Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 79 41,4%
  • erkek

OY: 100 52,4%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,1%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    191
İyiyim çok şükür 🥰 sağlıklı günlerime adım adım haha ama gerçekten bebek adımları şu hamile hantallığını atmaya çalışıyorum :) bebeciklerim de süreçleri olumlu gidiyor teyzoşu . Arada bir korkutuyorlar ama şükür bugünümüze . Oğlum daha iyi kızım çok minnak bakalım haftalarını dolduruyorlar orda işte . Tutun bebeklerimizi içinizde 🥰 tek iyi tarafı bebeklerim gelene kadar hem bedenen daha iyi olurum hem lohusalık psikolojisini atarım heralde . Sen nasılsınn are you ready babee 😂
Ayy inşallah hepiniz iyi olacaksınız buluştuğunuzda. Korkma sakın ben de ikiz eşi olarak 1500 gr doğmuşum bak bebeşim oluyor şimdi. Valla hazır olup olmadığımı gelince anlayacağım herhalde karmakarışık duygularım çünkü :)

Demek mükemmel kayınvalide yokmuş :KK43: ona da nazar değmesinden korktuğun için böyle söylüyorsan yapma, değdirmezdik 🥲

Kızlar sizin eşleriniz lohusalığı şaka zannediyor olabilirler mi acaba? Anladığım kadarıyla anneleri onları sarsıp durumun ciddiyetinden bahsetmiyorlar, kendileri de bir şey hissetmelerine izin verilmeyen kadınlar oldukları için olabilir ama lohusa kadın başkasının modunu düşünecek kadın değildir. Bu kadar yani. Bu ne saçmalık bilmiyorum. Eşleriniz henüz o havaya giremedilerse akşam dizi film izleme saatinizde birlikte bebekle ilgili belgeseller izleyebilirsiniz. Çocuğun olması sadece eve küçük bir insanın katılması anlamına gelmiyor, aynı zamanda değişen bir kadın, değişen bir ilişki anlamına da geliyor. Bunları hiçbir şekilde negatiflik olarak yazmıyorum, kimse yanlış anlamasın ama hayatımız değişecek ve bu değişimi de en çok birbirimize destek olarak, bu işte ortak olarak en hafif şekilde atlatabiliriz.
Çokkk haklısın. Kaldı ki benim kayınvalidem de olabildiğince rahat bi kadındır. Laftan sözden anlar gereksiz hiçbir şeye karışmaz yardım gerekirse eder kimseyi gereksiz yormaz boş konuşmaz falan maşallahı var. Ama tammmm bir koç burcu olan kocam deli benim tedavi olması lazım 😂

Kesinlikle ağzı olan konuşuyor mesela sütün henüz gelmediğini şuan tüm eşimin köyü biliyor 🥲

Canımmm iyiyim, bebiş de iyi. Alışmaya çalışıyoruz yeni hayatımıza🙏🥰 ikinci gece gerilimi duymamıştım hiç. Bizim dün gece iyi geçti yani normal. Süt henüz yolda olduğu için mama takviyesi yapıyoruz emzirmeyi deniyoruz biraz yorucu oluyor ama ekstra gerilimli bişey olmadı 🙏 önce emzirmeyi deniyorum mutlaka sonra mama takviyesi, sonra babada gaz çıkartmaca sonra da uyku bu kısır döngü devam ediyor.🥰🥰
Kuzum, canım, isteyen bilsin, tüm köyü bırak tüm ülke bilsin. Bunların hepsi insana dair, insanca şeyler. Ben sana ne diyeyim, ya garanti ediyorum gelecek o süt 😀 ne kadar iyi, ne kadar bilinçli bir annesin 🧿 önce meme, sonra mama veriyorsun 👏🏻👏🏻 milletin lafına canını sıkmamaya çalış lütfen, onlar sizin çemberinizin dışındalar.

Çok şükür sen iyisin, bebeğin yumurcağın da iyi 😍😍 Saçları nasıl kokuyor 🥹❤️❤️ Gecenizin güzel geçmesine de sevindim, bak herkesin başka başka stresleri var işte görüyorsun. Eşim bunları duyunca nasıl rahatlıyor bilemezsin, ben de tabii ki. Allah da sana bol ferahlık, bol süt versin 🙏🏻🤍 Üstüm başım sütten ıslanıyor mesajlarını beklemedeyim 🥰

Kızlar selam, bir süredir Şehir Hastanesinde gebe okuluna gidiyordum. Bugünkü derste emzirme ile ilgili anlatılan bilgileri not aldım. İşinize yarar diye düşünüyorum

Gebe okulu notları:

• Emzik biberon mama getirme!!!!! Şehir hastanesinde yasak.
  • İlk sütü eğer gelmezse el ile sağ, pompa ile değil. Sağdığın sütü Kaşık veya enjektörle vereceksin.
  • 1 hafta boyunca kolostrum gelmeye devam eder.
  • Olabildiğince en erken zamanda emzir. Doğumdan sonra ilk yarım saat.
  • Bebek doğarken zaten emme refleksi ile doğar. Ağzını açar kapatır.
  • İlk kaka siyah, sıvı ve jel gibi olur. Bundan Korkma. Beslenmeye devam ettikçe yeşil ve sarıya döner. Mama verirsen kaka katılaşır ve bebek kabız olabilir.
  • Göğüs ucu kremi memenin kokusunu değiştirebilir. Mümkün olduğunca kullanma. Yoksa bebek reddeder memeyi. Amniyon sıvısı ile memenin kahverengi kısmı aynı kokuya sahip. Bebek bu kokuyu bilir. Memeyi kokusundan tanır.
  • 6. Aydan sonra spor ve diyete başlayabilirsin. Emzirme önemli. İlk 6 ay sadece emzirmeye odaklan.
  • Emzirirken bebek memenin kahverengi kısmının tamamını almalı. Meme ucu yara olmaması için bu önemli. Sadece Meme ucunu alırsa bebeğin ağzını çıkarıp tekrar memeyi ver. Kahverengi kısmın tamamını alana kadar Tekrar tekrar dene.
  • Memeyi C şeklinde tut👌🏻( baş parmağın ve işaret parmağınla)
  • Emzirirken Kendini kasma gevşe. Omuzlarını rahatlat. Mutlu bir şekilde emzir. Mutluluk oksitosin salgılar ve böylece sütün çoğalır.
  • Emzirirken Bebeğin Burnunu meme tıkar gibi gözükebilir korkma. İnce bir burun boşluğu bebeğe nefes almak için yeter.
  • Emzirirken kafası ve elleri açık olsun. (Şapka eldiven olmasın.) anne de bebek de kalın giyinmesin. Bebek Kundakta olmamalı. 25-26derece oda sıcaklığı iyi.
  • Eğilmeden, bebeği kendine yaslayarak emzir. Yoksa Sırt kasların tutulur ve bebek memeyi kavrayamaz.
  • Emzirme yastığı alabilirsin. Konforunu arttırır.
  • Yatarak emzirme pozisyonu yeni doğum yapmış anneye çok önerilmiyor. Çünkü yeni doğum yapmış anne halsiz ve yorgun olur. Eğer öyle emzireceksen Yanınızda mutlaka biri olmalı çünkü anne uyuyakalabilir. Emzirme bittikten sonra bebeği yatağına geçirmeli.
  • Bebek sadece bir memede emer diğerini emmezse emmediği meme için pozisyon değiştir mutlaka. O zaman tutacaktır memeyi. Hep aynı pozisyonda emzirme.
  • İlk emzirmeyi sandalyede değil geniş bir koltuk veya rahat bir yatakta yap.
  • Bebek uykudan uyanınca kızgınsa ve ağlıyorsa hemen meme verme. Ağlarken memeyi emmez. Önce bebeği sakinleştir öp sarıl vs. Sonra emzir. Baba da sakinleştirebilir
  • Emzirme döneminde bebeğe emzik veya biberon verme.
  • Biberon bebeğin emme refleksini tembelleştirir. Memeden uzaklaştırır. Mümkün olduğunca verme. Meme ile biberondan aynı hızda süt gelmez. Memeden daha yavaş süt gelir. Memede Bebeğin Emme refleksine ihtiyacı var. Biberonda dokunsa da gelecek.
  • Emen bebeğin saçları gıdığı terler.
  • Emzirmeyi eziyet olarak görme. Keyif almaya bak. Büyüdüğünde istesen de yanına gelmeyecek. Doya doya yaşa bu günleri.
  • Anne memesine yakın bir biberon yok.
  • Emzik, biberon kadar katı olarak reddedilmiyor. Petrol atığından yapıldığı söyleniyor. İlk iki ay kesinlikle emzik hayatınızda olmamalı.
  • Emzik illa verilecekse 2. aydan sonra sadece uyku geçişlerinde olmalı.
  • Erken tuvalet eğitimi olmamalı. Çünkü kasları gelişmemiş. 2-2.5 yaş ideal wc eğitimi için.
  • Ön süt sulu ve şekerli ; son süt protein ve yağlı.
  • Günde 10-12 kez her öğünde bir meme tamamen boşalana kadar emzirilmelidir.
  • Acıkmış bir bebek önden hızlı hızlı emer. Sonra emme yavaşlar. O süreçte karnı doydu diye emzirmeyi sonlandırma. Uyursa gıdısına, ellerine vs uyaran vereceğiz. Yağlı sütü aldıktan sonra ağzı açık uyumaya dalar zaten.
  • İlk 1 ay geceleri saat kurup kalkacaksın. Gece sütü çok kaliteli.
  • Bir yenidoğanın aç kalabileceği süre max 3 saat.
  • Her arandığında her istediğinde yenidoğanken vereceksin memeyi.
  • Her emzirmeden sonra 1 bardak sıvı alınmalı. Su, süt, taze meyve suyu, ayran, limonata vs. Çay ve kahveden ve asitli içeceklerden biraz uzak dur. Max günde 1-2 bardak çay 1 fincan çay. İlk 6 ay en azından uzak dur. Anne sütüne geçiyor çünkü.
  • Kendi mutfağında yapılan yemekleri tüket çünkü sindirerek bebeğe geçiyor. 6 ay sonra bebek daha rahat ek gıdaya geçecek. Gaz yapar diye ev yemeklerinden kaçınma. Yemeye devam et.
  • Paketli meyve suyu içme çünkü tarım ilacı var içinde.
  • Çok emzirme=Daha çok süt (bebek her istediğinde emzirilmeli)
  • Emzirme aralığı açılırsa sütün azalır ve bebek mamaya geçer.
  • Yetersiz süt olduğu durumlarda bebek 1 ayda 500gramdan az kilo almışsa veya kilosu 2. Haftanın sonunda Doğum tartısından azsa süt yetmemiştir.
  • Çok az miktarda konsantre idrar çıkması durumunda da süt azdır. (Günde 6’dan az, sarı ve keskin kokulu)
  • Bebek 15 günlük olduğunda doğum kilosunu yakalamalı veya üstüne çıkmalı.
  • Bebeğin ilk gün midesi bilye kadar. Emdikçe mide kapasitesi artacak. Ve sütün de.
  • Elle süt sağarken önce elini yıka parmağı c şeklinde sık. Kahverengi kısmı sıkacaksın. Meme ucunu değil.
  • Doğum için geldiğinde yanına kaşık getir. Çay, tatlı kaşığı veya mama kaşığı vs.
  • Meme ve kaşığı aynı anda verebilirsin.
  • Ağzının kenarından vereceksin. enjektörle de olur. Yutma hareketini göreceksin.
  • Bazen emzirme olmadığı oluyor. O zaman mama vermek zorunda kalınır. Bebeğin kan şekeri düşmesin. İhtiyaç varsa. Şehir hastanesinde mama getirilmesi, satılması yasak.
  • Aşırı süt dolduğunda meme taş gibi olmaya başladıysa mutlaka o sütü sağ!! Yoksa mastit olursun.
  • Meme aşırı dolu olduğunda bebek tutamıyor kavrama yapamıyor. O yüzden önden biraz sağıp memeyi rahatlatmak gerekir.
  • Çalışmaya başladıysan bebeği emzirir gibi aynı saatlerde sütünü sağ. Anne sütü 3 saat dışarda kalabilir; Buzdolabında 3 gün ; derin dondurucuda 3 ay kalabilir. Üstüne mutlaka tarih saat yaz. Dik bir şekilde dondur. Vaktin yoksa Benmari usulü erit donuk sütü. Vaktin varsa et çözdürür gibi önce buzdolabında sonra dışarıda çözdür.
  • Gebeyken meme bakımına ihtiyaç yok. Doğum öncesi memenin kahverengi kısmına krem sürerken (uyarırsan) oksitosin salgılanır ve doğum başlar.
  • Günlük duş al hijyenine dikkat et. Duş alamıyosan Memeni ılık su ile yıkasan da olur.
  • Her emzirme sonrası sütünü biraz sık memenin ucu ve etrafına sür. Senin göğüs kremin bu. Son sütte protein olduğundan yaralarına şifa olur. Yara oluşursa enfeksiyon vs olursa mutlaka hekime danış.
  • Şehir hastanesinde emzirme danışmanlığı var. Bebeğini al gel. Randevuya gerek yok. Aile hekimliğinden de destek alabilirsin.

Herkese merhabalar, önceden bahsetmiştim suni sancı ile vajinal dogumum gerçekleşecek diye. Dün doğumu yaptım çok şükür, hiç acilmam ve sancım olmadan fitil ile doğumu başlattık. Çok şükür istediğim sekilde sonuçlandı. Vajinal doğum yapmak isteyen arkadaşlar vardı burada, ilk doğumum sezaryen nasıl bir şey bilmiyorum ama şu an pişman değilim vajinal doğum yaptığım için. Kesi dikiş atildi mecburen şu an çok zorlamıyor. Sadece otururken çok az zorluyor ama wcde falan hiç zorlamadı beni. Dogumumun ilerleme hizina tüm hastane şaşırdı, bu vesileyle vajinal isteyen herkese kesinlikle pilates ve hareket oneririm. Sancılar sırasında pilates topu, yürüyüş ve sıcak duş çok fayda sağladı. Duştan sonra direkt suyum geldi ve sonrası aktı gitti. Kendimce yorumlarimi iletmek istedim umarım birilerine faydası dokunur. Herkese gönlünden geçen güzel bir doğum diliyorum.
Ay ne güzell ne mutlu size, cok sevindim. Darısı tüm vajinal dogum isteyenlerin basına olsun inş. Kimseyi korkutmak istemediğim için hiç yazmadım ama sezaryan sonrası agrılar beni cok zorluyor. Bebişinizi de güzel günlerde büyütün

Herkese merhabalar, önceden bahsetmiştim suni sancı ile vajinal dogumum gerçekleşecek diye. Dün doğumu yaptım çok şükür, hiç acilmam ve sancım olmadan fitil ile doğumu başlattık. Çok şükür istediğim sekilde sonuçlandı. Vajinal doğum yapmak isteyen arkadaşlar vardı burada, ilk doğumum sezaryen nasıl bir şey bilmiyorum ama şu an pişman değilim vajinal doğum yaptığım için. Kesi dikiş atildi mecburen şu an çok zorlamıyor. Sadece otururken çok az zorluyor ama wcde falan hiç zorlamadı beni. Dogumumun ilerleme hizina tüm hastane şaşırdı, bu vesileyle vajinal isteyen herkese kesinlikle pilates ve hareket oneririm. Sancılar sırasında pilates topu, yürüyüş ve sıcak duş çok fayda sağladı. Duştan sonra direkt suyum geldi ve sonrası aktı gitti. Kendimce yorumlarimi iletmek istedim umarım birilerine faydası dokunur. Herkese gönlünden geçen güzel bir doğum diliyorum.
sezaryen sonrasi vajinal dogum denedin? eger oyleyse aradan kac sene gecmisti? bir de kacinci haftanda dogurdun? suni sanci verildi mi? ben de sezaryen sonra vajinal bekliyorum 37+4um henuz suni verilmiyor diye duymustum burda eger ilki sezaryense.
saglikla mutlulukla buyut bebegini omru uzun guzel olsun insallah

Kilosunda ne var ki bebisin gayet normal canım yani tombiş bebek sağlıklı bebek gibi bir şey düşünme sakin çoğu bebek doğum sonrası o kadar hızlı kilo kaybi yaşıyor ki tombiş tombiş dünyaya gelip bı hafta içinde o sis halleri zayıflıyor. Belki seninki çok az kilo vericek yani hiç tombiş olsun diye takılma 2500 geçti diye şükür buna da geç bence takılma önemli olan doğum sonrası sağlıklı bı süreç geçirmek. Mesela benim bebek çok az kilo vermişti normalde 600-700 gram gitmesini bekleriz demişti bizimki 180.gr anca vermişti ve hep aldı sonraki aylarda normal şekilde. Biraz da ultrason yanılması olabiliyor sağlıklı olsun gerisini hiç düşünme şimdi hormonlar doğum süreci kendini hazırlamak derken çok takıntılı olabiliyoruz çok normal. böyle annelik şeyi yukleniyir işte kendi kendine yetemiyecek miyim olacak mı olmayacak mi ben mi eksik kalıyorum gibi hepimiz yaşadık çok çok normal önemli olan senin bunu sürekli düşünmeyi bırakıp akışta kalmaya çalışmak yani bazı şeyler olduğu kadar olacak en en iyisi olsuna odaklanma. 🙏
iyiymiş şükür canım 🙏🏻 inşallah sağlıkla huzurla atlatırız şu 2 haftayı da. hormonlar ve hareket edememe psikolojisi beni mahvetti biraz, sonlara geldikçe de iyice yavaşlıyor sanki zaman.. öyle yada böyle bir şekilde bitecek 🙏🏻

sezaryen sonrasi vajinal dogum denedin? eger oyleyse aradan kac sene gecmisti? bir de kacinci haftanda dogurdun? suni sanci verildi mi? ben de sezaryen sonra vajinal bekliyorum 37+4um henuz suni verilmiyor diye duymustum burda eger ilki sezaryense.
saglikla mutlulukla buyut bebegini omru uzun guzel olsun insallah
Yok yanlış anlaşılmış sanirim, bu ilk doğumum. Sezeryani bilmiyorum demek istemiştim.

kacıncı haftada 2800 kilo? Benim oglum 39+5 te 3200 dogdu neredeyse 40. haftamda dogurdum. seninki de oylr olur gibi sanki. ama benim gozume büyük gozukuyordu ele geliyordu falan. Simdiki bebis daha 34. haftamda 2600 cıktı biraz iri dedi doktor gozumu korkuttu dogumda zorlanırım diye.
37 canım

Ay ne güzell ne mutlu size, cok sevindim. Darısı tüm vajinal dogum isteyenlerin basına olsun inş. Kimseyi korkutmak istemediğim için hiç yazmadım ama sezaryan sonrası agrılar beni cok zorluyor. Bebişinizi de güzel günlerde büyütün
Teşekkür ediyorum, sizlere de çok geçmiş olsun. Güzel günlerinizi görün yavrularınızın🤍

Mememden süt geldi bir damla bende merak ettim sıktım daha da geldi damlacıklar şeklinde tekinden ama. Doğumu tetikler mi acaba😄doğsa da olur kafasında olumca bir rahatlık geldi bana
Hemen doğurmuyorsun cano benden yaklaşık 2 aydır damla damla geliyor son zamanlarda beyazlaştı hatta bakıyorum dokunuyorum dokununca artıyor akması 😂😂 dün lansinoh sürüp avent kapak takmıştım beyaz beyaz olmuştu uçları 🫣🫣 geldikçe sıkasım geliyor 😬😬

ciktim kontrolden bebegin kalp atislari iyi suyum iyi bebek kanala girmis. olcumleri ne diyorum bakmamis hersey uygun normal doguma diyor doktor. Bu kadar gec haftada duzgun olcemiyoruz artik dedi. 39+4 e gun verdi o zamana dogurmazsam tekrar degerlendiririz sezaryen kararini diyor. ne kadar rahatlar ya. catima da bakmadi. bosuna endiseleniyorsun bu bebek yoluna girmis zaten gelecek sorunsuz dogar diyor da icine mi dogdu kadin yani olc bic oyle soyle

Seninki de ilginç bazıları kendi annesi babası varken giriyor erkeklik şeyine😄seninki kp gözünde öyle görünmek istiyor sanki. Benim babamda ev işlerine yardım etmez anneme genelde ama bize meyve soyup getirir kuruyemiş yerken gelir elleriyle yedirir çocuklarına karşı fedakar eşine değil🥲eşim annesi hep çalıştığı için yardım eder getir götür misafir varken yemekleri koyar çayı falan verir söylediğimde işleri de yapar ama bazen söylene söylene her yer kedi kılı falan diyerek yapar öyle deyince de bende sinirleniyorum hiç yapma o zaman diye erkekler gerçekten yorucu kadınlar çok daha kolay anlaşılır
Evet kız hiç bu açıdan bakmamıştım adam kendi ailesinin yanında yapıyor bizimkiler gelince evin beyi moduna geçiyor doğru valla 😂 Ama bitti o saltanat. Herkes yorulacak artık 😂 Babam söyleneni yapar ya da hasta olana bakar falan da normal zamanda aman yemek hazırlanıyor yardım edeyim aman toplamaya yardım edeyim demez.
Kedi tüyü olayına iyi ses etmiyorsunuz ama ben kedi beslesem eşimden çok kendim söylenirdim kesin valla tebrik ediyorum tüm kedi köpek annelerini 🥰 Birkaç sene akvaryumumuz balıklarımız vardı. O bile batıyordu. Yem verirken dışına dökülüyordu, suyu bulanıklaşıyordu. Allahım şunların hepsi eceliyle ölse de rahat etsem diyordum neyse ki öyle oldu birkaç senenin sonunda hemen çıkardım akvaryumu evden 😂

Benim annem azıcık böyle kahve içmeyi oturmayı sohbeti sever gençte zaten bende seviyorum onunla vakit geçirmeyi. Ama twmizlik Konusunda çok iyi değildir deyince yapar ya da mutfak dağınıksa toplar ama hani toplıyım ortadan kalksın gibi detaylı özenli yapmaz ama çeşit çeşit hamur işi yapar yedirir bize. Kv tam tersi bir kap yemek yapar yanına çorba salata yapmaz 3 4 gün onu yerler. Ben misafir gelince güzel sofra falan severim çok gelemiyorlar zaten diye salata işte bir tür meze sonrası için bazen hazır tatlı ya da kendim yaparım çorba pilav ana yemek yapınca şaşırırlar çok abartmışsın diye. Ama temizlikte iyi özenli hızlıdır. Birinden biri olmuyor sanırım😄
Kız cidden birinden biri olmuyor. Benim de annem mutfak yemek işlerini çok üşenir. Hani istiyoruz diye yapar hele ki yardım edersek her şeyi yapar ama diğer türlü çok hoşlanmaz yani 😂 Ama ev işi dedin mi Kakılmış’a bağlar. Yerleri falan yuvarlanarak siler adeta. Anne yapma anne etme bu kadar gerek yok desek de ok gibi olması lazım her detayın 😂 Mola vermeyi, aralarda çay kahve içmeyi de çok sevmez iş bitsin öyle oturalım modundadır. Kayınvalidem ise aman iş her zaman yapılır biz oturalım sohbet edelim birbirimizi görelim der tüm gün ve hiç yapmaz 😂 Aman neyse uzaktayız zaten gördüğümüz sayılı gün artık takılmıyorum. Onlar varken elimi bir şeye sürmüyorum son güne kadar gittiklerinde bir günde temizliyoruz eşimle her yeri ne ben fazladan sinir oluyorum ne de eşimi geriyorum eskisi gibi 😂

ciktim kontrolden bebegin kalp atislari iyi suyum iyi bebek kanala girmis. olcumleri ne diyorum bakmamis hersey uygun normal doguma diyor doktor. Bu kadar gec haftada duzgun olcemiyoruz artik dedi. 39+4 e gun verdi o zamana dogurmazsam tekrar degerlendiririz sezaryen kararini diyor. ne kadar rahatlar ya. catima da bakmadi. bosuna endiseleniyorsun bu bebek yoluna girmis zaten gelecek sorunsuz dogar diyor da icine mi dogdu kadin yani olc bic oyle soyle
Güzel haberler 🙏 39+4 hangi tarih oluyor canım? Çok erkene vermemiş olmasına sevindim. Olumlu tarafından bakalım olumsuz bir şey görse doğum bu kadar yaklaşmışken mutlaka belirtme gereği duyardı demek ki dikkatini çekmemiş. Ölçümler de yanılıyor olabilir belki haklıdır. Bir sonraki kontrol ne vakit ne zaman gel dedi?

Güzel haberler 🙏 39+4 hangi tarih oluyor canım? Çok erkene vermemiş olmasına sevindim. Olumlu tarafından bakalım olumsuz bir şey görse doğum bu kadar yaklaşmışken mutlaka belirtme gereği duyardı demek ki dikkatini çekmemiş. Ölçümler de yanılıyor olabilir belki haklıdır. Bir sonraki kontrol ne vakit ne zaman gel dedi?
2 hafta sonra gel dedi. o zamana kadar dogar diyor artik suyun gelmesini bekle dedi dogmazsa o zaman konusuruz sezaryene donme kararini dedi su an icin bu kadar asagida hareketli bebegin kendi gelecegini dusunuyoruz dedi gitti kendinden ust bir doktora da danisti geldi soyledi

X