Konusma konusu benimde kendine dert edindiğim bir mevzuydu ve buraya yazmadan önce bir not edeyim dedim neleri diyor veya tekrar şeklinde söylüyor.
Anne,kak(kalk),gel,gol,harika ve çok sacma bir şekilde aşko diyor
aşkım kelimesinden turetti sanırım.
Arada mama,çok nadir dede,babababa diyor.Biraz evvel ikinirken de kaka dedi,arada dediği kelimelerden.Burdaki çoğu kelime iletişim kurmak için dediği şeyler değil aslında.Kendi halinde takılırken ya da ben demisken peşine o söylerken, top görünce gol demesi gibi henüz kelimelerini çozme aşamasındayım.
10,5 aylikken yürüdü,konuşma bir tık geç olur diye düşünüyorum ama kız çocukları konuşkan olur cumlesine de inanmadan duramıyorum
Gittiğimiz profesor bize 15 aylıkken iki kelimesi varsa tamamdır bizim için demişti.Simdi biraz daha büyüdüler ama gelişimleri bir süreç.Yukarida bahsettiğim şeyler harici bizim günümüz de çoğunlukla 'iiih'layarak geçiyor.O sırada parmakla gösteriyor demek istediğini.Su demiyor.Adini ya da kolay isimleri de demiyor,tekrar etmiyor.Buraya yazmadan önce ben de dert etmistim.Ama şuan bir sorun olduğunu düşünmüyorum.Sizinde içiniz ferah olsun,dil gelişimi bir tık geri diye düşünüyorsanız bir başka gelişime yoğunlaşmıştır.