- 24 Nisan 2017
- 432
- 518
- 53
Aminn canım çok sevindimKizlar nörolojiye gittik bugun kafatasi filmi falan cekildi cok sukur aciklik varmis ve skintili hic bi durum yokmus.erken kapanmis bingildak ama bi sorun yokmus yani.allahim hasta olanlara acil sifalar versin insallh
canım benimkarapisso canım şu zencefili nasıl kullanıyım bana bi anlatsan ayrıntılı ?
Zencefili rendeleyip mi sıkıcam suyunu hiç kullanmadım bilmiyorum da ondan canım bide limon d katayım mıcanım benim
bir yemek kaşığı zencefil suyu bir tatlı kaşığı bal. istediğin kadar arttırabilisin zencefili
sabahları aç karnına ılık su ile karıştırın için.
evet katabilrsinZencefili rendeleyip mi sıkıcam suyunu hiç kullanmadım bilmiyorum da ondan canım bide limon d katayım mı
Heh şimdi oldu canım çok saolevet katabilrsin
aynen, rendeleyip sıkıyorum.
ben bol zencefilli severim.
3 yemek kaşığına yakın eklerim hep yarım limon suyu ve bir tatlı kaşığı bal.
ama normali bir yemek kaşığı zencefil suyu.
yarım çay bardağı ılık suyla iç.
Canim kolik olabilir bebegin, hic boyle birsey dedimi doktorun ?Kızlar bana bir akıl verin ne yapacağımı şaşırdım. Oğlum zaten doğru dürüst uyumuyordu artık hiç uyumuyor. Saatlerce uyutmak için uğraşıyorum yatağa yatırınca uyanıyor en fazla yarım saat uyudu tek başına. Gece gündüz hiç uyku yok. Birkaç gün olur yorulunca geçer en azından biraz uyur dedim yok geçmiyor. Gaz damlası reflü şurubu probiyotik damla ne varsa denedim. Olmuyor olmuyor. Farklı uyutma yöntemleri farklı yerde yatırma hiçbiri işe yaramıyor. Benim de psikolojim bozuldu ağlıyorum artık o ağladıkça. Sürekli ağlıyor sesi de çok gür apartman inliyor. Komşum beni görünce yazık bebeğine çok ağlıyor bir şeyi mi var diyor. Kaç doktor araştırdım. En son gittiğim doçent doktor bir şeyi yok bu bebeğin diyor ama bu normal mi ya. Bir bebek günde 2 saat de mi uyumaz. İnsanlar bebeğinin uykusu 10 saate düşünce uykusuz bebeğim diyorlar ben doğduğundan beri 5 saat uyku gördüğüm nadirdir. Şimdi o da yok. Kafayı yemek üzereyim çok üzülüyorum. Aç desem o da değil onu da denedim sütümü sağıp verdim yine aynı. Buna ne kadar dayanılır uykusuzluğu geçtim iş güç yapamıyorum sürekli kucak istiyor. Yemek de eşim yapmasa yiyemeyeceğim. Eşim arada alıyor sen uyu ben bakarım diyor ama ağlamasından uyku tutmuyor ki beni. Gözlerim kan çanağına döndü bebeğim sarışın renkli gözlü, doktor, gelişimi gayet normal sarı bebek bu huysuz olur, Allah sabır versin deyip gönderdi çıldıracağım.
Gazlı bebek olabilir dedi evet ama bu olay özellikle bu haftalarda çok arttı. Kolik olsa gün içinde belli saatlerde ağlar ama bir süre sonra susar diye biliyorum. Ya da en azından gün içinde az da olsa bir şekilde uyur. Benim bebeğim hiç uyumuyor. Gece uykusu gündüz uykusu yok.Canim kolik olabilir bebegin, hic boyle birsey dedimi doktorun ?
Canım seni çok iyi anlıyorum benimkide gündüz uyumuyor kedi gibi ayağımda sallasam yada kucağımda olsa uyuyor yerine bıraktığımda uyanıyor hiçbir iş yapamıyorum 10 gündür ablamdaydım yarın evime dönecem bakalım neyapicam..uyumayan bebek gerçekten zor..Kızlar bana bir akıl verin ne yapacağımı şaşırdım. Oğlum zaten doğru dürüst uyumuyordu artık hiç uyumuyor. Saatlerce uyutmak için uğraşıyorum yatağa yatırınca uyanıyor en fazla yarım saat uyudu tek başına. Gece gündüz hiç uyku yok. Birkaç gün olur yorulunca geçer en azından biraz uyur dedim yok geçmiyor. Gaz damlası reflü şurubu probiyotik damla ne varsa denedim. Olmuyor olmuyor. Farklı uyutma yöntemleri farklı yerde yatırma hiçbiri işe yaramıyor. Benim de psikolojim bozuldu ağlıyorum artık o ağladıkça. Sürekli ağlıyor sesi de çok gür apartman inliyor. Komşum beni görünce yazık bebeğine çok ağlıyor bir şeyi mi var diyor. Kaç doktor araştırdım. En son gittiğim doçent doktor bir şeyi yok bu bebeğin diyor ama bu normal mi ya. Bir bebek günde 2 saat de mi uyumaz. İnsanlar bebeğinin uykusu 10 saate düşünce uykusuz bebeğim diyorlar ben doğduğundan beri 5 saat uyku gördüğüm nadirdir. Şimdi o da yok. Kafayı yemek üzereyim çok üzülüyorum. Aç desem o da değil onu da denedim sütümü sağıp verdim yine aynı. Buna ne kadar dayanılır uykusuzluğu geçtim iş güç yapamıyorum sürekli kucak istiyor. Yemek de eşim yapmasa yiyemeyeceğim. Eşim arada alıyor sen uyu ben bakarım diyor ama ağlamasından uyku tutmuyor ki beni. Gözlerim kan çanağına döndü bebeğim sarışın renkli gözlü, doktor, gelişimi gayet normal sarı bebek bu huysuz olur, Allah sabır versin deyip gönderdi çıldıracağım.
Kızlar bana bir akıl verin ne yapacağımı şaşırdım. Oğlum zaten doğru dürüst uyumuyordu artık hiç uyumuyor. Saatlerce uyutmak için uğraşıyorum yatağa yatırınca uyanıyor en fazla yarım saat uyudu tek başına. Gece gündüz hiç uyku yok. Birkaç gün olur yorulunca geçer en azından biraz uyur dedim yok geçmiyor. Gaz damlası reflü şurubu probiyotik damla ne varsa denedim. Olmuyor olmuyor. Farklı uyutma yöntemleri farklı yerde yatırma hiçbiri işe yaramıyor. Benim de psikolojim bozuldu ağlıyorum artık o ağladıkça. Sürekli ağlıyor sesi de çok gür apartman inliyor. Komşum beni görünce yazık bebeğine çok ağlıyor bir şeyi mi var diyor. Kaç doktor araştırdım. En son gittiğim doçent doktor bir şeyi yok bu bebeğin diyor ama bu normal mi ya. Bir bebek günde 2 saat de mi uyumaz. İnsanlar bebeğinin uykusu 10 saate düşünce uykusuz bebeğim diyorlar ben doğduğundan beri 5 saat uyku gördüğüm nadirdir. Şimdi o da yok. Kafayı yemek üzereyim çok üzülüyorum. Aç desem o da değil onu da denedim sütümü sağıp verdim yine aynı. Buna ne kadar dayanılır uykusuzluğu geçtim iş güç yapamıyorum sürekli kucak istiyor. Yemek de eşim yapmasa yiyemeyeceğim. Eşim arada alıyor sen uyu ben bakarım diyor ama ağlamasından uyku tutmuyor ki beni. Gözlerim kan çanağına döndü bebeğim sarışın renkli gözlü, doktor, gelişimi gayet normal sarı bebek bu huysuz olur, Allah sabır versin deyip gönderdi çıldıracağım.
Canım gerçekten doymuyor olabilir biberonla normalde verdiğinden daha fazlasını ver bakalım içebildiği kadar içsin bir de banyo yaptır,bir de arabanız varsa akşam 9 gibi çıkın arabada uyur büyük ihtimal bu haftalar atak haftası büyüme atağı yaşıyorlar huyları değişiyor Allah yardımcımız olsunGazlı bebek olabilir dedi evet ama bu olay özellikle bu haftalarda çok arttı. Kolik olsa gün içinde belli saatlerde ağlar ama bir süre sonra susar diye biliyorum. Ya da en azından gün içinde az da olsa bir şekilde uyur. Benim bebeğim hiç uyumuyor. Gece uykusu gündüz uykusu yok.
Evet her şeyi denedim hakikaten Harvey karp ın uyku ile ilgili tavsiyelerini yaptım, Tracy Hogg un kitabındaki önerileri denedim yani sadece az önce bahsettiklerim de değil. Böyle bebeklerle ilgili efsaneleri duyardım ve üzülürdüm benim de başıma geldi.ayyy benim ilk bebeğim gibi
Herşeyi denemişsin kuzum daha ne denilir aklıma birşeyler gelmedi.
benim kız kabız olunca hiç uyuyamıyor
birde bi gün uyudu diyelim diğer iki gün gece gündüz uyumuyor. benim belim ayaklarım tutmuyor artık. diğer ikisine gücüm kalmıyor. dün gece üstün başım kusmuk sonra altına yaptı sırtı karnı battı. değişme sabah vakti oldu. ben gün içinde ruh gibiydim. eşimde işteydi. bunları yazıyorum sana kendini yalnız tek sanma. bak 3 . bebek tecrübem var ona ragmen ruh gibiyim.
benim bebek esmer
bence sarışın esmer hiç farkı yok. ilk ikinci üçüncü hepsi bebeğin yapısı ile alakalı.
bak sana fark ettiğim birşey yazayım
her ay başında yanı bir ay büyüdüğünde huyu değişiyor , hepsinde yaşadım bunu..
mert şimdi tam 2 aylık oldu ve bu nedenle huyu değişmiş olabilir inşallah en kısa zamanda durulur yavrun.
aşıdan olabilir mi ?
aklıma bu ihtimalde geldi.
Canım inan bana emiyor fazlasını veriyorum bir de üstüne kusuyor. Bu sefer kusma ve hıçkırık nöbetinden huysuzlanıp ağlıyor. Arabada başlarda uyuyordu şimdi arabada da tam uykuya geçemiyor. Onu da denedik. Banyo yaptırıyorum banyodan sonra mustelanın bakım kremiyle masaj yapıyorum. Odaya sıcak su koyup içine lavanta yağı damlatıyorum kokusuyla rahatlasın diye bana mısın demiyor. Büyüme atağı desem 2 haftadır neredeyse hep böyle. Ataklar bu kadar uzun sürmüyor diye biliyorum.Canım gerçekten doymuyor olabilir biberonla normalde verdiğinden daha fazlasını ver bakalım içebildiği kadar içsin bir de banyo yaptır,bir de arabanız varsa akşam 9 gibi çıkın arabada uyur büyük ihtimal bu haftalar atak haftası büyüme atağı yaşıyorlar huyları değişiyor Allah yardımcımız olsun
Evet her şeyi denedim hakikaten Harvey karp ın uyku ile ilgili tavsiyelerini yaptım, Tracy Hogg un kitabındaki önerileri denedim yani sadece az önce bahsettiklerim de değil. Böyle bebeklerle ilgili efsaneleri duyardım ve üzülürdüm benim de başıma geldi.
Aşıdan da değil çünkü geçtiğimiz gün 2. Ay aşısını yaptıramadım hemşire yoktu bir sonraki perşembe yapalım dedi. İyi ki de yaptırmamışım bir de aşı olsaydı ne yapardım kim bilir. Kendime vakit ayırmayı dışarı çıkmayı filan geçtim ben. Bebek arabasında oto koltuğunda da durmuyor zaten. Arabada kucağımda gidiyoruz hastaneye filan, pusete koyar koymaz çığlığı basıyor bebek arabasında da aynı. Benim bebeğimle ilgili çoğu hayalim suya düştü. Şu anda tek istediğim iyi olması. O da biraz zaman alacak gibi. Kızının en azından günün bir bölümünde uyuması bile güzel. Ben korkuyorum uyumayan bir bebek nasıl gelişecek büyüyecek diye. Allah bebeklerimize sağlık, uyku ve iştah versin ne diyeyim.
Sorma canım hep kucak istiyor. Kundaktan nefret ediyor sürekli deniyorum kundakla uyutayım uyanmasın diye ama kundakta uyuyunca bu sefer ondan rahatsız olup ıkına sıkıla kollarını çıkarmaya çalışıyor yine uyanıyor. Harvey karp çocuklar ne olursa olsun kundakta durur diyor ama benimki başka bir model. Birkaç gündür kucağımda yatırmayı deniyorum ama ben de uyku konusunda cinsim oturur pozisyonda uyuyamıyorum hayatta kollarımdan düşecekmiş gibi hissediyorum dalar gibi olunca. Kucağımda sakin duruyor bir süre sonra bir şey oluyor sanki arada çığlığı basıyor. Bugün koltukta oturdum emzirdikten sonra sürekli kucağımda tuttum en azından ağlamıyor bir süre. Kollarımın altını belimi filan yastıkla destekliyorum ama uyumayı beceremiyorum yanıma da yatıramıyorum korkuyorum bir şey olur diye.kitaplar fasa fiso. bebeğin seni istiyor demek.
kucağında susuyormu?
eğer susuyorsa benim gibi yap iki yastığı dik hale getir bebeğini kundakla birlikte uyuyun. benimki kucakçı böyle uyuyorum çoğu gece alıştı artık. sonra yerine uzatıyorum. yerimde uyumuyorum ben çoğu gece.
Bugün çok kötüydüm uykusuzluktan başım ağrıyordu ama emzirdikten sonra altını alırken bana bir güldü dediğin gibi tüm sinirim geçti. Ben normalde çok sabırsız ve sinirli biriyimdir bu kadar dayanabilmeme şaşırıyorum herhalde bebeğim beni törpüleyene kadar durmayacak sabrımın son damlasına kadar zorlayacak. :)bugün hiç uyumadı ve çok ağlıyo.
Nilayyy gelişir o hiç merak etme. sen sakin huzurlu olmaya çalış o senden alıyor nu enerjiyi.
ben sinirli iken bazen çocuklar beni yorduğunda, bebekte beni istediği An ,yüzüne bakıyorum birden yumuşuyorum
öyle tatlı bir suratı var ki :)
Sorma canım hep kucak istiyor. Kundaktan nefret ediyor sürekli deniyorum kundakla uyutayım uyanmasın diye ama kundakta uyuyunca bu sefer ondan rahatsız olup ıkına sıkıla kollarını çıkarmaya çalışıyor yine uyanıyor. Harvey karp çocuklar ne olursa olsun kundakta durur diyor ama benimki başka bir model. Birkaç gündür kucağımda yatırmayı deniyorum ama ben de uyku konusunda cinsim oturur pozisyonda uyuyamıyorum hayatta kollarımdan düşecekmiş gibi hissediyorum dalar gibi olunca. Kucağımda sakin duruyor bir süre sonra bir şey oluyor sanki arada çığlığı basıyor. Bugün koltukta oturdum emzirdikten sonra sürekli kucağımda tuttum en azından ağlamıyor bir süre. Kollarımın altını belimi filan yastıkla destekliyorum ama uyumayı beceremiyorum yanıma da yatıramıyorum korkuyorum bir şey olur diye.
Bugün çok kötüydüm uykusuzluktan başım ağrıyordu ama emzirdikten sonra altını alırken bana bir güldü dediğin gibi tüm sinirim geçti. Ben normalde çok sabırsız ve sinirli biriyimdir bu kadar dayanabilmeme şaşırıyorum herhalde bebeğim beni törpüleyene kadar durmayacak sabrımın son damlasına kadar zorlayacak. :)
Maşallah hadi bakalım güzel uzun uykulu bir gece olsun. Benimki dediğin gibi benden ayrılmak istemiyor ben biraz da doğumumun travmatik olmasına bağlıyorum bu durumu bebeğim doğamadı bir türlü her şey normal ilerlerken son aşamada gelemedi bir de doktor eliyle çekip almak istedi kafasında el izleri vardı üstüne sezaryen oldum. Belki o da etkiliyordur bebeği.ahhh bebekler . kendilerini 6 yaşına kadar annenin bir uzvu gibi görürler .
sennden bu nedenle uzak durmaz yatakta bile koynuna sokulur. hatta emzirirken bebeğim daha çok tepiliyo gülüyorum kızım daha nereye geliyorsun
benimki şimdi uyudu bakalım gecemiz nasıl geçecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?