• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Ben 554 değeri görünce hemen gittim. İlk gebeliğim olunca haberim yoktu. Keseyi görür gibiyim dedi ama göremedi tabi. 1184 olunca tekrar gittim gördüm ama tekrar gel emin olalım dedi. Emin olamadığı gün 3900 küsürlüydü değerim. Doktordan çıkınca acilde yaptırdım ama ben doktorumu sevemedim değiştirceğim. Bugünde ayakta kalmam gereken bir görevim vardı. Başımdakiler yardımcı oldular ama zorlandım biraz umarım bir şey olmaz.

ben doktora sordum sabah bağışıklık sistemi düşüyormuş hastalıklara daha çok açık oluyomuş insan ilk hamileliğim olucak eğer olursa çok garip hissediyorum kendimi valla ne zormus
evet onunla ilgili oldugunu tahmin ediyordum aslinda beslenmeme hic olmadigi kadar dikkat ediyorum ama olacagi varmis demekki 🤗 sahi kizlar siz nelere dikkat ediyorsunuz beslenme acisindan biraz bilgi alisverisi yapalim 😊

evet onunla ilgili oldugunu tahmin ediyordum aslinda beslenmeme hic olmadigi kadar dikkat ediyorum ama olacagi varmis demekki 🤗 sahi kizlar siz nelere dikkat ediyorsunuz beslenme acisindan biraz bilgi alisverisi yapalim 😊

Ben sabahları bir bardak sütümü içmeye çalışıyorum. Yumurta da yiyorum hergün mutlaka. Ceviz, çiğ badem ve çiğ fındık yiyorum hergün. İki güne birde balık yağını alıyorum kapsül olarak. Kanım düşük çıktığı için kan ilacı vermişti doktor folik asitle birlikte kan ilacıda alıyorum. Ay yazarken yoruldum baya birşey alıyorum yani☺️

Ben sabahları bir bardak sütümü içmeye çalışıyorum. Yumurta da yiyorum hergün mutlaka. Ceviz, çiğ badem ve çiğ fındık yiyorum hergün. İki güne birde balık yağını alıyorum kapsül olarak. Kanım düşük çıktığı için kan ilacı vermişti doktor folik asitle birlikte kan ilacıda alıyorum. Ay yazarken yoruldum baya birşey alıyorum yani☺
balık yağı kapsülünü doktor mu verdi

Ben 554 değeri görünce hemen gittim. İlk gebeliğim olunca haberim yoktu. Keseyi görür gibiyim dedi ama göremedi tabi. 1184 olunca tekrar gittim gördüm ama tekrar gel emin olalım dedi. Emin olamadığı gün 3900 küsürlüydü değerim. Doktordan çıkınca acilde yaptırdım ama ben doktorumu sevemedim değiştirceğim. Bugünde ayakta kalmam gereken bir görevim vardı. Başımdakiler yardımcı oldular ama zorlandım biraz umarım bir şey olmaz.
benim 2258 di emin olamadı çarşamba gidecem çok minikler daha

Ben meyve ve süt içiyorum daha çok bide aksamları folik asit vermisti doktor zaten canım hıc bısey ıstemıyo

Ben sabahları bir bardak sütümü içmeye çalışıyorum. Yumurta da yiyorum hergün mutlaka. Ceviz, çiğ badem ve çiğ fındık yiyorum hergün. İki güne birde balık yağını alıyorum kapsül olarak. Kanım düşük çıktığı için kan ilacı vermişti doktor folik asitle birlikte kan ilacıda alıyorum. Ay yazarken yoruldum baya birşey alıyorum yani☺
balık yağını da mı doktor verdi peki

bende günde en az 1 bardak süt içiyorum ek olarak peynir ve yoğurtta tüketiyorum, ceviz çiğ badem ve siyah kuru üzüm yiyorum her gün, her sabah 1 tane haşlanmış yumurta ve folik asit valla bende yoruldum :KK48: bide muz günde 1 tane :)

aynen bende oyuzden 21ine aldim hem calisiyorum bosuna gitgel olmasin garanti olsun diye
Bende 22 .marta alıştım ama folik asitlere güvenemedim Eczanedekilerde hep takviye edici gıda yazıyo. İçindeki etken madde oranları hakkında klinik çalışma yok. o yuzden doktora gideyimde onu yazdırtayım bari. Birde ben bu ay 5 kilo almıştım.Cok kilolu hamile kaldım. Diyetisyenede gideceğim. Yarın doktordayım yani... Açlık şekerim 105 cıktı. Bi korktum.

Bende 22 .marta alıştım ama folik asitlere güvenemedim Eczanedekilerde hep takviye edici gıda yazıyo. İçindeki etken madde oranları hakkında klinik çalışma yok. o yuzden doktora gideyimde onu yazdırtayım bari. Birde ben bu ay 5 kilo almıştım.Cok kilolu hamile kaldım. Diyetisyenede gideceğim. Yarın doktordayım yani... Açlık şekerim 105 cıktı. Bi korktum.
nasıl yani benim şuan kullandığımı da doktor yazmıştı ama sigorta karşılamıyor parayla aldım yani markası folicus hemde 2. kutuyu kullanıyorum şuanda, gebelikten önce genel kontrole gitmiştim bebek düşündüğümü söyleyince vermişti bi işe yaramadı mı yani kafam karıştı :KK64:

Kizlar ben ilk randevumu 21 marta aldim cokmu gec bi tarih sizce
Benim SAT 3 Şubat.
28 Şubatta kanda beta baktırmaya gittim doktora.
9 Mart'ta da kese görmek için gittim.
23 Mart'a randevu verdi.
Benmde beklenen tarih 14.11 bende 23 marta randevu aldım. Bence geç değil, erken gidince görünmüyo zaten bi anlamı olmuyo gitmenin sonra doktorun ağzından çıkan en ufak şey canını sıkıyo insanın.

Arkadaşlar benim de sat 2 şubat, 28 şubatta pozitif sonucu aldık. Progesteron hormonum düşük diye 2. Kan testinde sadece progesterona bakıldı, betahgc tekrar edilmedi. Ona da işkillendim.

20 mart da ultrason günümüz.
Bana da çok geç geliyor. Ben isterim ki haftada 2 kere bi bakılsın herşey yolunda mı diye:)

nasıl yani benim şuan kullandığımı da doktor yazmıştı ama sigorta karşılamıyor parayla aldım yani markası folicus hemde 2. kutuyu kullanıyorum şuanda, gebelikten önce genel kontrole gitmiştim bebek düşündüğümü söyleyince vermişti bi işe yaramadı mı yani kafam karıştı :KK64:
Korkma canım muhakkak işe yarıyordur. Doktorun yazmış sonuçda. Benimki mesleki handikap..

Arkadaşlar benim de sat 2 şubat, 28 şubatta pozitif sonucu aldık. Progesteron hormonum düşük diye 2. Kan testinde sadece progesterona bakıldı, betahgc tekrar edilmedi. Ona da işkillendim.

20 mart da ultrason günümüz.
Bana da çok geç geliyor. Ben isterim ki haftada 2 kere bi bakılsın herşey yolunda mı diye:)
ah ah annelik şimdiden başlıyor işte :) ilk hedef keseyi görmek sonra sırada bebişler var ona nasıl sabredeceğiz hiç bilmiyorum :dua::anneadayı:

Bana doktor folisoce verdi folik asit olarak. Birde progestan alıyorum. Her gün 1 bardak sütüm var. Öğle araları ayran içiyorum. Akşam yemeklerinde yoğurt yemeye çalışıyorum. Arkadaşım muz ve sade soda iç demişti. Her gün muzla sade soda içiyorum. Her gün et yemeye çalışıyorum. Tatlı yemiyorum. Bol su içmeye çalışıyorum ekmek yememeye çalışıyorum. Çiğ badem fındık kuru üzüm kayısı yiyorum. Çok yemek yapan biri değildim akşamları yemek yapıyorum sebze yemekleri. Öğlen işyerinde yiyiyorum zaten. Kan değerlerim güzel çıktı. Sigara kullanıyordum öğrendiğimden beri içmiyorum.

Birde kefirzadem diye bir kefir markası var ıspartada üniversitese üretilen gerçek kefirmiş. Onun mayası ve hazır hali var m ile başlayan marketlerde kefirde bağırsaklar için çok faydalı.

Kese ne zaman, bebiş ne zaman, kalp ne zaman görülüyor?
bildiğim kadarıyla 6. haftada kese, 7.haftada bebek görülüyor bebek görüldüğünde kalp atışları da görülebiliyor zaten ama sesini duymak için doktorlar 11. haftaya kadar bekliyorlar, çünkü o sesi duymak için bebeğe bi ısı gidiyormuş 7.haftada çok küçük olduğundan ona zarar vermesin diye ultrasondan sadece pıt pıt atışını gösteriyorlar :KK200:

Back