2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    228
Doğrusu bu maalesef canım 120 gün değil 112 gün üzerinden hesaplanıyor. Basit hesapla 7x16 yapabilirsin 16 hafta ya tamamı
Yok kuzum 112 gün ama doğum sonrası raporda 112-(37.haftadan doğum gününe kadar olan gün sayısı) olarak hesaplanmış. Yani benim 37.haftam 15 Ağustostu, doğum yaptığım tarih 26 Ağustos, 112-11 yapıp 101 günlük rapor vermişler. SGK da buna doğru diyor. Ben de diyorum ki doğum yaptığım günden itibaren 112 gün olmalıydı ama kabul ettiremedim.

Doktor gece 5 saate kadar mühlet var uyandırma dedi bana uyanana kadar beslemiyorum genelde 5 saatin sonunda zaten uyanıyor gündüz de 4 saatte bir beslenme dedi benimki de prematüre 3 aylık şuan çarşamba günü kontrolümüz var belki hiç uyandırma bile diyebilir bu sefer yine sorucam
Merhaba, benim bebeğim de prematüre sizin bebeğiniz kaç haftalık doğdu? Bir de şimdi nasıl ilerliyorsunuz benim bebeğim de 4-5 saat uyuyor. Konu açmıştım bununla ilgili şekeri düşer dediler ben de uyandırıp beslemek istedim fakat öyle sık 2 saatte 3 saatte bir almıyor acıkmamış oluyor.

Ya her bebek bir değil işte benim bebeğim de persentile göre kilo düşük boy üst sınırda. Maşallah çok sağlıklı bir sorunu yok keyfi yerinde demek ki tombalak olmıcak yani
Ya mamayı da bitirmiyor ki aç olsa bitirir diye düşünüyorum. Kendimi hafta sonundan beri dut kurusuna verdim bestlak damlayı günde dörde çıkardım o zamandan beri beni çok güzel emiyor memede kavga olayı bitti gibi bi şey, mamayı da çok çok az içiyor. Ben başka neler yapabilirim süt artırımı için? Lansinoh sağım makinesi de aldım günde 2 kere emzirip sağayım diye ama hem vaktim olmuyor hem az süt çıkıyor moralim bozuluyor

Ya mamayı da bitirmiyor ki aç olsa bitirir diye düşünüyorum. Kendimi hafta sonundan beri dut kurusuna verdim bestlak damlayı günde dörde çıkardım o zamandan beri beni çok güzel emiyor memede kavga olayı bitti gibi bi şey, mamayı da çok çok az içiyor. Ben başka neler yapabilirim süt artırımı için? Lansinoh sağım makinesi de aldım günde 2 kere emzirip sağayım diye ama hem vaktim olmuyor hem az süt çıkıyor moralim bozuluyor
Dut bende çok işe yaradı başka bir şeyin pek faydasını göremedim. Doktor kilo alımı düşük diye mama takviyesi vermişti daha küçükken ama hep kusuyodu mamadan sonra. Heralde bünyesi bu kadarını kabul ediyor. 2. Ayda güzel kilo almıştı bu ay yine az almış. Sütüm az desem değil ama sağım yaptığımda 20 30 ml çıkıyor, bilmiyorum neden böyle oluyor.

Doğrusu bu maalesef canım 120 gün değil 112 gün üzerinden hesaplanıyor. Basit hesapla 7x16 yapabilirsin 16 hafta ya tamamı

Valla kuzu değişken 28 gün diyen var 40 gün diyen var😂 Ben 40’ı baz almıştım🫣

Kuzu bence satın almaktan ziyade kiralamini var ya oradan kiralaman daha mantıklı ikinci çocuk düşüncen yoksa. Çünkü taş çatlasın 2 ay kullanırsın bir daha satmakla uğraşma bence
aaa o da kiralanıyor muymuş hemen bakıcam. valla satmakla uğraşmam bebeği olan birine veririm diye düşünüyordum ama bakayım kiralayabilir miyim çok sağol canım

Ya her bebek bir değil işte benim bebeğim de persentile göre kilo düşük boy üst sınırda. Maşallah çok sağlıklı bir sorunu yok keyfi yerinde demek ki tombalak olmıcak yani
Gözümde hep senin oğlunu tombik canlandiriyordum neden bilmem ama 😂 Sağlıklı olsunlar da kilo hiç önemli değil bence normal olsun yeter

Gözümde hep senin oğlunu tombik canlandiriyordum neden bilmem ama 😂 Sağlıklı olsunlar da kilo hiç önemli değil bence normal olsun yeter
Yok ya çok üzülüyorum kilosu düşük boya gidiyo çocuk. Tombik bebeklere de bayılırım🥺 görünüşü zayıf değil aslında ama persentile göre %10 :KK43:

Yok ya çok üzülüyorum kilosu düşük boya gidiyo çocuk. Tombik bebeklere de bayılırım🥺 görünüşü zayıf değil aslında ama persentile göre %10 :KK43:
Hiç üzme bence kendini her bebeğin bı kilo alma kapasitesi varmış ne kadar emse de mama alsa da onun fazlası olmazmış. Senin bebeğinde uzun zayıf olucak demekki uzun boylu zayıf yakışıklı bı erkek olur 💙
Kaç çıktı 3 aylıkken kilosu canım bide doğum kilosu ne kadar

Hiç üzme bence kendini her bebeğin bı kilo alma kapasitesi varmış ne kadar emse de mama alsa da onun fazlası olmazmış. Senin bebeğinde uzun zayıf olucak demekki uzun boylu zayıf yakışıklı bı erkek olur 💙
Kaç çıktı 3 aylıkken kilosu canım bide doğum kilosu ne kadar
Doğum 3290 ama 3080i baz alıyo doktor hastanede kaldı ya 1 hafta. Dün 5350 çıktı kilosu

X