Canım aynı şeyleri yaşıyoruz başlarda aynı şekilde emzirme ve süt problemi yaşıyordum. Şimdi ben emzirmeye başladım sütüm de yavaş yavaş geliyor ama bu sefer kendimi lohusa depresyonunun en dibinde buldum evet danışmanımın tavsiyeleri işe yaradı.. Bir de ben promalt malt içeceğinin ve bestlak damlanın faydasını gördüm sen de bir bak istersen. Doğum, sarılık, göğüs yaraları, emzirememe, sütün gelmemesi derken bütün psikolojim bozuldu. Oğlumdan uzaklaşmaktan onu sevmemekten çok korkuyorum ama ağladığı anda içim sıkılıyor tahammül edemiyorum. Sürekli ağlıyorum.İçimde tarifsiz bir acı var. Neden böyle oldum bilmiyorum ne kadar mutlu ve heyecanlıydım halbuki... Hiç böyle düşünmemiştim ama dayanmaya çalışıyorum. Olmadı psikoloğa gideceğim her şeyin üst üste gelmesi benim sinirlerimi yıprattı. Sen de danışmandan yardım alabilirsin ama benim gibi yapma nolur mama da versem büyür diye düşün ben bunları dert ettikçe daha kötü oldum önemli olan senin psikolojin o iyiyse çocuğun neyle beslenirse beslensin önemli değilmiş onu anladım.Yine de istersen özelden benim danışmanımın ismini veririm instagramdan iletişim kurabilirsin.
Gösterdi evet ama teorik ben yapamıyorum ,göğüs ucum yok süt de keza az tutmuyor resmen çığlık atıyor,tutmasını mı bilmiyorum yarin aile hekimliğine gidicem oradaki ebeler yardımcı olacak ama hiç umudum yok sende bir deneBir bakayım dediğine canım.
Peki hastanedeki hemşireler fayda vermedi mi?
Zaten onlar gosteriyo ama sen yalnızken yapabiliyomusun o önemli malesef
Canım aynı şeyleri yaşıyoruz başlarda aynı şekilde emzirme ve süt problemi yaşıyordum. Şimdi ben emzirmeye başladım sütüm de yavaş yavaş geliyor ama bu sefer kendimi lohusa depresyonunun en dibinde buldum evet danışmanımın tavsiyeleri işe yaradı.. Bir de ben promalt malt içeceğinin ve bestlak damlanın faydasını gördüm sen de bir bak istersen. Doğum, sarılık, göğüs yaraları, emzirememe, sütün gelmemesi derken bütün psikolojim bozuldu. Oğlumdan uzaklaşmaktan onu sevmemekten çok korkuyorum ama ağladığı anda içim sıkılıyor tahammül edemiyorum. Sürekli ağlıyorum.İçimde tarifsiz bir acı var. Neden böyle oldum bilmiyorum ne kadar mutlu ve heyecanlıydım halbuki... Hiç böyle düşünmemiştim ama dayanmaya çalışıyorum. Olmadı psikoloğa gideceğim her şeyin üst üste gelmesi benim sinirlerimi yıprattı. Sen de danışmandan yardım alabilirsin ama benim gibi yapma nolur mama da versem büyür diye düşün ben bunları dert ettikçe daha kötü oldum önemli olan senin psikolojin o iyiyse çocuğun neyle beslenirse beslensin önemli değilmiş onu anladım.Yine de istersen özelden benim danışmanımın ismini veririm instagramdan iletişim kurabilirsin.
Aynen canım günde 3 defa 3 damla bi de burda bi arkadaş önermişti mamayı değiştirdim o da gaz için iyi geldi...Sab simplex değil mi tam ismi
Canım kullandığın pompa manuelmiSağol canım evet özlden yollayabilirsin ismini memnun olurum.birde fiyatları çok uçuk mu oluyor bu bilgiyi de verirsen süper olur.
Aynı şeyi yaşıyoruz, stresten bir hal oldum.
Süt benim çok az ya, bir göğüsten 20 ml cikiyo en fazla, çocuk anca 10 unu emiyo, ben kalanı pompayla çekiyorum, gün içinde biriktirip bir öğünü biriktirdiğim sütleri veriyorum,tüm günüm emzirme bebeğin bakımı ve sağma ile geciyo, kahvaltımin birazini yaptım , bebisi emzirmeye uğraşıyorum, ya sütü yetenlere hayranım. Süt saklama kaplarının dibinde oluyo sütler onları parça parça bir araya getiriyorum falan aşırı uğraştırıcı oluyo
Canım kullandığın pompa manuelmi
[/QUOTE
Elektrikli canim
Ben manuel pompayla sağıyorum iki memeden 10 ml bile çıkmıyo sütümya ben napim..mama veriyorum başka çarem yok..laktamil humana rezene hurma incir bol su hepsini yapıyorum yinede çok sütüm yok bu benim elimde olan bişey değil..hep emziriyorum bir damlada olsa anne sütüdür diye..Rabbim sağlıklarını muhafaza etsin yavrularımızın..
Canım ne güzel anlattın, ne sabırlı dirayetli bir kadınsın maşallah. Ben iki gündür gece gündüz kötü olmaya başladım. Yemek zorla yiyorum, uyuyamıyorum. Ben bundan sonra 2. Ye cesaret edemem diyorum sevgisi çok güzel muhakkak ama sorumluluğu bir o kadar yüksek. Allah yardımcın olsun senin gibi güçlü kadınlara hayranım. Ben de kendimi koyuvermek istemiyorum ama kafamdaki düşüncelere engel olamıyorum. Keşke hiç olmasa bunlar çocuklarımıza gereken ilgiyi özeni gönül rahatlığıyla gösterebilsek. Vardır bunda da bir hayır diyorum Allah yardımcımız olsun. Bir an önce çıkalım şu depresyondan.kızlar ilk anne olan herkes bu depresyonu yaşıyor. sebebi özgürlük kaybı. şimdiye kadar böyle bir sorumluluk bilmedikki nasıl davvrnaılır neler yapılır zamanla öğreneceğiz. .ben oğlumda 32 gün yaşadım bu halleri.
hayatımız kendime aitti şimdi bir bebek herşeyi kendine bağladı. üstüne emzirmeyi bakımını kendimizi hayatımızı ona göre ayarlamayı öğreneceğiz. .
benim 2.doğmda hasta oldum. o nednele sağlık ne kadar önemli onun peşine düştüm lohuslaığı dibinde yaşadım..şimdide 3 çocuklu hayata alışma çabasındayım. .
belki siz beni anlamazsınız kendimi ifade edemem ama yapayalnızım. eşim dışında yanımda kimse olmadı. hep kendimi motive ettim. .rahmetli annemi yurt dışındaki ablamı deliler gibi özledim. .hepsi için ağladım hemde çok ağladım... sonra bakıyorum hepsi geçecek tek ilaç zaman. bebeklerimiz sağlıklı bizler iyiyiz. çok şanslıyız aslında ama hormonlar bu güzel anları zehir ediyor bize.
anneniz eşiniz yanınızda kim varsa duyguslrınızı söyleyin. lütfen söyleyin rahatlayın. bişeyler izleyin fırsat buldukça. komik film dizi neyse. okuyun kendinize. her akşam üstü basıyordu bana.. LA havle çektim Estağfirullah çektim sürekli okudum eşime okuttum. .
sizi Allaha emanet ediyorum. O Size bize derman olsun....
Ben de aptamil kullanıyordum hip aldım bugün ama sevmedi sen ne aldın canımAynen canım günde 3 defa 3 damla bi de burda bi arkadaş önermişti mamayı değiştirdim o da gaz için iyi geldi...
güzel haberinİ bekliyoruz arkadaşım. hadi inşallah bir avazda.Kızlar benim de yatışım yapıldı hastaneye bana da dua eder misiniz. Normal doğum olacak inşallah.
karapisso çok güzel anlatmışsın kuzum.Ben birincide bunları fazlasıyla yaşadığım için ikincide daha temkinliydim.Hiç zorlanmadım desem yalan olur ama şu var ki biliyorum geçecek..Birazcık sabır..Bir evlada sahip olmak öyle güzel ki..Bir çok şeye değer..Geçecek ve biz bu minik hallerini özleyeceğiz.Tecrübeyle sabittir.Tadını çıkarın!!!
Canım burda bi arkadaş önermişti aptamil prosyneo...Ben de aptamil kullanıyordum hip aldım bugün ama sevmedi sen ne aldın canım
Canım emzirme danışmanı bize göre lüks aslında ama insan o anda ne olursa olsun diyor. Kuzenim memnun kalınca ben de son umut ona başvurdum işte. Tam her şey yoluna girecek diye beklerken şimdi de bu depresyon çıktı ortaya artık gücüm kalmadı. Doğumumdan başlayarak sürekli bir travma atlattım sanırım beynim bir yerde devreleri yaktı. Geçsin inşallah ben de normal insanlar gibi hiasetmek istiyorum. Ya sabır diyorum. Allah hepimizin tüm lohusaların hamilelerin yardımcısı olsun.güzel haberinİ bekliyoruz arkadaşım. hadi inşallah bir avazda.
@Nilayyy kuzum şimdi sana ne desem nasıl içini rahatlatsam bilmiyorum. bebeğin emiyor demi ?
ne güzel imkanlarını ver emzirme danışmanı ilgilendi seninle. ne mutlu her imkana sahipsin. kendini iyi hisstmen için bebeğine bak bana çok iyi gelmişti. sürekli ağladığında seni istiyor demek. seninle güç buluyor. bu nedenle seninde güçlü olman lazım.
Bana güçlü kadın diyorsun sağolasın. hayat bunu bana öğretti. ayakta durcağız bizler anneyiz.leylunehar 'ımın dediği gibi geliyor tadını çıkarın. bana iyi gelen şeyler inan neşeli şeylerdi. kuzum bol sıvı tüket... kendini nasıl mutlu hissedersin bi düşün. onları yap.... duygularını bastırma. gece gündüz iyi olacaksın. eşin sana destek oluyordur eminim. siz artık 3 kişilik bir aile oldunz biz 5 kişi. .çocuklar her akşam sayıyor 5 kişiyiz artık diye.
zamanla geçecek . şimdi 2.yi konuşmak için çok erken.. inşallah herşey yoluna girecek kendine sürekli bunu söyle.
@leylunehar kuzum maşallah baya büyümüş paşan. inşallah gelince çok yanmayız. memleketimde yanacağız fazlasıyla. iyi olmanıza ço sevindim. daha iyi.olursunuz inşallah. .yalnız ben kendime hiçbişey yapmadığımı fark ettim. .süt için vs. alayım bişeyler inşallah.
Evet ben kullaniyorum biraz pahali ama benim bebegime de iyi geldi gunde 1-2 kez veriyorum memnunumCanım burda bi arkadaş önermişti aptamil prosyneo...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?