yazdım uzun uzun aklıma geldikçe herkesin herşeyi o kadar batıyor ki. Bak yine aklıma geldi sanane benim tekrar Ne zaman çocuk düşeneceğimden veya düşünebileceğim zamandan. Sabırlar diyorum kendime. Tek kişi olsa neyse herkes maşallh benim cinsel hayatıma ve aile içi meseleme karışır olmuş iyi niyetli olanlara bile tahammül edemiyorum resmen. İçimi döktüm az rahatladım
Sorma burnumdan duman çıkartarak dinledim baktım iyice saçmalıyor aldım telefonu elime artık susması gerektiğini anlasın diye ama işte konuyu kapatayım derken son golleri sıraladı sağolsun.ayrıca sezeryandan sonra küçük flan da olmaz, arkdaşım 5 kilo doğurdu ard arda doğum yaptıgi halde, saçma sapan yorumlar yapıyorlar ya
Sağol kuzum İnan sadece başın sağolsun deseler kafi. Daha yeni Doğumdan çıkmışım yok yenisini yaparsınlar, bir daha olurlar havada uçuşuyor resmen. Kimsenin ne kadar korkuyla hamilelik yaşadığımdan, Ankara yollarında harap olduğumdan, burada doğuracağım diye sürekli hesap yapıp korkudan ağladığımdan, yaşadığım berbat doğumdan, yalnızlığımdan hiçbir şeyden haberleri yok. Sezeryanımın ikinci gününde hacettepenin merdivenlerini eşimle koşa koşa çıktım indim, çıktım indim 6. Kata. Kablolar içinde nakil oldu ambulanslarla geldi 2 adımda bir kalp atışı var mı diye kontrol edildi. Onlara göre doğdu ve öldü ömrü bu kadarmış Ne basit. Takmayacağım diyorum olmuyor aksine birikip dağ oluyorKuzum kullanıyoruz çıngırak bizde ama çıbar ağlayınca gerçekten mümkünatı yok hiç bir şey fayda etmiyor. Sadece mama verdiğimizde biraz sakinliyor gibi oluyor.
Çınar evet uyuyor ama o da göğüste uyuyor genelde canım ya da omuzda gündüz biz de çoğunlukla öyleyiz. Ve de gezerek uyumak istiyor omzumda evi turluyoruz saatlerce. Ama en azından uyuyor dediğin gibi. Bir süre sonra rahata ereceğime inanıyorum
Onların şuan kucak istemesini o kdar iyi anlıyorum ki. Çok küçükler daha... bugün mevlütte de herkes ayy bu kucağa alışmış diyor. 1 yaşında sanki kucak istiyor. Daha iki ayşık bebe için bunu söylemelerine ayar oluyorum
Kuzum spinal oldum benzer şeylermiş evet oram acıyordu. Bir de bana bant yapıştırdılar ama ben akşama duş aldım. Sezeryanliyken.
İyisin dimi tatlım biraz daha?
Bi kere yazmıştın keşke hiç teselli etmeseler bazıları diye. Haklısın canım. Acın çok başka.. seni anca sen anlarsın. Dök içini rahatla
Maşallah annemin sütçüsünün bile bir fikri var. 15 senedir gelir ama. Belki daha fazla.
Kuzum kullanıyoruz çıngırak bizde ama çıbar ağlayınca gerçekten mümkünatı yok hiç bir şey fayda etmiyor. Sadece mama verdiğimizde biraz sakinliyor gibi oluyor.
Çınar evet uyuyor ama o da göğüste uyuyor genelde canım ya da omuzda gündüz biz de çoğunlukla öyleyiz. Ve de gezerek uyumak istiyor omzumda evi turluyoruz saatlerce. Ama en azından uyuyor dediğin gibi. Bir süre sonra rahata ereceğime inanıyorum
Onların şuan kucak istemesini o kdar iyi anlıyorum ki. Çok küçükler daha... bugün mevlütte de herkes ayy bu kucağa alışmış diyor. 1 yaşında sanki kucak istiyor. Daha iki ayşık bebe için bunu söylemelerine ayar oluyorum
Kuzum spinal oldum benzer şeylermiş evet oram acıyordu. Bir de bana bant yapıştırdılar ama ben akşama duş aldım. Sezeryanliyken.
İyisin dimi tatlım biraz daha?
Bi kere yazmıştın keşke hiç teselli etmeseler bazıları diye. Haklısın canım. Acın çok başka.. seni anca sen anlarsın. Dök içini rahatla
Kızlar mevlüt yapacaklara rabbim kolaylık versin. Çınar bugün çıldırdı.. ben de ayrı çıldırdım. Adetlermizi, örflermizi keşke layığıyla yerine getirsek. Çınar olduktan sonra hayatımın en zor 5 saatini yaşadım diyebilirim. Çınar uyumak istiyor. Çocuklar vırak cırak koşturuyor. Ağlayarak sıçrayarak uyanıyor bir yandan elden ele çocuk gezdirelim diyorlar. Bir yandan saçma sapan yorumlar.. berbat bir şeydi.. allahım kabul etsin ama gerçekten bizler her şeyi ne kdr zorlaştırıyoruz. :/
Aynen öylee aynen gerçekten. Takmıyorum aslında ama bugün üst üste denk gelince üstüne dış kapının dış mandalı olup doğuracağım çocuğa bile karışma haklarını kendisinde gören sütçü teyzemiz şalterlerimi attırdı. Bundan sonra cidden saygı sevgi kenarda dursun ben kırılacağıma insanlar kırılsın.Gıcıklar her şeye yorumları varokula gidersin yorum yaparlar okul biter sevgilin var mı? Yaşın biraz ilerler evde kaldı imaları, evlenirsin çocuk var mı? 2 sene istemezsin aaa çocuğu mu olmuyor? O kdar tanıdık ki canım benim kulaklarını tıka bunların her şeye yorumları var keşke annen sustursaydı ama olan olmuş sıkma canını bunlar her koşulda can sıkacak bir mesele bulurlar çünkü
Anladım canım işin çok zor allah kolaylık versin gezerek uyuması da insanı çok yorar şuan ter içinde kaldım akşam yemeğimi bile yiyemedimkaç kere memede uyudu yerine koyuyorum uyanıyor ve 3 saatlik uykuylayım uyusa bende uyucam düzelecek elbet canım
Mevlitin de allah kabul etsin canım çok haklısın bazen amacından sapabiliyor konuklar da anlayışsız olunca yapabilecek hiçbir şey yok
Aynen öylee aynen gerçekten. Takmıyorum aslında ama bugün üst üste denk gelince üstüne dış kapının dış mandalı olup doğuracağım çocuğa bile karışma haklarını kendisinde gören sütçü teyzemiz şalterlerimi attırdı. Bundan sonra cidden saygı sevgi kenarda dursun ben kırılacağıma insanlar kırılsın.
Kuzu sorma ben hamile kalmadan 2 ay önce teyzemin nişanı vardı. Annemin kuzeni (adam 45 yaşında) herkesin içinde “çocuk yok mu ehehe, yapmayacaksanız niye evlendiniz” dedi. Ben stres yapıyorum hemen hamile kalamıyorum keşke kalabilsem, bana bu cümleyi kurduğunda gittim nişanı bıraktım sessiz yere geçtim hüngür hüngür ağladım 1 sene olacaktı denediğimiz zaten. Gerçekten millete herşey hoş millet boş Boğaz biz ezilip büzülüyoruz. İnan içimden geçenler aklımdan geçenler kurduğum planlar yazsam sayfalar sürer. En ince detaya kadar herşeyi düşünüyorum geleceğe dair ve insanların anlamsız soruları yoruyor.Ben çok sinirleniyorum insanların sürekli Bebek yok mu Bebek yapın daha ne zaman yapacaksınız gibi hadsiz soru ve yorumlarına.
Böylelerine kesinlikle saygıyı gözetmeden direkt cevabını vermek gerekiyor
Biz yeni evliyken eşimin halası çocuk yapın artık dedi bana, ben de “biz daha birbirimize doymadık, önce birbirimize doyalım da çocuğu da düşünürüz” demiştim
Bu bana göre gayet normal bir cevaptı, ama diğerlerine göre saygısızlıktı
Çok sevdiğim bir söz var “istediği her sözü söyleyen, istemediği sözleri işitir”
Ah kuzum ahSağol kuzum İnan sadece başın sağolsun deseler kafi. Daha yeni Doğumdan çıkmışım yok yenisini yaparsınlar, bir daha olurlar havada uçuşuyor resmen. Kimsenin ne kadar korkuyla hamilelik yaşadığımdan, Ankara yollarında harap olduğumdan, burada doğuracağım diye sürekli hesap yapıp korkudan ağladığımdan, yaşadığım berbat doğumdan, yalnızlığımdan hiçbir şeyden haberleri yok. Sezeryanımın ikinci gününde hacettepenin merdivenlerini eşimle koşa koşa çıktım indim, çıktım indim 6. Kata. Kablolar içinde nakil oldu ambulanslarla geldi 2 adımda bir kalp atışı var mı diye kontrol edildi. Onlara göre doğdu ve öldü ömrü bu kadarmış Ne basit. Takmayacağım diyorum olmuyor aksine birikip dağ oluyor
Gıcıklar her şeye yorumları varokula gidersin yorum yaparlar okul biter sevgilin var mı? Yaşın biraz ilerler evde kaldı imaları, evlenirsin çocuk var mı? 2 sene istemezsin aaa çocuğu mu olmuyor? O kdar tanıdık ki canım benim kulaklarını tıka bunların her şeye yorumları var keşke annen sustursaydı ama olan olmuş sıkma canını bunlar her koşulda can sıkacak bir mesele bulurlar çünkü
Anladım canım işin çok zor allah kolaylık versin gezerek uyuması da insanı çok yorar şuan ter içinde kaldım akşam yemeğimi bile yiyemedimkaç kere memede uyudu yerine koyuyorum uyanıyor ve 3 saatlik uykuylayım uyusa bende uyucam düzelecek elbet canım
Mevlitin de allah kabul etsin canım çok haklısın bazen amacından sapabiliyor konuklar da anlayışsız olunca yapabilecek hiçbir şey yok
Ay hele de o adamlarrrKuzu sorma ben hamile kalmadan 2 ay önce teyzemin nişanı vardı. Annemin kuzeni (adam 45 yaşında) herkesin içinde “çocuk yok mu ehehe, yapmayacaksanız niye evlendiniz” dedi. Ben stres yapıyorum hemen hamile kalamıyorum keşke kalabilsem, bana bu cümleyi kurduğunda gittim nişanı bıraktım sessiz yere geçtim hüngür hüngür ağladım 1 sene olacaktı denediğimiz zaten. Gerçekten millete herşey hoş millet boş Boğaz biz ezilip büzülüyoruz. İnan içimden geçenler aklımdan geçenler kurduğum planlar yazsam sayfalar sürer. En ince detaya kadar herşeyi düşünüyorum geleceğe dair ve insanların anlamsız soruları yoruyor.
Maşallah annemin sütçüsünün bile bir fikri var. 15 senedir gelir ama. Belki daha fazla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?