Bir de insanın beyni köreliyor, bilgiler unutuluyor. Öğrenme de eskisi kadar kolay olmuyor. Fırsat buldukça çalışBilemiyorum cidden hakkı olan 2 yıllık emme süresini kendim için ondan çalmak bencilce geliyor bir yandan. Bir yandan da kilosu gayet yerinde bir bebek ihtiyaç dışı emiyor. Bilemiyorum. Ama siz veIncredible incredible yaZmıştı galiba, büyüdkçe zorlaşıyorsa , acil başlamalıyım biryerlerden. Ahh bebekten önce boş boş takılan ben... kendime çok kızgınım. Bir de mesleğimin önü çok açık ataması kolay
Maşallah, gözünüzaydın...Selam kızlar, ben tekrar anne oldumDün akşam 5 buçukta normal doğum ile kucağıma aldım pembis, çenesi gamzeli tontik bisi çok duygulandım benim mı bu diyip durmuşum ikimizde Iyyiz evimizdeyiz.
Benim eşim kadar da benim etrafımdaki erkeklerden iş yapan hiç yoktur..hatta çoğunluğu bahsettiğin modelde. Aslında çok büyük bir handikap oldu yıllarca bu benim için. Ben çok çalışkan bir insanım, full time dışarda olan bir işi olsaydı da eşim, evde aval aval oturacağı yerde kalkıp yaptığı işleri başıma kalkmasaydı..ya da çocuğu 2 saat oyalasaydı da ben evin tüm işlerini görebilseydim.Senin çevren nasıl bilmiyorum ama benim cevremdek erkekler eline ev işi ne sürmez asla. Değil çocuk bakımı. O yuzden benim eşim ailede hatta sulalede ender sayılır. Çünkü benim ailemde erkekler suyunu bile ya esi ya annesi getirir. Marketi pazarı eşim yapar. Faturalari öder. Ne istersem alır getirir. Çocuklara bana karşı cömerttir. Allah razı olsun. Ev işi konusunda da yardımcı oluyor. Hakkını asla yiyemem. Ama bilmiyorum işte bu sene çok tükenmiş hissediyorum işte. İki çocuktan sonra işte kapı demek için arkanda dağ gibi ailen ve maddi gücün olması lazım.
Nobahari . Haklısın canm. Ama olumlu yönleri görüp mutlu olmaya bak. Asıl sorun annelerin erkek çocuklarını padişah gibi yetistirmis olmaları. Biz bu düzeni kendi buyuttugumuz çocuklarla degistircez. Hayatında annesi olmadan eşi olmadan yalnız yaşamayı bilmeliler. Hem yemek yapmayı, hem evi çekip çevirmeyi, bilsinler. Hem annesine hem eşine daha çok kıymet vericektir. Yardımcı olacaktır. Benim ikinci çocuk erkek olduğu belli olunca kaynanam ömür boyu ütü yapicaksin. Sana ütü yapicak bulaşık yikicak kimsen olmucak. Dedim ki birincisi kendime hizmetçi dogurmuyorum. İkincisi erkek diye kayirmicam ben . Bulaşık ta yikicak ütü de yapicak. Evde iş paylaşımı diye bişey var. Büyük oğlum kendi odasından sorumlu. Yatağını toplamak. Odanın genel düzeni. Küçük te ogrencek.Benim eşim kadar da benim etrafımdaki erkeklerden iş yapan hiç yoktur..hatta çoğunluğu bahsettiğin modelde. Aslında çok büyük bir handikap oldu yıllarca bu benim için. Ben çok çalışkan bir insanım, full time dışarda olan bir işi olsaydı da eşim, evde aval aval oturacağı yerde kalkıp yaptığı işleri başıma kalkmasaydı..ya da çocuğu 2 saat oyalasaydı da ben evin tüm işlerini görebilseydim.
Eşlerimizin böyle olması, etrafın ona “bulunmaz hint kumaşı” bize de “dünyanın en şanslı kadını” gibi bakmaları...sıkıntı yani:/ iki ev işiyle, alışverişle bitmiyor ki olay..tamam onu da yapmayanlar var ama bu bizim olduğu kadarıyla yetinmemizi gerektirmez. Bir de o yemek, o düzen, o işler, alışverişler herkes için yapılıyor, niye hep bize lütufmuş gibi dayatılıyor bilmiyorum. Benim eşim de çöpü atsa, onu bile iş yaptım diye söylüyor..geçen gün bi durdu düşündü, benim o akşam 8’de uyuyunca gece yarısına kadar yaptığım işleri “evet sen daha çok çabalıyorsun” diyebildi.
Ha bu kadar çabalıyorum ama istediğim gibi de değil hiçbirşey ama daha üstünü de ben zorlamıyorum şartlarımızdan dolayı.
Mesela ben şimdi işteyim, eşim sürekli “çocuklarla 3-4 saat nasıl kalacağım” diye söylenip duruyor. Biz bütün gün, aylarca kalabiliyoruz. Biz de insan evladıyız, olağanüstü bir gücümüz yok yani..sadece dayanmayı tercih ediyoruz, onlar gibi “ben kaçtım” moduna girmiyoruz. Kadınları kat kat katlayan bu erkek gücü, konu çocuk bakımı olunca nereye kaçıyor anlamıyorum.
Benim eşimin eski centilmenliğinin de gözümde şu an hiç değeri yok açıkçası. Yaptıklarını anlatsam, burdan köye yol olur misali, öyle ince, öyle naifti ki..
Dünden beri benim de çok moralim bozuk, eşimin öküz öküz halleri üzerine..
Hayat yeterince zor zaten, hele iki çocukla..keşke azıcık ince düşünmeyi tercih edip bizi hafifletseler.
Evet, doğru diyorsun. Kayınvalideler illa gelini bi yıkıcı moda sokacaklaNobahari . Haklısın canm. Ama olumlu yönleri görüp mutlu olmaya bak. Asıl sorun annelerin erkek çocuklarını padişah gibi yetistirmis olmaları. Biz bu düzeni kendi buyuttugumuz çocuklarla degistircez. Hayatında annesi olmadan eşi olmadan yalnız yaşamayı bilmeliler. Hem yemek yapmayı, hem evi çekip çevirmeyi, bilsinler. Hem annesine hem eşine daha çok kıymet vericektir. Yardımcı olacaktır. Benim ikinci çocuk erkek olduğu belli olunca kaynanam ömür boyu ütü yapicaksin. Sana ütü yapicak bulaşık yikicak kimsen olmucak. Dedim ki birincisi kendime hizmetçi dogurmuyorum. İkincisi erkek diye kayirmicam ben . Bulaşık ta yikicak ütü de yapicak. Evde iş paylaşımı diye bişey var. Büyük oğlum kendi odasından sorumlu. Yatağını toplamak. Odanın genel düzeni. Küçük te ogrencek.
Tabiki rol model aile. Sonra çevre faktörü etkiliyor kısmen. En çok söyle dua ediyorum çocuklarım için. Allah'ım merhamet sahibi insan olsunlar. Merhamet sahibi olandan kimseye zarar gelmez. Ne annesine ne eşine.Evet, doğru diyorsun. Kayınvalideler illa gelini bi yıkıcı moda sokacakla
Benim kayınvalidenin de iki erkek çocuğu var. Biri eşim ve kız gibi yetiştirmiş, kızım diye hitap ediyordu hatta
mesele kadir kıymet bilmesi, kadını incitmemesi, ilişkisine özen göstermesi..bunu da çocuklar model alarak öğreniyorlar..eşim de anne babasını örneklemiş, her ne kadar okusa da insan ailesinin kopyası her daim. Sadece bir yetişkin olduğunun bilincine varır ve “benim tercihim bu yönde” deyip, kararını uygularsa o zaman aklı başında bir insan oluyor. Bunu da evlendikten sonra kıçını yaymayı marifet bilen yurdum erkeği pek tercih etmiyor maalesef..sonumuz hayır olsun.
sevgiler
Oğlan emse olmaz mı canm. Kuvvetli çeker o. Şimdiden sonra emer mi bilmiyorum ama. Ben lansinoh vakumlu süt pompası çok kullandım. Birini emzirirken ötekine takiodum. Çok güzel bosaltiyodu göğsumu. Havlu utuleyip koy göğsüne . Sonra tekrar yukardan aşağı doğru masaj yap sagmaya çalış. Geçer inşallah. Kuzucuk nasıl . Sarılık var mı.Iki göğsümde taş gibi oldu bebek emiyo ama boşaltamıyor besbelli. sıcak soğuk kompres yaptım pompayla sagdim olmuyo. Duşa da girdim☹☹☹☹ Çok acıyor iki tarafta koltuk altımdan nasıl yumuşycak ya
İnşallah zera, Allah emeklerimizin karşılığını versin, karşılarına da hep iyi insanlar çıksın. Kalplerinde de hep anne baba sevgisi daim olsun.Tabiki rol model aile. Sonra çevre faktörü etkiliyor kısmen. En çok söyle dua ediyorum çocuklarım için. Allah'ım merhamet sahibi insan olsunlar. Merhamet sahibi olandan kimseye zarar gelmez. Ne annesine ne eşine.
Monchi alayım dedim bende. Çok acıyor ya . Kuzucuki yi kont gittik bugün az bi kilo kaybetmiş o da ödem. Sarılıkta çok az çıktı şimdilik Iyyiz bakalım abi hala görmezden geliyo onu. Bugün doktor normal bu olumlu anlamda dedi erkek çocukları böyleymişOğlan emse olmaz mı canm. Kuvvetli çeker o. Şimdiden sonra emer mi bilmiyorum ama. Ben lansinoh vakumlu süt pompası çok kullandım. Birini emzirirken ötekine takiodum. Çok güzel bosaltiyodu göğsumu. Havlu utuleyip koy göğsüne . Sonra tekrar yukardan aşağı doğru masaj yap sagmaya çalış. Geçer inşallah. Kuzucuk nasıl . Sarılık var mı.
Benimde bu konuda moralim çok bozuk. Hatta bu ara bu yuzden tartışıyoruz. Bi insan bu kadar düşüncesiz olamaz. Keyfinin derdinde. Surekli söyleniyor. Cocuklar 10dk yaninda kalsa hangi birinize bakayim diyor. Benim canim yok zaten. Eslerine yardim edenleri gorunce imreniyorumBenim eşim kadar da benim etrafımdaki erkeklerden iş yapan hiç yoktur..hatta çoğunluğu bahsettiğin modelde. Aslında çok büyük bir handikap oldu yıllarca bu benim için. Ben çok çalışkan bir insanım, full time dışarda olan bir işi olsaydı da eşim, evde aval aval oturacağı yerde kalkıp yaptığı işleri başıma kalkmasaydı..ya da çocuğu 2 saat oyalasaydı da ben evin tüm işlerini görebilseydim.
Eşlerimizin böyle olması, etrafın ona “bulunmaz hint kumaşı” bize de “dünyanın en şanslı kadını” gibi bakmaları...sıkıntı yani:/ iki ev işiyle, alışverişle bitmiyor ki olay..tamam onu da yapmayanlar var ama bu bizim olduğu kadarıyla yetinmemizi gerektirmez. Bir de o yemek, o düzen, o işler, alışverişler herkes için yapılıyor, niye hep bize lütufmuş gibi dayatılıyor bilmiyorum. Benim eşim de çöpü atsa, onu bile iş yaptım diye söylüyor..geçen gün bi durdu düşündü, benim o akşam 8’de uyuyunca gece yarısına kadar yaptığım işleri “evet sen daha çok çabalıyorsun” diyebildi.
Ha bu kadar çabalıyorum ama istediğim gibi de değil hiçbirşey ama daha üstünü de ben zorlamıyorum şartlarımızdan dolayı.
Mesela ben şimdi işteyim, eşim sürekli “çocuklarla 3-4 saat nasıl kalacağım” diye söylenip duruyor. Biz bütün gün, aylarca kalabiliyoruz. Biz de insan evladıyız, olağanüstü bir gücümüz yok yani..sadece dayanmayı tercih ediyoruz, onlar gibi “ben kaçtım” moduna girmiyoruz. Kadınları kat kat katlayan bu erkek gücü, konu çocuk bakımı olunca nereye kaçıyor anlamıyorum.
Benim eşimin eski centilmenliğinin de gözümde şu an hiç değeri yok açıkçası. Yaptıklarını anlatsam, burdan köye yol olur misali, öyle ince, öyle naifti ki..
Dünden beri benim de çok moralim bozuk, eşimin öküz öküz halleri üzerine..
Hayat yeterince zor zaten, hele iki çocukla..keşke azıcık ince düşünmeyi tercih edip bizi hafifletseler.
Bizde cok sık kalkıyoruz gece. Meme istemi açlıktan değil. Aklı fikri onda. Sofrada yemek yedikten sonra bile uzerime atliyor. Bıraktırmayi kiyamiyorum. Bir yandanda bedenim uykusuzluga daha ne kadar dayanacak bilmiyorum. Yanlislikla kafam bir yere yaslanmasin kendimi uyurken buluyorumBilemiyorum cidden hakkı olan 2 yıllık emme süresini kendim için ondan çalmak bencilce geliyor bir yandan. Bir yandan da kilosu gayet yerinde bir bebek ihtiyaç dışı emiyor. Bilemiyorum. Ama siz veIncredible incredible yaZmıştı galiba, büyüdkçe zorlaşıyorsa , acil başlamalıyım biryerlerden. Ahh bebekten önce boş boş takılan ben... kendime çok kızgınım. Bir de mesleğimin önü çok açık ataması kolay
Ayni sıkıntı bende de var. Memede süt olmasi gerekmiyor ki. Agzinda oynuyor sut çekmeden emzik emer gibi emiyorK
Kesmeyin ama uyku öncesi verme durumunu değiştirin başta emzirdiginiz süreyi yavaş yavaş kısaltin ama sadece uyku öncesi emmesini ya da uyumaya gitmeden önce emzirin memeler boş olunca zaten boş boş ne kadar çekebilir ki
Gözünüz aydın. Allah analı babalı büyütsün. Isteyerek mi oldu. Aralarındaki yas cok azHepinize çok teşekkür ederim kızlar. Bu duyguyu tekrar tatmak harika kesinlikle o koku o sıcaklık. Ara kısa olunca bu benim mı oluyosun . Gelelim doğuma. Bebeğimin boynunda kordon vardı nstde kalp atışı zayıflayınca kendimiz başlatalım doğumu diye konuştuk. Planladık Ve ağrıları başlattılar suni sancı ile devam ettik . sabah 6 da yatış yaptım akşam 5te doğurdum ama bittim tükendim sıfır açıklık birde. ikinamadim gücüm kalmadı derken doğum masasında buldum kendimi. Tek dikiş ile yürüyerek çıktım dogumhaneden3750 gr 51 cm bir bebis . Demem o ki 2. Doğum kolay olur efsanesi bana olmadı. İlkinden dahada zorlandım. Sebebide kendinden gelmeyen sancılarım doğum sürecim. Insallah sizler doğuma kendi sanciniz suyunuz tam açıklıkla gidersiniz Suni sancı benim kaderim ilkindede böyleydi ama daha kolaydi
Canım eşin hastaneye gitsin. Çocuk servislerinde süt sağma makineleri var ya onu alıp gelecetya seni oraya götürecek. Onların çok iyi saydığını duydum.Iki göğsümde taş gibi oldu bebek emiyo ama boşaltamıyor besbelli. sıcak soğuk kompres yaptım pompayla sagdim olmuyo. Duşa da girdim☹☹☹☹ Çok acıyor iki tarafta koltuk altımdan nasıl yumuşycak ya
Görmezden gelmesi daha iyi. Benimkilerin arası dört yaş. Ama bebek daha bı aylıkken parmağını ısırdı. Bebek feryat figan çığlıkla ağladı. Ki seninki bebek daha. Zararı karı hiç bilmez. Kilo kaybı ilk iki günde ikiyuz gram vermişti benim kucuk. 3200 doğdu. İki gün sonra 3000 kilo taburcu olduk. Bı ay sonra 4400 olmuştu. Ödem zaten o gidenMonchi alayım dedim bende. Çok acıyor ya . Kuzucuki yi kont gittik bugün az bi kilo kaybetmiş o da ödem. Sarılıkta çok az çıktı şimdilik Iyyiz bakalım abi hala görmezden geliyo onu. Bugün doktor normal bu olumlu anlamda dedi erkek çocukları böyleymiş
Hastane tipi pompa kiralayan medikaller oluyor, bulunduğunuz şehirde varsa bir araştırın. 1 ay kiralasan o zamana memeler düzene girer zaten.Iki göğsümde taş gibi oldu bebek emiyo ama boşaltamıyor besbelli. sıcak soğuk kompres yaptım pompayla sagdim olmuyo. Duşa da girdim☹☹☹☹ Çok acıyor iki tarafta koltuk altımdan nasıl yumuşycak ya
Elinle sagmalisin sıcak suyun altında şu acını hafifletir ya da bı taşa sıcak su köy masaj yaparak elinle sağ hasatne tipi sağma makinası öneririm bebeğimde her fırsatta ver meme çeksin birazIki göğsümde taş gibi oldu bebek emiyo ama boşaltamıyor besbelli. sıcak soğuk kompres yaptım pompayla sagdim olmuyo. Duşa da girdim☹☹☹☹ Çok acıyor iki tarafta koltuk altımdan nasıl yumuşycak ya