2 tane derdim var arkadaşlar.
göğüslerimden çok fazla süt akıyor. birinden emzirirken diğeri şığır şığır sırılsıklam oluyorum devamlı. göğüs pedleri de fayda etmiyor. bebeğimi saat başı ya da 1.5 saatte bir emziriyorum. ama çok fazla sütüm var sanırım. bununla nasıl başa çıkabilirim??
diğer sorunumda göğüs ucu yaralarım var her yolu denedim. ayva çekirdeği, lansiloh krem, antibiyotikli merhem, gümüş kapak. ama geçirmedi tam olarak nasıl geçirebilirim
Canim göğüs ucu yarana fito adlı kremi al kullan bana dua edersin, bir günlük kullanımda acayip farkı hissedeceksin,
Ben nerdeyse 35 gun çektim ,mastit olunca genel cerrahi gittim, sıradan bir hekim değil çok iyi bir doktora gittim, günde 3 defa göğüs ucuna bol sur, 10-15 dak en fazla beklet ve yıka, bebise süt vermeden önce bir kontrol et aci tat bırakabilir krem dedi doktori, ben yıkadım emzirdim bir sikinti yasamadim. Kremi ilk aldığımda akşam kullandım, ertesi gün sabah gogsumu direkt verdim oğluma ve aci %70 azalmıştı üç gün kullandım,resmen bir sürü şey denemistim hiçbiri fayda etmedi. Doktor da o kremler fasa fiso sen bunu kullan çok rahat ediceksin dedi. Ucuzda bir krem, kontrole gittiğimde Allah razı olsun sayenizde acimvdibdi dedim doktora sarıldım
inş sana da çok fayda sağlar. Bu krem birçok derde devaymis,doktor uzun uzun anlattı evimde baskosede kalacak artık
Benim az sütüm var ama ilk zamanlar birinden emzirirken diğerinden de akıyordu,iki göğsümde aciktaydi emzirirken.yaram çok olduğundan ikiside hep açık duruyordu. Yaralar duzelince bir göğsü sütünden hiç çıkarmadan diğerini emziriyorum, akma falan olmuyo, açınca direkt damlamaya basliyo.
Çok sütü olanlarda akar derler ama bende de aynısı vardı, 20-30 ml süt cikiyodu zaten tek damlası bile kiymetli diğer elimle biberonun altını tutuyodum , boşuna eziyet çekmişim.