Bizde evde kendi aramızda küçük pastayla yaparız.abisi ablası balonlar falan..öyle sıradanSlm kizlar nasilsiniz bebeklerin dogum gunu yaklaştı neler yapacaksınız
Bence uykusunu düzgün uyuyamadığı için gün içerisinde de huysuz oluyordur. Benim kızda 11 aylık olacak, ne zaman gece çok sık uyanır o gün hep bi çıt kırıldım. Uykusunu düzene soktuğunuz zaman bence bu durumda düzelir. Çünkü bir çok uyku danışmanı doktor da uykusunu tam alamayan çocukların daha huysuz olduklarını söylüyor. Uyku eğitimi vermeyi denemediyseniz bir bakın, daha önce vermeye çalıştıysanız ama olmadıysa bu sefer net bir şekilde tekrar deneyin.Herkese selamlar..
11 aylık kızım var.
Uyuturken sallamadan uyumuyor(kucak ayak vs)
Geceleri çok uyanıyor ( sanırsam emmek ısdedıgı ıcın )
Hep canı aglamak istiyo ( abartısız )
Dısarıdan görenler hasta mı acaba diye bana soruyor fakat hastalığı yok şükür , dişlerimiz çıkarken cok mızmızdık.
Doktorumuza anlatıyorum karşılıgında gülüyor normal bunlar diyo.
LÜtfennn bana akıl verin bilgilerinizi paylasın :)
Aynen sokakta çocuk görse gülüyo zaten
MerhabalarHerkese selamlar..
11 aylık kızım var.
Uyuturken sallamadan uyumuyor(kucak ayak vs)
Geceleri çok uyanıyor ( sanırsam emmek ısdedıgı ıcın )
Hep canı aglamak istiyo ( abartısız )
Dısarıdan görenler hasta mı acaba diye bana soruyor fakat hastalığı yok şükür , dişlerimiz çıkarken cok mızmızdık.
Doktorumuza anlatıyorum karşılıgında gülüyor normal bunlar diyo.
LÜtfennn bana akıl verin bilgilerinizi paylasın :)
Ben kizimi 3. Ayından itibaren kendi odasinda besiginde uyutuyorum. Suan 11 aylik yanimiza alsamda uyuyamiyor. Besigine ayaklarini yukarı dogru dikip uyuyorKızlar kızım benim halen yanımda yatıyor geceleri her 1 saat de bir kalkıp emmek istiyor odasını ayırmka istiyorum ama bu imkansız gibi odasını ayıran varmı emme işine nasıl çözüm buldunuz bide bizim kinin son 2 aya kadar hiç dişi yoktu şuan sürekli diş çıkartıyo 8 tane oldu bunun yüzünde de sürekli mız mız ve iştahsız
Son 3 aydır kendi odasında öğlen uykularına yatırıyorum söyledikleriniz de çok haklısınız aslında eşim çok gürültülü uyuyo ve bence de o yüzden sürekli kalkıyo inanın gecelerim mafoldu 3 kez kalkmak benim için bi mucize adeta ama şuan da ilk alttaki 2 diş sonra öndeki 4 diş çıktı şimdi onun yanında ki köpek dişleri çıkıyo bunda aşırı zorlandı iştahsızlaştı inanın bgun gece 11.30 da kalktı 3.30 da ancak uyudu ce ö9len uykusu sadece 1 kez ve genelde 1 saat uyuyo nadiren 2ye çıkıyoBen kizimi 3. Ayından itibaren kendi odasinda besiginde uyutuyorum. Suan 11 aylik yanimiza alsamda uyuyamiyor. Besigine ayaklarini yukarı dogru dikip uyuyorrahat uyumaya alisti yanimizda sıkılıyor Odalarimiz dip dibe olduğu için uyanıp ufak bi ağlasa bile hemen duyuyordum. Bazen gece 5-6 kez kalktigimda oluyordu ama kendi yatagina alismasi acisindan iyi oldu. Suan en fazla 3 kez belki anca kalkiyorumdur.Sallayarak uyutma falan da yapmiyorum. Ya emiyor uyuyor ya da salavat aciyorum hafif kucağımda basını okşuyorum uyuyor veya bazen sadece sırtını oksuyorum o sekilde uykuya daliyor. Erken zamanda kendi yatagina alistirmak verdigim en iyi karar diye dusunuyorum. Eşim ve benim icin de çok iyi oldu. Horlayan bir es varsa çocuğun pek uyuyabilecegini düşünmüyorum. kaliteli uyku çocuğu huzurlu yapar. Uyku düzeni güvenli bağlanmayı etkilemez Odasıni erkenden ayirmakla olumsuz birsey olmadi bence, sabah kalkar kendi kendine sesler çıkararak bir yarim saatte oynar. Geceleri de emmek için ağlamaz bağırır su aralar kelimeleri çıkarmayı başladı annee veya mama diye bağırıyor tam karanlık odada uyutuyorum doğduğu günden beri karanlıktan falanda korkmuyor .sizin kinin dişleri çıktığı için belki de çok sık uyanıyordur. Bizimde dişler 8. Ayında cıktı daha 4 tane var. Su aralar yine kaşımaya başladı dislerini. Yanınızdan en azindan gündüz uykularında kendi odasında beşiğinde uyutarak yavaş yavaş başlayabilirsiniz. Odasında yatağında vakit geçirsin ortama alissin
Allah yardım etsin minik kuzuya, köpek dişlerin biraz daha zor çıktığını söylüyorlar belki de o yuzdendir. Onlarda ciktiktan sonra biraz daha rahatlar belki. Akşamları gündüz rutini gibi uyutup beşiğine koyun. Yavaş yavaş bir süre sonra alişir bence. Burada siz biraz daha fazla yorulursunuz yataktan kalkıp odasına gidip gelmek ama inanın bir süre sonra kendi odasında 1 saat bile uyusa sizde iyi hissediceksiniz. Zaten artık büyüyorlarda uykuları da Daha uzun olmaya başlar.Son 3 aydır kendi odasında öğlen uykularına yatırıyorum söyledikleriniz de çok haklısınız aslında eşim çok gürültülü uyuyo ve bence de o yüzden sürekli kalkıyo inanın gecelerim mafoldu 3 kez kalkmak benim için bi mucize adeta ama şuan da ilk alttaki 2 diş sonra öndeki 4 diş çıktı şimdi onun yanında ki köpek dişleri çıkıyo bunda aşırı zorlandı iştahsızlaştı inanın bgun gece 11.30 da kalktı 3.30 da ancak uyudu ce ö9len uykusu sadece 1 kez ve genelde 1 saat uyuyo nadiren 2ye çıkıyo
Yatırdım şuan çok merak ediyorum nasıl bi gece olacakAllah yardım etsin minik kuzuya, köpek dişlerin biraz daha zor çıktığını söylüyorlar belki de o yuzdendir. Onlarda ciktiktan sonra biraz daha rahatlar belki. Akşamları gündüz rutini gibi uyutup beşiğine koyun. Yavaş yavaş bir süre sonra alişir bence. Burada siz biraz daha fazla yorulursunuz yataktan kalkıp odasına gidip gelmek ama inanın bir süre sonra kendi odasında 1 saat bile uyusa sizde iyi hissediceksiniz. Zaten artık büyüyorlarda uykuları da Daha uzun olmaya başlar.
evet ben erken ayırdım. birazda her bebeğin gelişimi farklı tabi o da var. kimi bebek farklı bir nefes, ses olsun ister uyumak için, kimi loş ışık. bizimki sessiz ve tamamen karanlık bir odada çok daha güzel uyuyordu. ve ben en başından beri uyku konusunda bizden bağımsız olması gerektiğini düşündüğüm için erken ayırdım. 8 aydır da çok şükür bir sıkıntı yaşamadık. :) hem kendi ablamdan hemde şuan diğer arkadaşlarımı görünce herkesin dediği erken ayırmakla çok iyi yaptığım. çünkü çocukları 2-3 yaşına geldi ve anne yanı beşikten sonra doğrudan anne babalarının ortalarında yatmaya devam ettiler.3ay çok erken değil mi doktorlar da en erken 6.ayda ayırın diyorlar
İnşallah güzel bir gece olur :) İlk başlar sende tedirgin olursun ben ilk başlar kızım uyanmadan kalkıp bakıyordum. sonra alışınca o bağırmadan kalkmamaya başladımYatırdım şuan çok merak ediyorum nasıl bi gece olacak
Ayy kızlar kıskandım sizi..biz aksam en gec 10na kadar uyumuş oluyoruz sonra başlıyoruz 1 saatte bir 2saatte bir kalkmaya bizimki hortlamış gibi ayağa kalkıyor...beşiğe tutunuyor ağlmasıyla dikilmesi aynı andaİnşallah güzel bir gece olur :) İlk başlar sende tedirgin olursun ben ilk başlar kızım uyanmadan kalkıp bakıyordum. sonra alışınca o bağırmadan kalkmamaya başladım
Bizimki de emeklemeyle beraber uyaninca besikte tutunup ayağa kalkmaya basladiAyy kızlar kıskandım sizi..biz aksam en gec 10na kadar uyumuş oluyoruz sonra başlıyoruz 1 saatte bir 2saatte bir kalkmaya bizimki hortlamış gibi ayağa kalkıyor...beşiğe tutunuyor ağlmasıyla dikilmesi aynı anda
Beklediğimden iyi bi geceydi ama ben dediğin gibi tedirgin olduğumdan 2 de ancak uyuyabildim 2 ye kadar 3 kez kalktı sonra 4 de kalktı sonra da 5 de ve 5den sonra 8e kadar uyumadı maalesef ama bu gece 3 saat uyumama bi alışkanlık oldu bizim kızdaİnşallah güzel bir gece olur :) İlk başlar sende tedirgin olursun ben ilk başlar kızım uyanmadan kalkıp bakıyordum. sonra alışınca o bağırmadan kalkmamaya başladım
10. Ayına kadar benim kızımda akşam 8 buçuk 9 gibi yatıp 12 ye kadar 3 kez kalkıyordu. 12 den sonra 3 e kadar kesintisiz uyuyup 3ten sonra saat basi kalkiyordu 7 bucukta gune basliyorduk. Son 1 ayda sadece 2 veya 3 kez gece 5 ten sonra hiç uyumadı öğlen 12 ye kadar. Onun harici masallah diyelim aksam 8 buçukta yatıp sabah 7-8 e kadar sadece 2 en fazla 3 kez kalkiyor. Çok sık kalktığı zamanlarda bi emziriyorum bi emzirmiyordum. Hiç ışığı açmadan kucağıma alıp hafif hafif yürüyerek sssh yapıp başını okşayarak yeniden uyutmaya çalışıyordum. O şekilde gece beslenmesini 5 seferden 2 ye düşürdük. Zaten çoğunlukla da emmiyordu memeyi ağzında tutup uyuyordu.Beklediğimden iyi bi geceydi ama ben dediğin gibi tedirgin olduğumdan 2 de ancak uyuyabildim 2 ye kadar 3 kez kalktı sonra 4 de kalktı sonra da 5 de ve 5den sonra 8e kadar uyumadı maalesef ama bu gece 3 saat uyumama bi alışkanlık oldu bizim kızda
Bizimki de öyle emdiği yok ağzında kalsın yeter ama artık kendi odasında yatıracağım kuzum döne döne yattı küçücük beşikte rahat edemiyormuş10. Ayına kadar benim kızımda akşam 8 buçuk 9 gibi yatıp 12 ye kadar 3 kez kalkıyordu. 12 den sonra 3 e kadar kesintisiz uyuyup 3ten sonra saat basi kalkiyordu 7 bucukta gune basliyorduk. Son 1 ayda sadece 2 veya 3 kez gece 5 ten sonra hiç uyumadı öğlen 12 ye kadar. Onun harici masallah diyelim aksam 8 buçukta yatıp sabah 7-8 e kadar sadece 2 en fazla 3 kez kalkiyor. Çok sık kalktığı zamanlarda bi emziriyorum bi emzirmiyordum. Hiç ışığı açmadan kucağıma alıp hafif hafif yürüyerek sssh yapıp başını okşayarak yeniden uyutmaya çalışıyordum. O şekilde gece beslenmesini 5 seferden 2 ye düşürdük. Zaten çoğunlukla da emmiyordu memeyi ağzında tutup uyuyordu.
Hadi bakalim inşallah, alışınca hem huysuzluğu gider daha neşeli hareketli olur. sende rahat olursunBizimki de öyle emdiği yok ağzında kalsın yeter ama artık kendi odasında yatıracağım kuzum döne döne yattı küçücük beşikte rahat edemiyormuş