Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    159
Evet bende öyle düşündüm sonradan. İlk adım ayakkabısını ilk adımını attığında tam ayağına uygun almak daha mantıklı. Büyük numara ayakkabı aldın ama indirimde yakaladıklarımı alıyorum😂
Benim kızımın ayağı da minnaktı. 19 numarayla başlamıştım. Yine evde olan büyüğü sonrada giyer de. Küçük gelirse yazık olur🙃

Merhaba Nasıl oldunuz ? Benzer seyler yasamısız. Korkmayın bende 32+4 de doğum yaptım. Bebeğimin gelişimi 30 haftaya uygun doğdu. Şuan kuvezde ama genel durumu iyi diyor doktorlar . Dün doktor ile konustuk alınmasaydıda zaten gelişmiyordu karnımda istersen 40 a kadaar bekle dedi . Daha riskli dedi.plasentam patalojiye gitti . Bakacak neyden kaynaklandıgına içini ferah tut . Dualarım seninle
Canım ben de seni merak etmiştim. Çıktın mı hastaneden? Bebeğinin iyi olmasına çok sevindim. Rabbim saglikla kavusmanizi nasip etsin inşallah. 🩷

Merhaba Nasıl oldunuz ? Benzer seyler yasamısız. Korkmayın bende 32+4 de doğum yaptım. Bebeğimin gelişimi 30 haftaya uygun doğdu. Şuan kuvezde ama genel durumu iyi diyor doktorlar . Dün doktor ile konustuk alınmasaydıda zaten gelişmiyordu karnımda istersen 40 a kadaar bekle dedi . Daha riskli dedi.plasentam patalojiye gitti . Bakacak neyden kaynaklandıgına içini ferah tut . Dualarım seninle
Canım ben de seni merak etmiştim. Çıktın mı hastaneden? Bebeğinin iyi olmasına çok sevindim. Rabbim saglikla kavusmanizi nasip etsin inşallah. 🩷
Kızlarrr bugün 1 aydan sonra doktor kontrolüm var . Çok heyecan yaptım . Dua edin her şey yolunda olsun🙏🏻🙏🏻
Güzel haberlerini bekliyoruz canım. 💚

Aynı şeyleri yaşıyorum şu an iki haftadır gelişim yok yine de diyorum bu zamana kadar geldik sabret. Geçecek hepsi oğluşu alacağız kucağımıza sağlıcakla inşallah bende size dua edeceğim sağlıkla çıksın bebeğiniz küvezden inşallah
Hastanede yatıyorsun de mi canim? Nasılsın bugun? Doktor ne diyor?

Kızlar 32+3 itibariyle bebiş 2050 gram çıktı. Her şey yolunda görünüyor şükürler olsun . Nst ye bağladılar ilk kez. O da normal çıktı. Sadece bebişin boynunw çok az kordon dolanmış . Yani tam tur değil doktor çok önemli değil normal dedi, takip edeceğiz dedi . Sezaryen için nasıl istiyorsan öyle yaparız dedi😂 gün alamadım çünkü ilk doğum olduğu için almak için acele etmeyeceğiz dedi 39 a kadar bekleyebiliriz hir sorun yoksa dedi. Duruma göre karwr verebiliriz şuan gün veremeyiz dedi .
Hepiniz bu hafta çok güzel haberler alın inşallah🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Gözün aydın canim insallah. Cuma günü ben de gidicem hayirli haberler alalım inşallah hepimiz. 🩵🥰

Baya benzer durumlardayız😀 benimde ilki 40+3 ikincisi 39+3 tü doğduğunda. Yine 39 civarı olur gibi hissediyorum nedense. Erken doğum riski vs de yokmuş. Acelesi de yok. Zor yanları olsa da içimizde hareketlerini hissetmek muhteşem ötesi bişey😍
Bende öyle hissediyorum 39 un başlarında doğacakmış gibi geliyo hayırlısı artık☺️sağlıkla gelsinler…

hanımlar çok alakası araya dalıyorum kusura bakmayın ama bugün tam 32.haftam. İş görmez raporunu alıp muhasebeye attım. Bu ne işe yarıyor şimdi sadece 37ye kadar iznimi kullanmamama mı? Altta ödenek falan diyor. Ben maaşımı kimden ve nasıl alacağım ayrı bir başvuru vs var mı biri beni aydınlatabilir mi asla anlamadım:/

Kızlarrrr planlı sezaryen yapan arkadaşlar ilk doğumunuzda kaçıncı haftada doğum yapmıştınız ? Doktorum 38-39 arası dedi duruma göre 39+2-3 bekleyebiliriz dedi. Şöyle bi sıkıntı var ki 38-39 arası 4 günlğk bayram tatili var😂 yani doktorum izinli olur. Bayramdan hemen önce alırsak 38+4 en geç alması gerekcek. Sizce erken mi? Eğer bayramdan sonrayı beklersek te 39+2 olcak. Aslında 39+2 yi tercij ederim ama ya o aradaki tatilde doğum başlarsa ? Başka doktorda olmak istemiyorum çünkü. Sizce nasıl yapalım

hanımlar çok alakası araya dalıyorum kusura bakmayın ama bugün tam 32.haftam. İş görmez raporunu alıp muhasebeye attım. Bu ne işe yarıyor şimdi sadece 37ye kadar iznimi kullanmamama mı? Altta ödenek falan diyor. Ben maaşımı kimden ve nasıl alacağım ayrı bir başvuru vs var mı biri beni aydınlatabilir mi asla anlamadım:/
İster aydan aya ister doğum izinlerin bittikten sonra toplu şekilde devletten alıyorsun rapor parası alıyorsun aslında e devletten takip edebilirsin

İyi akşamlar kizlar. Basur ile başı dertte olan var mı? Kullandığım ilaçlar mi etki etti bilemedim. Erken doğum riskinden dolayı Progestan ve başka bir ilaç daha kullanıyorum. Fitil de verdi iki defa günde. Multivitamin demir magnezyum ilaçlar ile doldu her ysnim. Acaba bunlar mı sebep oldu diye düşünüyorum. Çok acı birsey çözüm bulan var mı🥺🥺
Merhaba Ağustos annelerinden geliyorum progestan ftil mi kullanıyorsunuz banada doktorum vermişti erken doğum için ama içeriğinde vajinal yoldan 12. hafta dan sonra kullanmyn yazıyor

B brcubrcu0101 geçen sormuştun, emin olamamıştım. Şimdi baktım. İlk adım ayakkabı nosu 20 miş. Bence beklemekte fayda var bebeğin ayağı taraklı mı, uzun ince mi? Ona göre alınır :)
Ben konuyu bilmiyorum ama annem oğluma almıştı ilk adım ayakkabısı, 21 numara idi. Ancak benim oğlum koca ayaklı ve ilk ayakkabısı 23 numara oldu 😄 o yüzden böyle şeyleri almayın canımlar B brcubrcu0101

Kızlarrrr planlı sezaryen yapan arkadaşlar ilk doğumunuzda kaçıncı haftada doğum yapmıştınız ? Doktorum 38-39 arası dedi duruma göre 39+2-3 bekleyebiliriz dedi. Şöyle bi sıkıntı var ki 38-39 arası 4 günlğk bayram tatili var😂 yani doktorum izinli olur. Bayramdan hemen önce alırsak 38+4 en geç alması gerekcek. Sizce erken mi? Eğer bayramdan sonrayı beklersek te 39+2 olcak. Aslında 39+2 yi tercij ederim ama ya o aradaki tatilde doğum başlarsa ? Başka doktorda olmak istemiyorum çünkü. Sizce nasıl yapalım
38+5 'te doğumum gerçekleşti, planlı sezaryendi. Bayramdan hemen öncesi doğum olabilirmiş gibi ama 39u beklersen kesinlikle daha iyi olur. Fakat her an doğum da başlayabilir dediğin gibi. Doktoruna bi danış, atıyorum bayramın 2. Günü doğum olmak zorunda kalırsa gelir mi hastaneye vs diye, ona göre karar verebilirsin aslında

Ona bebeğin gidişatına göre karar verir bence doktor. İznini vs her şeyi gözeterek ayarlar. Ben 38+4’de yaptım, sezaryen endikasyonları da gelişmişti. Acil bir durum yoksa 10 gün erken alabiliyorlar, yani 38+4 ü doldurmayı istiyor gibi anlıyorum ben doktorlardan.

Ben de dün çalışamaz raporumu ik ile paylaştım. Bundan sonraki maaşımızı sgk dan alacağız işyerinden değil. Sgk dan olduğu için işyeri maaşına göre eksiklik oluyor. İk bana doğum öncesi ödemeyi doğum yaptığınızda onaylayacağız o zaman alacaksınız, kalanını doğum izniniz bittiğinde onaylanır o zaman alırsınız dedi.

doğum öncesi 8 hafta ve doğum sonra 8 hafta toplam 16 hafta rapor parası alıyoruz . bu çalışmadığımız dönemde rapor parasını devletten alıyoruz .şuan raporlusunuz işyeriniz size maaş ve sgk ödemesi yapmayacak şuanki elinizdeki rapor kaç günlük bitince işyeri muhasabe raporu onaylayacak onayladıktan sonra SGK muhasebe ödeme tutarını onayladıktan sonra size yatacak kalan rapor günleri biitince tekrar onaylayacak işyeri yine SGk size para yatıracak yani toplam 16 hafta 112 gün ödemesi alacaksınız. Devletten rapor parası bu sürede SGK yatırılmaz
alacağınız tutar yatan brüt üzerinden hesaplanacak.

Çok üzüldüm sizin de benzer şeyler yaşamış olmanıza. Nedir çekemedikleri ya? Halden anlamak bu kadar mı zor? Şurada birbirini tanımayan bir sürü kadın birbirimize yoldaşlık yapıyoruz da kırk yıllık dostumuz ne derdin var demekten aciz... Benim kendiliğimden dilim gitmezdi aslında kıskanç demeye, arkadaşlarıma karşı aşırı korumacı bir tavrım var, toz konduramam kolay kolay. Ama çevremdekiler onun otuzlarının sonuna gelmesine rağmen henüz evlenmemesi ve çocuk sahibi olmamasının ister istemez bir tür kıskançlığa sebep olduğunu söylüyorlar. Ben yine kondurmak istemiyorum ama öyleyse de çok üzülüyorum neden kıskandı diye. Bir de hafiften bir tehdit, bir uyarı da vardı sözlerinde. Sakınan göze çöp batarmış, biz böyle sakındıkça çocuğun başına biz bir iş getirecekmişiz... Lafa bakar mısınız? Nasıl bir ithamda bulunuyor?! Keşke demeyi sevmem, mümkün olduğunca da az kullanırım, ama şu an keşke diyorum, keşke daha önceki yıllarda yaptığı kadir kıymet bilmezlikleri bir anne affediciliğiyle geçiştirmeseymişim. Keşke bu kadar sonsuz bir tolerans kredisi açmasaymışım ona... Ama son söylediğinize sonuna kadar katılıyorum; Allah'a havale edip onun da ilgiye, bakıma, alakaya ihtiyaç duyacağı bir süreç yaşamasını diliyorum.
ah canım insan böyle zamanlarda anlıyor işte herkesin gerçek yüzünü. baya uzun yıldır arkadaşmışsınız ama anlattıklarına göre sen sanki çok daha fazla fedakarlık yapmışsın. Herşeyde vardır bir hayır böyle sadece kendini düşünen insanları hayatından uzaklaştır. arkadaşlık demek bu değil. ne olursa olsun kimse sana bu kadar olumsuz bencilce şeyler söylememeli. :(hele ki hassas bir dönemdesin.

Back
X