2019 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Teşekkür ederim inşallah biraz da stres yapıyorum hissetmeyince belki de anlıyor bebeğim

Benimki de yemiyor.Varsa yoksa devam sütü içiyor Dün köfte yaptım verdim eline boguluyordu az kalsın.Ne çorba seviyor,ne yoğurt,ne de yemek..Napicam bilmiyorum.
Benimkide emiyor. Yogurt seviyo biberona ayran yapıyorum içiyo meyvede yine biraz yiyo ama yemekleri corbaları falan istemiyo tükürüyor yesede çok az

Benim kziim da çok yemiyor .Bazen çok iyi yiyor bazen hiç yemiyor ama çoğunlukla yemiyor .Tarhana corbasi içiyor güzel ..Yumurta,peynir falan yer ..Yoğurt nadiren yer sevmiyor tadını.Yurutecte iken fark etmeden ağzına tikistiririm ancak öyle .Kaşık maması vereyim bari dedim onu da ilk iştahla yedi.Degisik geldi.Sonra yemedi..Meyve çok sever.Meyve püresi veriyorum.Ceviz,fındık yer.Ama istediğim kadar değil.Yani yediği çok az.Ben de o yüzden devam sütüne alistirmaya çalışıyorum..

Ya tam emin değilim yanlış yönlendirmeyeyim de kokuyu hatırlayamadım. Sadece yorumlar çpk iyiydi golden goat da gerçekten bende memnun kalmıştım keçi sütlğ birde ya çok daha sağlıklıydı aslında. Bence denemelisiniz mutlaka küçük bir pakey deneyin zaten onun büyüpü yoktu doğru ya hatta o yüzden vazgeçmiştim küçükleri alımca hem bereketsiz gibi geliyor bana hem daha pahalı oluyor ama büyük boylar çok iyi oluyordu tabi benim kız sadece mama yediği için ben büyük boyları alıyorum yani ben golden goat ı o yüzden de elemiştim vazgeçmiştim.

Benimki de yemiyor.Varsa yoksa devam sütü içiyor Dün köfte yaptım verdim eline boguluyordu az kalsın.Ne çorba seviyor,ne yoğurt,ne de yemek..Napicam bilmiyorum.
Devam sütü ne kadar veriyorsunuz onunla doyuyor mu? Benimki artık su gibi içiyor onu sanki. Gün içinde ben vermiyorum gerçi öğünlerini yediriyorum zar zor ama vir şekilde yediriyorum mutlaka meyve yoğurt öorba muhallebi. Akşam, gece ve sabah veriyorum devam sütünü. Merak ettim ne kadat verdiğinizi

Anladım canım bende öyle birleyle oyalanırken yedirmek istemiyorum ne biliyim otursun mama sandalyesinde yesin istiyorum çünkü öyle alışınca zor oluyor teyzem cocuklarına resmen banyoda bile yemek yedirirdi çok tuhafıma giderdi o yüzden hiç istemiyorum baska seyler oyalanırken yemek yedirmeyi isteyerek yesin ögünleri öğrensin istiyorum ama işte pek iştahlı yemiyo bakalım insallah yer zamanla insan yemeyince birşeyler hazırlamakta istemiyo

Ben doğumda sütüm gelmedi sanıp ortalığı ayağa kaldırmıştım, mama verin bu çocuk aç diye ısrar edince hipp vermişlerdi. Oldukça iyi bir hastanede doğum yaptım ve bebeklerin beslenmesi konusunda ayrı bir özel dr vardı, hipp öneriyordu canım o. Yorumları bilmiyorum ama o doktora güvenmiştim.

Merhaba, sanırım 6 ayliksiniz ve o günlerime gittim birden okuyunca :)
Neden bu aralar hareketsiz diye çok düşünürdüm, normalmiş böyle olması. Bazen günlerce hissetmez endişelenirdim ama doktora sorun elbette yine de. Siz daha iyi bilirsiniz ama hareket ettiricem diye dış müdahale ya da aşırı şekerli gıda tüketiminden kaçının bence. Benim oğlum gece 12-1 arası çok hareket ederdi, uyandırırdı beni ve dogumdan sonra ilk 3 ay aynı saatlerde uyandı hep. Karnımdayken çok hareketliydi ve hareketleri çok sertti, hala öyle gerçekten. Hiç kibar bir çocuk değil ve çok hareketli. Umarım sağlıkla alırsınız kucağınıza güzel yavrunuzu.

Kızlar yemek konusunda çok sıkıntı cekiyoruz sanırım hepimiz bu aralar. Ben kahvaltı hariç çok sıkıntı çekmedim ama onu da çözdüm iki gündür. Kuzu ciğeri kıyma yaptım, tereyağında 1 kasik ciğer kiymasina yumurta kırıyorum ve sabahları lokma yemeyen çocuk elinden gelse tabağı siyiracak ekmekle. Ciğer ağır gelir diye bir gün normal kıyma bir gün ciger şeklinde gitmeye karar verdim. Deneyin derim. Önce ağzını açmıyor ama tadını alsın diye minik bir parçayı bir şekilde sokuyorum ağzına, sonrasını kendi isteğiyle yiyor zaten.

Mete memeyi bıraktı biliyorsunuz.Bütün gün devam sütü içiyor.3-4 saatte bir 120-150 ml içiyor.Ek gıda yemek istemiyor.İste meyveyle kandırarak ağzını actirip corba falan yedirmeye çalışıyorum zorla.Gece de 2 defa içiyor 120 ml.Doyuyor.
Doktorlar bu aylarda ağırlıklı anne sütü yada devam sütü öneriyor.Yani 1 yaşına kadar ne kadar icerlerse o kadar kâr.Bence gün içinde de icirseniz iyi olur.
Sabah uyanınca 6 gibi 150 ml içiyor.10 gibi kahvaltı yiyor(kahvaltıda sorun yok,meyve de verdiğim için sorunsuz yiyor)saat 13 de yine süt,saat 16-17 gibi yemek yada çorba,saat 20-21 gibi muhallebi yada meyveli yoğurt veriyorum.Bazen ne yemek ne muhallebi yemek istemiyor, o zaman mecburen yine devam sütü içiyor.

Kızlar bende yazayım öğün rutinimizi: sabah 6-7 arası 120ml formül süt, sabah 10-11arası kahvaltı bazen sofrada bizimle melemen peynir falan yediriyorum bazende ona ayrı karışım yapıyorum yumurta ceviz labne bisküvi vb sonra uyur kalkınca çorba eğer mercimek çorbasıysa yanında yoğurt , yoğurt çorbasıysa sade çorba sonra 4-5gibi meyve atıştırır bahçemizden armutu seviyo birazcık akşam yatmadan önce 9-9buçuk arası tekrar 120lm formül süt yada muhallebi gece beslenmiyor kızlar ha buarada çorba dışında yeşil fasulye yanında yoğurt sulu patates kıymalı olabilir yanında yoğurt bunları çok seviyor her gün çorba değil. Bnm kızım maşallah diyeyim yoğurdu ve ev yemeklerini seviyor tek sıkıntımız mama sevmemesi

Arkadaslar selamlar istanbul anadolu yakasında bebegını sunnet yaptırıp memnun kalanlar var mı acaba nerede hangı dr. Yaptırdınız yazarsanız sevınırım

Canım çok haklısın.Ben de senin gibi düşünürdüm ama kızım zayıf biraz .Bir kere ortalamanın altina bile düştü.Kilo takıntım yok ama gerçekten biraz kilo alması lazım.Artik yesin de nasıl yerse yesin mantığı dayım.Cizgi film izleterek bile yediriyorum ..Bütün söylediklerimi yürüyorum

Evet bunu ben de merak ediyorum ..Ben kullanmaya yeni başladım..Bir de gece nasıl veriyorsunuz??Hazırlasak ne kadar bekletilebilir ?
1 saat içinde tüketilmeli oda sıcaklığında.Ben bazen hazırlıyorum,içmek istemiyor o an ,buzdolabına koyuyorum sonra çıkarıp sıcak suya oturtuyorum biberonu.Buzdolabında da çok çok 2 saat bekleyebilir.

Maşallah Uzaycığıma.Afiyet şeker olsun.
Canım araştırdın mı?Hergün et ürünü yedirmek sıkıntı olmasın?Bide ciğer sakatat gurubunda ya,bu aylarda veriliyor mu?

Maşallah Uzaycığıma.Afiyet şeker olsun.
Canım araştırdın mı?Hergün et ürünü yedirmek sıkıntı olmasın?Bide ciğer sakatat gurubunda ya,bu aylarda veriliyor mu?

Canim açıkçası pek çok dr önermiyor sakatat ama bazıları da sadece ciğeri öneriyor. 1 çay kaşığı veriyorum ama temkinli olmak lazım. Ağır gelebilir ciğer. Her gün 1 köfte kdr et yedir demişti dr, ciğer verdiğim gün kıyma vermiyorum. Bizimkinin yumurta hassasiyeti devam ediyor çok az verebiliyorum. Aradaki açığı kapatmak için veriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…