- 29 Aralık 2018
- 2.523
- 9.353
Bende doğumdan sonraki iki ya da üçüncü gün böyle oldum canım.Hatta ilk doğum tecrübesizim diye de ne olduğunu anlamadım.Sut yok sanıyorum ama gogsum neden şişti çok sert bilemiyorun diye sağlık ocağına gitmiştik.Bizi hemen hastaneye yonlendirmislerdi.Onlardaki sağım makinaları ile gogsumu sağip biraz olsun rahatlamam için.Dedikleri gibi de yaptık.Hatta hastane personeli acımışti bana öyle şiş ve acılı halime.Dun gibi aklımda.Agrimi ya da sütü tamamen çekmemişti makine ama yardımcı olmuslardi sagolsunlar.Bu konuda emzirme akademisi adlı grubta doğumdan sonra gelen kolostrum sütünün aslında makina değilde elle sagim yapılması gerektiğini öğrenmiştim eğer bebek emmiyorsa ya da emmekte sıkıntı çıkariyorsa.Allah kolaylık versin inşallah..Iki göğsümde taş gibi oldu bebek emiyo ama boşaltamıyor besbelli. sıcak soğuk kompres yaptım pompayla sagdim olmuyo. Duşa da girdim☹☹☹☹ Çok acıyor iki tarafta koltuk altımdan nasıl yumuşycak ya
Iki göğsümde taş gibi oldu bebek emiyo ama boşaltamıyor besbelli. sıcak soğuk kompres yaptım pompayla sagdim olmuyo. Duşa da girdim☹☹☹☹ Çok acıyor iki tarafta koltuk altımdan nasıl yumuşycak ya
Geçmiş olsun Umay, doktor niye muayene etmemiş ki. Belki sivilce falandır. Kendin ayna ile baktın mı.Kızlar çok mutsuzum
Genital siğilim olduğundan şüpheleniyorum. Dün banyo yaparken farkettim iyice iç tarafta.
Bugün doktora gittim devlet hastanesine tesadüfen sabah 9a randevu buldum. Süphemi söyledim. Muayene bile etmedi. Dedim benim süphem bu bir muayene edin belki başka bir şeydir yok bakmadı yani. Ona da ayrı sinir oldum
Bağışıklık sistemi güçsüzleiince ortaya çıkarmış. Vitamin değerlerim çok düşmüştü kötü durumdaydım. Dudağımı da uçuk sardı zaten. Bir yandan hamilelik bir yandan oğlumla uğraşmaktan güçsüz düştüm herhalde
Eşime de o kadar kızgınım ki. Başka bir yerden bulaşmış olma ihtimali yok. Tek partnerim o oldu yani. Elimden gelse bir kaşık suda boğarım onu da..
Geçmiş olsun Umay, doktor niye muayene etmemiş ki. Belki sivilce falandır. Kendin ayna ile baktın mı.
Evet çok haklısınız büyüdükçe kolaylaşmayacak sanırım en iyisi şu andan itibaren başlamak çalışmaya.Hiç açığı kapanmayacak bir branş.Ben evlenmeye beş ay kala atanmıştım.Ama o zamanlarki aklım havada halimle derslere odaklanmayarak,sınava iki üç ay kalınca yaptığı tek is not çıkarmak olarak.Bebeklerimiz büyüdükçe yogunlugumuz daha çok artıyor bence.Eskiden sık sık uyurdu,gece deliksizdi uykuları.Gunduz beşiğinde,oyun halısında vs takılırdı.Simdi 1 yaş ve koltuk tepesinden alamıyorum.Bunun daha 2,3 yaşı var,belki sonra hayatında başka yeniliklerde isteyeceksin.Daha geç olmadan simdilerde bulduğun her fırsatta kendini motive edip çalışarak basaracagina inanıyorum.Baska bir branş olsa belki daha çok zorlamak ve işin içinde atama sayılarına takılmak olurdu.Ama branşın gerçekten güzel.Bransim fen ve ücretsiz izindeyim bu yılda.Calismaya hasret halim var.
AY inşallah kızlar sağolun beni ciddi cesaretlendiriyorsunuz , başlıyorum artık inşallah güzel haberleri de ilk sizle paylaşırım :))))ismihazan benim bir arkadaşım hemşireydi, evli bir bebeği varken ve de çalışırken açıktan 2 yıllık adalet okumaya başladı, sonra o bitince dikey geçişle hukuğa geçti, hem de farklı bir şehirde git gel okulu bitirdi. Daha sonra hukukla ilgili bir işe geçti, şimdi 2. Bebeği oldu, o hala durmuyordu, bölümüyle ilgili sınavlara falan girdi, kazandı. Sanırım şu an evden çalışıyor, ilk çocuğu 1. Sınıfa başladı, 2. Çocuk bizimkilerle yaşıt. Çocuklarına sürekli etkinlikler hazırlıyor, derslerini yaptırıyor, ilgileniyor akşam onlar uyuduğunda da kendi işiyle ilgili yapacaklarını yapıyor. Kalan boş zamanlarında da hobileri falan var. Yani insan isteyince herşeyi yapıyor. Ataması kolay bir bölümmüş, bence şartları zorla çalış. Akşamları çalış, eşinin izinli olduğu günler bebeği tamamen ona bırak tüm gün çalış, yapabilirsin.
Aynen bizimkinin dersi de süt değil yeterki ağzında olsun hatta bazen süt geldikçe sinirleniyor, boş emmek istiyorAyni sıkıntı bende de var. Memede süt olmasi gerekmiyor ki. Agzinda oynuyor sut çekmeden emzik emer gibi emiyor
Makina bulabilirsen çok ıyi olur cnm mastit olmuşunIki göğsümde taş gibi oldu bebek emiyo ama boşaltamıyor besbelli. sıcak soğuk kompres yaptım pompayla sagdim olmuyo. Duşa da girdim☹☹☹☹ Çok acıyor iki tarafta koltuk altımdan nasıl yumuşycak ya
Cnm geçmiş olsun emziriyorsan artık kes yazık sana karnindakide beslenmezKızlar çok mutsuzum
Genital siğilim olduğundan şüpheleniyorum. Dün banyo yaparken farkettim iyice iç tarafta.
Bugün doktora gittim devlet hastanesine tesadüfen sabah 9a randevu buldum. Süphemi söyledim. Muayene bile etmedi. Dedim benim süphem bu bir muayene edin belki başka bir şeydir yok bakmadı yani. Ona da ayrı sinir oldum
Bağışıklık sistemi güçsüzleiince ortaya çıkarmış. Vitamin değerlerim çok düşmüştü kötü durumdaydım. Dudağımı da uçuk sardı zaten. Bir yandan hamilelik bir yandan oğlumla uğraşmaktan güçsüz düştüm herhalde
Eşime de o kadar kızgınım ki. Başka bir yerden bulaşmış olma ihtimali yok. Tek partnerim o oldu yani. Elimden gelse bir kaşık suda boğarım onu da..
Çok geçmiş olsun canm bu doktorların sorumsuzluğu ne olucak böyle belki sem tahmini konuşuyorsun.Baktım hiç de sivilceye benzemiyor beyaz putürlü büyükçe noktalar var.
Doktor eşinde varsa sende de kesin vardır dedi. Buna dayanarak bakmadı sanırım. Bir de hamilesin sürekli kontrol etmeye gerek yok. Baksam da aynı şeyleri söylicem. Yakma işlemi yapılıyor ama bu hastanede yapılmıyor merkezdeki hastaneye gitmen gerek dedi. İlçedeyim.
Hamilelerin kullanabileceği bir ilaç var dedi onu da yazmadı tabi bakmadan yazamaz da ne olduğunu anlamadan. Başından attı yani. Merkeze git dedi işin içinden çıktı
Ama hareketleri çok komik bebek ağlayınca korkup o da agliyo elinize başına koyuyor, herhalde vay benim başıma gelenler diyoGörmezden gelmesi daha iyi. Benimkilerin arası dört yaş. Ama bebek daha bı aylıkken parmağını ısırdı. Bebek feryat figan çığlıkla ağladı. Ki seninki bebek daha. Zararı karı hiç bilmez. Kilo kaybı ilk iki günde ikiyuz gram vermişti benim kucuk. 3200 doğdu. İki gün sonra 3000 kilo taburcu olduk. Bı ay sonra 4400 olmuştu. Ödem zaten o giden
Hoşgeldin emily şimdi nasılsınız senin kız da küçüktü diye hatırlıyorum . Benimde yeni bebeğim oldu hamile arkadaşlarda var bu grup çoğalmaya devam edyoMerhaba kızlar
Girmeyeli çok uzun zaman oldu. Nasılsınız? Bebisler nasıllar? Umarim hepiniz iyisinizdir.
Biz iyiyiz. Çok zor günler geçirdim. Bebeklerimin yas aralığı az olduğu ve Yanliz oldugum için çok zorlandım. Şükürler olsun sağlıkları yerinde büyüyorlar gerisi onemli degil. Daha yeni yeni az da olsa kendime zaman ayirabilmeye basladim.
Ayni sıkıntı bende de var. Memede süt olmasi gerekmiyor ki. Agzinda oynuyor sut çekmeden emzik emer gibi emiyor
Kızlar çok mutsuzum
Gözünüz aydin. Saglikla büyütün. Benim kızım 3 yaşında şimdi. Oğlum 14 aylık. Cok zormuş. Cok zorlandim. Umarım senin yaninda yardimcin olur. Emekleyene kadar kıskançlık olmadi. Oglum emeklemeye başlayınca kızım degistiHoşgeldin emily şimdi nasılsınız senin kız da küçüktü diye hatırlıyorum . Benimde yeni bebeğim oldu hamile arkadaşlarda var bu grup çoğalmaya devam edyo
Ah kıyamamAma hareketleri çok komik bebek ağlayınca korkup o da agliyo elinize başına koyuyor, herhalde vay benim başıma gelenler diyo
Umarım geçer kendiliğinden. Bağışıklığını güçlü tutmaya bak. Çok geçmiş olsun UmayBaktım hiç de sivilceye benzemiyor beyaz putürlü büyükçe noktalar var.
Doktor eşinde varsa sende de kesin vardır dedi. Buna dayanarak bakmadı sanırım. Bir de hamilesin sürekli kontrol etmeye gerek yok. Baksam da aynı şeyleri söylicem. Yakma işlemi yapılıyor ama bu hastanede yapılmıyor merkezdeki hastaneye gitmen gerek dedi. İlçedeyim.
Hamilelerin kullanabileceği bir ilaç var dedi onu da yazmadı tabi bakmadan yazamaz da ne olduğunu anlamadan. Başından attı yani. Merkeze git dedi işin içinden çıktı
Teşekkür ederim. Bugün kesmek için ciddi adım attım. Gece hiç emzirmiyordum zaten. Bugün de bu saate kadar hiç emzirmedim. Bakalım şimdilik bi zorluk yaşamadık ama.. inşallah kolayca bırakırCnm geçmiş olsun emziriyorsan artık kes yazık sana karnindakide beslenmez
Valla körükledim kendi kendimi dün akşamdan beri başım ağrıyor düşünmekten. Aklımda da hep bu var. Düzgün bir doktora gidip ne olduğunu iyice öğrenene kadar kuruntum geçmez artıkÇok geçmiş olsun inşallah suphelendigin şey değildir. Başka bir doktora daha git yapacak bişey yok ilgisiz doktorlar hepimizin karşısına çıkıyor maalesef.
Ayrica önce bi sakin ol . Temasla bulaşan bişey ama ne bileyim gittiğimiz tuvaletlerden bile bulasabiliyo . Ya kimseye öyle şeyleri konduramiyorum. Hem şuan daha teşhis bile belli değil kendi kendini körükleme derim
Çok sağol evet bağışıklık önemliymiş artık daha çok dikkat etmem lazımUmarım geçer kendiliğinden. Bağışıklığını güçlü tutmaya bak. Çok geçmiş olsun Umay
Başka bi antibiyotik daha vardı çocukların kullandığı L harfiyle başlıyordu ama adını unuttum. Klamoks iyi gelmeyince onu veriyolar. Bizim gurupta da bebeklerine kullanan vardıİyi akşamlar kızlar. Oğlum hasta olduğu içim pazar günü antibiyotik başlamıştı doktor. Klamoks döküntü yaptı. Acili aradım kesmemi söyledi doktor. Bu çocuk nasıl iyileşecek ya