Canım kilo kaybı ne kadar olmuştu ? Şöyle hesapla haftalık en az 150 200 gram almış olması lazım. Ağırlıklı olarak anne sütü alıyorsa her gün kaka yapmalı acaba kabızlık mı var. Bize 1 aylık kontrolde doktor günde kaç kere kaka yaptığını sordu. Bir de canım bebeğin daha çok küçük uykuya meyli olduğu için bence üç saat uyumasını bekleme sen uyandır. Benim kızım beni ilk 20 gün çok yormuştu sarılık da vardı zaten uyanmak istemiyordu ama ben zorla ağzına sağıyordum burnunu sıkıp yutturuyordum mecbur yoksa aç kalacaktı. Yirmi günden sonra düzene girdi çok şükür . İçin rahat etmeyecekse ya bir doktora başvur ya da pazartesi tekrar kilo alımına baktır kuzum bir haftada aldığı kilo iyiyse problem yoktur belkide böyle devam edersiniz.

maşallah büyüdüler. aşı deme yà
parasi hep fazlaydı Rotanın.
bizimki 20 günlük biraz ele avuca geliyor. maşallah ya.

bugün çok çok sıcak. .ayyy Allah iyi etsin.
Ayyy sıcak deme eridim bugün eridimmm Postahaneye gittim epey de yürüdüm baktım çok kalabalık sıra var evi aradım kızım acıkmış ağlıyor bekleyemedim koşa koşa geldim ama eve vardığımda su kesilmiştim. Çocuklar hasta olmasın diye camları da çok fazla açamıyoruz zaten kısaca buralar alev alıyor kuzum haberin olsun gelirken kendini psikolojik olarak bu gerçeğe hazırla

Mayis ayi anneleri aranızda lohusalik huznu yasayan var mi ? Ilk 20 gunum cok zor ağlamalı gecti, halada hayatima adapte olmaya çabalıyorum, 28 gun oldu. Mumkun oldugunca disari cikmaya calisiyiruz 2 kere iftara 2 kez sahilde yurumeye çıktık, evde hic durmakistemiyorum. Bebegimin gaz sikintisi dışında birseyi yok şükür. Yaz geldi odam 27 derece ileride iyice sicak olur, klima mi alsam yatak odasina siz ne yapacaksiniz ?

Sezaryen olan arkadaşlar aranızda sırt ağrısı yaşayan varmı ben mahvoldum bu ağrıdan geçer diye bekledim hafiflemişti bugün yine çok şiddeti bayram tatilide girdi araya napıcam bu tatil bitene kadar

bana kolay gelsin kızlar
okulda kapandı bugun.

gelsin başıma saranlar saranlar

valhasılı çok duygulu çok güzel bir yılsonu oldu. darısı sizin bebekelrinize olsun. çok daha güzel günler yaşayacaksınız kılar. annem diyecekler sizlere öpüp koklyacaklar inşallah .

canım benim benim 3.lohusalık bende yaşıyorum aynı şeyleri. çok normal. lohusalık duygu dolu bazen yorucu bazen çekilmez. ama sonra unutuyor insan. ilke göre daha hafif atlattım ben. Klima bana gelmiyor üşüyor acayip bi halsizlik oluyorum. bebeğimide koruyorum. sen bilirsin gene .

Canımsın inşallah emer. inşallah sağlıkla büyür annesi. benim komşumun hasta bebeği oldu. sütü gelmedi üzüntüden. sonra mama ile beslendi bebeği..üst üste ameliyatlar oldu çok zor günlerdİ. nerden baksan 2 ay belki daha fazla meme emmeden mama ile beslendi. sonra taburcu oldu evdede uzun zaman nana emdi. sonra nasıl oldu bilmiyorum ama meme emmeye başladı. mamayı bıraktılar. ben inanamadı ama gerçek. .aylar sona bile başladı süt inmesi. bitti demişti sütüm. .bebek emmedi ağır hastaydı ama nasip işte. sonra sütten kesmedi annesi baya emdi. adam oldu hala emiyor derdim ama haketti o emmeleri
sana umut olsun diye yazdım. sağlıklsınız ikinizde elbet emer annesi. hadi inşallah.

Bende aynı senin gibi yaşadım,birkaç gündür daha iyiyim. 22 günlük oldu ufaklık. İki hafta hiç ilgilenemedim eşimle annem baktı, stresten bunalmaktan oğluma yaklasamadim, kendimi sorguladim, ben ne yapıyorum artık istediğim şeyleri yapamicam diye deli deli düşünceler aglamalar oldu, kotuydum baya, sadece uyumak kendi haline kalmak istedim hep.mana da verdiğimiz için ben uyuyorum deyip odama çekilip 5 saat uyudugumu biliyorum, sonra annem gitti artık sen yapabilirsin dedi ki altını hiç degistirmemistim. Hele kıyafet giydirmek falan sıfır,sanki annem doğurdu da ben kardeşime bakiyo gibiydim. Annem geçen hafta gidince eve 4-5 gün çok zor geçti,gündüz tekim bebekle agliyo,ediyo acayip stres oldum ama bı baktım birkaç gündür kendimi anne gibi hissetmeye başladım . Bebeğime dokunmak istemiyodum ben niye böyleyim diyordum ama yalnız kalıp kendim ilgilenince baya anne gibi hissetmeye başladım artık bol bol konuşuyorum oğlumla, şarkılar söylüyorum, oynuyorum, banyo bile yaptırdım baya sendrom yaşadım. 15 günüm baya ağlayarak geçti.sanki hayatım allak bullak olmuş gibiydim. Tabi emzirememe,süt azdı, sezeryan ağrıları falan hepsi ustuste gelmişti ondan oldu sanırım.kendimi yetersiz,beceriksiz biri gibi hissediyordum
Benim ev 30 derece gündüzleri, ben bugün yatak odasında klima calistirdim25 dereceye ayarli, oğlumu salonda tuttum surekli, yatak odasindan serinlik tüm eve yayıldı , emzirirken alnından ter akiyodu oğlumun, bugün minik minik terledi çok az. Çok rahat ettim.30-31 derece eriyoduk resmen evde

Sezaryen olan arkadaşlar aranızda sırt ağrısı yaşayan varmı ben mahvoldum bu ağrıdan geçer diye bekledim hafiflemişti bugün yine çok şiddeti bayram tatilide girdi araya napıcam bu tatil bitene kadar

Canım ben birkaç gündür iyiyim , bende de sırt ağrısı coktu, ama arada geliyo tabi de önceki gibi şiddetli değil. Bu sırt ağrısı hamileyken bel oyumumuz duzlesiyor ya, tekrar o kıvrım oluşuyormuş ondan oluyormuş canım. Sabret geçer inşallah. Bana doktor Parol vermişti içmem icin

Kizlar kandiliniz mübarek olsunAllah dualarınızı kabul etsin, bebeklerimiz bol bol emsin,sutlerimiz artsın , Allah vatana millete ve bize hayırlı evlat olmalarını,acılarını gormeyecegimiz bir hayatlari olmasını nasip etsin
Sezeryan olan arkadaşlar doktorunuz kesilen yer için iz kalmasın diye hangi kremleri verdi acaba.

İnş canım çok teşekkürler şükürler olsun halimize bu da Allahtan diyorum rızkı varsa emer inş rabbim mucizemize kavuşturdu çok şükür sağlıkla gelsin her günümüz bu Arada adın ne senin rumuzun anlamı ne ?

Resmen beni anlatmışsın benim de bugün oğlumla ilk gün ağlama krizlerine girdim Allahım hepimize yardım etsin inş hepsi kaygıdan iyi anne olabilir miyim yetebilir miyim yapabilir miyim kaygısından

karapisso, karakedi demek tatlım. pissik derler bizde kediye. bende pisso dedim
Dilek canım benim. inanın sizlerin yaşadığını ilk bebeğime bende yaşadım. bakalbilrmiyim diye içimde bir sıkıntı olmustu. annem geldi 20 gün yanımda kaldı gitme diye ağlamıştım.
31 gün sürdü sendrom. Ağla ağla helak olmuştum , resimlere bakıyorum ruh gibiymişim. Çok normal hemen heöen ilk anne olan herkes yaşıyor bu durumları.
R rkndmt amin canım benim amin.
daha iyi olmana çooook sevindim. demek adamını yıkadın bile maşallah Size. Allah bağışlasın .
Hifaa amin kuzum. tatlım nasılsın. eve geçtin demi?
oğluşun nasıl ?
Nilayyy canım iyimisin sesin çıkmıyor ?
A asitane161719 bu gecenin hürmetine ikimizinde aile ziyareti kolay keyifli bol neşeli geçsin şekerim. inşallah herşey hep yolunda kolay ve huzurlu yaşarız hayatımız boyunca.

Resmen beni anlatmışsın benim de bugün oğlumla ilk gün ağlama krizlerine girdim Allahım hepimize yardım etsin inş hepsi kaygıdan iyi anne olabilir miyim yetebilir miyim yapabilir miyim kaygısından
elbette yetersin. hepimizde o kapasite ve güç var Allahu teâlâ veriyor bizlere o gücü. bizler zamanla keşfediyor aşılıyoruz tatlım
şimdiye kadar hiç anné oldunmu?
bu sorumluluğu aldınmı?
tabiki hayır bu ilk tecrübeniz.

farkındaysan ben bu kez çok güzel olacak diye diye kendimi 9 ay motive ettim. hazırladım kendimi. yoksa inan her defası farklı zorluklarla dolu. bende ilk kez 3 çocuk annesi oldum mesela... zor velhasılı kelam cennet ucuz değil.
birde babalık sendromu yaşayanlar var o daha zor. Allah korusun.

Parol kesmiyor bu ağrıyı maalesef..otururlen bile ağrıyor sadece uzanırsam hafifliyor ..senindemi öyleydi

Parol kesmiyor bu ağrıyı maalesef..otururlen bile ağrıyor sadece uzanırsam hafifliyor ..senindemi öyleydi
Ben parolu başka bir amt da kullandım sıfır fayda olduğu için sezeryan sonrası kullanmadım,doktor ikişer tane iç tek seferde dedi.kesin işe yaramaz diye ağrıyı yaşadım. Aynen senin ki gibi yatarsam hafifliği geciyo ayakta ve yurursem berbat oluyordu. Agladim ağrı yuzunden. 22 gün oldu çok şükür hafifledi,yok denecek kadar.senin kaç gün oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…