2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Hiç mi konuşmuyor. Kelimesi var mı yok mu bu da önemli. Söyleneni anlıyor mu gibi gibi. TV mümkün olduğunca izletme, kitap oku, yemek yaparken bile anlat.
Bir de çevreden Aa konuşmuyor mu hala sözleri de olur. İlk oğlum da bendeçok stres yapmıştım. Ben istediğini söylemesine gerek kalmadan yapıyordum. Ben kursa başlayınca babaannesi baktı. O söylediklerini anlamayınca konuşmak zorunda kaldı.

Hiç kelimesi yok daha.. Ama biz cok hata ettik.. Her istedgnı verdık eline.. Ne bilelim sorun olcanı.. Elbet konusur dıodum😐 bu ara dedıklerınızı hep yapıyorum.. Biraz farketti zaten.. Hav hav benzeri ses cıkarıyorz.. Möö ye de benzer bişey cıkarıyorz.. Bi de baaaa diye bagırmaya basladı.. Yanı bunlar Bi haftalık ugrasmanın sonuçları.. Ilerde belkı daha rahat konusur 🙏

Günaydın kızlar bebisleri tek uykuya geçenlerin yatış kalkış saatlerini merak ediyorum
Biz tek uykuya geçeli epey zaman oldu 3-4 ay belki. İlk zamanlar gitgeller çok oluyor saatler çok karışıyor bazen 2 uyku bile yapıyorduk.

Şu an sabah 9 kalkış. Öğlen 1de uyku 2:30 veya 3de kalkış. Akşam 9-9:30 yatış.

Kizlarrr selamlarr.
Bizim oglanlar da buyuyorlar cok sukur.
Konusma konusu acilmis.
Cok iyi basladilar 14.ayda ama durdular.😞
Anne,baba,dede,aydede,mama,teyze,meme,haydii,gitti ,atti,amin bu kadar🤷‍♀️ Yansima seslerinden hovvhov,digidig,gakkk gaakk ,aslan kukremesi maymun,fil sesi ve tabiki uykularinda bilee araba sesii bbrrrrrr brrrr 🤣Gel ne kadar basit mesela elleriyle gel gel yapiyolar ama gel demiyorlar..Durdu cunku sanki yeni kelimelere acik degiller gibi.

Kizlarrr selamlarr.
Bizim oglanlar da buyuyorlar cok sukur.
Konusma konusu acilmis.
Cok iyi basladilar 14.ayda ama durdular.😞
Anne,baba,dede,aydede,mama,teyze,meme,haydii,gitti ,atti,amin bu kadar🤷‍♀️ Yansima seslerinden hovvhov,digidig,gakkk gaakk ,aslan kukremesi maymun,fil sesi ve tabiki uykularinda bilee araba sesii bbrrrrrr brrrr 🤣Gel ne kadar basit mesela elleriyle gel gel yapiyolar ama gel demiyorlar..Durdu cunku sanki yeni kelimelere acik degiller gibi.
Bi dönem benim oğlumda da oldu hatta söylediklerini bile söylemez oldu ama sonra birden daha fazla açıldı. Bazı dönemler zihinsel bazı dönemler fiziksel gelişim öne geciyo. Kelimeleri varsa sorun yok bi de ekrana maruz kalmasınlar yeter

Biz tek uykuya geçeli epey zaman oldu 3-4 ay belki. İlk zamanlar gitgeller çok oluyor saatler çok karışıyor bazen 2 uyku bile yapıyorduk.

Şu an sabah 9 kalkış. Öğlen 1de uyku 2:30 veya 3de kalkış. Akşam 9-9:30 yatış.

Sabah 10-11 kalkış. Öğlen 15.00 tekrar yatış. 2 saat falan uyuyor. Akşam da 11. 00 gibi yatıyor ama bizim çok düzenli değil. Öğleden sonra uykuya erken yatar en geç 4te kalkarsa akşam daha erken yatıyor.

Kızlar gece iki de bir kalkıyo 3 e kadar bağıra bağıra ağlıyo asla sakinlesmiyo. Delirmek üzereyim . Tıpkı doğduğu günlerdeki gibi oldu

Atak haftasında olduğumuzu tahmin ettim ama bakmadım. Bazen o kadar çaresiz kalıyorum ki uykusuzluktan tükendim. Belki biliyorsundur eşim de yok yalnızım. İnşallah bi an önce toparlar .
Oyle bir donem oluyor sanirim. Benim kizimdi gectigimiz haftalarda gece 3 te uyanip 5e kadar uyumuyordu. 1 hafta falan surdu gecti sukur. Seninki de gececek. Ama haklisin tek basina olmak cok zor. Zaten gun icinde yoruluyosun bi de gece uykusuz kalmak inanilmaz yorucu. Bi de bu uyku duzeni zaman zamann degisiyo ben dise bagliyorum.

Atak haftasında olduğumuzu tahmin ettim ama bakmadım. Bazen o kadar çaresiz kalıyorum ki uykusuzluktan tükendim. Belki biliyorsundur eşim de yok yalnızım. İnşallah bi an önce toparlar .
Biliyorum canm benm Rabbım yardımcın olsun şehir de değiştirdin hala gelemiyor mu esin .. ne zor bu asker olmak ya karantina mi var

Oyle bir donem oluyor sanirim. Benim kizimdi gectigimiz haftalarda gece 3 te uyanip 5e kadar uyumuyordu. 1 hafta falan surdu gecti sukur. Seninki de gececek. Ama haklisin tek basina olmak cok zor. Zaten gun icinde yoruluyosun bi de gece uykusuz kalmak inanilmaz yorucu. Bi de bu uyku duzeni zaman zamann degisiyo ben dise bagliyorum.
Biz de iki hafta oldu hala devam.
Biliyorum canm benm Rabbım yardımcın olsun şehir de değiştirdin hala gelemiyor mu esin .. ne zor bu asker olmak ya karantina mi var
Gelmiyo bir yıl oldu o bize biz ona hasret kaldık gerçekten. Karantina değil tüm gemi personeli izole ediliyo.
Canım dişler yapıyor emin ol düzeltecek biraz sabır
Köpek dişleri geç çıkıyo diyolar 🤦🏻‍♀️ biri bi tarih versin bana😊

Artık ben de akşam erken yatsın istiyorum . Kosturmacayla geçiyo o uyuyunca evi toplayıp uyumak zorunda kalıyorum. Oğlum 3 gün sonra 16 buçuk aylık olacak. Bir yandan tek uyku için erken diyorum ama diğer yandan tek başımayım zaten takatim kalmadı
Ben de en azından bir 17. ayı göreyim öyle tek uykuya gecelim istiyordum ama bu sefer gece uykusuna çok direniyordu.Suan eskiye göre çok daha iyi ve gündüz tek uyku vakti çok garanti.Her türlü 1 saat 40 dk uyuyor,bu vakit bana ilaç gibi geliyor.Senin durumun çok daha zor ve takdir ediyorum,tek başınasin.Hatta ben zorlandıkca aklıma seni getirip dua ediyorum.Bir arkadaşımız daha vardı,eşi pandemi yüzünden 10 gün arayla evine gelebiliyordu sanırım.Ayni şekilde ona da dua ediyordum.Cocuk büyütmek zor dedikleri şeyi ben şimdi anlıyorum.Yemek yemeye,wc gitmeye hepsi bir yana koltuğa uzanmaya zaman bulamiyor ki insan.ve tabi aynı zamanda devam etmesi gereken ev işleri var yemek temizlik ütü vs.Benim ilk cocuk ve böyle zor geliyor kimseden de yardım almayınca uykusuz kaldığım zamanlar tahammülsüz oluyorum.İnsallah bu dönemler de gecicek.
Köpek dişleriyle ilgili sorun olmuş.Bizim biri çıkıyor çıktı gibi bir şey ve ben öncesinde hiç anlamadım o gelenin köpek diş olduğunu.Ama kızımın yaklaşık üç hafta süren gece uyanık kalma sürelerinin fazla olduğu bir dönem olmuştu.Buna mi bagliydi acaba bilmiyorum.Ay çok yazdım,içimi döktüm resmen.16 ay 19 günden bildiriyorum, zooor 😅😅

Ben de en azından bir 17. ayı göreyim öyle tek uykuya gecelim istiyordum ama bu sefer gece uykusuna çok direniyordu.Suan eskiye göre çok daha iyi ve gündüz tek uyku vakti çok garanti.Her türlü 1 saat 40 dk uyuyor,bu vakit bana ilaç gibi geliyor.Senin durumun çok daha zor ve takdir ediyorum,tek başınasin.Hatta ben zorlandıkca aklıma seni getirip dua ediyorum.Bir arkadaşımız daha vardı,eşi pandemi yüzünden 10 gün arayla evine gelebiliyordu sanırım.Ayni şekilde ona da dua ediyordum.Cocuk büyütmek zor dedikleri şeyi ben şimdi anlıyorum.Yemek yemeye,wc gitmeye hepsi bir yana koltuğa uzanmaya zaman bulamiyor ki insan.ve tabi aynı zamanda devam etmesi gereken ev işleri var yemek temizlik ütü vs.Benim ilk cocuk ve böyle zor geliyor kimseden de yardım almayınca uykusuz kaldığım zamanlar tahammülsüz oluyorum.İnsallah bu dönemler de gecicek.
Köpek dişleriyle ilgili sorun olmuş.Bizim biri çıkıyor çıktı gibi bir şey ve ben öncesinde hiç anlamadım o gelenin köpek diş olduğunu.Ama kızımın yaklaşık üç hafta süren gece uyanık kalma sürelerinin fazla olduğu bir dönem olmuştu.Buna mi bagliydi acaba bilmiyorum.Ay çok yazdım,içimi döktüm resmen.16 ay 19 günden bildiriyorum, zooor 😅😅
İçimizi dökecek başka bi yer yok ki iyi yapmışsın çok güzel yazmışsın. Ben de buraya yazınca bizde de oldu geçiyo falan dedikçe insanlar. Geçecek diyorum kendime geçecek

Hiç kelimesi yok daha.. Ama biz cok hata ettik.. Her istedgnı verdık eline.. Ne bilelim sorun olcanı.. Elbet konusur dıodum😐 bu ara dedıklerınızı hep yapıyorum.. Biraz farketti zaten.. Hav hav benzeri ses cıkarıyorz.. Möö ye de benzer bişey cıkarıyorz.. Bi de baaaa diye bagırmaya basladı.. Yanı bunlar Bi haftalık ugrasmanın sonuçları.. Ilerde belkı daha rahat konusur 🙏
Biz de her dediğini
Kızlar gece iki de bir kalkıyo 3 e kadar bağıra bağıra ağlıyo asla sakinlesmiyo. Delirmek üzereyim . Tıpkı doğduğu günlerdeki gibi oldu
Ya çok klişe olacak ama😂 bizimde gece uykusu çok kötü duruma gelmişti diş patlattı. Geç çıkıyor bizim dişler. 7.diş geldi. Gelmesi 2 ay sürdü nerdeyse.

Kızlar hamile olduğum için diğer bebek gelmeden 2 veya 3 ay önce büyüğü sütten kesmek istiyorum. Ama şöyle bir sorunumuz var memede uyuyoruz. Asla ayakta sallanmıyor. Yatınca da kendi kendine uyumuyor. Sütten kesince nasıl uyutabilirim. Belki deneyimleyen biriniz vardır?

Benim kızımda 3 haftadır gece uyanıyor. Gece hiç tamamen uyandığını bilmem. Geçen hafta farkettim ki üst küçük azılar patlamış 😂 ağzını yemek dahil hiçbirşeye açmaz sağolsun. Dün gece ağzını aça aça ağlayınca farkettim ki alttada bir azı patlatmış. Kesici dişlerimiz tamamlanmadan 3 azı çıkmış.
Bu ara ateşi hep 37 derecelerde... çok mutlu oluyorum şu dişler çıktıkça 9 dişimiz oldu 😁 çıksın çıksın bitsin şu dişler 🤦🏻‍♀️

X