Bende dün kıymalı yumurta yaptım çok sevdi bencede denenmeliKızlar yemek konusunda çok sıkıntı cekiyoruz sanırım hepimiz bu aralar. Ben kahvaltı hariç çok sıkıntı çekmedim ama onu da çözdüm iki gündür. Kuzu ciğeri kıyma yaptım, tereyağında 1 kasik ciğer kiymasina yumurta kırıyorum ve sabahları lokma yemeyen çocuk elinden gelse tabağı siyiracak ekmekle. Ciğer ağır gelir diye bir gün normal kıyma bir gün ciger şeklinde gitmeye karar verdim. Deneyin derim. Önce ağzını açmıyor ama tadını alsın diye minik bir parçayı bir şekilde sokuyorum ağzına, sonrasını kendi isteğiyle yiyor zaten.
Benimki de 3 aylıkken bıraktı memeyi benimde hwp mama ile gittik.bana doktorum gün içinsw ek gıda ver dedi ama ever uzmanlar aslımda 1 yaşa kadar mama diyor. Bende çocuğı yesin diye zorluyorum valla tabi yemeyince mama yapıyorum da zaten. Boşa kendimı kasıyorum aslında günüm yedirmek ile geçiyor. Sizinki en doğrusu aslında. Bende sabah ilk uyanınca, gece yatmadan ve gecw 2 kere mama veriyorumMete memeyi bıraktı biliyorsunuz.Bütün gün devam sütü içiyor.3-4 saatte bir 120-150 ml içiyor.Ek gıda yemek istemiyor.İste meyveyle kandırarak ağzını actirip corba falan yedirmeye çalışıyorum zorla.Gece de 2 defa içiyor 120 ml.Doyuyor.
Doktorlar bu aylarda ağırlıklı anne sütü yada devam sütü öneriyor.Yani 1 yaşına kadar ne kadar icerlerse o kadar kâr.Bence gün içinde de icirseniz iyi olur.
Sabah uyanınca 6 gibi 150 ml içiyor.10 gibi kahvaltı yiyor(kahvaltıda sorun yok,meyve de verdiğim için sorunsuz yiyor)saat 13 de yine süt,saat 16-17 gibi yemek yada çorba,saat 20-21 gibi muhallebi yada meyveli yoğurt veriyorum.Bazen ne yemek ne muhallebi yemek istemiyor, o zaman mecburen yine devam sütü içiyor.
Maşallah kuzuma. Sizinle öğünlerimiz benziyor. Bizim de sabah 7 de uyanıyor 7 buçukta 120 150 cc mama daha sonea 11 gibi kahvaltı. Bazem karışım bazen omlet, krep, sağanda yumurta, domatea, peynir zeytin.. Öğlen 12 buçuk 1 gibi uyue uyanınca 3 gibi çorba dediğin gibi i yoğuet yanında. Çorbaları ben bayağı kıvamlı yapıyorum tok tutsun dite genelde içine ya erişte ya şehriye koyuyorum. Erişte ev eriştesi var bende doğal diye genelde onu kullanıyorum.. Daha sonra 4 buçukta uyue 5 buçukta uyanır uyanınca birazz karışım meyve yapıyorum içinw ceviz fındık badem koyuyorum. Biz akşam 7 gibi ywmek yeriz o sırada ağzını açıyorsa bizim yemeklerden birkaö kaşık yer. Zaten kızım akşam erken uyuyor 8 byçuk gibi uyue. uyurkem bazen muhallebi bazen direk mama veriyorum uyuyor. Bizim rutinimiz de bu şekildeKızlar bende yazayım öğün rutinimizi: sabah 6-7 arası 120ml formül süt, sabah 10-11arası kahvaltı bazen sofrada bizimle melemen peynir falan yediriyorum bazende ona ayrı karışım yapıyorum yumurta ceviz labne bisküvi vb sonra uyur kalkınca çorba eğer mercimek çorbasıysa yanında yoğurt , yoğurt çorbasıysa sade çorba sonra 4-5gibi meyve atıştırır bahçemizden armutu seviyo birazcık akşam yatmadan önce 9-9buçuk arası tekrar 120lm formül süt yada muhallebi gece beslenmiyor kızlar ha buarada çorba dışında yeşil fasulye yanında yoğurt sulu patates kıymalı olabilir yanında yoğurt bunları çok seviyor her gün çorba değil. Bnm kızımmaşallah diyeyim yoğurdu ve ev yemeklerini seviyor tek sıkıntımız mama sevmemesi
Çok teşekkür ederim doktoru mu aradım ameliyattaymis dönüş yapacaklar biraz endişelendim açıkçası ya pozisyon değişti yada bi aksilik var .Yeme konusunda haklısınız bayram haftası yedim tatlıları atsın diye sekerim yüksek cikti .Süt içince kıpır kıpır oluyordu gündüz hiç hissetmiyorum bu gece 3 den sonra hiç uyumadim bekledim biseyler yedim yine tepki vermedi.Cok stres yaptım doktor gel derse gidicem .Güzel dileğiniz için teşekkür ederimBen doğumda sütüm gelmedi sanıp ortalığı ayağa kaldırmıştım, mama verin bu çocuk aç diye ısrar edince hipp vermişlerdi. Oldukça iyi bir hastanede doğum yaptım ve bebeklerin beslenmesi konusunda ayrı bir özel dr vardı, hipp öneriyordu canım o. Yorumları bilmiyorum ama o doktora güvenmiştim.
Merhaba, sanırım 6 ayliksiniz ve o günlerime gittim birden okuyunca :)
Neden bu aralar hareketsiz diye çok düşünürdüm, normalmiş böyle olması. Bazen günlerce hissetmez endişelenirdim ama doktora sorun elbette yine de. Siz daha iyi bilirsiniz ama hareket ettiricem diye dış müdahale ya da aşırı şekerli gıda tüketiminden kaçının bence. Benim oğlum gece 12-1 arası çok hareket ederdi, uyandırırdı beni ve dogumdan sonra ilk 3 ay aynı saatlerde uyandı hep. Karnımdayken çok hareketliydi ve hareketleri çok sertti, hala öyle gerçekten. Hiç kibar bir çocuk değil ve çok hareketli. Umarım sağlıkla alırsınız kucağınıza güzel yavrunuzu.
Anladım canım o konuda haklısın insan hamileyken şunu yapmam bunu yapmam diyor ama gerçek öyle değil işte mecbur kalıyorsun bazı şeylere. Alır insallah kiloda canım saglıklı olsunlar da. Ayla normal aslında 6 aylıkken 8 kiloydu 3 aydır gitmiyorum fazla almadı galiba boyu uzuyor 9 kilodur anca öyle tahmin ediyorum aşı icin gitcez mecbur bakalım.Canım çok haklısın.Ben de senin gibi düşünürdüm ama kızım zayıf biraz .Bir kere ortalamanın altina bile düştü.Kilo takıntım yok ama gerçekten biraz kilo alması lazım.Artik yesin de nasıl yerse yesin mantığı dayım.Cizgi film izleterek bile yediriyorum ..Bütün söylediklerimi yürüyorum
Hemen endiselenmeyin,bebeginiz hareket ediyordur ancak ufak hareketler oldugu icin belki de hissetmiyorsunuzdur.Stres bebeginizi olumsuz etkileyebilir,kendo kendinize stres yapmaktansa doktorunuza gidip muayene olun ,inşallah olumsuz bir durumla karşilasmaz bebeginizi saglikla kucaginiza alırsınız.Çok teşekkür ederim doktoru mu aradım ameliyattaymis dönüş yapacaklar biraz endişelendim açıkçası ya pozisyon değişti yada bi aksilik var .Yeme konusunda haklısınız bayram haftası yedim tatlıları atsın diye sekerim yüksek cikti .Süt içince kıpır kıpır oluyordu gündüz hiç hissetmiyorum bu gece 3 den sonra hiç uyumadim bekledim biseyler yedim yine tepki vermedi.Cok stres yaptım doktor gel derse gidicem .Güzel dileğiniz için teşekkür ederim
Kızlar dildeki beyazlık için kullandığınız damlayı yazar misiniz
canım stres yapma bebeğinde etkileniyor.bazi bebekler cok hareketli olmayabiliyor bak uyumamışsın yorgun olursan hissetmen zor olur iyidir inşallah aklına takılan bişey varsa git bekleme.Çok teşekkür ederim doktoru mu aradım ameliyattaymis dönüş yapacaklar biraz endişelendim açıkçası ya pozisyon değişti yada bi aksilik var .Yeme konusunda haklısınız bayram haftası yedim tatlıları atsın diye sekerim yüksek cikti .Süt içince kıpır kıpır oluyordu gündüz hiç hissetmiyorum bu gece 3 den sonra hiç uyumadim bekledim biseyler yedim yine tepki vermedi.Cok stres yaptım doktor gel derse gidicem .Güzel dileğiniz için teşekkür ederim
Maşallah canım ..Nazar değmesin ..İpek 9 aylık 7 kilo 600 gram...Anladım canım o konuda haklısın insan hamileyken şunu yapmam bunu yapmam diyor ama gerçek öyle değil işte mecbur kalıyorsun bazı şeylere. Alır insallah kiloda canım saglıklı olsunlar da. Ayla normal aslında 6 aylıkken 8 kiloydu 3 aydır gitmiyorum fazla almadı galiba boyu uzuyor 9 kilodur anca öyle tahmin ediyorum aşı icin gitcez mecbur bakalım.
Ayynen cnm bende çorbalarını baya doyurucu yaparım mercimek çorbasında soğan patates havuç zerdeçal vb koyarım yoğurt çorbasında şehriye falan olur onun dışında biz ne yersek elimle ağzına koyarım bnm kızımda 9-9buçuk gibi uyur ama dün rahatsızlandı burnu akıyo tıkandı uyuyamıyo grip olmuş çok kötü hafifte ateşi vardı çok zorlandı dişler çıkmış iki tane birdenMaşallah kuzuma. Sizinle öğünlerimiz benziyor. Bizim de sabah 7 de uyanıyor 7 buçukta 120 150 cc mama daha sonea 11 gibi kahvaltı. Bazem karışım bazen omlet, krep, sağanda yumurta, domatea, peynir zeytin.. Öğlen 12 buçuk 1 gibi uyue uyanınca 3 gibi çorba dediğin gibi i yoğuet yanında. Çorbaları ben bayağı kıvamlı yapıyorum tok tutsun dite genelde içine ya erişte ya şehriye koyuyorum. Erişte ev eriştesi var bende doğal diye genelde onu kullanıyorum.. Daha sonra 4 buçukta uyue 5 buçukta uyanır uyanınca birazz karışım meyve yapıyorum içinw ceviz fındık badem koyuyorum. Biz akşam 7 gibi ywmek yeriz o sırada ağzını açıyorsa bizim yemeklerden birkaö kaşık yer. Zaten kızım akşam erken uyuyor 8 byçuk gibi uyue. uyurkem bazen muhallebi bazen direk mama veriyorum uyuyor. Bizim rutinimiz de bu şekilde
Ay kıyamam allahım şifa versin kuzucuğa inşallahAyynen cnm bende çorbalarını baya doyurucu yaparım mercimek çorbasında soğan patates havuç zerdeçal vb koyarım yoğurt çorbasında şehriye falan olur onun dışında biz ne yersek elimle ağzına koyarım bnm kızımda 9-9buçuk gibi uyur ama dün rahatsızlandı burnu akıyo tıkandı uyuyamıyo grip olmuş çok kötü hafifte ateşi vardı çok zorlandı dişler çıkmış iki tane birden
Cumartesi günün den beri bu şekil olunca korktum açıkçası eşim işten çıkmış gelip götürecek inş sadece evham yapıyorumdurcanım stres yapma bebeğinde etkileniyor.bazi bebekler cok hareketli olmayabiliyor bak uyumamışsın yorgun olursan hissetmen zor olur iyidir inşallah aklına takılan bişey varsa git bekleme.
Inşallah gelince haber veririm size deHemen endiselenmeyin,bebeginiz hareket ediyordur ancak ufak hareketler oldugu icin belki de hissetmiyorsunuzdur.Stres bebeginizi olumsuz etkileyebilir,kendo kendinize stres yapmaktansa doktorunuza gidip muayene olun ,inşallah olumsuz bir durumla karşilasmaz bebeginizi saglikla kucaginiza alırsınız.
Sağol cnm geçmedi bı deneyim Dr vermisti almamıştım adını hatırlayamadımMikostatin kullandık biz
inşallah bişey yoktur haberini bekliyoruz.Cumartesi günün den beri bu şekil olunca korktum açıkçası eşim işten çıkmış gelip götürecek inş sadece evham yapıyorumdur
Geldim arkadaşlar çok şükür bebeğim iyi nts soktu doktorum gayet düzenli tam olması gerektiği gibiymiş sonra ultrason da baktı kipirdiyordu kafası migdeme doğru ağzını açıp kapatıyordu çok şükür herşey yolunda bir daha stres yapma sakince günlük hayatına devam et dedi doktorum. Çok teşekkür ederim arkadaşlar ilginiz için ❤❤❤inşallah bişey yoktur haberini bekliyoruz.
geçmiş olsun ben kızıma hamileyken hareketlerini zor hissettigim zamanlar olurdu özellikle başı yukarida ve ayaklari benim sırt kismima dönük olduğunda saglicaklaGeldim arkadaşlar çok şükür bebeğim iyi nts soktu doktorum gayet düzenli tam olması gerektiği gibiymiş sonra ultrason da baktı kipirdiyordu kafası migdeme doğru ağzını açıp kapatıyordu çok şükür herşey yolunda bir daha stres yapma sakince günlük hayatına devam et dedi doktorum. Çok teşekkür ederim arkadaşlar ilginiz için ❤❤❤