2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Sünnet sancılarını atlattık denize giriyoruz şükür. Bazen kaka yapmadan önce kaka demeye başladı. Psikolojik hazırlık devam ediyorum 31 ay öncesinden eğitim vermeyi düşünmüyorum ama psikolojik haİrligimla birlikte olursa kendiliğinden hayır da demem

Her çocuk farklıdır kendi nasıl istiyorsa öyle ilerle benim ikiside 3yasa yakındı bıraktığında bezi bu üçüncüde 18ayda başladı bezi istememeye sunnet oldu iyilesdi tatile gittik geldik 21ay oldu hadi deneyelim dedim ve oldu bugun12inci gun disari cikarken bile bez takmıyoruz uc gecedir hic isemeiyir sabaj karsi tuvelete gittiyiruz bezlerinin hepsini cope atti dusun o derece istemiyir iki paket bezim duruyor saglil ocagina vercem hemsire veriyor durumu olmauana

Peki tuvaleti gelince söylüyor mu. Benim ki de bezi çıkarıp tuvalete gitmek istiyor. Götürüyoruö az az yapıyor. Ama söylemiyor. Bez bağlı oluyor beze de yapıyor

Peki tuvaleti gelince söylüyor mu. Benim ki de bezi çıkarıp tuvalete gitmek istiyor. Götürüyoruö az az yapıyor. Ama söylemiyor. Bez bağlı oluyor beze de yapıyor
Cnm henüz tam konuşmuyor çişini söyle diyo ses çıkarıyor pipiyi sıkıyor tuvalete koşuyor basda iki gitdi üç altına yaptı öyle öyle alıştı ilk üç gün çok sık gitti suyla oynadı olmasada var dedi şimdi kaçırmıyor söylüyor işaretle gitdiyoruz beraber yapiyor kakada varken cok istemiyor yapmak onuda konuşarak yaptırıyorum yapıncada mutlu oluyor

Çocuklarınızı gece uykusuna kaçta yatırıyorsunuz ve nasıl uyutuyorsunuzz sallayarak mı yanına yatarak mı yoksa yatağına bırakıp iyi geceler diyip odadan çıkıyor musunuz

Ne kadar güzel. Ben de akışa bırakmış durumdayım sadece onu sürece psikolojik olarak hazırlıyorum. Gergin bir süreç geçirmek istemiyorum. Bakalım nasıl olacak

Çocuklarınızı gece uykusuna kaçta yatırıyorsunuz ve nasıl uyutuyorsunuzz sallayarak mı yanına yatarak mı yoksa yatağına bırakıp iyi geceler diyip odadan çıkıyor musunuz
Günün yoğunluğuna göre ve sabah kalkış saatimize göre değişiyor ama gece uykusuna gecisimiz genelde 21.00-22.00 arası oluyor. Genelde 21.30 . Uyuyacagı kiyafetleri giydiriyorum ve bazen kucağımda bazen de el ele tutuşup yürüyerek yatacağı odaya gidiyoruz uyku rutini şarkımızı söyleyerek. Ben beşiğine koyup öpüp iyi geceler dileyip çıkıyorum. Bazen de ninnisini soyleyerek çıkıyorum. Bu kolay bi süreç olmadı 6 ay civarı uyku eğitimi verdim. Zor günlerdi ama şükür geçti. Her çocuk gibi bazen düzenimiz alt üst oluyor ama toparlanıyor

20:30 gibi odasına gidiyoruz, yatagina yatiriyorum. Once dakikalarca konusuyor, gun icinde yaşadıklarını söylediğini farkettim.Yorulunca susup uyuyor:) Ben de karanlıkta odasindayim ama sessizce dinlenme modunda oluyorum cevap vermiyorum, konusmuyorum.
Bu duzene bir buçuk ay once gectik. Bu yasina kadar hep ayagimda salladim.Havale sebepli iki gece hastanede yatti, o surede ayakta sallamayinca kendi kendine uykuya dalmayi öğrendi canim

Ahh seni o kadar iyi anlıyorumki. Büyük oğlum 2.5 yaşına kadar gece sürekli ağlayarak uyanırdı. Çırpınıp dururdu bir türlü çözüm bulamadım. Sallıyordum ayakta 15 dakika da bir uyanıp ayakta sallanmak isterdi. Çok fenaydı çok. 2 sene emzirdim sürekli memeye kalktı. Kestim sonra ayakta sallanmak için kalktı. Hiç öyle 2 3 saat kesintisiz uyuduğunu bilmem. 2.5 yaşından sonra uyumaya başladı. Ben birşey yapmadım sadece yer yatağı yaptım yanına uzandım o debelendi debelendi uyudu ama tamamen bundan dolayı da uyudu diyemem. 2 3 saat dönerdi yatakta. Sebebi neydi hiç çözemedim ama bende travma olmştu. Allah kolaylık versin sana da dilerm tüm sorunların ile beraber uyku sorununu da tamamen çözer yatar uyursun. Uyku çok önemli birşey insanın herşeyini etkiliyor

Ah Umay yalnız değilsin, bende deliksiz uyumak istiyorum.. bende çok yoruldum uykusuzluk mahvetti bizi de .. ama yavaş yavaş düzeliyor, bazen de saçmalıyor. Ben sık uyanma nedeninin gün içinde çok yorulması, veya çok uyumasına da bağlıyorum. Zaten destekli uyumaya alışan bebek her şekilde uyanıyor.. inşallah başka bı sıkıntısı yoktur, careni bulursun vallahi zor..

Canım kitaplarda da 2.5 yaş 3 yaş diyor, beyinde ki rem süresi mi varmış ne , iyice yetişkine donermis döngüleri, uzarmis. Şimdi kaç yaşında çocuğun? Tam olarak 2.5 yaşında mi düzeldi acaba

Canım kitaplarda da 2.5 yaş 3 yaş diyor, beyinde ki rem süresi mi varmış ne , iyice yetişkine donermis döngüleri, uzarmis. Şimdi kaç yaşında çocuğun? Tam olarak 2.5 yaşında mi düzeldi acaba
Şimdi 7 yaşında. Tam 2.5 da düzeldi uykusu. Gece uyudu sabah uyandı. Ondan sonra hiç sorun yaşamadık. 4 yaşından sonra masalını okudum öptüm iyi geceler dedim çıktım odasından o kendisi uyudu. Şimdi kendi okuyor kitabını kapatıp uyuyor. Ben biraz sallamaya da bağlıyorum. Yani destekli uyuduğu için gece uyanıp geri nasıl uykuya dalacağını bilmiyordu bence. Mesela ikinci oğlumu sallamaya alıştırmadım. Emzirmeyi de 18 aylık kesmek zorunda kaldım. Şimdi uykusu gelince yatıp uyuyor. Gece uyansa bile suyunu istiyor içip geri yatıyor. Oda 21 aylık şuan.

Evet kesinlikle en temel nedenler soylesikleriniz. Çünkü uyku eğitimi verirken okuduğum kitapta da bu iki nokta sık sık tekrar ediyordu. O yüzden ben gündüz uzun uzun uyumasına müsaade etmiyorum eğer kendimi iyi hissediyorsam iki saat olmuş kalkmamissa odasının kapısını açıyorum kalkıyor zaten günaydın diyorum. Dinlenmeye ihtiyacım varsa en fazla 2.5 saat uyutuyorum. Eğer denize gitmissek 3-3.5 uyumasına müsaade ediyorum. Bunlara dikkat etmediğim zaman ağlayarak uyanıyor

Oğlumu emerken hep emerek uyurdu yğne geceleri çok sık uyanırdı.

13 aylıkken memeden kestim geceleri nasııl uyutacğımı bilemedim annem geldi kaldı bizde tvde reklam izleterek sallayarak uyuttu. Her uyandığında tvde reklam açıp sallıyordum. Bu yüzden salonda yatıyorduk.

9 aydır aynı şekilde uyutuyordum. Ama artık gece uyanmaları çığlıklarının yanına gündüz huysuzluğu da eklendi. Hep dişe bağladım ama değilmiş. Çocuğumu mahhvettim ya

Gittiik doktora çocuk gelişimine. Onun yönlendirmesiyle 3 gündür düzenimizi değiştirdik

Tv bi anda çıktı hayatımızdan. Akşam dokuzda banyo yaptırıyorum oynuyor suyla sonra sallayıp uyutuyorum. Sabah 7de kalkıyor. Gece yarısına kadar otururdu. Artık biz ayılıp bayılıyorduk uykudan. İki kpca insan uyumak için çocuğumuzun uyumasını bekliyorduk.

Gündüz dr hiç tv yok. Kumanda getiriyor aç diyor hayır diyorum çok üstelemiyor. Aslında 3 gündür neye hayır desem biraz mızıldansa da çok uzatmıyor. Farkında değilmişiz ama her istediğine evet demişiz. Doktor bunu yapmayın dedi. Hayırı bilmeli ve kararlı olduğunuzu görmeli dedi.

İşe yarıyormuş gerçekten. Disiplin şartmış. Aman ağlama oğlum ağlama yeter ki... diye diye ayları zehir ettik kendimize...

Davranışları 3 günde gözle görülür şekilde değişti. Umarım gün geçtikçe daha da iyi olur..

Sallayarak uyutmaya devam ediyorum. En azından tvyr bakarak uyumuyor. Sıradaki adım sallamadan uykuya dalmasında. Bir sonraki randevuda da bunu konuşuruz artık

Harika çok güzel bence zamanla daha da iyi olacaktır. Çocuk büyütürken uygulanabilir kurallar kararlı olunca cidden çok işe yarıyor. Hem çocuğunda aklı karışmıyor. Yaşayacağı çerçeveyi bilmek ona da iyi geliyor. Doktorun dediklerini sonra bizimle de paylaşırsanız seviniriz. Mutlaka birimizden birinin işine yarar.

Kızlar selam.. Nasılsınız? Bayagıdır giremedim.. Umarım iyisinizdir. Bizde de durumlar değişik ilerliyor. Uyku konusunda öğlen uykusu azalmaya basladı.. Maksimum 1 saat 15dk uyuyor.. Eskıden 2 saat uyurdu ama sımdı 2 yaşı geldıkce bişeyler degısıo, hissediyorum yemek düzenimiz alt üst durumda.. Hiç bişey yemıo, kendi yemek istio.. Kaynanam sagolsun abur cubur fena alıştı.. Sureklı ondan yemek ıstıo.. Evde abur cubur ne varsa yasakladım artık.. Öğün yemıo cunku.. Kendi yerken de döke saça.. Her yemekten sonra duşa sokuyorum düşünün, saç baş heryer.. Kendı dısında vucudunun heryeri yemek yıyo..

Konusma konusunda hala geriyiz.. Haftaya doktor kontrolumuz var.. Buyuk ihtimalle cocuk psıkologuna yonlendırcek.. Dil terapisti yolları gözuktu bize aslında bu ara bıdır bıdır anlamsız seyler soyluyo kendince.. Anne, abba(baba), biga(helikopter) soyluyor.. Ama baska kelimesi yok gıbı.. Konusmaya da nıyetı yok gibi.. Her dedıgını anlayan yapan annesi var sonucta her cocugun vaktı vardır dıye bekledik bu zamana kadar konusma konusunda.. Ama sanrm yardım almak sart oldu.. Onun dısında artık herseyı ama herseyı anladığını farkettim.. Ve evde ne yapılması gerektiğini, ayakkabıyla evde dolaşılmaması gerektıgını, tehlıkelı bıcak vb seylere elemesi gerektıgını anlatmaya basladım.. Git gide anlıo herseyı.. Beraber işler yapmayı planlıyorum simdide.. Bulasık makınesi bosaltmak, kek yapmak, vb.

Eymen büyüyor ve bunun farkında olmak beni çok degısık duygulara sevk edıyor 30 agustos da tam 2 yasında olcak.. Yarın yani pazar gunu eymene dogumgunu yapcam.. Öyle cok kişi cagırmadm kendi çapımızda olcak ama gecen sene yapmadgm için çok heyecanlıyım.. Hersey mukemmel olsun ıstıorm.. Hatta o kadar streslendm Kı annem dalga gecıo sankı cocugu evlendırıosun bu ne stres dıo

Bizde durumlar böyle.. Umarım sizlerinde 2 yaşınız krizsiz, sağlık dolu geçer

Merhaba hanımlar oğlum 17 gün önce sünnet oldu şimdi pipi altında bir delik var normal mi? Bugün de haftasonu doktorumuz yok . Daha önce çok küçüktü geçer geçer dedim bugün iyice gözüme çarptı. Böyle bir sorun yaşayan var mı? Özelden fotoğrafını atarım da buraya koymak istemedim

Nasıl tam dikişli yermi eminmisin delik olduğuna peki

Çok sevindim sizin adınıza, geç olmadan farketmeniz ve buna çözüm bulmanız da bence süper olmuş. Televizyonun her konu da kötü bişey olduğu fikri her geçen gün daha da doğru geliyo artık bana, küçük ekran bişeyimiz vardı onu da bizimki yürümeye başladığı an kırdı, zaten pek açmıyoduk artık hiç yok. Ne zamana kadar izlemesine engel olursak bence de o kadar iyi bişey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…