Olabilirmiş cnm internetten baktım zamanla geçer diyor ama sen göster mutlaka geçmiş olsunEvet küçük bir iğne deliği kadar. O ipi zar zor geçirdiğimiz küçük ignelerden düşünün
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Olabilirmiş cnm internetten baktım zamanla geçer diyor ama sen göster mutlaka geçmiş olsunEvet küçük bir iğne deliği kadar. O ipi zar zor geçirdiğimiz küçük ignelerden düşünün
Pazartesi götürecektim o da tatil saliya kaldıOlabilirmiş cnm internetten baktım zamanla geçer diyor ama sen göster mutlaka geçmiş olsun
Ya kıyamam. Geçmiş olsun diyelim. Darisi başımıza. Bizim doktor şuan kesmemi istemedi. Eylül yada Ekim ayında kes dedi. Şuan kesersen havalar çok sıcak. Birden bağışıklıgi düşüp hasta olabilir dedi. Bizde pfapa var. Bı sene sürekli tekrarlayan bademcik enfeksiyonu ile yüksek ateş geçirdik her ay. Sonra doktor degistirdik. Teşhis kondu. Koruyucu tedavi başlandı. Üç ay koruyucu tedavi aldık. Çok şükür bu üç ayda ateş olmadı. Arada hafif ateslenir gibi oldu ama yükselmedi. Şimdi bı üç ay daha devam edicez aynı tedaviye. Son bı senedir nerdeyse kilo alımı durdu. O kadar cok ateşli hastalık geçirdi ki kuzum. Emzirme süreci benim için çok yipratici oldu. Ama bı yandan diyorum ki o kadar hastalık geçirdi. Anne sütü bağışıklık için faydası inşallah. İştahsızlık çok vardı. Bu ara düzelir gibi oldu. Maşallah diyeyim. Kendi nazarm değmesin. Büyük oğlan okula başladı. Şimdilik yarım gün. 6 Eylül'de tam gün olcak. Ondan sonra bende yavaştan denemeye baslicam. İnşallah kolay olur. Sonrada bezden kesme var. Onuda heralde ilkbahar da başlarızZ zeraseba
Canım sendin sanırım emzirmeyi nasıl bıraktığımızı soran. Biz bıraktıysak herkes bırakır diyorum Zaten sen her durum attığında benim kızdan bahsediyorsun gibi oluyorum çok benziyorlar.
Biz bu sürece kadar hep memede uyuyup ayakta sallanarak devam ettik çook eziyetliydi hakikaten 10dk 15dkda bir uyandığımızı bilirim uyumadan güne başlıyordum.
Emzirirdim uyurdu ayağıma alırdım 10fk sonra uyanırdı tekrar emmeden uykuya dönemezdi.
İlk önce kesin karar verdim emerek uyumaya işi sonlanacak dedim. İlk gün emzirmeden direk ayağıma aldım. Çok ağladı çıldırdı ağlamaktan emmeden uyumayı bilmiyordu çünkü ama ben dirayetli oldum, çocuğumu sonuçta yalnızlığına terk etmedim, ellerini tutarak hafif hafif salladım ama çok direndi, dedim ki en fazla ne kadar ağlayabilir eninde sonunda susacak ve uyuacak. O direndikçe bende direndim ve sonunda uyudu. Kemikleşmiş alışkanlık o direnmeyle kırıldı bence, benim kararlılığım kırdı o davranışı. Sonraki günler de mızırdanmalar oldu ama benğm kararlılığımı anladığı için eninde sonunda uyudu. Emerek uyuma işi bitince uyku aralıkları biraz daha uzadı ama yinede her uyanmada emerek uykuya devam etmek istedi. Sonra sonra ben vermedikçe o da mecburen alışmak durumunda kaldı.
Ama tabii sallama işi de berbat. Yani kısaca çocuk hangi desteğe alışırsa onla devam ediyor.
Bu bi iki aylık süreç böyle gece gündüz sallnarak uyuma ve emmeler gün içinde istediği her saat oldu.
Ben ekime kadar emzirmeyi düşünüyordum, benim göğüslerim birden yara olmaya başladı ama ilk doğum yaralarından çok farklı sürekli kanama sürekli kabuk bağlama sürekli acı artık canıma tak etti. Dedim aşamalı kesicem artık . İnanılmaz bağımlı bir çocuktu zaten emerek uyuma ve gece emmesini kesince gündüz mememden düşmez oldu.
Atıştırma tabakları (kuru üzüm,dut kurus meyve kurusu) ayran, süt, ve meyve hep hazır bulundurdum. Karar verdiğim ilk gün günde 3 kere emziricem dedim. Sabah uyandığında, öğlen uykusundan önce(yatakodasında değil salonda emzirip odaya gitme şeklinde) ve akşam uyumadan önce aynı şekilde salonda . Bu şekilde günde 3 kere emzirdim gün içinde istedikçe atıştırma tabaklarına yönlendirdim “ kızım memede şu an süt bitti biraz bunlardan yiyelim sonra emicez “ diye sürekli ilgiyi kaydırdım. Çabuk kabullendi hayret edilecek şekilde. Sonra kızımda kafa karışıklığı oluşmaya başladı ne zaman veriyorum ne zaman vermiyorum ayırt edemedi ve direnmeye başladı memesizliğe. Dedim bu iş aşamalı olmayacak kesmem lazım. Bi kaç günden sonra en son sabah uyandığında emzirdim. O gün son emme olduğunu biliyordum öğlen kızım meme istedi memede süt kalmadı kızım dedim. Çok ağladı. O kadar ağladıki herzamankinden çok farklıydı içli içli sessiz sessiz susmadan epey bi ağladı. Kucağıma aldım sarıldım kokladım öptüm hiç indirmedim kucağımdan susana kadar bende ağladım çünkü son emzirmemi yapmıştım ve bu ayrılık bana da çok acı geldi. Sonrasında inanamayacağım şekilde o son ağlamadan sonra çok çabuk kabullendi. O emmenin son emme olduğunu bildi sanki. Yanıma geliyordu memeye dokunup mızırdıyordu yüzüme bakarak ama açmaya hiç yeltenmedi . O öyle yaptıkça bende kızım mememizde artık süt bitti istersen meyve yeriz dedim ilgiyi kaydırdım sürekli. Bırakalı bir ay şdu Şimdi de zaman zaman meme diyor bende meyve mi demek istedin kzım diyorum kafaısnı sallıyor :)
Bu kadar. Bu arada çok uzun yazdım kusura bakmayın biraz da iç dökme gibi oldu ben çok severek emziriyordum çünkü, ben kızımdan daha çok üzüldüm bıraktığımıza :))
Benim en gözüme büyüyen memeden kesmeydi, bu olduysa herşey olur gözüyle bakıyorum :)) kolay gelsin size deYa kıyamam. Geçmiş olsun diyelim. Darisi başımıza. Bizim doktor şuan kesmemi istemedi. Eylül yada Ekim ayında kes dedi. Şuan kesersen havalar çok sıcak. Birden bağışıklıgi düşüp hasta olabilir dedi. Bizde pfapa var. Bı sene sürekli tekrarlayan bademcik enfeksiyonu ile yüksek ateş geçirdik her ay. Sonra doktor degistirdik. Teşhis kondu. Koruyucu tedavi başlandı. Üç ay koruyucu tedavi aldık. Çok şükür bu üç ayda ateş olmadı. Arada hafif ateslenir gibi oldu ama yükselmedi. Şimdi bı üç ay daha devam edicez aynı tedaviye. Son bı senedir nerdeyse kilo alımı durdu. O kadar cok ateşli hastalık geçirdi ki kuzum. Emzirme süreci benim için çok yipratici oldu. Ama bı yandan diyorum ki o kadar hastalık geçirdi. Anne sütü bağışıklık için faydası inşallah. İştahsızlık çok vardı. Bu ara düzelir gibi oldu. Maşallah diyeyim. Kendi nazarm değmesin. Büyük oğlan okula başladı. Şimdilik yarım gün. 6 Eylül'de tam gün olcak. Ondan sonra bende yavaştan denemeye baslicam. İnşallah kolay olur. Sonrada bezden kesme var. Onuda heralde ilkbahar da başlarız
Ay ağlayasım geldi valla benim küçükte emerek uyuyor geceleri beraber yatıyoruz ama gece boyu uyuyor yani sabaha doğru aranıyor memeyi hiç kalkmadan veriyorum sarılıyorum uyuyoruz böyle 8 9 a kadar yatiyo. Suan 8 bucuk aylık. Napsam yol yakınken boyle uyutmayi kesseniz. Emzik almıyor asla, sallanmiyi da hiç sevmiyo.Z zeraseba
Canım sendin sanırım emzirmeyi nasıl bıraktığımızı soran. Biz bıraktıysak herkes bırakır diyorum Zaten sen her durum attığında benim kızdan bahsediyorsun gibi oluyorum çok benziyorlar.
Biz bu sürece kadar hep memede uyuyup ayakta sallanarak devam ettik çook eziyetliydi hakikaten 10dk 15dkda bir uyandığımızı bilirim uyumadan güne başlıyordum.
Emzirirdim uyurdu ayağıma alırdım 10fk sonra uyanırdı tekrar emmeden uykuya dönemezdi.
İlk önce kesin karar verdim emerek uyumaya işi sonlanacak dedim. İlk gün emzirmeden direk ayağıma aldım. Çok ağladı çıldırdı ağlamaktan emmeden uyumayı bilmiyordu çünkü ama ben dirayetli oldum, çocuğumu sonuçta yalnızlığına terk etmedim, ellerini tutarak hafif hafif salladım ama çok direndi, dedim ki en fazla ne kadar ağlayabilir eninde sonunda susacak ve uyuacak. O direndikçe bende direndim ve sonunda uyudu. Kemikleşmiş alışkanlık o direnmeyle kırıldı bence, benim kararlılığım kırdı o davranışı. Sonraki günler de mızırdanmalar oldu ama benğm kararlılığımı anladığı için eninde sonunda uyudu. Emerek uyuma işi bitince uyku aralıkları biraz daha uzadı ama yinede her uyanmada emerek uykuya devam etmek istedi. Sonra sonra ben vermedikçe o da mecburen alışmak durumunda kaldı.
Ama tabii sallama işi de berbat. Yani kısaca çocuk hangi desteğe alışırsa onla devam ediyor.
Bu bi iki aylık süreç böyle gece gündüz sallnarak uyuma ve emmeler gün içinde istediği her saat oldu.
Ben ekime kadar emzirmeyi düşünüyordum, benim göğüslerim birden yara olmaya başladı ama ilk doğum yaralarından çok farklı sürekli kanama sürekli kabuk bağlama sürekli acı artık canıma tak etti. Dedim aşamalı kesicem artık . İnanılmaz bağımlı bir çocuktu zaten emerek uyuma ve gece emmesini kesince gündüz mememden düşmez oldu.
Atıştırma tabakları (kuru üzüm,dut kurus meyve kurusu) ayran, süt, ve meyve hep hazır bulundurdum. Karar verdiğim ilk gün günde 3 kere emziricem dedim. Sabah uyandığında, öğlen uykusundan önce(yatakodasında değil salonda emzirip odaya gitme şeklinde) ve akşam uyumadan önce aynı şekilde salonda . Bu şekilde günde 3 kere emzirdim gün içinde istedikçe atıştırma tabaklarına yönlendirdim “ kızım memede şu an süt bitti biraz bunlardan yiyelim sonra emicez “ diye sürekli ilgiyi kaydırdım. Çabuk kabullendi hayret edilecek şekilde. Sonra kızımda kafa karışıklığı oluşmaya başladı ne zaman veriyorum ne zaman vermiyorum ayırt edemedi ve direnmeye başladı memesizliğe. Dedim bu iş aşamalı olmayacak kesmem lazım. Bi kaç günden sonra en son sabah uyandığında emzirdim. O gün son emme olduğunu biliyordum öğlen kızım meme istedi memede süt kalmadı kızım dedim. Çok ağladı. O kadar ağladıki herzamankinden çok farklıydı içli içli sessiz sessiz susmadan epey bi ağladı. Kucağıma aldım sarıldım kokladım öptüm hiç indirmedim kucağımdan susana kadar bende ağladım çünkü son emzirmemi yapmıştım ve bu ayrılık bana da çok acı geldi. Sonrasında inanamayacağım şekilde o son ağlamadan sonra çok çabuk kabullendi. O emmenin son emme olduğunu bildi sanki. Yanıma geliyordu memeye dokunup mızırdıyordu yüzüme bakarak ama açmaya hiç yeltenmedi . O öyle yaptıkça bende kızım mememizde artık süt bitti istersen meyve yeriz dedim ilgiyi kaydırdım sürekli. Bırakalı bir ay şdu Şimdi de zaman zaman meme diyor bende meyve mi demek istedin kzım diyorum kafaısnı sallıyor :)
Bu kadar. Bu arada çok uzun yazdım kusura bakmayın biraz da iç dökme gibi oldu ben çok severek emziriyordum çünkü, ben kızımdan daha çok üzüldüm bıraktığımıza :))
Maşallah oda buyuduAy ağlayasım geldi valla benim küçükte emerek uyuyor geceleri beraber yatıyoruz ama gece boyu uyuyor yani sabaha doğru aranıyor memeyi hiç kalkmadan veriyorum sarılıyorum uyuyoruz böyle 8 9 a kadar yatiyo. Suan 8 bucuk aylık. Napsam yol yakınken boyle uyutmayi kesseniz. Emzik almıyor asla, sallanmiyi da hiç sevmiyo.
O kadar oldu mu minik. Maşallah kelin ilacı olsa başına sürer büyük oğlum hep beşikte uyudu. Ama küçük hep benimle nasıl hallederiz bilmiom. Hayatı akışına bıraktım ben düşünmek bile yoruyor artkAy ağlayasım geldi valla benim küçükte emerek uyuyor geceleri beraber yatıyoruz ama gece boyu uyuyor yani sabaha doğru aranıyor memeyi hiç kalkmadan veriyorum sarılıyorum uyuyoruz böyle 8 9 a kadar yatiyo. Suan 8 bucuk aylık. Napsam yol yakınken boyle uyutmayi kesseniz. Emzik almıyor asla, sallanmiyi da hiç sevmiyo.
Biz bitirdik canim bezi gecede takmıyoruz çok şükür öğrendik sabır merak heycan olunca hepsi oluyor
Bence başla cnm ilk ucgun dene olmazsa birakKizlaaaaaaar bugün oğlum ilk defa klozete kaka yaptı
Yaa maşallahBiz bitirdik canim bezi gecede takmıyoruz çok şükür öğrendik sabır merak heycan olunca hepsi oluyor
Canım şuan fiziksel olarak hazır değil maalesef . Sabah hiç kuru kalkmıyor. Cisi hiç söylemedi. Ben adım adım gidiyorum. Hazır olduğu ilk an her şey kaka da olduğu gibi olacak. Psikolojik kısmı şimdilik başarıyla tamamlıyoruz.Bence başla cnm ilk ucgun dene olmazsa birak
Çok teşekkür ederimYaa maşallah
Hayırlısı olsunCanım şuan fiziksel olarak hazır değil maalesef . Sabah hiç kuru kalkmıyor. Cisi hiç söylemedi. Ben adım adım gidiyorum. Hazır olduğu ilk an her şey kaka da olduğu gibi olacak. Psikolojik kısmı şimdilik başarıyla tamamlıyoruz.
Yani beni yormuyor böyle uyumak ama ileriyi düşünüyorum bu 2 buçuk 3 e kadar emer gibi duruyor oğlum emmedi diye nasıl uzulduysem artikO kadar oldu mu minik. Maşallah kelin ilacı olsa başına sürer büyük oğlum hep beşikte uyudu. Ama küçük hep benimle nasıl hallederiz bilmiom. Hayatı akışına bıraktım ben düşünmek bile yoruyor artk
Benimki hepten bağımlı oldu. Zaten bana düşkünlüğü aşırı derecede gün içinde.gecede emerek bana yapisio sıcaklarda mahvolduk. Bana yapisio. Sonra terden rahatsız oluo. Havalar serinlemeye başladı. İnşallah beşiğinde uyur artkYani beni yormuyor böyle uyumak ama ileriyi düşünüyorum bu 2 buçuk 3 e kadar emer gibi duruyor oğlum emmedi diye nasıl uzulduysem artik
Bizimki de 1-2 hafta böyle top top kaka yaptı. Günde 6-7 kere böyle yapıyordu. Ben düzenli kefir içirdim, demir ilacı veriyordum bir süre onu kestim. Muz gibi kabız yapıcı besinleri o dönem vermedim düzeldi şimdiKızlar mama veren var mı hala ? Ben oğluma gece uyurken aptamil mama veriyorum biberonla öyle uykuya geçiyor. Ama resmen 1 senedir top top kaka yapıyor. Kronik oldu . Bi dönem dupalac kullandım pek faydasını görmedim. İkinci bebek oldu derken üstüne düsemedim. Yani kabız olsa bi kaç günde bir yapar . Her gün yapiyor ama top top şeklinde.. yemesi normal su da içiyor . Ben mamaya bağlıyorum o yapıyor olabilir mi ? Doktora götürsem tedavi baslar mi ? Kessem süt versem o da kabiz yapmıyor mu . He bide bunun başlangıcı annem ile kv nin gece tok tutsun dye arı mama princ unu yedirmeleri sabah kahvaltıda da cici bebeli bulamaclar. Ondan sonra çocuğun bütün bağırsak düzeni bozuldu