Kızlar bana bir akıl verin ne yapacağımı şaşırdım. Oğlum zaten doğru dürüst uyumuyordu artık hiç uyumuyor. Saatlerce uyutmak için uğraşıyorum yatağa yatırınca uyanıyor en fazla yarım saat uyudu tek başına. Gece gündüz hiç uyku yok. Birkaç gün olur yorulunca geçer en azından biraz uyur dedim yok geçmiyor. Gaz damlası reflü şurubu probiyotik damla ne varsa denedim. Olmuyor olmuyor. Farklı uyutma yöntemleri farklı yerde yatırma hiçbiri işe yaramıyor. Benim de psikolojim bozuldu ağlıyorum artık o ağladıkça. Sürekli ağlıyor sesi de çok gür apartman inliyor. Komşum beni görünce yazık bebeğine çok ağlıyor bir şeyi mi var diyor. Kaç doktor araştırdım. En son gittiğim doçent doktor bir şeyi yok bu bebeğin diyor ama bu normal mi ya. Bir bebek günde 2 saat de mi uyumaz. İnsanlar bebeğinin uykusu 10 saate düşünce uykusuz bebeğim diyorlar ben doğduğundan beri 5 saat uyku gördüğüm nadirdir. Şimdi o da yok. Kafayı yemek üzereyim çok üzülüyorum. Aç desem o da değil onu da denedim sütümü sağıp verdim yine aynı. Buna ne kadar dayanılır uykusuzluğu geçtim iş güç yapamıyorum sürekli kucak istiyor. Yemek de eşim yapmasa yiyemeyeceğim. Eşim arada alıyor sen uyu ben bakarım diyor ama ağlamasından uyku tutmuyor ki beni. Gözlerim kan çanağına döndü bebeğim sarışın renkli gözlü, doktor, gelişimi gayet normal sarı bebek bu huysuz olur, Allah sabır versin deyip gönderdi çıldıracağım.
Canım geçmiş olsun Allah sabır versin.
Benim oğlum ilk birbucuk ay ağlamaktan helak oluyodu, hele biri gelsin gitsin ya da ben biyere gidip geleyim biri görsün çocuk susmuyodu çıldıracak gibi oluyodum, babama sürekli okutuyodum babam okuyunca çocuk melek gibi oluyo susuyodu. Mesela dün biyere gittik oturmaya orda zaten yarım saat uyumadı eve geldik ağlar sürekli ya susmuyo , eşime dedim evden çıktığımda pişman oldum, okudum hemen esne esne ağzım ayrıldı çocuk sakinledi biraz. Özellikle anne baba nazarı değip huysuz olabiliyorlar. Eşim ne zaman sevse çocuk huysuzlasiyo mesela,çok denedim.
Beni de her gören Allah sabır versin diyordu
Dün gittiğim yerde sürekli kucağımda eğer kucağımdan indirirsem susmuyo sürekli ağlıyo, dediler ki büyüyünce rahatlarsin , hiç uyumuyo bu çocuk . İnsanlara 15 dk uyuyo yarım saat en fazla deyince inanmiyolardi, dün gördüler inandılar.
Birde canım sen sagip veriyosun ama belki tekrar istiyodur, biberona mama yapıp ver canım, fazla yap alabildiği kadar alsın bakalım uyuyacakmi? Doktor bana 90 ml ver dedi mesela, bazen öyle ağlıyor diyorum aç değil mama verdim emzirdim vs ama 60 ml daha yapıyorum ve uyuyo sakinliyor. Bazen ufacık bir boşluk olsa da aglayabiliyolar. Bugün öğlen susmuyo emzirdim 90 ml mama verdim yok susmak bilmiyo ağlamaktan helak oldu, karnı tok diyorum , sonra eşime dedim 60 ml mama yap verelim belki susar ve çocuk onu bitirdi ve mışıl mışıl 1 saat uyudu.bir denesene canım. Ben nerdeyse 180 ml verdim öğlen ve acayip huzur doldu, sonra uyandı falan 90 dan fazla vermedim ve hiç fazladini istemedi. Eğer sağlam tıka basa doyurmasaydim bütün gün aglayacakti
Yanlış anlama lütfen tecrübe ettiğim bişey bu belki fayda eder. Benim bebeğim de sarışın biraz fazla inat bana çekmiş. 10 ml mama için ortalığı yıkan bir bebek. Bana doktor su verebilirsin çok ağladığında mama yediği için su bile onda doyma etkisi yapar,fazladan mama vermek yerine su ver dedi, bende dün mesela 120 ml mama verdim öncesinde emdi, susmuyo bı turlu bende çıldıracak gibi oluyorum dayanamıyorum, 30 ml su koydum 15 ml ini içti ve gözler kapandı uyudu.
Benim oğlum 10 ml lik boşluk için morarircasina ağlıyo açıkçası.
Ben doydu yeterli diyorum ama çocuk istiyo
Biberona koy mamayı zaten fazlasını almiyo çünkü uyuya kaliyo kuzu gibi
İnş fayda eder canım, bol bol oku birde