- 13 Mart 2019
- 2.453
- 2.486
Sagol canm benim teşekkür ederimAaa siz hamileydiniz degil mi?aBen unutmuşum ah çok zor gelir size Allah yardimcinjz olsun.Annenizden ayrilmayin bence, ben olsam yapışırdım anneme hatta alin getirin evinizeSizin durumunuz özel.zor geliyor sizi etkiliyorsa tamamen kesebilirsiniz.ekstra vitamin takviyesi alin ,zaten saglik ocaginda yapiyorlar.Aman dikkat edin.Allh güç versin.
Kehribar canm.biz takiyoruz 40ndan beri alt dişlerinin ciktigini hic anlamadık bile bence işe yariyorInş.zaten en fazla 1 hafta sürüyor pes peşe çıkmıyorsa,merak etme annesi bebekler dişe dayanıklı gelişimlerinin bir parçası gececek inş.Internette goruyorum kolye falan takiyorlar hiç denemedim ama işe yaradığını söylüyorlar kehribar miydi tam hatirlamiyorum.
biz hep bi iki gün arayla çıkardık canım rabbim yavrularımızı korusun hasta olmasında bu günlerde geçer.agrilara iyi geliyormu bilmiyorumda salya için kullaniyorlardi sanirim kehribariInş.zaten en fazla 1 hafta sürüyor pes peşe çıkmıyorsa,merak etme annesi bebekler dişe dayanıklı gelişimlerinin bir parçası gececek inş.Internette goruyorum kolye falan takiyorlar hiç denemedim ama işe yaradığını söylüyorlar kehribar miydi tam hatirlamiyorum.
merhaba benimkinin saçını kayınvalideler makine ile almışlarBen canım. Emzirirken koluma, onun kafasının altina bez koyuyorum. Bez sırılsıklam oluyor. Aşırı terliyor yani. Saçlı baya benim oğlum. Onun da etkisi vardır diye düşünüyorum. Normaldir inşallah.
Sizin haberiniz olmadan mı kesmişler saçlarını bebeğinizinMerhaba benimkide verdikçe yiyor . Bizi yerken görse yemek
merhaba benimkinin saçını kayınvalideler makine ile almışlar. terliyor diye . Bizimkisi de çok terliyor.
Kızlar merhaba ben şuan seyahatte olduğum için çok bakamıyorum. İnanın çok yoruldum. Kayınvalidemdeyiz. Kendisi ameliyat olduğu için yardımcı oluyoruz eşimle.
ben bu ek gıda mevzusunu ve öğünleri tam düzenleyemedim. Örnek bir günlük menü var mı bildiğiniz bizim bebelerin ayına göre?
Aslinda çoğu doktor gece beslenmesine 6. Aydan sonra cok sıcak bakmıyor acaba sen hamgi kaynaktan okumustun faydali oldugunu filizcim? YukaridaCanım geçmiş olsun, umarım iyileşir hemen kv.
Aslında tek tip bir günlük menü yokmuş ben onu anladım. Hatta aynı bebek bir gün farklı ertesi gün farklı davraniyor ek gıda işinde. Genel olarak her gün 1 porsiyon meyve, 1 porsiyon sebze, 1 köfte kadar et/kıyma ve yoğurt verin diyor doktorlar. Tabi bir de kahvaltı.
Ben kahvaltıda yumurta, lor ve salatalık veriyorum. Birazda kendi yaptığım bebek ekmeğinden veriyorum. En az yediği öğün kahvaltı bizimkinin.
Öğlen kıymalı sebze ya da meyve ve yoğurt veriyorum.
Meyve ya da yoğurda ruşeym, yulaf ya da tam tahıl ekliyorum. Bazen irmik ekliyorum. Hipp 5 tahilli ek gıda var o çok iyi, her şeye ekleyebiliyorum ve içinde tam tahıllar var sadece.
Akşam öğlen ne verdiğime bağlı olarak yine kıymalı sebze ya da meyve+yoğurt veriyorum. Hangisini vermediysem o. Aralarda acikirsa yoğurt ya da tarhana ama yetiyor genelde.
Uyumadan önce, uyanır uyanmaz, gündüz öğün aralarında ve gece uykuda mutlaka emziriyorum. Her firsatta emzirmeye devam. Özellikle gece beslemesinin bebekler için çok faydalı olduğunu okumuştum. Gece de 4-5 defa emiyor. İştahlı bebekse işin kolay ama değilse çok zor oluyor.
Gebelik testi yaptırdım negatif şükür kuzum baş ağrım da geçti bugün iyiyimşüphen varsa test yaptir canım daha kötü olmadan belki yakalanmista olabilirsin ama insallah bişey yoktur.
Elbette ki kesintisiz uyku, gelisimleri için çok önenli ama herkes bebeğinin gelişim gidişatından,büyüme eğrisinden bu duruma kendi karar vermeli çunku her bebek farklıdır.Bebek zaten sinyal verir.Benim recetem size uymaz,sizinki bana uymazAslinda çoğu doktor gece beslenmesine 6. Aydan sonra cok sıcak bakmıyor acaba sen hamgi kaynaktan okumustun faydali oldugunu filizcim? YukaridaYesilElmaTT ve K Ktybebek konuşmuşlar bizdede durum ayni Selim gece cok sık uyaniyor bazen saat başı, kendimi gectim ona cok üzülüyorum hic kaliteli bi uyku uyuyamiyor yavrum. Açlık oldugunu düşünmüyorum çünkü gün içinde guzel doyuruyor karnını hem emiyor hem ek gidada sorun yasamiyoruz pek. Gece beslenmesini 1e indireyim diyorum kiyamiyorum doktorlarda büyüme hormonu icin kaliteli uyku gerekiyor diyorlar ay ne bileyim kafam cok karışık
sevindim senin adina canım bence ilacın yan etkisi olabilir benimde birakinca 3.4 gün inanılmaz baş agrım tansiyon düşüklüğüm oldu artık dogum kontrol haplarina sıcak bakmıyorum.Gebelik testi yaptırdım negatif şükür kuzum baş ağrım da geçti bugün iyiyim
Aslinda çoğu doktor gece beslenmesine 6. Aydan sonra cok sıcak bakmıyor acaba sen hamgi kaynaktan okumustun faydali oldugunu filizcim? YukaridaYesilElmaTT ve K Ktybebek konuşmuşlar bizdede durum ayni Selim gece cok sık uyaniyor bazen saat başı, kendimi gectim ona cok üzülüyorum hic kaliteli bi uyku uyuyamiyor yavrum. Açlık oldugunu düşünmüyorum çünkü gün içinde guzel doyuruyor karnını hem emiyor hem ek gidada sorun yasamiyoruz pek. Gece beslenmesini 1e indireyim diyorum kiyamiyorum doktorlarda büyüme hormonu icin kaliteli uyku gerekiyor diyorlar ay ne bileyim kafam cok karışık
Çok zor gece uyumaması ben her gün ayakta uyuyorum resmen gece beslenmesini kesmekte çok zor illa emecek Çok ağlıyor emzik su falan almıyor hiç Artık kendi bırakırsa bırakacakMasallah kuzuya benimki hala emekleyemiyor pozisyon alıyor ileri geri yapiyor halaben gece beslenmesini kesmeyi dusunuyorum artik.doktorumuzada sordum kesebilirsin dedi.yiğit mirza da saat basi veya 2 saate bir uyaniyor gece ve emmeden uyumuyor.bu beni acayip zorlamaya basladi gün boyu sersem gibi geziyorum.zaten gündüzleri paso uykulu geziyorum.gece beslenmesi kesilmeden kalkmaya devam edermis.istersen doktorunuza danisarak gece beslenmeyi kesin sizde
Bu dediginiz olay ilk 4 aylik süreçte.ama suan 9-10aylik bebeklerin 1 kez kalkmasi veya hic kalkmadan uyumasi gerek diyor uzmanlar,ben demiyorum.zaten bir zaman sonrada.zarari var gece beslemenin.bende sizin gibi her mizirdandiginda emzirdim faydalidir diye simdi memeyle uykuyu iliskilendiriyor ve memesiz uyuyamiyor gece kalktigi zaman.gunduz sikinti yok.sizin bebek gene iyi masallah bej hic 11 saat kesintisiz uyudugunu görmedim benim oglanin atak haftasi olsun olmasin.dedim ya bir 4 saatlik uykuya hasretim...o yüzden ben kesecegim gece beslenmesiniCanım ben bu olayı araştırdığımda uzay 5 aylik falandı. Kaynağı hatırlamıyorum inan. Ama hatırladığım şu, gece anne sütünde çocuğun rahat uyumasını sağlayan ve stres seviyesini düşüren hormonlar oluyormuş. Bir de diş cikarma döneminde bebeği rahatlatiyormus ve daha kolay diş çıkarıyormuşdün de osman gönülalı dinledim, o da diyor ki özellikle uyku eğitimi için bu ayda gece beslenmesini kesmek gerekiyormuş. Ben uyku eğitimi vermeyeceğim için devam ediyorum. Zaten uyanmıyor gece uzay, kıpırdaınca veriyorum ben memeyi, rüya beslemesi diyelim. Atak haftası dışında kesintisiz 11 saat uyumaya başladı ama dediğim gibi, uyandırmadan emziriyorum ben. Birlikte uyuyoruz zaten çok kolay oluyor.
Eğer uyku eğitimi vereceksen Selime kesmen gerekiyor gece beslenmesini. Yaşamın 9. ayı videosunu izle bak orda çok detaylı anlatmış.
Ya illaki emecekse bu 1 kez olmali artik ayina göre yada ben suna bile raziyim yeminle 4 saat arayla kalksin emsin amenna...ama yok ya saat basi ya 2 saate bir..bende ayakta uyuyorum ve kendimi cok mutsuz hissediyorum artik...Çok zor gece uyumaması ben her gün ayakta uyuyorum resmen gece beslenmesini kesmekte çok zor illa emecek Çok ağlıyor emzik su falan almıyor hiç Artık kendi bırakırsa bırakacak
Benimki yaklasik 2 haftadir kabiz malesef.keci pisligi gibi olmadigi surece dr olaca gerek yok dedi ama baya zorlaniyor yavrum cikarirken.okadar da hosaflar kayisilar corbalar verdim yok geçmiyor nedenseHanımlar bir sey soracağım acaba sizde de oyle mi? Ben ne zaman ek gidayi biraz daha versem.gun icinde (zaten cok vermiyorum da bazen hic vermedigim bile oluyor)gunde 3 4 kere kaka yapiyor ishal de degil normal kakasi.Sanki vücudu disari atiyormus gibi gekiyor.Gün icinde sadece anne sutu aldiginda 1 kez yapar.Sizde de öyle mi?
Ek gidayi mi acaba fazla veriyorsunuz ?Bir de doktorunuza sorarak bagirsak duzenleyici kullansaniz bir süre damla seklinde oluyir2,bag8rsagin calisma duzenlini duzenleyen probiyotik /prebiyotik onlar.Her çocuk farkli işte elbet alışacak bagirsakları.Benimki kabiz degil normal yapiyor da ek guda verince (bugun sadece 2 kofte,2 küçuk dilim kavun,,1 yemek kasigi yesil.mercimek yedi.Çok degil yani)gunde 3 kere falan yapiyor az az ama normal kakasi.Hepsinin bagiraaklari farkli calisiyor.Gecmis olsun size.Benimki yaklasik 2 haftadir kabiz malesef.keci pisligi gibi olmadigi surece dr olaca gerek yok dedi ama baya zorlaniyor yavrum cikarirken.okadar da hosaflar kayisilar corbalar verdim yok geçmiyor nedense
Yok canim fazla vermiyorum.bugun sabah muhallebi yaptim meyve püreli birde yumurta sarisi,oglen yarim kase tarhana çorbası yoğurt, ara öğün meyveli yogurt aksamda yarım kase corba 2 kucuk dilim kavun(genelde corba veriyorumki duzelsin diye) birazdanda gece mamasi verip uyuturum.o damladan kullandik malesef ondan sonra oldu zaten acaba biraktigimiz icin olabilirmi ki bak aklima getirdinEk gidayi mi acaba fazla veriyorsunuz ?Bir de doktorunuza sorarak bagirsak duzenleyici kullansaniz bir süre damla seklinde oluyir2,bag8rsagin calisma duzenlini duzenleyen probiyotik /prebiyotik onlar.Her çocuk farkli işte elbet alışacak bagirsakları.Benimki kabiz degil normal yapiyor da ek guda verince (bugun sadece 2 kofte,2 küçuk dilim kavun,,1 yemek kasigi yesil.mercimek yedi.Çok degil yani)gunde 3 kere falan yapiyor az az ama normal kakasi.Hepsinin bagiraaklari farkli calisiyor.Gecmis olsun size.
Bilemeyecegim ama doktora sorun isterseniz.Bu arada bence ek gida çokYok canim fazla vermiyorum.bugun sabah muhallebi yaptim meyve püreli birde yumurta sarisi,oglen yarim kase tarhana çorbası yoğurt, ara öğün meyveli yogurt aksamda yarım kase corba 2 kucuk dilim kavun(genelde corba veriyorumki duzelsin diye) birazdanda gece mamasi verip uyuturum.o damladan kullandik malesef ondan sonra oldu zaten acaba biraktigimiz icin olabilirmi ki bak aklima getirdin
Evet 3-4 saat uyuyup uyansa yetecek beni de çok yoruyor tam uykuya dalıyorum uyanıyor Yıprandım ben zaten baya işe gidip geliyorum ama sersem gibiyim her günYa illaki emecekse bu 1 kez olmali artik ayina göre yada ben suna bile raziyim yeminle 4 saat arayla kalksin emsin amenna...ama yok ya saat basi ya 2 saate bir..bende ayakta uyuyorum ve kendimi cok mutsuz hissediyorum artik...