• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aranızda zaman zaman uyksuuzluk çeken varmi kizlar ya? Bebek erken uyuyor yatayim diyorum yok uyuyamiyorum tam ben uyuyorum o uyanıyor. Gunduz yatiyorum bazen uyuyorum bazen uyuyamiyorum, haliyle bitkin oluyorum. Yeni hayata adaptasyon, endise korku oluyor herhalde. Birgun cok iyiyim diger gun kotu :/
Ay işte tam ben aksam erken yatsam cocuk da uyuyor oluyor mis olacak ama yok uyuyamıyorum 😥 ben uyudugumda da çocuk uyanıyor haklı olarak 🙊 bide gündüz uykusu zaten gece uykusu gibi olmuyor

Canim benimki de 60 la doymuyo,ilk bir haftalıkken doktor 60 ml verdiriyodu toplamda 2 buçuk saatte bir. Şimdi 40 günlük oldu,60 la imkansız . Ben anne sütü 40ml diye hesap ediyorum , 60 veriyorum, ağlamaya devam ediyo genelde 30 daha yapıyorum, tabi 4-5 gündür bu şekilde. Öncesinde süt gelecek çektikçe diye mama 4-5 saatte bir 60 ml falan en fazla veriyodum,çocuk hiç uyumuyo hep araniyodu. Artık süt te gelirse gelir valla daha fazla yipratamicam kendimi, bir denemediğim bira mayası tableti diye bişey varmış o kaldı onuda alicam bugün eczaneden deniycem. Okadar kaliteli ve sadece süt yaptığı söylenen şeyleri tüketiyorum hergun düzenli olarak , ama banamisin demiyo. Bir mucize olur da 20 gün içinde süt fiskirirsa bilemicem.yani benim yengem düzgün yemek yemez, kahvaltısını öğlen anca yapan bir tipti, üç çocuğu besleyecek sütü vardı. Benim yaptıklarımi yapsa mahalleyi doyururdu bence.
Bakıyorum arkadaşlara soruyorum , baştan 30 ml sütü olup ta iki üç ay sonra çok artan olmamış, ya hep baştan beri vatmis yada benim durum gibi. Neyse en azından bir öğünun bir miktarı anne sütü aliyo diye avutuyorum kendimi. Ben bu kadar yiyip icmesem süt yapan şeyleri demekki 30 ml de olmayacak burdan bunu anlıyorum, 5 saat bekleyince 40 ml çıktı bir defa
Ca
Canim benimki de 60 la doymuyo,ilk bir haftalıkken doktor 60 ml verdiriyodu toplamda 2 buçuk saatte bir. Şimdi 40 günlük oldu,60 la imkansız . Ben anne sütü 40ml diye hesap ediyorum , 60 veriyorum, ağlamaya devam ediyo genelde 30 daha yapıyorum, tabi 4-5 gündür bu şekilde. Öncesinde süt gelecek çektikçe diye mama 4-5 saatte bir 60 ml falan en fazla veriyodum,çocuk hiç uyumuyo hep araniyodu. Artık süt te gelirse gelir valla daha fazla yipratamicam kendimi, bir denemediğim bira mayası tableti diye bişey varmış o kaldı onuda alicam bugün eczaneden deniycem. Okadar kaliteli ve sadece süt yaptığı söylenen şeyleri tüketiyorum hergun düzenli olarak , ama banamisin demiyo. Bir mucize olur da 20 gün içinde süt fiskirirsa bilemicem.yani benim yengem düzgün yemek yemez, kahvaltısını öğlen anca yapan bir tipti, üç çocuğu besleyecek sütü vardı. Benim yaptıklarımi yapsa mahalleyi doyururdu bence.
Bakıyorum arkadaşlara soruyorum , baştan 30 ml sütü olup ta iki üç ay sonra çok artan olmamış, ya hep baştan beri vatmis yada benim durum gibi. Neyse en azından bir öğünun bir miktarı anne sütü aliyo diye avutuyorum kendimi. Ben bu kadar yiyip icmesem süt yapan şeyleri demekki 30 ml de olmayacak burdan bunu anlıyorum, 5 saat bekleyince 40 ml çıktı bir defa
Ca
kuzum çok kafana takma bakalım belki stresten gelmiyordur hoş benimki de öyle ama ben takmıyorum artık :(peki mamayı kaç saatte bir veriyorsun

hayırlı hafta sonları kızlar. bebeğim ağlıyor uyumuyor sürekli :(
eşimde yarın mesaide olacak
elhamdülillah çok şükür
umarım bu gece yarın bebeğim gazsız ve rahat uyur , yoksa zorlanıyorum ;)
bugün fırsat bulup kuaföre gittim saçımı kestirdim Hifaa Hifaa kuzum 35 lira ödedim. diğer bakımlarımı kendim yaptım. iyi geldi hemde çok. bide bişeyler alsam yeni yaza yeni bebepe 3 çocuklu anneye yeni trend :D

sizler nasılsınız.?
@asitane161719 leylunehar leylunehar @Nilayyy B Beklenngn tansiyonun düştümü nasılsın ?
R rkndmt durumlar nasıl ?
ve diğer kızlar 😍😍😍
Karapissocum Allah kolaylık versin canım.Bizler iyiyiz çok şükür.45 günlük olduk bugün,kalan sarılığımız 40tan sonra bitti.Doktora gittik usg falan çok şükür herşey yolunda.Gaz sancısıda bigün iyi bi gün kötü gidiyo..

Karapissocum Allah kolaylık versin canım.Bizler iyiyiz çok şükür.45 günlük olduk bugün,kalan sarılığımız 40tan sonra bitti.Doktora gittik usg falan çok şükür herşey yolunda.Gaz sancısıda bigün iyi bi gün kötü gidiyo..

benim kızım bir gün çok iyi uyuyor bir hp sıfırnuyku ile baygın ağlamaklı sancılı :(
bugün uyumadı hiç. öyle günlerde belim sırtım ve sol kolum çok ağrıyor. baya kucakta oluyor bütün gün. indirince ağla ağla helak oluyor.
birde yüzü gözü hep isilik oldu ama sivilce gibi büyük bazıları beyaz. maşallah sizede nerdeyse 2 aylık oldunuz.
biz yarın oğlumun sınıfı ile yakındaki bir parka pikniğe gideceğiz. bana iyi gelir inşallah bebeğimde açık havada rahat uyur.
bu arada hava burda çok sıcak oralarda nasıl ?

kuzum çok kafana takma bakalım belki stresten gelmiyordur hoş benimki de öyle ama ben takmıyorum artık :KK43:peki mamayı kaç saatte bir veriyorsun

Mamayı 3 -4:saat aralığında vermeye gayret gosteriyirum, ama bazen 2 saattede oluyo verdiğim, çocuğun aglamasina göre degisebiliyo , bazen midesi taş gibi olup ağlıyo, o zaman bekliyorum vermiyorum henen
Bende dün itibariyle akışına biraktim

Ay işte tam ben aksam erken yatsam cocuk da uyuyor oluyor mis olacak ama yok uyuyamıyorum 😥 ben uyudugumda da çocuk uyanıyor haklı olarak 🙊 bide gündüz uykusu zaten gece uykusu gibi olmuyor
Evet bende maksimum 1 saat uyuyorum oda bazen. Iyi geliyor aslinda ama iste:/ artik uyksuuz yasama alisicaz herhalde

Gunler o kadar yogun ve yorucu geciyoki buraya girecek firsatim yok.oglum gece uyuyo gunduz uyumuyo.bugun sabah 6 da kalkti oglen 2 sat uyudu hepsi o.surekli miz miz uykusu var ama uyuyamiyo.tam uykuya daliyo 5 dakika sonra uyaniyo.nie boyle sizce.suan bende ayakta uyuyom resmen.bulasigi bile yikicak firsatim yok surekli kucak istiyo yatirinca agliyo.kendi haline uyumuyo hic.mecbur sallamaya alistrdim

benim kızım bir gün çok iyi uyuyor bir hp sıfırnuyku ile baygın ağlamaklı sancılı :(
bugün uyumadı hiç. öyle günlerde belim sırtım ve sol kolum çok ağrıyor. baya kucakta oluyor bütün gün. indirince ağla ağla helak oluyor.
birde yüzü gözü hep isilik oldu ama sivilce gibi büyük bazıları beyaz. maşallah sizede nerdeyse 2 aylık oldunuz.
biz yarın oğlumun sınıfı ile yakındaki bir parka pikniğe gideceğiz. bana iyi gelir inşallah bebeğimde açık havada rahat uyur.
bu arada hava burda çok sıcak oralarda nasıl ?
Ay ben akdenizden bildiriyorum.burada hem nemli hem sıcak.arada öglen çok sıcsksa kısa kollu badi giydiriyorum.ama genelde uzun kollu badi giyiyor.40 ımiz geçti artık kısa kola tamamen geçsem mi bilmiyorum.bebişimi de yakmasam sıcaktan.tabiki yüzü ve bogazı sanki isilik oldu gibi kırmızı kırmızı.sıcaktan mı bilmem.artıp azalıyor gün içinde.

Ayrıca gaz sancıları bizim de aynı uyumuyor resmen

Bir de mama veren arkadaşlar ilk dogumda ben de hem mama hem meme verdim 7-8 ay devam etti.çok zor biliyorum.2 saate bir mama veriyorum diyenler var.bebek ağladıkça emzirin.memenin dolmasını beklemeyin.dolmuyorsa süt yok demeyin.ben hep öyle sanardım degilmiş.ayrıca sagdıgınızla bebeğin emdiği farklı olurmuş.bebek daha çok çekermiş.instagramda facede emzirme sayfaları var oralara bir bakın derim.

Kocakarılar bilmiş kvler gibi oldum ama birinize faydam olsa kardır.ben de ilk çocugumda emziremedim.sağdım emzirdim mama verdim.çok ağladım üzüldüm.elinizden geleni yapıyorsunuz zaten.üzülmeyin.öyle de büyüyorlar böyle de

Ya herkes şu silikon ucunu yapıştırma
Gunler o kadar yogun ve yorucu geciyoki buraya girecek firsatim yok.oglum gece uyuyo gunduz uyumuyo.bugun sabah 6 da kalkti oglen 2 sat uyudu hepsi o.surekli miz miz uykusu var ama uyuyamiyo.tam uykuya daliyo 5 dakika sonra uyaniyo.nie boyle sizce.suan bende ayakta uyuyom resmen.bulasigi bile yikicak firsatim yok surekli kucak istiyo yatirinca agliyo.kendi haline uyumuyo hic.mecbur sallamaya alistrdim

Benimki de böyleydi meğer açmış. Mama verince sakinleşip uyuyor mu bir denesen canım?

Ay ben akdenizden bildiriyorum.burada hem nemli hem sıcak.arada öglen çok sıcsksa kısa kollu badi giydiriyorum.ama genelde uzun kollu badi giyiyor.40 ımiz geçti artık kısa kola tamamen geçsem mi bilmiyorum.bebişimi de yakmasam sıcaktan.tabiki yüzü ve bogazı sanki isilik oldu gibi kırmızı kırmızı.sıcaktan mı bilmem.artıp azalıyor gün içinde.

Ayrıca gaz sancıları bizim de aynı uyumuyor resmen
Bizimde kirkimiz dün çıktı,iki haftadır alttan citcitli kısa kollu badiyle duruyo oğlum, yada şort tsort giydiriyorum. Yatarken altına pijama giydiriyorum, üstü yine kısa kollu, akdeniz çok sıcaktır uzun kollu giyebiliyosa iyi ufaklık. Benimki kısa kolluyla bile isilik oluyo:)

Cnm.gece uyuyorsa boşver valla.biz gece 10-2.30 arasi uyuduk. Sonra gaz sancisi meme derken sabahi ettik. Benimkide ya memede ya sallanirken uyuyor valla

Bizimde kirkimiz dün çıktı,iki haftadır alttan citcitli kısa kollu badiyle duruyo oğlum, yada şort tsort giydiriyorum. Yatarken altına pijama giydiriyorum, üstü yine kısa kollu, akdeniz çok sıcaktır uzun kollu giyebiliyosa iyi ufaklık. Benimki kısa kolluyla bile isilik oluyo:)
Aslında çıplak ten daha kolay isilik olur şimdi bnm oglum uzun kolku giyiyor vücudunda birşey yok açıkta duran boynuyla yüzü isilik var

2 tane derdim var arkadaşlar.

göğüslerimden çok fazla süt akıyor. birinden emzirirken diğeri şığır şığır sırılsıklam oluyorum devamlı. göğüs pedleri de fayda etmiyor. bebeğimi saat başı ya da 1.5 saatte bir emziriyorum. ama çok fazla sütüm var sanırım. bununla nasıl başa çıkabilirim??

diğer sorunumda göğüs ucu yaralarım var her yolu denedim. ayva çekirdeği, lansiloh krem, antibiyotikli merhem, gümüş kapak. ama geçirmedi tam olarak nasıl geçirebilirim

göğüslerimden çok fazla süt akıyor. birinden emzirirken diğeri şığır şığır sırılsıklam oluyorum devamlı. göğüs pedleri de fayda etmiyor. bebeğimi saat başı ya da 1.5 saatte bir emziriyorum. ama çok fazla sütüm var sanırım. bununla nasıl başa çıkabilirim??

diğer sorunumda göğüs ucu yaralarım var her yolu denedim. ayva çekirdeği, lansiloh krem, antibiyotikli merhem, gümüş kapak. ama geçirmedi tam olarak ucu nasıl geçirebilirim
Ben biriyle emzirirken diğerinin ucunu tutuyorum ki akmasın çünkü kıyafetler mahvoluyor ıslak ıslak lekeli
Göğüs ucu yarasına da kantaron yağı iyi geldi bana

Sushico Meraycan kızlar benim kızda 4 te uyanır bazen sabah 10 da yada öğlen 12 de uyrdu..ama banyo yaptırıyorum hergün hemen uyuyor deneyin bence

diğer sorunumda göğüs ucu yaralarım var her yolu denedim. ayva çekirdeği, lansiloh krem, antibiyotikli merhem, gümüş kapak. ama geçirmedi tam olarak nasıl geçirebilirim

Bende ayni Hifaa gibi diger meme ucuna baski yapiyorum oglumun icecegi süt Sonucta akip gitmesin ..
Burda meme ucu pedi Elde yikanabilir var tekrar kullanilabilen.... Bir tarafi saten bir tarafi pamuk.. Hic cikmiyor disina. Saten tarafi yaralarimi gecirdi.. Buda ise yaramasaydi gümüs kapak alcaktim ama sükür atlattim canim

Back