- 24 Nisan 2017
- 432
- 518
- 53
Canım aksine bu ay 17 gün falanmış Atak miniğin büyüyor atak haftasında bence happykids diye bir uygulama var onu indir forumda nerdeyse her sorun konuşuluyor ya da konuşulmuş oluyor ben faydalanıyorum arama motoruna yazıp atak haftası hesaplayanlr var onlara sorarsın emin ol hepimizin ki öyle benim ki mesela sabah 5 te kalktı bir kez uyudu 2 saat kadar şimdi uyuttuk zorla babası uyuttu onu da ben bile değil doğduğundan beri hiç emziremedim süt sağdığım için be evden çıkabiliyorum ne de birinin eve gelmesini istiyorum yalnız çok yoruluyorum bebeğe bakarken ağlıyorum çok çok ama kimseye de tahammülüm yok yardım istesem markete bile gidemiyorum tek olduğum için çok şükür diyip geçicez sağlıkları iyi olsun inş bu Arada aşıdan korkma kendini germe ben çok kasmıştım kendimi şükür geldi geçtiCanım inan bana emiyor fazlasını veriyorum bir de üstüne kusuyor. Bu sefer kusma ve hıçkırık nöbetinden huysuzlanıp ağlıyor. Arabada başlarda uyuyordu şimdi arabada da tam uykuya geçemiyor. Onu da denedik. Banyo yaptırıyorum banyodan sonra mustelanın bakım kremiyle masaj yapıyorum. Odaya sıcak su koyup içine lavanta yağı damlatıyorum kokusuyla rahatlasın diye bana mısın demiyor. Büyüme atağı desem 2 haftadır neredeyse hep böyle. Ataklar bu kadar uzun sürmüyor diye biliyorum.
Kızlar bana bir akıl verin ne yapacağımı şaşırdım. Oğlum zaten doğru dürüst uyumuyordu artık hiç uyumuyor. Saatlerce uyutmak için uğraşıyorum yatağa yatırınca uyanıyor en fazla yarım saat uyudu tek başına. Gece gündüz hiç uyku yok. Birkaç gün olur yorulunca geçer en azından biraz uyur dedim yok geçmiyor. Gaz damlası reflü şurubu probiyotik damla ne varsa denedim. Olmuyor olmuyor. Farklı uyutma yöntemleri farklı yerde yatırma hiçbiri işe yaramıyor. Benim de psikolojim bozuldu ağlıyorum artık o ağladıkça. Sürekli ağlıyor sesi de çok gür apartman inliyor. Komşum beni görünce yazık bebeğine çok ağlıyor bir şeyi mi var diyor. Kaç doktor araştırdım. En son gittiğim doçent doktor bir şeyi yok bu bebeğin diyor ama bu normal mi ya. Bir bebek günde 2 saat de mi uyumaz. İnsanlar bebeğinin uykusu 10 saate düşünce uykusuz bebeğim diyorlar ben doğduğundan beri 5 saat uyku gördüğüm nadirdir. Şimdi o da yok. Kafayı yemek üzereyim çok üzülüyorum. Aç desem o da değil onu da denedim sütümü sağıp verdim yine aynı. Buna ne kadar dayanılır uykusuzluğu geçtim iş güç yapamıyorum sürekli kucak istiyor. Yemek de eşim yapmasa yiyemeyeceğim. Eşim arada alıyor sen uyu ben bakarım diyor ama ağlamasından uyku tutmuyor ki beni. Gözlerim kan çanağına döndü bebeğim sarışın renkli gözlü, doktor, gelişimi gayet normal sarı bebek bu huysuz olur, Allah sabır versin deyip gönderdi çıldıracağım.
Maşallah hadi bakalım güzel uzun uykulu bir gece olsun. Benimki dediğin gibi benden ayrılmak istemiyor ben biraz da doğumumun travmatik olmasına bağlıyorum bu durumu bebeğim doğamadı bir türlü her şey normal ilerlerken son aşamada gelemedi bir de doktor eliyle çekip almak istedi kafasında el izleri vardı üstüne sezaryen oldum. Belki o da etkiliyordur bebeği.
kitaplar fasa fiso. bebeğin seni istiyor demek.
kucağında susuyormu?
eğer susuyorsa benim gibi yap iki yastığı dik hale getir bebeğini kundakla gazını çıkartır pozisyonda birlikte uyuyun. benimki kucakçı böyle uyuyorum çoğu gece alıştı artık. sonra yerine uzatıyorum. yerimde uyumuyorum ben çoğu gece.
Sorma canım hep kucak istiyor. Kundaktan nefret ediyor sürekli deniyorum kundakla uyutayım uyanmasın diye ama kundakta uyuyunca bu sefer ondan rahatsız olup ıkına sıkıla kollarını çıkarmaya çalışıyor yine uyanıyor. Harvey karp çocuklar ne olursa olsun kundakta durur diyor ama benimki başka bir model. Birkaç gündür kucağımda yatırmayı deniyorum ama ben de uyku konusunda cinsim oturur pozisyonda uyuyamıyorum hayatta kollarımdan düşecekmiş gibi hissediyorum dalar gibi olunca. Kucağımda sakin duruyor bir süre sonra bir şey oluyor sanki arada çığlığı basıyor. Bugün koltukta oturdum emzirdikten sonra sürekli kucağımda tuttum en azından ağlamıyor bir süre. Kollarımın altını belimi filan yastıkla destekliyorum ama uyumayı beceremiyorum yanıma da yatıramıyorum korkuyorum bir şey olur diye.
Canım okuyorum aklıma geldikçe. Başlarda onu da denedim ama daha kötü oldu bebeğim emdikten sonra sütü sindirene kadar zaten sürekli ıkınıyordu mama verince daha fazla oldu ben de vermedim. Zaten memeyi kendi bırakıyor. Mama ekstradan reflüsünü tetikliyor. Kaka yaparken sıkıntı yaşıyoruz genelde kabız değil hatta sulu kakası ama yapmakta zorlanıyor. Kaka yapınca biraz rahatlıyor.Canım geçmiş olsun Allah sabır versin.
Benim oğlum ilk birbucuk ay ağlamaktan helak oluyodu, hele biri gelsin gitsin ya da ben biyere gidip geleyim biri görsün çocuk susmuyodu çıldıracak gibi oluyodum, babama sürekli okutuyodum babam okuyunca çocuk melek gibi oluyo susuyodu. Mesela dün biyere gittik oturmaya orda zaten yarım saat uyumadı eve geldik ağlar sürekli ya susmuyo , eşime dedim evden çıktığımda pişman oldum, okudum hemen esne esne ağzım ayrıldı çocuk sakinledi biraz. Özellikle anne baba nazarı değip huysuz olabiliyorlar. Eşim ne zaman sevse çocuk huysuzlasiyo mesela,çok denedim.
Beni de her gören Allah sabır versin diyordu
Dün gittiğim yerde sürekli kucağımda eğer kucağımdan indirirsem susmuyo sürekli ağlıyo, dediler ki büyüyünce rahatlarsin , hiç uyumuyo bu çocuk . İnsanlara 15 dk uyuyo yarım saat en fazla deyince inanmiyolardi, dün gördüler inandılar.
Birde canım sen sagip veriyosun ama belki tekrar istiyodur, biberona mama yapıp ver canım, fazla yap alabildiği kadar alsın bakalım uyuyacakmi? Doktor bana 90 ml ver dedi mesela, bazen öyle ağlıyor diyorum aç değil mama verdim emzirdim vs ama 60 ml daha yapıyorum ve uyuyo sakinliyor. Bazen ufacık bir boşluk olsa da aglayabiliyolar. Bugün öğlen susmuyo emzirdim 90 ml mama verdim yok susmak bilmiyo ağlamaktan helak oldu, karnı tok diyorum , sonra eşime dedim 60 ml mama yap verelim belki susar ve çocuk onu bitirdi ve mışıl mışıl 1 saat uyudu.bir denesene canım. Ben nerdeyse 180 ml verdim öğlen ve acayip huzur doldu, sonra uyandı falan 90 dan fazla vermedim ve hiç fazladini istemedi. Eğer sağlam tıka basa doyurmasaydim bütün gün aglayacakti
Yanlış anlama lütfen tecrübe ettiğim bişey bu belki fayda eder. Benim bebeğim de sarışın biraz fazla inat bana çekmiş. 10 ml mama için ortalığı yıkan bir bebek. Bana doktor su verebilirsin çok ağladığında mama yediği için su bile onda doyma etkisi yapar,fazladan mama vermek yerine su ver dedi, bende dün mesela 120 ml mama verdim öncesinde emdi, susmuyo bı turlu bende çıldıracak gibi oluyorum dayanamıyorum, 30 ml su koydum 15 ml ini içti ve gözler kapandı uyudu.
Benim oğlum 10 ml lik boşluk için morarircasina ağlıyo açıkçası.
Ben doydu yeterli diyorum ama çocuk istiyo
Biberona koy mamayı zaten fazlasını almiyo çünkü uyuya kaliyo kuzu gibi
İnş fayda eder canım, bol bol oku birde
Canım galiba benziyorCanım bizim bebisler biraz benziyo sanırım. Kundak yapıyorum daha beter ağlıyo o kollar çıkmak için mücadele ediyor, her çocuk farklı. Kundakta melek gibi duran çocuklar da var ama şans bu işler.
Evde sallanan titreşimli anakucagi, salıncağı, hamağı, ve sallanan beşiği var, ama hiçbirinde durmuyo, salıncağa bir kere binip sallanmadi ağlıyo, milletinkine bakıyorum salıncakta susar, arabada susar, bebek arabasinda dışarda susar benimki her an tetikte
Bana söylenen bu aylarda çocuklar kucağa alışmaz bol bol kucağına al. Bence doğru da ya da alıştı diyelim zaten büyüyor kucakta durmak istemiyor sonrasında ne kadar kucapımıza alabileceğiz ki tadını çukarmak lazım. Bizimkiler biraz daha üst modeller bu konuda hiçbir iş yaptırmıyor. Ben böyle giderse 1 yıl ücretsiz izne ayrılabilirim aslında işe başlamak da istiyorum kayınvalidem bakacak işteyken biraz olsun kafam dağılır diye düşünüyorum ama bebeğim böyleyken ondan ayrılamam. Sen de öğretmendin sanırım sen hemen başlayacak mısın?Canım ya benimkide sadece benim kucağımda susuyo, kucağa alışmış de ise gidince nasıl olacak, keşke kucaga almasaydin diyorlar. Ya napiyim morarircasina agliyodu mecbur hep kucağımda kaldı sustu, şimdi de hafif bir yatağa poposu degsin basiyo çığlığı, kucağından indirmiyorum mecburen.en azından kucakta susuyo diye sukrediyorum:)
Canım galiba benziyorBiz de titreşimli ana kucağı almıştık ben bayılmıştım doğa sesleri rüzgar sesi kuş cıvıltıları var müzik çalıyor güzel de sallıyor. Ama aynı şekilde Mert bey istemediği için içine hiç oturtamadık. Dün eşim nasıl olsa kullanmıyoruz dedi sattı. Diğerlerini saymıyorum bile. En son yürüyüşe çıkarken arabada durmaz diye kanguruyu yanıma almıştım arabada durmayınca kanguruyla dolaştık çok komikti ben boş arabayı sürüyorum bebeğim eşimin kucağında kanguruda. Yürürken bir sürü bebek görüyorum hepsi bebek arabasında imrenerek bakıyorum içimden kıymetini bil bebeğin arabada duruyor demek geçiyor kadınlara :) . Ne basit hayalim var diyorum bebeğimin bebek arabasında durması:)
Canım umarım dediğin gibidir. Ben bu kadar uzun olduğunu bilmiyordum. Allah senin de yardımcın olsun ben o uygulamayı ücretli diye biliyordum. Bakayım tekrar. Dediğin gibi en azından foruma bakarım. Geçecek mi bugünler acaba?Canım aksine bu ay 17 gün falanmış Atak miniğin büyüyor atak haftasında bence happykids diye bir uygulama var onu indir forumda nerdeyse her sorun konuşuluyor ya da konuşulmuş oluyor ben faydalanıyorum arama motoruna yazıp atak haftası hesaplayanlr var onlara sorarsın emin ol hepimizin ki öyle benim ki mesela sabah 5 te kalktı bir kez uyudu 2 saat kadar şimdi uyuttuk zorla babası uyuttu onu da ben bile değil doğduğundan beri hiç emziremedim süt sağdığım için be evden çıkabiliyorum ne de birinin eve gelmesini istiyorum yalnız çok yoruluyorum bebeğe bakarken ağlıyorum çok çok ama kimseye de tahammülüm yok yardım istesem markete bile gidemiyorum tek olduğum için çok şükür diyip geçicez sağlıkları iyi olsun inş bu Arada aşıdan korkma kendini germe ben çok kasmıştım kendimi şükür geldi geçti
Bana söylenen bu aylarda çocuklar kucağa alışmaz bol bol kucağına al. Bence doğru da ya da alıştı diyelim zaten büyüyor kucakta durmak istemiyor sonrasında ne kadar kucapımıza alabileceğiz ki tadını çukarmak lazım. Bizimkiler biraz daha üst modeller bu konuda hiçbir iş yaptırmıyor. Ben böyle giderse 1 yıl ücretsiz izne ayrılabilirim aslında işe başlamak da istiyorum kayınvalidem bakacak işteyken biraz olsun kafam dağılır diye düşünüyorum ama bebeğim böyleyken ondan ayrılamam. Sen de öğretmendin sanırım sen hemen başlayacak mısın?
Hepimiz öyleyiz canım ben emziremeyeceğimi hiç düşünmemiştim iznime de 1 Aydan az kaldı kendimi çok kötü hissediyorum ben de özel bir bankada müdür yardımcısıyım dönmesem uzatsam sorun olacakCanım umarım dediğin gibidir. Ben bu kadar uzun olduğunu bilmiyordum. Allah senin de yardımcın olsun ben o uygulamayı ücretli diye biliyordum. Bakayım tekrar. Dediğin gibi en azından foruma bakarım. Geçecek mi bugünler acaba?Bebeğim oldu ama ben daha doya doya onunla olmanın onu sevmenin tadına varamıyorum. Bundan sonra bebeğimle ilgili hayal kurmayacağım hamileliğim çok güzel geçti ama doğum ve sonrasında bir türlü yüzüm gülmedi. Çok hayal kurmuştum hiçbiri olmadı. Kurmamak gerekmiş annelik çok farklıymış.
Oyun halısı için erken mi ya piyanolu olanlardan alayım diyorum siz denediniz miBen Eylül'de baslicam, annem bakicak biraz kafam dağılır , ben izne ayrilsammi diye düşündüm bir ara ama şuan hep evde olmak beni iyi yapmıyor, bunalıyorum ruhum daraliyo, okul da çok yorucu ama dışarı çıkmak iyi gelir o dönem, zaten büyümüş olcak biraz daha.
Canım biberonun içine mısır koydum sallıyorum acayip ilgisini çekti ses, duruyo bakiyo :) nohut fasulye falanda olur, çıngırak bu kadar ilgisini cekmiyo, bir dene su şişesine falan da olur, boy boy yaparsın şaşkın şaşkın bakiyo bizimki
Ben piyanolu olanlardan aldım oynamaya başladı. Çok durmuyor ama bir süre izliyor ayakları piyanoya vurdukça ses çıkınca dikkatle dinliyor.Oyun halısı için erken mi ya piyanolu olanlardan alayım diyorum siz denediniz mi
İnşallah sağlık olsun özel sektörde hem de bu kadar yükselmişken işe dönmemek çok zor tabii. Umarım bebeğin ve senin için her şey güzel olur.Hepimiz öyleyiz canım ben emziremeyeceğimi hiç düşünmemiştim iznime de 1 Aydan az kaldı kendimi çok kötü hissediyorum ben de özel bir bankada müdür yardımcısıyım dönmesem uzatsam sorun olacakinş sağlıklı güzel günler bizi bekliyordur
Ben de düşünüyordum ama daha travmatik olur diye korkuyorum. Bakalım zaman ne gösterecek. Dediklerini deneyeceğim bir sürü çıngırağı var aslında ama hiç oynatamadım sürekli bir krizle uğraştığımız için aklıma gelmedi.Ben Eylül'de baslicam, annem bakicak biraz kafam dağılır , ben izne ayrilsammi diye düşündüm bir ara ama şuan hep evde olmak beni iyi yapmıyor, bunalıyorum ruhum daraliyo, okul da çok yorucu ama dışarı çıkmak iyi gelir o dönem, zaten büyümüş olcak biraz daha.
Canım biberonun içine mısır koydum sallıyorum acayip ilgisini çekti ses, duruyo bakiyo :) nohut fasulye falanda olur, çıngırak bu kadar ilgisini cekmiyo, bir dene su şişesine falan da olur, boy boy yaparsın şaşkın şaşkın bakiyo bizimki
Saol canım inşİnşallah sağlık olsun özel sektörde hem de bu kadar yükselmişken işe dönmemek çok zor tabii. Umarım bebeğin ve senin için her şey güzel olur.
Fisher price ınkini aldım canım piyanolu jimnastik merkezi. Ben halıya koyamıyorum zaten altına yastık koyup başını yüksek tutmam gerek önemli olan piyano ve askıdaki oyuncaklar. Hepsi ince çoğu oyun halısında.Saol canım inşhangi marka aldın acaba ben de bakınıyorum bu aralar karar veremedim boyutları küçük gibi halıların bir de ince gibi çoğu
Aynen çok haklısınBen hiç bişey almadım
iki tane büyük var yeterince kalabalık ev onaları izliyor müsade ettikleri kadar
elleri bebeğin üzerinde , kulağında başında karnında. tam uyuyacağı sıra ablası gelir elini sıkar abisi minnoş minnoş der sever. al sana renkli kuş cıvıltıları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?