kızlar ilk anne olan herkes bu depresyonu yaşıyor. sebebi özgürlük kaybı. şimdiye kadar böyle bir sorumluluk bilmedikki nasıl davvrnaılır neler yapılır zamanla öğreneceğiz. .ben oğlumda 32 gün yaşadım bu halleri.
hayatımız kendime aitti şimdi bir bebek herşeyi kendine bağladı. üstüne emzirmeyi bakımını kendimizi hayatımızı ona göre ayarlamayı öğreneceğiz. .

benim 2.doğmda hasta oldum. o nednele sağlık ne kadar önemli onun peşine düştüm lohuslaığı dibinde yaşadım..şimdide 3 çocuklu hayata alışma çabasındayım. .
belki siz beni anlamazsınız kendimi ifade edemem ama yapayalnızım. eşim dışında yanımda kimse olmadı. hep kendimi motive ettim. .rahmetli annemi yurt dışındaki ablamı deliler gibi özledim. .hepsi için ağladım hemde çok ağladım... sonra bakıyorum hepsi geçecek tek ilaç zaman. bebeklerimiz sağlıklı bizler iyiyiz. çok şanslıyız aslında ama hormonlar bu güzel anları zehir ediyor bize.
anneniz eşiniz yanınızda kim varsa duyguslrınızı söyleyin. lütfen söyleyin rahatlayın. bişeyler izleyin fırsat buldukça. komik film dizi neyse. okuyun kendinize. her akşam üstü basıyordu bana.. LA havle çektim Estağfirullah çektim sürekli okudum eşime okuttum. .

sizi Allaha emanet ediyorum. O Size bize derman olsun....

Bir bakayım dediğine canım.
Peki hastanedeki hemşireler fayda vermedi mi?
Zaten onlar gosteriyo ama sen yalnızken yapabiliyomusun o önemli malesef
Gösterdi evet ama teorik ben yapamıyorum ,göğüs ucum yok süt de keza az tutmuyor resmen çığlık atıyor,tutmasını mı bilmiyorum yarin aile hekimliğine gidicem oradaki ebeler yardımcı olacak ama hiç umudum yok sende bir dene

Sağol canım evet özlden yollayabilirsin ismini memnun olurum.birde fiyatları çok uçuk mu oluyor bu bilgiyi de verirsen süper olur.
Aynı şeyi yaşıyoruz, stresten bir hal oldum.
Süt benim çok az ya, bir göğüsten 20 ml cikiyo en fazla, çocuk anca 10 unu emiyo, ben kalanı pompayla çekiyorum, gün içinde biriktirip bir öğünü biriktirdiğim sütleri veriyorum,tüm günüm emzirme bebeğin bakımı ve sağma ile geciyo, kahvaltımin birazini yaptım , bebisi emzirmeye uğraşıyorum, ya sütü yetenlere hayranım. Süt saklama kaplarının dibinde oluyo sütler onları parça parça bir araya getiriyorum falan aşırı uğraştırıcı oluyo

Canım kullandığın pompa manuelmi

Ben manuel pompayla sağıyorum iki memeden 10 ml bile çıkmıyo sütüm ya ben napim..mama veriyorum başka çarem yok..laktamil humana rezene hurma incir bol su hepsini yapıyorum yinede çok sütüm yok bu benim elimde olan bişey değil..hep emziriyorum bir damlada olsa anne sütüdür diye..Rabbim sağlıklarını muhafaza etsin yavrularımızın..

Bir tanidigim sütüm az yetmiyo diyordu ,her öğünde 60-90-120 ml sütü çıkıyordu,beb gi 15 günlük, benim öyle sütüm olsa bol sütüm var derim

Canım ne güzel anlattın, ne sabırlı dirayetli bir kadınsın maşallah. Ben iki gündür gece gündüz kötü olmaya başladım. Yemek zorla yiyorum, uyuyamıyorum. Ben bundan sonra 2. Ye cesaret edemem diyorum sevgisi çok güzel muhakkak ama sorumluluğu bir o kadar yüksek. Allah yardımcın olsun senin gibi güçlü kadınlara hayranım. Ben de kendimi koyuvermek istemiyorum ama kafamdaki düşüncelere engel olamıyorum. Keşke hiç olmasa bunlar çocuklarımıza gereken ilgiyi özeni gönül rahatlığıyla gösterebilsek. Vardır bunda da bir hayır diyorum Allah yardımcımız olsun. Bir an önce çıkalım şu depresyondan.

Son düzenleme:
@karapissocum burda havalar güzel.Siz gelene kadar iyice ısınır.Nasılsınız bu arada kızlar? Biz bugün 25 günlük olduk.Artık bebeğe de yeni hayatımıza da iyice alıştım.Çok şükür bebeğimize sadece anne sütü veriyoruz.İlk bi kaç gün bir iki kez 10 ml kadar ancak verdik mamayı.Mama çok sancı yapıyor elimden geldiğince uzak durdum o yüzden.E bide memeyi bırakma riski de olunca olana şükür deyip sadece emzirmeyle devam ettik.Sütümü artırmak için hoşaf hurma incir dereotu humana ve buğday haşlaması gibi şeyler tüketiyorum.Özellikle buğday haşlaması gözle görülür bir artırım yapıyor.Gaz içinde nurse harveysin bir yağı var onu veriyoruz düzenli olarak sabah akşam.Sanki kaç gündür daha iyiyiz çok şükür.Gaz için çare arayanlara öneriyorum.Bebekten fırsat bulunca oğlumla veya yeme içmemle ilgilendiğimden bakacak fırsatım olmuyor.İnşallah herkes iyidir.Hepimize bol sütlü gazsız günler dilerim..

karapisso çok güzel anlatmışsın kuzum.Ben birincide bunları fazlasıyla yaşadığım için ikincide daha temkinliydim.Hiç zorlanmadım desem yalan olur ama şu var ki biliyorum geçecek..Birazcık sabır..Bir evlada sahip olmak öyle güzel ki..Bir çok şeye değer..Geçecek ve biz bu minik hallerini özleyeceğiz.Tecrübeyle sabittir.Tadını çıkarın!!!

Kızlar benim de yatışım yapıldı hastaneye bana da dua eder misiniz. Normal doğum olacak inşallah.
güzel haberinİ bekliyoruz arkadaşım. hadi inşallah bir avazda.

@Nilayyy kuzum şimdi sana ne desem nasıl içini rahatlatsam bilmiyorum. bebeğin emiyor demi ?
ne güzel imkanlarını ver emzirme danışmanı ilgilendi seninle. ne mutlu her imkana sahipsin. kendini iyi hisstmen için bebeğine bak bana çok iyi gelmişti. sürekli ağladığında seni istiyor demek. seninle güç buluyor. bu nedenle seninde güçlü olman lazım.
Bana güçlü kadın diyorsun sağolasın. hayat bunu bana öğretti. ayakta durcağız bizler anneyiz. leylunehar 'ımın dediği gibi geliyor tadını çıkarın. bana iyi gelen şeyler inan neşeli şeylerdi. kuzum bol sıvı tüket... kendini nasıl mutlu hissedersin bi düşün. onları yap.... duygularını bastırma. gece gündüz iyi olacaksın. eşin sana destek oluyordur eminim. siz artık 3 kişilik bir aile oldunz biz 5 kişi. .çocuklar her akşam sayıyor 5 kişiyiz artık diye.
zamanla geçecek . şimdi 2.yi konuşmak için çok erken.. inşallah herşey yoluna girecek kendine sürekli bunu söyle.

@leylunehar kuzum maşallah baya büyümüş paşan. inşallah gelince çok yanmayız. memleketimde yanacağız fazlasıyla. iyi olmanıza ço sevindim. daha iyi.olursunuz inşallah. .yalnız ben kendime hiçbişey yapmadığımı fark ettim. .süt için vs. alayım bişeyler inşallah.

kuzum hangi buğday süt yapıyor dedin?
nası yapıyorsun tarif verirmisin ?
bende hemen eşimi yolayayım bana rezene ve süt yapıcı çaylardan alsın. başka neler süt yağar bildiğin varsa yaz sana zahmet.

Canım emzirme danışmanı bize göre lüks aslında ama insan o anda ne olursa olsun diyor. Kuzenim memnun kalınca ben de son umut ona başvurdum işte. Tam her şey yoluna girecek diye beklerken şimdi de bu depresyon çıktı ortaya artık gücüm kalmadı. Doğumumdan başlayarak sürekli bir travma atlattım sanırım beynim bir yerde devreleri yaktı. Geçsin inşallah ben de normal insanlar gibi hiasetmek istiyorum. Ya sabır diyorum. Allah hepimizin tüm lohusaların hamilelerin yardımcısı olsun.

Hayırlı akşamlar kızlar nasılsınız ?

Paylaşımlarınızı takip ettim ama mesaj yazacak dolu dolu bir vaktim olmadı kızımı uyuttum ancak şimdi müsait olabildim.

İçinde bulunduğumuz bu taptaze süreçte zorluklarla karşılaşıyoruz mutlaka. Bazılarımız hele de ilk defa anne olanlarımız haklı olarak bu süreci sindirmekte daha çok güçlük çekiyor. Ama geçecek... Bunu bilmek bile çok güzel Benim ilk annelik tecrübem daha önce de birkaç kez ifade ettiğim gibi acılarla dolu oldu. Hele ki emzirme noktasında çektiğim sıkıntı ve ıstırabı anlatmaya kalksam saatler yetmez. İlk çocuğum daha bir aylıkken iki göğsümden sadece 20 cc süt sağdığımı hatırlıyorum. Gittiği yere kadar anne sütü alması için çabaladım ama çoğunlukla mama ile büyüdü. İlk zamanlar çok üzüldüm mama veriyorum diye ama sonra tek derdim onun beslenmesi oldu. Kısaca zaman kızlar. Çabalarınızın her biri sizi yorsa da çok değerli. Eğer anne olmasaydınız bu kadar strese sıkıntıya maruz bırakmazdınız kendinizi. Aslında her ne kadar bebeğinizle aranıza mesafe giriyormuş gibi hissettirse de size bilakis bütün bunlar sizi birbirinize daha da yakınlaştırıyor. Bunu daha net görebilmek için de yalnızca zamana ihtiyaç var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…