Allah razı olsun canım , inşallah emeklerime karşılık alırım annemdiyor ki; senin gibi kimse böyle saatlerce uğraşmaz memeleri için,uyuyup dinlenecegin vakitleri buna ayiriyosun, süt yok deyip mamayı verip canını sikmazdi diyo,ama napiyim ben bu emeklerle Allah'tan istiyorum elimden geleni yapıyorum,uyumak yerine göğsümu açmakla,sagmakla uğraşıyorum Allah hepimize yardım etsin

Canım ben lansinoh krem sürüp gümüş kapak takıyorum ama ben emzirmiyorum bebeğim tutmadı göğsümü benim ki pompadan oluyor saatlerce süt sağıyorum tahinin üstünde biriken yağı duymuştum ama denemedim ayva çekirdeğinden jel yapanı duydum ama onu da denemedim aklıma gelenler bunalr

Oncelukle tum mayıs anneleri merhaba
Cok uzun zamandir yazdiklarinizi okuyorum.Bende mayis annesi olacakken nisanda dogum yapmis bir anneyim.Allah hepimizin evlatlarina saglik sihhat versin hayirli evlat eylesin inşallah .Bu benim 2.dogumum o yuzden gogus yaralarimi hafif atlattim ancak ilk cocugumda göğüs uclarim kopma noktasona gelmisti.denemedigim sey kalmamisti.sonunda deneme yanilmayla kullandigim bepantene merhem derdime derman oldu k

Sen elinden geleni yap canım amacına ulaşırsan ne âlâ . Ama başarılı olamasan bile elinden geleni yapmış olmak zaten kendi başına yeterli bir sebep bu mücadele için. Mama öcü değil mutlaka ama bebeğin anne sütü alabilecekken neden almasın değil mi ? Hem bu mücadele bebeğinle bağ kurmana da katkı sağlar mutlaka. Emek verilenler çoğu zaman en kıymetlidir

evladın hayırlı olsun Allah sizlere bağışlasın. .
iyiki yazdın belki birinede derman olur.

Nerede hareket orda bereket derler zaten enerjiktin bahçeye inip çıktıkça daha da enerjin yerinde olur inşallah ben kimseler gelmeden kaçacağım buralardan gelenler anneme gelsin artık

annene gelirler tabii

enerjİmiz bol olsun. yazımız güzel geçsin. kışımız zordu biz bize bir yazı hak ettik

kardeşim bulgur et daha zararlı Safra için. kann gurubun ne ?
özellikle à ve b gurubu safra sorunu yaşar. eşimde yaşadı.
sen bol et sulu tavuk sulu çorbalar yap yanına bol mevsim salatası.
yavaş yavaş gaz yapan yiyecekleride ye..ben kuru giller hariç herşeyi yiyorum.
ve gaz yaptı yapacak diye stres yapma. kimyon kullan tohum kimyon çayı özellikle. .sonra içinde bol bitkiler olan süt çaylarıda yi gelir . aç iken bebeğine bir kaç çay kaşığı içirebilirsin. benim bebeğimde gazlı bu akşam ağlaya ağlaya uyudu. karını kendime dayıyorum o zaman az nefes alıyor yavrum.

herkese bollll sütlü gazsız bol uykulu dinlenmeli geceler kızlar. benim bebiş yeni uyudu. oğlum zorla uyudu. ablamz hala uyanık

A asitane161719 yazmışsın gerilerde, hakikaten Allah kaç evladın varsa ona göre güç enerji kuvvet veriyor anneye babaya...

bende öyle oldu. 3 çocuk zor diyorlar evet kolay değil. başka işlere insanlara verince gücünü enerjini evladına kalmıyor. halbuki sende o güç var yerinde kullanırsan.

hadi ben kaçar kızı uyutup uyuyayım

karapisso canım ben rezene anason kimyon tohumu aldım önceden birer tutam kaynamis suya atıp iki dakika kaynatıp demlenince iciyodum sizin başka bildiğiniz var mı ???

Biz Ensar'cim la iki gecedir uyumuyoruz bugünde uykumuz yok sanırsam için çekiliyor uykusuzluktan ya la

Sağol canım, bepantenin çeşitleri oluyor mu, sadece bwpanten merhem dersem direkt verirler dimi

Canım çok teşekk erürler. Ben mamaya asla bişey demiyorum, sonuçta takviye olması gerekiyorsa en nantiklisi o. Ama bir bebek için rizkiyla gelir sözü varya, onu tam anlamıyla benimseyen biriyim, bu rizk para pul değil annenin göğsündeki sütü dür. O yüzden bende de oğluma yetecek kadar illaki süt olacak, çünkü dünyaya geldiyse Allah ona rızkını da verdi diye bir inancım var, sırf bu yüzden uğraşıyorum. Yoksa okadar ağrım ve açım varki vereyim mamayı 3 saatte bir doysun ,acı cekmiyim derdim. Bugün yarası çok olan gogsumu silikon uc olmadan verdim daha iyi boşaltım diye ,yaşadığım acının tarifi yok,derin nefes alıp bebeğe de yansitmamaya çalıştım. Yanıyor goguslerim acidan, valla Allah tez zamanda çare versin bana, emzireyim ki süt artsın. Dua edin lutfen

Canım benim de göğüslerim hep yarıktı kanıyordu ebem bir karışım yaptırdı birkaç kremden onu gün içinde sürekli kullandım emzireceğim zaman uçları yıkadım öyle emzirdim. Bir tişörtün göğüs uçlarına denk gelen kısımlarını makasla kestim evde öyle dolaştım. O şekilde iyileşti. Sana tavsiyem kesinlikle uçları açık tut. Kremi çok bol sürme uçların emsin öyle kurut sürekli yumuşak olunca bir türlü iyileşmiyor çünkü tecrübeyle sabit. Benim de bugünlerde sağma emme derken göğüs uçlarım yine yara oldu ben de kullanmaya başladım bugün tekrar o karışımı. Bephanten-furacin ve madecassol kremi bir kaba her kremden yarımşar tüp olacak şekilde sıkıyorsun onları karıştırıp gün içinde o karışımı göğüs uçlarına - emzirip temizleyip kuruttuktan sonra- sürüyorsun emzireceğin zaman göğüs uçlarını yıkayıp öyle emziriyorsun. Dediğim gibi uçlarını açık tut krem sürsen de öyle emsin kremi.

Bu arada R rkndmt ikimiz de aynı şeyleri yaşıyoruz. Mamayı azaltmak için yapmadığım şey kalmadı. Evet mama zehir değil tabii ama ben de aynı şekilde düşünerek uğraşıyorum. Günlerdir uğraşmaktan göğüs uçlarımı tekrar yara yaptım ama en azından elimden geleni yaptım derim diyorum. Tedbir bizden takdir Allah'tan. En önemlisi sağlıklı bir ömür nasip etsin bebişlerimize.

Canım yeni gördüm çok sık giremiyorum artık. Benim de günlerim emzirme ve sonrasında gaz çıkarmayla geçiyor. Salı günü 1 aylık oluyor oğlum. Lohusalık zor geçti ama yavaş yavaş alışıyormuş insan en azından ilk günlerdeki kadar kötü değilim. Herkes merak etme geçecek sadece biraz zaman gerek diyordu dedikleri doğruymuş.

Canım benim uçlar hep açık,ama kremi biraz fazla suruyodum sanırım garnastan kullaniyorum, bu karışımı yapayım bugün, bunu her emzirme sonrasind suruyormuyuz? Kaç defa günde ?sınırı var mı acaba,

Evet canım benzer şeyler,Allah yardım etsin bizim gibi olanlara. Hani en azından süt bol olaydı da acı yasasaydik derdikki en azından süt var , süt az madem birde yaralarla ugrasmasaydik, çünkü olan süt de azaliyo ya, 30 ml gelirken 20 geliyo artık Kafam kaldırmıyor

B grubyyu
B grubuyum cnm. Benimki de sabah 4.30-5 dedimi gaz krizine başlıyor.kurubaklagil disinda yiyeyim bari bende

karapisso canım ben rezene anason kimyon tohumu aldım önceden birer tutam kaynamis suya atıp iki dakika kaynatıp demlenince iciyodum sizin başka bildiğiniz var mı ???

kuzum ben kaynatmıyorum. .kaynayan suya demelemelik süzgecim var içine atıp 10 dj sonra içiyorum. birde süt yapıcı aktardan çay aldı eşim. şeker pancarı ile yapılmış küp.şeker şeklinde. ondan bir iki tane atıp içiyorum , .çok memenunum . birde bizim hacamat gurubunda sütü kaliteli hale getirmek için elma sirkesi bal için demişlerdi. ben kızıma iki yıl sadece emzirdim acayip süt yapmıştı bana..aç karnına bir yemek kaşığı çörekotu yağı içiyorum. hemen üzerine istediğim miktarda sulandırılmış ballı ılık elmaà sirkesi içiyorum. bazen taze Zencefilli ballı limonlu su içiyorum. bende işe yaradı sende dene bak istersen. sanada çokyi gelir. dinç Zinde olurum ben. ve sürekli içiyorum alışkanlık oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…