Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    159
Kızlar bende bişey sormak istiyorum, geçen hafta kontrolüm vardı kan değerim vitaminler hepsi yerlerde dedi doktorum serumla takviye aldım ama bir sürü de ilaç kullanmaya başladım B12 igne vurunuyorum d vitamini adını unuttum suda eriyen bi vitamin var ya ondan hepsini nerdeyse, ben biraz kilo takıntısi olan bir insanım , ağırlık sporu yapıyorum normalde gebelik de normal spor yapioyorum şu an yediğime ictigime dikkat etmeme spor yapmama yürüyüş yapmama ve hareketli bir hayatım olmasına rağmen 13 kilo aldım 52 den 65 olmuşum nasıl oldum anlam veremiyorum çok dikkat ederim ve sporcu olduğum için beslenme konusu bende hep sağlıklıdır zaten .(bir ay yatmistim 7. Haftamdan itibaren ameliyat oldum gebeyken) . Sormak istediğim bu B12 ignesi kullananlar var mı kilo yaptı mı yapar mı çok taktım bgn bu konuya , tabiki bebek de bende sağlıklı olalım bu çok daha önemli ama daha da fazla kilo almak beni çok strese sokar 😥

Merhaba Ağustos annelerinden geliyorum progestan ftil mi kullanıyorsunuz banada doktorum vermişti erken doğum için ama içeriğinde vajinal yoldan 12. hafta dan sonra kullanmyn yazıyor
Merhaba birçok ilaç hamilelikte kullanılmaz diye yazıyor. doktorlar parol dışında ilaç kullanmayın diyor. Ama gerekli durumlarda veriliyor. Evt vajinal fitil olarak kullanıyorum. Çok acil durumlarda açıklık olursa zaten iğnesini vuruyorlar daha erken etki etsin diye

Maalesef çok su tuketmeme rağmen bendede hala devam ediyor ama bence bebek bagirsaklara baskı yaptığı için yaşıyoruz bu durumu ve bence bir çok hamile bu aylarında yaşıyordur.Ben yapamıyorum şekerden dolayı ama daha önceleri çok denedim faydası oluyor.kuru kayısıyı kaynatın 3 4 tane iyice yumusayinca onları yiyin uzerinede sıcak su alın.sabah aç karnına bi tatlı kaşığı hakiki zeytinyağı alın umarım faydası olur evet çok zor gerçekten şifa olur inşallah 🌼
Hemen hemen tüm gebelikte oluşan bişi sanırım. O kadar dayanılmaz hale geldi ki sizliyordu uyuyamiyordum. Badem yağı zeytinyağı hindistan cevizi yağı bana mısın demedi. Masa başı çalışıyorum iki gündür ise uğruyorum üç dört saat tam işkenceye dönüştü doktora gittim genel cerraha. Krem ve fitil verdi oturma banyosu yap mutlaka günde 3 defa dedi. Seni bu durumdan kurtaramam ama acını hafifletirim dedi. Ağır ilaçlar veremem gebelikten ötürü dedi. Allah yardımcımız olsun. Dediklerini denedim hatta kuru kayısı gün içerisinde tuketen biriyim zaten.

Maalesef çok su tuketmeme rağmen bendede hala devam ediyor ama bence bebek bagirsaklara baskı yaptığı için yaşıyoruz bu durumu ve bence bir çok hamile bu aylarında yaşıyordur.Ben yapamıyorum şekerden dolayı ama daha önceleri çok denedim faydası oluyor.kuru kayısıyı kaynatın 3 4 tane iyice yumusayinca onları yiyin uzerinede sıcak su alın.sabah aç karnına bi tatlı kaşığı hakiki zeytinyağı alın umarım faydası olur evet çok zor gerçekten şifa olur inşallah 🌼
Hemen hemen tüm gebelikte oluşan bişi sanırım. O kadar dayanılmaz hale geldi ki sizliyordu uyuyamiyordum. Badem yağı zeytinyağı hindistan cevizi yağı bana mısın demedi. Masa başı çalışıyorum iki gündür ise uğruyorum üç dört saat tam işkenceye dönüştü doktora gittim genel cerraha. Krem ve fitil verdi oturma banyosu yap mutlaka günde 3 defa dedi. Seni bu durumdan kurtaramam ama acını hafifletirim dedi. Ağır ilaçlar veremem gebelikten ötürü dedi. Allah yardımcımız olsun. Dediklerini denedim hatta kuru kayısı gün içerisinde tuketen biriyim zaten.

Kızlar ya benim gibi iştahsızlık yaşayan var mı? Hamilelik başından beri canım bir şey çeksede alsam yapsam diyorum çekmiyor hiç. Mecbur olmasam yemeye yemiycem o dereceyim. Şuan oturup ağlayasım var bir şeyler yemem lazım ne yapcağımı bilmiyorum çünkü canım bir şey istemiyor.

31+2'yim, bugün kontrole gittim. çok şükür her şey yolunda. kendi doktorum böbrekler konusunda bir şey söylemiyor, o durum hariç. tekrar 3 hafta sonra çağırdı. fikir olması açısından paylaşıyorum, 38'i doldurmak isteriz dedi doğum için de. artık yavaş yavaş son kontroller, yaşayıp göreceğiz bakalım, sağlıkla gelsinler.

Sizede çok geçmiş olsun :(

Kızlar bende bişey sormak istiyorum, geçen hafta kontrolüm vardı kan değerim vitaminler hepsi yerlerde dedi doktorum serumla takviye aldım ama bir sürü de ilaç kullanmaya başladım B12 igne vurunuyorum d vitamini adını unuttum suda eriyen bi vitamin var ya ondan hepsini nerdeyse, ben biraz kilo takıntısi olan bir insanım , ağırlık sporu yapıyorum normalde gebelik de normal spor yapioyorum şu an yediğime ictigime dikkat etmeme spor yapmama yürüyüş yapmama ve hareketli bir hayatım olmasına rağmen 13 kilo aldım 52 den 65 olmuşum nasıl oldum anlam veremiyorum çok dikkat ederim ve sporcu olduğum için beslenme konusu bende hep sağlıklıdır zaten .(bir ay yatmistim 7. Haftamdan itibaren ameliyat oldum gebeyken) . Sormak istediğim bu B12 ignesi kullananlar var mı kilo yaptı mı yapar mı çok taktım bgn bu konuya , tabiki bebek de bende sağlıklı olalım bu çok daha önemli ama daha da fazla kilo almak beni çok strese sokar 😥
Gebelikte değilde ben öncesinden baya bi vurulmuştum bazen kilo yapıyordu bazen bir değişiklik yapmıyordu, genelde de aynı oluyordu ilacım yapmaz sizde de belki bebek ve sizin sağlığınız için bunu riske alabilirsiniz spor yapıyorsunuz zaten alsanız bile sonrasında vermek sizin için zor olmaz. Anlayabiliyorum sizi benimde kilo takıntım var ama ben almamak içinde bir şey yapmıyorum alsam bile spor yapıp verebilecek biri değilim o yönden siz şanslısınız. Az bir süremiz kaldı zaten doğumda kiloların çoğu gidiyor. Çok stres yapmayın kilo alıcam psikolojisine de girmeyin almazsınız umarım☺️

Kızlarrrr planlı sezaryen yapan arkadaşlar ilk doğumunuzda kaçıncı haftada doğum yapmıştınız ? Doktorum 38-39 arası dedi duruma göre 39+2-3 bekleyebiliriz dedi. Şöyle bi sıkıntı var ki 38-39 arası 4 günlğk bayram tatili var😂 yani doktorum izinli olur. Bayramdan hemen önce alırsak 38+4 en geç alması gerekcek. Sizce erken mi? Eğer bayramdan sonrayı beklersek te 39+2 olcak. Aslında 39+2 yi tercij ederim ama ya o aradaki tatilde doğum başlarsa ? Başka doktorda olmak istemiyorum çünkü. Sizce nasıl yapalım
Benim ilk bebek olucak ama bu konularda çok şey okudum araştırdım. Sezeryan da olsa bebeğin kendi gelmek istemesiyle planlı sezeryan çok fark ediyormuş. Bi doktor demişti bir yerde çok mutlu huzurlusunuz sizi zorla oradan çıkardıklarını düşünün diye dışarıya uyum sağlaması daha zor oluyormuş. Evet kendi bildiğin istediğin doktorun olacak olması daha güzel ama o bile nasip yani önemli olan iyi insanlarla iyi bir doktorla karşılaşman.Ben bekle derim kendi gelmek istesin öyle sezeryana gir her şey daha güzel ilerler öyle☺️

Kızlar bişey sormak istiyorum akşam yemeğinden sonra karnımın üst tarafı çok sertleşti ve rahatsız ediyor kabızlık problemim de yok ama birden oldu ve geçmedi hala daha önce yaşayan oldu mu 30+3 üm bugün. Serklajlıyım ve erken doğum riskimde olduğu için korktum biraz

Kızlar bişey sormak istiyorum akşam yemeğinden sonra karnımın üst tarafı çok sertleşti ve rahatsız ediyor kabızlık problemim de yok ama birden oldu ve geçmedi hala daha önce yaşayan oldu mu 30+3 üm bugün. Serklajlıyım ve erken doğum riskimde olduğu için korktum biraz
Benim karnımda da yemek sonraları oluyor bazen sanki içeride bir ip var gerilmiş gibi sertleşiyor ve sızlıyor gibi oluyor ama doktor kontrollerine düzenli gidiyorum bir sıkıntı yok haftalarımız ilerlediği için organlarımızın alanları daraldı rahim büyüdü o yüzden oluyordur içini ferah tut🥰

31+2'yim, bugün kontrole gittim. çok şükür her şey yolunda. kendi doktorum böbrekler konusunda bir şey söylemiyor, o durum hariç. tekrar 3 hafta sonra çağırdı. fikir olması açısından paylaşıyorum, 38'i doldurmak isteriz dedi doğum için de. artık yavaş yavaş son kontroller, yaşayıp göreceğiz bakalım, sağlıkla gelsinler.
Gözün Aydın canım. Böbrek için de güzel haberler alırsınız inşallah. Amin inşallah. 🤲💓

Benim de hep oluyor yemek sonrası canım.

Kızlarrrr planlı sezaryen yapan arkadaşlar ilk doğumunuzda kaçıncı haftada doğum yapmıştınız ? Doktorum 38-39 arası dedi duruma göre 39+2-3 bekleyebiliriz dedi. Şöyle bi sıkıntı var ki 38-39 arası 4 günlğk bayram tatili var😂 yani doktorum izinli olur. Bayramdan hemen önce alırsak 38+4 en geç alması gerekcek. Sizce erken mi? Eğer bayramdan sonrayı beklersek te 39+2 olcak. Aslında 39+2 yi tercij ederim ama ya o aradaki tatilde doğum başlarsa ? Başka doktorda olmak istemiyorum çünkü. Sizce nasıl yapalım
Benim de 39-0 bayramın 1. Günü belki arefe de falan alır belli değil ben bayramda burdayım dedi dr cugum 🤣 şöyle ilk doğumum 39.0 da , ablamınki de istediği tarihten ötürü 39.2 ya da 3 tü o yüzden inşallah sıkıntı olmaz nst de belli olur diye düşünüyorum sancılar başladımı diye bayram haftası kontrole çağırır mutlaka kararlaştırırsınız sağlıkla gelsinler 💕

kuru kayısı bende de işe yarıyor ama şeker sorunsalı yüzünden bende artık çok yiyemiyorum. bende de inanılmaz sindirim sorunu ve gaz oluyor. gaz sancısı vuruyor karnıma artık . nasıl düzelecek bu hiç bilmiyorum.
Ben bu ara rezene çayına başladım. Gebelikte güvenli kabul ediliyormuş. Ama dün bir bugün iki olacak işe yarar mı bilmem

Bir arkadaşim bahsetmişti. Onda doğum sonrası olmuş. Ev ebesinin önerisi ile bir kondomun içine su koyup düğüm atıp buzlukta dondurmuş. Sonra da onu o bölgeye tampon yapmış, hemoroidin üstüne. Epey iyi geldiğinden bahsetmişti.

Ben kabızı o kadar çok yaşadım ki sizi çok iyi anlıyorum doktorun verdiği şurup, kayısı, kuru erik kim ne dediyse yaptım faydası olmadı, çok su içen bı insanim yok olmadı, geceleri gaz sancısından ağlayacak dereceye geldim evin içinde dolandım 3 hafta tuvalete cikamadigimi biliyorum, beyaz ekmek, makarna pilav bulgurla yapılmış şeyler yemedim hala daha yiyemem korkuyorum,şimdi iyiyim şükürler olsun bana tek faydası olan sabahları aç karnına kaynara yakın sıcak su içmek oldu gaz ve hazımsızlık bazen hala oluyor onun içinde pilates topunun üzerine oturup zıplamak çok rahatlatıyor biraz da bacaklarını karnına doğru çekerek evde adımlarsan iyi gelir pilates topu en yakın arkadaşım bu aralar normal doğum düşündügum için 😀
Benim bebekler epey baskı yapıyor ondan sanırım iyice arttık bu sindirim sorunu . Ayakları karnıma çekemiyorum çünkü kasıkta hareketler direk açmak zorunda kalıyorum . Gluten mi perişan ediyor beni çözemedim . Allah yardımcımız olsun valla ben de kalkıp gazdan saatlerce dolandığımı bilirim .

Back
X