Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    159
Maalesef çok su tuketmeme rağmen bendede hala devam ediyor ama bence bebek bagirsaklara baskı yaptığı için yaşıyoruz bu durumu ve bence bir çok hamile bu aylarında yaşıyordur.Ben yapamıyorum şekerden dolayı ama daha önceleri çok denedim faydası oluyor.kuru kayısıyı kaynatın 3 4 tane iyice yumusayinca onları yiyin uzerinede sıcak su alın.sabah aç karnına bi tatlı kaşığı hakiki zeytinyağı alın umarım faydası olur evet çok zor gerçekten şifa olur inşallah 🌼
kuru kayısı bende de işe yarıyor ama şeker sorunsalı yüzünden bende artık çok yiyemiyorum. bende de inanılmaz sindirim sorunu ve gaz oluyor. gaz sancısı vuruyor karnıma artık . nasıl düzelecek bu hiç bilmiyorum.

doğum öncesi 8 hafta ve doğum sonra 8 hafta toplam 16 hafta rapor parası alıyoruz . bu çalışmadığımız dönemde rapor parasını devletten alıyoruz .şuan raporlusunuz işyeriniz size maaş ve sgk ödemesi yapmayacak şuanki elinizdeki rapor kaç günlük bitince işyeri muhasabe raporu onaylayacak onayladıktan sonra SGK muhasebe ödeme tutarını onayladıktan sonra size yatacak kalan kalan rapor günleri biitince tekrar onaylayacak işyeri yine SGk size para yatıracak yani toplam 16 hafta 112 gün ödemesi alacaksınız. Devletten rapor parası bu sürede SGK yatırılmaz
alacağınız tutar yatan brüt üzerinden hesaplanacak.
İstirahat raporuysa eğer rapor bitiş tarihi yazıyor. Ben 2 aydır heyet raporluyum rapor bitiş tarihimden 1-2 gün sonra sgk ödemeyi yaptı bana. Evet prim günümüz işlemiyor ama ödemeyi sgk yapıyor. Doğum izni için olan çalışamaz raporunda bitiş tarihi belirtilmemiş benimkinde. Doğum öncesi çalışamaz raporu ve başlangıç tarihi var. Doğum yaptığımız zaman tekrar rapor alıyoruz doğum sonradı çalışamaz raporu tarihler orada netleşiyor dedi doktorum

38+5 'te doğumum gerçekleşti, planlı sezaryendi. Bayramdan hemen öncesi doğum olabilirmiş gibi ama 39u beklersen kesinlikle daha iyi olur. Fakat her an doğum da başlayabilir dediğin gibi. Doktoruna bi danış, atıyorum bayramın 2. Günü doğum olmak zorunda kalırsa gelir mi hastaneye vs diye, ona göre karar verebilirsin aslında
Sordum da doktorum o 4 gün izinliymiş . Bayram tatili için memleketine gidecekmiş . Sadece 4 gün yokum dedi ama tam da benim için kritik günler😬

İstirahat raporuysa eğer rapor bitiş tarihi yazıyor. Ben 2 aydır heyet raporluyum rapor bitiş tarihimden 1-2 gün sonra sgk ödemeyi yaptı bana. Evet prim günümüz işlemiyor ama ödemeyi sgk yapıyor. Doğum izni için olan çalışamaz raporunda bitiş tarihi belirtilmemiş benimkinde. Doğum öncesi çalışamaz raporu ve başlangıç tarihi var. Doğum yaptığımız zaman tekrar rapor alıyoruz doğum sonradı çalışamaz raporu tarihler orada netleşiyor dedi doktorum
ben genel işleyişi yazdım toplam 112 günlük rapor ödemesi alınacak zaten çalışamaz alınınca 16 hafta başlamış olunuyor 2 hafta sonra doğum olsa bile doğum sonrasına ekleniyor 112 gün tamamlanıyor

ah canım insan böyle zamanlarda anlıyor işte herkesin gerçek yüzünü. baya uzun yıldır arkadaşmışsınız ama anlattıklarına göre sen sanki çok daha fazla fedakarlık yapmışsın. Herşeyde vardır bir hayır böyle sadece kendini düşünen insanları hayatından uzaklaştır. arkadaşlık demek bu değil. ne olursa olsun kimse sana bu kadar olumsuz bencilce şeyler söylememeli. :(hele ki hassas bir dönemdesin.
Halden anladığınız için teşekkür ederim 😢 Burada paylaştıklarım dışında da neler söyledi bir bilseniz... Bir noktada böyle bir dünyaya çocuk getirerek çocuğuma kötülük ettiğimi bile söyledi. Yani çocuğun bu hayatta, bu ülkede yaşayacaklarından ben ve eşim sorumluymuşuz. Hadsizliği görüyor musunuz? Başka insanlara da buna benzer şeyler söylemişliği vardı aslında ama bana söyleyebileceğini hiç tahmin edemezdim. Başta içimde kalanları söylemek için bir kez daha konuşmaya niyetim vardı ama şu an ne kadar uzak o kadar iyi kafasına geçtim. Sizlerin sayesinde biraz daha iyi görebiliyorum artık durumu 🙏🏻

İster aydan aya ister doğum izinlerin bittikten sonra toplu şekilde devletten alıyorsun rapor parası alıyorsun aslında e devletten takip edebilirsin
Ben şimdi 37ye kadar izne ayrılmak istemiyorum diye rapor verdim, daha yapacağım başka bir şey var mı? 37den itibaren kullanacağım iznimi inşallah aksilik çıkmazsa. Bu süreçte yine tam maaşımı alıyorum sanırım, sonrasında doğum yapınca doğum raporunu mu veriyorum sgk maaşımı almak için izin bitince verilen ne oluyor 🥹
Ben de dün çalışamaz raporumu ik ile paylaştım. Bundan sonraki maaşımızı sgk dan alacağız işyerinden değil. Sgk dan olduğu için işyeri maaşına göre eksiklik oluyor. İk bana doğum öncesi ödemeyi doğum yaptığınızda onaylayacağız o zaman alacaksınız, kalanını doğum izniniz bittiğinde onaylanır o zaman alırsınız dedi.

doğum öncesi 8 hafta ve doğum sonra 8 hafta toplam 16 hafta rapor parası alıyoruz . bu çalışmadığımız dönemde rapor parasını devletten alıyoruz .şuan raporlusunuz işyeriniz size maaş ve sgk ödemesi yapmayacak şuanki elinizdeki rapor kaç günlük bitince işyeri muhasabe raporu onaylayacak onayladıktan sonra SGK muhasebe ödeme tutarını onayladıktan sonra size yatacak kalan rapor günleri biitince tekrar onaylayacak işyeri yine SGk size para yatıracak yani toplam 16 hafta 112 gün ödemesi alacaksınız. Devletten rapor parası bu sürede SGK yatırılmaz
alacağınız tutar yatan brüt üzerinden hesaplanacak.

kuru kayısı bende de işe yarıyor ama şeker sorunsalı yüzünden bende artık çok yiyemiyorum. bende de inanılmaz sindirim sorunu ve gaz oluyor. gaz sancısı vuruyor karnıma artık . nasıl düzelecek bu hiç bilmiyorum.
Ya evet çok zor şeker problemi varsa daha da zor:/ çünkü herşeyde şeker var erikte kayisida incirde.ben sıcak su içiyorum sabah ve akşam tek önerim bu olur o da çok etkili değil ama en azından bağırsaklara iyi geliyor gibi

Ben şimdi 37ye kadar izne ayrılmak istemiyorum diye rapor verdim, daha yapacağım başka bir şey var mı? 37den itibaren kullanacağım iznimi inşallah aksilik çıkmazsa. Bu süreçte yine tam maaşımı alıyorum sanırım, sonrasında doğum yapınca doğum raporunu mu veriyorum sgk maaşımı almak için izin bitince verilen ne oluyor 🥹
çalışamaz raporu alana kadar iş yerin maaş ödemeye devam eder. çalışamaz raporundan sonra devletin ödeneği başlar

Çalışıyor olduğunuz için maaş alıyorsunuz yapacağınız başka bir şey yok doğum için hastaneye gittiğiniz doğum olduğu zaman zaten size hemen rapor düzenliyor . ve rapor süreniz başlamış oluyor toplam 16 hafta kalan kullanmadığınız ekleniyor. Rapor başlayınca işyeri Sizi raporlu gösteriyor SGK Ve maaş ödemesi yapmıyor.
aldığınız brüt üzerinden doğum parası alıyorsunuz , bir defalık süt parası alıyorsunuz , birde yeni çıkan ilk çocuk ikinci çocuk için ödeme var ya ona başvuru yapıyorsunuz onu alıyorsunuz

Çalışıyor olduğunuz için maaş alıyorsunuz yapacağınız başka bir şey yok doğum için hastaneye gittiğiniz doğum olduğu zaman zaten size hemen rapor düzenliyor . ve rapor süreniz başlamış oluyor toplam 16 hafta kalan kullanmadığınız ekleniyor. Rapor başlayınca işyeri Sizi raporlu gösteriyor SGK Ve maaş ödemesi yapmıyor.
aldığınız brüt üzerinden doğum parası alıyorsunuz , bir defalık süt parası alıyorsunuz , birde yeni çıkan ilk çocuk ikinci çocuk için ödeme var ya ona başvuru yapıyorsunuz onu alıyorsunuz
Çok Teşekkür ederim, kusura bakmayın çok sordum ama 37.haftada doğum yapmamış olursak? Ondan doğuma kadar geçen birkaç haftanın ödemesini nasıl alıyoruz

Arkadaşlar azıcık içimi dökmek istiyorum... Dün yirmi beş yıllık en yakın arkadaşım tarafından çok kırıldım. Hamileliğimin en başından beri kendimin ve bebeğimin sağlığıyla ilgili kaç tane badire atlattım. Hepsini biliyor ama hiçbir zaman gereken alakayı göstermedi. İnanın aylardır onun iş hayatını daha fazla konuşmuşuzdur. Daha önce bu konuda bir kere hafiften sitem etmiştim, o da bana hak verip bir bakıma özür dilemişti. Fakat sonrasında değişen bir şey olmadı, biz yine benden çok onun 'sorunlarını' konuşmaya devam ettik. Bu sebeple bir süredir kendimi çekmiştim. Halimi hatırımı soranları, yardım etmek, destek vermek isteyenleri gördükçe onun bu kayıtsız tavrı iyice batmaya başlamıştı çünkü. Eşim de bu arkadaşlığın benim vericiliğim sayesinde devam ettiğini uzun zamandır söylüyor ve duygusal anlamda kullanıldığıma dair beni uyarıyordu zaten. Neyse bir süredir mesafeliydim ama dün bir sebepten telefonda görüşmek zorunda kaldık ve ben kendimi tutamayıp yine sitem ettim. Bana o kadar empatiden yoksun şeyler söyledi ki... En zoruma giden şu oldu; yaşadığımız sağlık sorunlarında aslında abartılacak bir şey yokmuş, eşim ve ben bebeğin fazla üstüne titriyormuşuz, tabii bunun sebebi geç yaşta çocuk sahibi olabilmemizmiş... Buldumcuk oldunuz dedi resmen. Ben bunun üzerine saf saf kendimi ifade etmeye çalıştım. Yaşadığım kanamaları, doktor kontrollerinde her seferinde ortaya çıkan sorunları vs hatırlatarak bunun abartısız kendiliğinden zor bir süreç olduğunu o kadar nahif bir dille anlatmaya çalıştım ki şu an dönüp baktığımda kendime çok kızıyorum ve acıyorum. Ve ben bunları izah etmeye çalışırken kapatmam lazım deyip lafı ağzıma tıkayıverdi. Öyle kalakaldım elimde telefonla. Herhangi bir arkadaşımla aramızda böyle bir konuşma geçse inanın burada anlatmazdım bile ama yirmi beş yıllık arkadaşım böyle yapınca çok zoruma gitti. Durumu anlattığım yakınlarım bunun altında benim pek konduramadığım bir gerçek yattığını söylüyorlar ısrarla. Belki kendinin bile farkında olmadığı bir kıskançlık yaşıyordur diyorlar. Niyet okumak istemiyorum ama belki de haklılar... Ve eğer haklılarsa kaç yıllık arkadaşımın beni kıskanması da bana çok koyuyor gerçekten. Öyle işte, biraz tadım kaçtı iki gündür...
Canım benim yaaaa hiç üzülme valla ben uzun zaman önce bıraktım insanların yaptıklarına üzülmeyi heleki hamileyken hepten bıraktım baktım bana stres mi yaptiriolar en yakın arkadaşım da olsa önce konuştum sonra baktım aynı devam ediyor sessizce uzaklaştım 3 tane arkadaşlığımi nerdeyse bitirdim hamilelik sürecinde yaşadığımız kolay şeyler değil, kimse bizi anlamak zorunda da değil evet ama arkadassak en azından yanımızda olduklarını hissetmek isteriz. Boşver sen bebisine hamileliğine odaklan ne stres yapacaksın kendine sakın tekrar konusamaya ulaşmaya falan da çalışma çok isterse kendi ulaşırsa sana gönlünü almak için falan , istersen konusursun , herkes bi haddini bilsin bu ne ya zaten yaşadığımız şeyler bize yeter. Ben hamileliğimin 7. Haftasında ölümden döndüm çok büyük bı ameliyat geçirdim bir ay yatmak zorunda kaldım ,şimdi bebeğimde bende çok iyiyiz elhamdülillah ama yanımda olanlar olmaya çalışanlar ve yanımda olmayanlar arasında o kadar fark var ki benim için. Sen ve bebeğinden daha önemli hiç bişey yok şudakikadan itibaren bencillikse birazda biz bencil olalım kardeşim . Ayyy bende dertliymisim iyi oldu içimi döktüm 😀. Lütfen stres yapma kendine de o masum bebisine de yazık 🤗

Çok Teşekkür ederim, kusura bakmayın çok sordum ama 37.haftada doğum yapmamış olursak? Ondan doğuma kadar geçen birkaç haftanın ödemesini nasıl alıyoruz
tabi ki sorabilirsiniz paylaşıyoruz burada her şeyi :) 37 haftada doğum yapmamış olursanız zaten son haftalar sık gidiliyor doktora doktor raporu başlatıyor . sonra rapor bitince alıyorsunuz ödemeyi

Merhaba Nasıl oldunuz ? Benzer seyler yasamısız. Korkmayın bende 32+4 de doğum yaptım. Bebeğimin gelişimi 30 haftaya uygun doğdu. Şuan kuvezde ama genel durumu iyi diyor doktorlar . Dün doktor ile konustuk alınmasaydıda zaten gelişmiyordu karnımda istersen 40 a kadaar bekle dedi . Daha riskli dedi.plasentam patalojiye gitti . Bakacak neyden kaynaklandıgına içini ferah tut . Dualarım seninle
Bebiş nasıl canım, sen nasılsın ?

Canım cok tesekkür ederim . Bebeğim iyi şükür solunumunda sıkıntı yok dedi doktor. Ama çok küçük kilo almasını bekleyeceğiz dedi. Anne sütü baslamıslar mideden hortumla 1 ml vermişler ağır gelmiş az az devam edeceğiz dedi umarım serumla kilo alır biraz anne sütü alsın çok istiyorum hızlı toparlar diye . Dualarınızda bana da yer verin hamilelilerin duası kabul olurmuş biran önce kavusalım
İyi olduğunuza sevindim çok inşallah bebeginde en kısa sürede toparlar çok dua edicem sizin için 🤗🤗 sana da kocaman sarılıyorum kabul edersen her şey gönlünce olsun bir an önce sağlıkla kavuşun bebeğinizle inşallah 😍

Canım benim yaaaa hiç üzülme valla ben uzun zaman önce bıraktım insanların yaptıklarına üzülmeyi heleki hamileyken hepten bıraktım baktım bana stres mi yaptiriolar en yakın arkadaşım da olsa önce konuştum sonra baktım aynı devam ediyor sessizce uzaklaştım 3 tane arkadaşlığımi nerdeyse bitirdim hamilelik sürecinde yaşadığımız kolay şeyler değil, kimse bizi anlamak zorunda da değil evet ama arkadassak en azından yanımızda olduklarını hissetmek isteriz. Boşver sen bebisine hamileliğine odaklan ne stres yapacaksın kendine sakın tekrar konusamaya ulaşmaya falan da çalışma çok isterse kendi ulaşırsa sana gönlünü almak için falan , istersen konusursun , herkes bi haddini bilsin bu ne ya zaten yaşadığımız şeyler bize yeter. Ben hamileliğimin 7. Haftasında ölümden döndüm çok büyük bı ameliyat geçirdim bir ay yatmak zorunda kaldım ,şimdi bebeğimde bende çok iyiyiz elhamdülillah ama yanımda olanlar olmaya çalışanlar ve yanımda olmayanlar arasında o kadar fark var ki benim için. Sen ve bebeğinden daha önemli hiç bişey yok şudakikadan itibaren bencillikse birazda biz bencil olalım kardeşim . Ayyy bende dertliymisim iyi oldu içimi döktüm 😀. Lütfen stres yapma kendine de o masum bebisine de yazık 🤗
Çok teşekkür ederim mesajınız için 🙏🏻 Galiba hepimiz bir şekilde arkadaş mağduru olmuşuz. Zor zamanlar gerçek dostlar doğurur, sahtelerini ortadan kaldırırmış, yaşayıp gördük. Çok geçmiş olsun size ve bebeğinize. Gebelikte ameliyat ne kadar zor bir şey... Şu an iyi olmanıza çok ama çok sevindim. Allah bir daha yaşatmasın 🙏🏻 Ben de hem kendi canımla hem çocuğumunkiyle defalarca sınandım. Kanamaları, hastanelerde sabahlamalarımızı, kötü hastalık şüphesiyle geçen patoloji süreçlerini uzun uzun anlatmayacağım. Hem sizlere kaygı vermek istemiyorum, hem de gebeliği boyunca burada yazılanları okuyarak kafasındaki sorulara cevap arayacak olan anne adaylarını gebelikle ilgili ürkütmek istemiyorum. Ama herhalde hepimizin ortak görüşü odur ki gebelik asla kolay bir süreç değil. Güzelliklerinin yanısıra bir kadının, bir ailenin, karı-kocanın hayatını büyük ölçüde yeniden şekillendiren bir olay. Allah hepimizin sürecini kolaylaştırsın ve çocuklarımızla birlikte daha mutlu ve daha güçlü aileler olarak yola devam edebilmeyi nasip etsin 🥰

İyi olduğunuza sevindim çok inşallah bebeginde en kısa sürede toparlar çok dua edicem sizin için 🤗🤗 sana da kocaman sarılıyorum kabul edersen her şey gönlünce olsun bir an önce sağlıkla kavuşun bebeğinizle inşallah 😍
Destekleriniz için çok tesekkür ederim canım. İnşallah biran önce sağsalim kavusuruz . Dualarınızı eksik etmeyin 🙏sizler içinde hep dua ediyorum hepiniz sağlıklı sıhhatli bebişlerinize kavusun

Ben kabızı o kadar çok yaşadım ki sizi çok iyi anlıyorum doktorun verdiği şurup, kayısı, kuru erik kim ne dediyse yaptım faydası olmadı, çok su içen bı insanim yok olmadı, geceleri gaz sancısından ağlayacak dereceye geldim evin içinde dolandım 3 hafta tuvalete cikamadigimi biliyorum, beyaz ekmek, makarna pilav bulgurla yapılmış şeyler yemedim hala daha yiyemem korkuyorum,şimdi iyiyim şükürler olsun bana tek faydası olan sabahları aç karnına kaynara yakın sıcak su içmek oldu gaz ve hazımsızlık bazen hala oluyor onun içinde pilates topunun üzerine oturup zıplamak çok rahatlatıyor biraz da bacaklarını karnına doğru çekerek evde adımlarsan iyi gelir pilates topu en yakın arkadaşım bu aralar normal doğum düşündügum için 😀

Çok teşekkür ederim mesajınız için 🙏🏻 Galiba hepimiz bir şekilde arkadaş mağduru olmuşuz. Zor zamanlar gerçek dostlar doğurur, sahtelerini ortadan kaldırırmış, yaşayıp gördük. Çok geçmiş olsun size ve bebeğinize. Gebelikte ameliyat ne kadar zor bir şey... Şu an iyi olmanıza çok ama çok sevindim. Allah bir daha yaşatmasın 🙏🏻 Ben de hem kendi canımla hem çocuğumunkiyle defalarca sınandım. Kanamaları, hastanelerde sabahlamalarımızı, kötü hastalık şüphesiyle geçen patoloji süreçlerini uzun uzun anlatmayacağım. Hem sizlere kaygı vermek istemiyorum, hem de gebeliği boyunca burada yazılanları okuyarak kafasındaki sorulara cevap arayacak olan anne adaylarını gebelikle ilgili ürkütmek istemiyorum. Ama herhalde hepimizin ortak görüşü odur ki gebelik asla kolay bir süreç değil. Güzelliklerinin yanısıra bir kadının, bir ailenin, karı-kocanın hayatını büyük ölçüde yeniden şekillendiren bir olay. Allah hepimizin sürecini kolaylaştırsın ve çocuklarımızla birlikte daha mutlu ve daha güçlü aileler olarak yola devam edebilmeyi nasip etsin 🥰
Aminnnn inşallah evet zor süreç gebelik gerçekten bir arkadasimiz da yazmış ya gerçekten bende bekarken anlamazdım çok hamileleri ama şu an o kadar iyi anlıyoruz ki birbirimizi, insan büyüyor icimizde 😀 rabbim hepimizin yardımcısı olsun hamile kalmak isteyen evlatlarına kavuşmak için bekleyen herkese kolaylıklar versin rabbim

Back
X