2019 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Bilemeyecegim ama doktora sorun isterseniz.Bu arada bence ek gida çok😊Tabi bu tamamen benim fikrim belki de yaniliyorumdur. Sabah muhallebi vermişsiniz aksam da gece mamasi ki mama nasil bilmeme o da ttok tutması icinde irmik ya da pirinc unundansa fazla ve kabizliga yol açar.Nacizhane onerum muhallebiyi bir hafta kesin bakalim ne olacak?Muhallebi keainlikle cok ve sık verilince kabız yapiyorLutfen yanlis anlamyin sadece bebeginize yardim etmek icin akima gelen önerileri sunuyorum😊
Estafurullah yanlis anlamadim da muhallebiyi hergun vermiyorum hakeza gece mamasinida öyle.simdi vermeyecegim.mesela.ya bilemiyorum sabahlari sadece yumurta vereyim madem ya tavada yada haslama.

Estafurullah yanlis anlamadim da muhallebiyi hergun vermiyorum hakeza gece mamasinida öyle.simdi vermeyecegim.mesela.ya bilemiyorum sabahlari sadece yumurta vereyim madem ya tavada yada haslama.
Tabi bebeginize ne iyi geldiğini siz bilirsiniz.O gece mamasi bebege iyo geliyorsa verin tabi.Her gun verdiklerinizi gozden geçirin mesela muz da kara listede biliyorsunuz 😊Bazi besinleri cikarin miktar öğun azaltın deneyin ben oyle buluyorum ,tabi siz bilirsiniz yine.Benim bebegime fazla gelir sizinkine az ya da yeterli gelir.Her bebek farklı.Bu arada gercekten memeyle uyumayi iliskilendiriyorlar sık uyaniyorlar ger sizin uyku dengenizibozuyir sizi mutsuz ediyorsa kesinlikle kesin.Anne mutsuz olursa bebek ds mutsuz oluyir.Ilk oglumdan biliyirum calisiyordum ve gece surekli kalkardi barut fıçısı gibiydim .Bu sene ara vermeye karar verdim o yuzden sabrediyorum.

Aslinda çoğu doktor gece beslenmesine 6. Aydan sonra cok sıcak bakmıyor acaba sen hamgi kaynaktan okumustun faydali oldugunu filizcim? Yukarida YesilElmaTT YesilElmaTT ve K Ktybebek konuşmuşlar bizdede durum ayni Selim gece cok sık uyaniyor bazen saat başı, kendimi gectim ona cok üzülüyorum hic kaliteli bi uyku uyuyamiyor yavrum. Açlık oldugunu düşünmüyorum çünkü gün içinde guzel doyuruyor karnını hem emiyor hem ek gidada sorun yasamiyoruz pek. Gece beslenmesini 1e indireyim diyorum kiyamiyorum 😔 doktorlarda büyüme hormonu icin kaliteli uyku gerekiyor diyorlar ay ne bileyim kafam cok karışık

Canım için rahat etmedi acaba yanlış mi yönlendirdim seni diye, iyice araştırdım ve ebemize sordum. Yaşına kadar gece beslenmesinde sorun yok ama sen uyandırıp emzirme dedi. En geç 18 ayda kes dedi. Doktorlarda farklı görüşlere sahip anladığım kadarıyla. Mesela Osman Gönülal bu aylarda kesin diyor videoda, ama aşağıdaki dr farklı yaklaşmış olaya. Her anne kendi bebeğinin uzmanıdır bence, Selimi kimse senden iyi bilemez. Belki saat başı uyanmasının dişle fln ilgisi vardır, umarım geçip gider hemen. Bir ara Uzayda öyleydi ama sonra düzeldi kendi kendine.

Eklentiler

• 20200827_212526.jpg
    20200827_212526.jpg
    240 KB · Görüntüleme: 32
Bu dediginiz olay ilk 4 aylik süreçte.ama suan 9-10aylik bebeklerin 1 kez kalkmasi veya hic kalkmadan uyumasi gerek diyor uzmanlar,ben demiyorum.zaten bir zaman sonrada.zarari var gece beslemenin.bende sizin gibi her mizirdandiginda emzirdim faydalidir diye simdi memeyle uykuyu iliskilendiriyor ve memesiz uyuyamiyor gece kalktigi zaman.gunduz sikinti yok.sizin bebek gene iyi masallah bej hic 11 saat kesintisiz uyudugunu görmedim benim oglanin atak haftasi olsun olmasin.dedim ya bir 4 saatlik uykuya hasretim...o yüzden ben kesecegim gece beslenmesini

Canım sen zaten alıştır bence de yavaş yavaş, ikinci de yolda cidden perişan eder bu durum seni. 1 taneye yetişmek bile çok zor. Uzay bi dönem çok sıkıntı çıkardı da epey zorlanmıştım. Sonra düzeldi kendi kendine

Gece beslenme sıklığını düşürmeye çalıştım ama başaramadım çok ağlıyor illa emecek su veriyorum emzik veriyorum iyice sinirleniyor Beşiğe vuruyor ayaklarını :/ bu sıralar eliyle itttirmeyeDe başladı emziği ağzından çıkarıp atıyo Bu kadar sinir bebeklere nerden geliyor anlamıyorum galiba hamilelikte kullandığımız vitaminin ilaçları bebeklerde stres yapıyor :/ Herkes yaşına girince düzelir diyor uykular dua ediyorum inşallah düzelir 🙏🏻

canim sen normalde emzirmeyi ne zaman bırakacaksın yani bırak demiyorum yanlış anlama hani birakinca illa mama baslicaksindir acaba seninki nasil alisacak nasil bi yol izlemeyi düşünüyorsun.

Gece beslenme sıklığını düşürmeye çalıştım ama başaramadım çok ağlıyor illa emecek su veriyorum emzik veriyorum iyice sinirleniyor Beşiğe vuruyor ayaklarını :/ bu sıralar eliyle itttirmeyeDe başladı emziği ağzından çıkarıp atıyo Bu kadar sinir bebeklere nerden geliyor anlamıyorum galiba hamilelikte kullandığımız vitaminin ilaçları bebeklerde stres yapıyor :/ Herkes yaşına girince düzelir diyor uykular dua ediyorum inşallah düzelir 🙏🏻
😁seninki yine iyiymis benimki sinirlenince kulaklarimdan yakalayip kendine cekip ısırmaya calisiyo😁

Elbette ki kesintisiz uyku, gelisimleri için çok önenli ama herkes bebeğinin gelişim gidişatından,büyüme eğrisinden bu duruma kendi karar vermeli çunku her bebek farklıdır.Bebek zaten sinyal verir.Benim recetem size uymaz,sizinki bana uymaz😊 ben daha çok duygusal ihtiyaci oldugunu düşünuyirum ondan.Allah tum annelere güc versin çunku annelik her açidan her yaşta zor bebeklerimize de sağlik versin
Evet kesinlikle bende duygusal ihtiyaç açısından düşündüğüm icin kiyamiyorum zaten yoksa aç olmadığından eminim yani, Aminn insallah onlar saglikli mutlu olsun yeterki 🙏🏻

Elbette ki kesintisiz uyku, gelisimleri için çok önenli ama herkes bebeğinin gelişim gidişatından,büyüme eğrisinden bu duruma kendi karar vermeli çunku her bebek farklıdır.Bebek zaten sinyal verir.Benim recetem size uymaz,sizinki bana uymaz😊 ben daha çok duygusal ihtiyaci oldugunu düşünuyirum ondan.Allah tum annelere güc versin çunku annelik her açidan her yaşta zor bebeklerimize de sağlik versin
Evet kesinlikle bende duygusal ihtiyaç açısından düşündüğüm icin kiyamiyorum zaten yoksa aç olmadığından eminim yani, Aminn insallah onlar saglikli mutlu olsun yeterki 🙏🏻
Canım ben bu olayı araştırdığımda uzay 5 aylik falandı. Kaynağı hatırlamıyorum inan. Ama hatırladığım şu, gece anne sütünde çocuğun rahat uyumasını sağlayan ve stres seviyesini düşüren hormonlar oluyormuş. Bir de diş cikarma döneminde bebeği rahatlatiyormus ve daha kolay diş çıkarıyormuş 🤷‍♀️ dün de osman gönülalı dinledim, o da diyor ki özellikle uyku eğitimi için bu ayda gece beslenmesini kesmek gerekiyormuş. Ben uyku eğitimi vermeyeceğim için devam ediyorum. Zaten uyanmıyor gece uzay, kıpırdaınca veriyorum ben memeyi, rüya beslemesi diyelim. Atak haftası dışında kesintisiz 11 saat uyumaya başladı ama dediğim gibi, uyandırmadan emziriyorum ben. Birlikte uyuyoruz zaten çok kolay oluyor.
Eğer uyku eğitimi vereceksen Selime kesmen gerekiyor gece beslenmesini. Yaşamın 9. ayı videosunu izle bak orda çok detaylı anlatmış.
Evet evet anne sütünün agri kesici ozelligi oldugunu duymustum bende. Osman gönülalin videosunun bir kismini izleyebildim Selim uyaninca yarıda kaldı devam edecegim. Haklısın once uyku eğitimi vermem gerekiyor oda bizim icin hem cok zor hem duygusal açıdan cok yıpratıcı olacaktır sanirim vazgectim ben bu işten 😶 selimin onceden daha guzeldi gece uykuları ne zaman ek gidaya başladık cocuga biseyler oldu, gaz sancilarimizda devam ediyor hala emmeden sakinlesmiyor asla, yok yok selimin emmeye ihtiyaci var bence kendisi bu sıklığı azaltirsa amenna ama azaltmazsa da bu sekilde devam edecegiz..

Canım için rahat etmedi acaba yanlış mi yönlendirdim seni diye, iyice araştırdım ve ebemize sordum. Yaşına kadar gece beslenmesinde sorun yok ama sen uyandırıp emzirme dedi. En geç 18 ayda kes dedi. Doktorlarda farklı görüşlere sahip anladığım kadarıyla. Mesela Osman Gönülal bu aylarda kesin diyor videoda, ama aşağıdaki dr farklı yaklaşmış olaya. Her anne kendi bebeğinin uzmanıdır bence, Selimi kimse senden iyi bilemez. Belki saat başı uyanmasının dişle fln ilgisi vardır, umarım geçip gider hemen. Bir ara Uzayda öyleydi ama sonra düzeldi kendi kendine.
Ah canim benim ya cok düşüncelisin tesekkur ederim 🤍 cok haklısın onceki mesajindan sonra durup düşündüm bende oğlumun buna ihtiyacı var bence ki genelde gaz sancısından dolayı da uyanıyor hala hic dişimiz cikmadi onun sıkıntısı da olabilir boyle bi dönemde kesmeye kalkarsam onu zorluklar karşısında bi başına bırakmış gibi hissedecegim ki bu hic hoş bi his degil. Insallah geçici bi dönemdir Uzayınki gibi 🙏🏻

Canım geçmiş olsun, umarım iyileşir hemen kv.
Aslında tek tip bir günlük menü yokmuş ben onu anladım. Hatta aynı bebek bir gün farklı ertesi gün farklı davraniyor ek gıda işinde. Genel olarak her gün 1 porsiyon meyve, 1 porsiyon sebze, 1 köfte kadar et/kıyma ve yoğurt verin diyor doktorlar. Tabi bir de kahvaltı.

Ben kahvaltıda yumurta, lor ve salatalık veriyorum. Birazda kendi yaptığım bebek ekmeğinden veriyorum. En az yediği öğün kahvaltı bizimkinin.

Öğlen kıymalı sebze ya da meyve ve yoğurt veriyorum.
Meyve ya da yoğurda ruşeym, yulaf ya da tam tahıl ekliyorum. Bazen irmik ekliyorum. Hipp 5 tahilli ek gıda var o çok iyi, her şeye ekleyebiliyorum ve içinde tam tahıllar var sadece.

Akşam öğlen ne verdiğime bağlı olarak yine kıymalı sebze ya da meyve+yoğurt veriyorum. Hangisini vermediysem o. Aralarda acikirsa yoğurt ya da tarhana ama yetiyor genelde.

Uyumadan önce, uyanır uyanmaz, gündüz öğün aralarında ve gece uykuda mutlaka emziriyorum. Her firsatta emzirmeye devam. Özellikle gece beslemesinin bebekler için çok faydalı olduğunu okumuştum. Gece de 4-5 defa emiyor. İştahlı bebekse işin kolay ama değilse çok zor oluyor.
Canım çok teşekkür ederim. Evimize döndük az önce. Gece beslenmesinin ben de 6. Aydan sonra gerekli olmadığını biliyorum. Gece de kaliteli uykunun önemli olduğunu biliyordum.
benimki ek gıdayı günde 2 kere yiyor. Artık biraz arttırmayı düşünüyorum çünkü emmiyor da. Buna çok üzülüyorum 😢

Aslinda çoğu doktor gece beslenmesine 6. Aydan sonra cok sıcak bakmıyor acaba sen hamgi kaynaktan okumustun faydali oldugunu filizcim? Yukarida YesilElmaTT YesilElmaTT ve K Ktybebek konuşmuşlar bizdede durum ayni Selim gece cok sık uyaniyor bazen saat başı, kendimi gectim ona cok üzülüyorum hic kaliteli bi uyku uyuyamiyor yavrum. Açlık oldugunu düşünmüyorum çünkü gün içinde guzel doyuruyor karnını hem emiyor hem ek gidada sorun yasamiyoruz pek. Gece beslenmesini 1e indireyim diyorum kiyamiyorum 😔 doktorlarda büyüme hormonu icin kaliteli uyku gerekiyor diyorlar ay ne bileyim kafam cok karışık
Sıcaktan da uyanıyor olabilir canım belki. Benimki de öyleydi biraz daha incelttim üstünü duruma göre. Az bi toparladı sanki.

Sıcaktan da uyanıyor olabilir canım belki. Benimki de öyleydi biraz daha incelttim üstünü duruma göre. Az bi toparladı sanki.
Cok sicak günlerde sadece citcitli body ile yatırıyorum aslinda canim pek sicaktan oldugunu düşünmüyorum açıkçası ama bakalim yaz bitiyor havalar serinleyince uykusu düzelirse anlariz ki sıcaktanmış 🤭

Beninki de oyle .Sizr koyu haberim var kesmesikce duzelmiyorlar.İlk oglumu 2 yasinda memeden tamamen kesene kadar uyandi ama ben calisiyordum belki özlüyor o yuzden sık uyaniyordu bilmeme bir dr her bebe farkli belki yani umarim sizin bebek vazgecer.
Yani belki dd koşullaniyor uyku ile ilgili ama ne bileyum kafam karışık😊1 yasbir gelsin😁

Evet evet anne sütünün agri kesici ozelligi oldugunu duymustum bende. Osman gönülalin videosunun bir kismini izleyebildim Selim uyaninca yarıda kaldı devam edecegim. Haklısın once uyku eğitimi vermem gerekiyor oda bizim icin hem cok zor hem duygusal açıdan cok yıpratıcı olacaktır sanirim vazgectim ben bu işten 😶 selimin onceden daha guzeldi gece uykuları ne zaman ek gidaya başladık cocuga biseyler oldu, gaz sancilarimizda devam ediyor hala emmeden sakinlesmiyor asla, yok yok selimin emmeye ihtiyaci var bence kendisi bu sıklığı azaltirsa amenna ama azaltmazsa da bu sekilde devam edecegiz..
Ek gida agir geliyor olabilir çok veriyor olabikirsiniz fazla ilunca sindiremez kabiz olur hele bir de su gece yedirip yatirma durumu(sizi bilmiyorum genel olarak yapilan bir şey) bana cok yanlis geliyor biz bile biraz fazla yiyip yatsak rahatsiz oluyoruz.Tabi bu,tamamen benim fikrim belki de yanliş.Intwenette onerilen ogun sayisina bakiyorum 3 ana ogun 3 ara öğün 😲Bana çok geliyor belki de ben yanılıyorum bir de bilmiyirum ama kendinize yaPtiginz yemekleren veeiyoraaniz agir geliyor olabilir bazi anneler öyle veriyor internette takip ettiğim kadariyla

Tipkisinin aynisini yasiyoruz...insaALLAH düzelirler

canim sen normalde emzirmeyi ne zaman bırakacaksın yani bırak demiyorum yanlış anlama hani birakinca illa mama baslicaksindir acaba seninki nasil alisacak nasil bi yol izlemeyi düşünüyorsun.
Yok hayir ben birakmayacagim emzirmeyi dr muz kesme dedi.2 yaşa kadar devam.sadece gece beslenmesini keseceğim canım

Beninki de oyle .Sizr koyu haberim var kesmesikce duzelmiyorlar.İlk oglumu 2 yasinda memeden tamamen kesene kadar uyandi ama ben calisiyordum belki özlüyor o yuzden sık uyaniyordu bilmeme bir dr her bebe farkli belki yani umarim sizin bebek vazgecer.

Yani belki dd koşullaniyor uyku ile ilgili ama ne bileyum kafam karışık😊1 yasbir gelsin😁

Ek gida agir geliyor olabilir çok veriyor olabikirsiniz fazla ilunca sindiremez kabiz olur hele bir de su gece yedirip yatirma durumu(sizi bilmiyorum genel olarak yapilan bir şey) bana cok yanlis geliyor biz bile biraz fazla yiyip yatsak rahatsiz oluyoruz.Tabi bu,tamamen benim fikrim belki de yanliş.Intwenette onerilen ogun sayisina bakiyorum 3 ana ogun 3 ara öğün 😲Bana çok geliyor belki de ben yanılıyorum bir de bilmiyirum ama kendinize yaPtiginz yemekleren veeiyoraaniz agir geliyor olabilir bazi anneler öyle veriyor internette takip ettiğim kadariyla
Aslinda kabiz değil oldugu dönem oldu ama düzeldi kabizkende uykusu ayniydi degilkende ayni açıkçası, sabah kahvalti ve ana yemek veriyorum hatta bazen ana yemek yerine yoğurt veriyorum onun dışında gün icinde meyve yiyor bide yatmadan once anne sütü alıyor ek gıdayı o saatlerde vermiyorum dediginiz gibi rahatsiz etmesin diye. Sütümün eskisi kadar olmadığını düşünüyorum birde, belkide ek gida yerine formul mama ile desteklemeliyim ama ondan da korkuyorum ekstra gaz yaparsa diye mesela ben hala nohut kuru fasulye gib seyler yiyemiyorum suan uyuyor oglum ve karni gurul gurul gurulduyor bu hic gecmedi, alerji öykümüz var gazını birazda ona bağlıyorum

Aslinda kabiz değil oldugu dönem oldu ama düzeldi kabizkende uykusu ayniydi degilkende ayni açıkçası, sabah kahvalti ve ana yemek veriyorum hatta bazen ana yemek yerine yoğurt veriyorum onun dışında gün icinde meyve yiyor bide yatmadan once anne sütü alıyor ek gıdayı o saatlerde vermiyorum dediginiz gibi rahatsiz etmesin diye. Sütümün eskisi kadar olmadığını düşünüyorum birde, belkide ek gida yerine formul mama ile desteklemeliyim ama ondan da korkuyorum ekstra gaz yaparsa diye mesela ben hala nohut kuru fasulye gib seyler yiyemiyorum suan uyuyor oglum ve karni gurul gurul gurulduyor bu hic gecmedi, alerji öykümüz var gazını birazda ona bağlıyorum
Ah cok zor gaz yavrim nasil rahatsiz oluyordur.Biz de ilk 4 ay çok çektik bagirsak duzenleyici verdi doktor sonra bir iki aya düzeldi ama işte bazi bebekler daha zor atlatiyor.Alerji de işin tuzu biberi olmuş.Alerji 1 yaşi da genelde geciyirmus.Az kaldi ins. gecer.Çok zor Allah yardim etsin

X