karapisso canım nasılsın ?

Paylaşımlarınızı gördükçe neler neler geçti gitti içimden... Öldürmeyen acı güçlendirir derler ya ilk çocuğumda yaşadıklarımı düşündüm... Belki de o zamanki hislerimin devasa nispette büyüklüğünden dolayı bu bebeğimde acılara kapımı kapattım. Kızlara da sonuna kadar hak veriyorum. İlk tecrübe her zaman çok özel oluyor ve adeta adamakıllı sınıyor insanı. Neyse ki geçiyor... Bir sınavdan daha bir yığın tecrübe edinip çıkıyoruz.

yavrum benim ya. sen nasıl yürekli bir annesin. sen cennette sana şefaatçi olacak bir evladın annesi. Zeynep Azra senin hakettiğin mutluluğun herşeyin. sen bu güzel günleri çoktan hak ettin. maşallah sana , gerçekten içten dualarım hep seninle.

inşallah kızlar çabucak toparlar... zor ama sonu güzel olacak.
birde benim arkada iki tane var. aklıma neler neler geliyordu. çok üzgün mutsuz , insanın elinde değil... elimden geldiğince kendimi salmadım. meşale aslında iyi geliyo ikisiyle uğraşmaktan depresyona bile girecek vaktim olmuyor. sadece bir huzursuzluk mutsuzluk hissi oluyor. oda geçer inşallah.

inşallah emiyormu mert. emeklerinin karşılığını alırsın inşallah kuzum.

bende akşam eşime süt yapıcı çay aldırdım. Pakette küp şeker şeklinde. içinde neler neler var. kullanmıştm daha evvel. Bol zencefil suyu limon baliçiyorum . bol süt değil kaliteli süt yapıyor zencefil. içmeni tavsiye ederim. birde kabızlık vardı çözdü şükür.

Allah razı olsun kuzum Zeynep beni yormaya başladı yavaştan ama nasıl şükrediyorum bir bilsen... Çünkü çok şeyi hayal bile edemedim ilk çocuğumda. Başkasının şikayeti benim şükür sebebim oldu çoğu zaman. Allah evlatlarımızın acısını göstermesin. Evlatlarımızla sınamasın diyeceğim ama sınayacak mutlaka o yüzden gücümüz nispetinde sınasın inşallah.

Dediğin çok doğru meşgale en güzeli. Ama öyle senin tercihin vs olmayacak mecburiyetin olacak. Çocuklarımıza bakmakla yükümlüyüz o yüzden ne mümkün kendi derdimize düşmek gözümü bir açıyorum çocuklar aç hangisine öncelik vereceğimi şaşırıyorum bazen derken ne üzüntü kalıyor ne depresyon

Herkese hayırlı ramazanlar bende sizler gibi mayıs annesiyim. 6 mayıs da doğum yaptım. Arada girip bakıyordum paylaşımlarınıza. 2.çocuğumu aldım kucağıma. Bakımı 1. Ye göre kolay daha tecrübeliyim ama iki çocuk zorluyor tabi ki

Burada özellikle ilk kez anne olan kardeşlerime söylemek istediklerim var. Yok emiyordu emmiyordu mama alıyordu almıyordu sütüm vardı yoktu vs vs günleri kendinize zehir etmeyin. Bırakın sağınca kaç cc çıktığını boşverin. Bebeğinizle olmanın keyfini çıkarın. Kapatın kapıları elalemi duymayın. Enerjinizi emen insanları uzak tutun kendinizden. İlkinde başta bende aynı hataları yaptım gizli gizli mama veriyordum çocuğuma elalem görmesin diye. Sanki emzirememek suçmuş gibi. Mamayla büyüdü ilk çocuğum gayet sağlıklı , mutlu. Yani bir şekilde büyüyorlar tadını çıkarın, konuşun , koklayın, izleyin bol bol. Anın tadını çıkarın.
Sütüm az diyenlerede tavsiyem ne yerseniz yiyin artmaz o sütünüz öncelikle kafada sütüm yetiyor gayet iyi diye bol bol telkin edin. Sık sık emzirin. Göğsünüz yumuşak diye süt yok sanmayın aksine var. Öyle mükemmel yaratılmışız ki bebek ağzını koyduğunda anında üretiliyor. Yani göğüslerinizi depo olarak görmeyin aksine çeşme gibi bebeğiniz ağzı değdiği an musluklar açılıyor süt geliyor .

Bebeklerimizi sağlıcakla büyütelim inşallah

kızlar bebeğim çok kusuyor.

ağızdan gaz çıkarma gibi birşey bilmiyor daha. kusuyor sürekli.
dün gece ruh gibiydim. gazını çıkarma emzirmeden uzun meşakkatli ya ..benim gibi olan varmı ?
Canım aklıma iki ihtimal geldi ya emdiği fazla geliyor fazlasını kusuyor ya da reflü söz konusu. Benim kızım da ağızdan gaz çıkarmayı bilmiyor pek çok nadir başardığımız. Ve kustuğu zamanlar dikkat ediyorum uzun süre uyanık kalıp da sık sık emdiği zamanlara denk geliyor. Diğer zamanlarda böyle bir sorun yaşamıyoruz.

evet sürekli emmek istiyor fazla emdiğinde çok kusuyor. teşekkür ederim.

inşallah hep hep güzel günlerini görürsün Allah acılarını göstermesin. sizlere bağışlasın evlatlarınızı.

Öncelikle evladın hayırlı olsun. Allah hayırlı uzun ömürler versin.
yazdıklarınâ katılıyorum çok haklısın.

İnanın arkadaşlar eğer kendimi bıraksaydım lohusalık depresyonuna girecektim..gerçi yine üstümde duygusal ağırlığı var ama hissedince hemen şüküre duaya sarılıyorum..bir çocuk için nekadar uğraştığımı neler yaptığımı düşünüyorum ve yavruma kavuştuğum için sükrediyorum..böylece stresten depresyondan uzaklaşmış oluyorum..bugüne binler şükür olsun,olumsuzlukları değil olumlu olan seyleri düşünmemiz gerek mutlu olmak için

Benim cocuklarim neden bu kadar gazlı ya ben ne cektim bu gazdan herseyi yapiyorum ama yok gaz hatti benim coccuklarimdan geciyor heraldr

ay alemsin, ayaklarının altına acı elma yağı sürmeyi demedinmi?
ilk bebeğimde kullanmıştım. .birer damla sürüyoruz. karınlarını sıcak tutmaya çalış..ben bebeğimin karnına alttan pamuklu mendil sarıyorum. benimkide gazlı maalesef.

bardağın dolu tarafından bakmak buna denir. maşallah sana kardeşim. daim olsun bu bakışın. bizlerede nasip etsin Rabbim güzellikleri görmeyi.

Canim valla diger kizimda lagma yaptiriyoduk artik dusun onu denemedik de rezene kimyon ne varsa bende iciyorum bebegimedde veriyorum gazinida cikariyor ama bu gaz hic mi bitmez hic mi rahatlamaz ya pirt pirt surekli bide ikizlerim var iki yasinda 3 bebeyle ugrasiyorum valla bittim suan ne yazdigimi bile bilmiyorum

Sağol canım seni sormali
Senin adına çok sevindim, ben nilayin verdiği kuru yapıyorum düzenli acayip faydasını gördüm diyebilirim,incir ve dut kurusu hosafinin,her gün bir buçuk litre içiyorum
Buğday haslamasini nasıl yapıyorsun detaylı tarif verir misin?
Birde nurse harveys aldım bende gaz için doktor önermişti. Şaban akşam kaç damla veriyorsun? Bende bu damlanin faydasını gördüm gazdan ağlama durumum büyük ölçüde azaldı, gazı olmasa da düzenli mi veriyorsun? Ben baktım gazdan agliyo veriyorum ama etki edene kadar da kivrani yavrum. Mama çok gaz hazımsızlık yapıyor öncesinde mi vermek gerekir acaba

canım Allah kolaylıklar versin. kısa sürede geçer büyür inşallah. bazı bebekler böyle. .büyürken barsaklar genişlediği için çok gazlı oluyorlar , bazısı hiçç bilmiyor rahat oluyor. nasip işte.

Canım manuel çıkarmaz elektrikli al acil ben
canım ben de bugün aldım sabah akşam 1 çay kaşığı tavsiye edilen aslında 8 saatte 1 deniliyor ama ben 12 saatte bir vericem

Acaba benim manuel olduğu içinmi sütü sağmıyor yoksa sütümmü az..mama verince susuyor ve uyuyor

Canım makineden makineye farkta ediyor,aventin vardı süt çıkmıyordu, arkadaştan ameda sağma mak aldım onunla daha iyi sagiyor, ama makineden sonra bebeğe göğsünü verince hala süt geliyo,yani hiçbir makine bebeğin çenesi gibi değil bence.manuel hiç kullanmadım

Canım manuel çıkarmaz elektrikli al acil ben

canım ben de bugün aldım sabah akşam 1 çay kaşığı tavsiye edilen aslında 8 saatte 1 deniliyor ama ben 12 saatte bir vericem
İçinde 20 damla diyo bana çok gibi geldi, gerçi bitkisel olduğundan öyle olabilir,
Sen gaz sancısı yaşamadan veriyorsun o halde, bende kivrandirmiyim yavrunun bari. Bir çay kaşığı vereyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…