Herkese hayırlı ramazanlar bende sizler gibi mayıs annesiyim. 6 mayıs da doğum yaptım. Arada girip bakıyordum paylaşımlarınıza. 2.çocuğumu aldım kucağıma. Bakımı 1. Ye göre kolay daha tecrübeliyim ama iki çocuk zorluyor tabi ki☺
Burada özellikle ilk kez anne olan kardeşlerime söylemek istediklerim var. Yok emiyordu emmiyordu mama alıyordu almıyordu sütüm vardı yoktu vs vs günleri kendinize zehir etmeyin. Bırakın sağınca kaç cc çıktığını boşverin. Bebeğinizle olmanın keyfini çıkarın. Kapatın kapıları elalemi duymayın. Enerjinizi emen insanları uzak tutun kendinizden. İlkinde başta bende aynı hataları yaptım gizli gizli mama veriyordum çocuğuma elalem görmesin diye. Sanki emzirememek suçmuş gibi. Mamayla büyüdü ilk çocuğum gayet sağlıklı , mutlu. Yani bir şekilde büyüyorlar tadını çıkarın, konuşun , koklayın, izleyin bol bol. Anın tadını çıkarın.
Sütüm az diyenlerede tavsiyem ne yerseniz yiyin artmaz o sütünüz öncelikle kafada sütüm yetiyor gayet iyi diye bol bol telkin edin. Sık sık emzirin. Göğsünüz yumuşak diye süt yok sanmayın aksine var. Öyle mükemmel yaratılmışız ki bebek ağzını koyduğunda anında üretiliyor. Yani göğüslerinizi depo olarak görmeyin aksine çeşme gibi bebeğiniz ağzı değdiği an musluklar açılıyor süt geliyor .
Bebeklerimizi sağlıcakla büyütelim inşallah